Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כמה חודשים הצטרף לעבודה עובד חדש,

על פניו, בחור מאוד חברותי, כך שהוא הסתדר מאוד מהר עם כולם.

אחרי כחודש, ראיתי אותו מעשן סיגריה אלקטרונית שמאוד קסמה לי, שאלתי לגביה והוא התחיל לגלול סיפור על זה שזאת המצאה ישראלית גאונית ושחבר שלו מוכר כאלה ב150 שקל.

בערב הלכתי לאתר היצרן ושם ראיתי שדורשים 170 שקל ולא מצאתי את הדגם המדוייק שראיתי אצלו והכי עניין אותי.

למחרת בהפסקה מול כולם, הנחתי לו ביד 250 שקל, 150 על הסיגריה ועוד 100 על המילוי שהוא טען שעולה 90, ואמרתי לו שאשמח אם הוא יוכל לרכוש עבורי מחבר שלו - הוא אמר שהוא יישמח לעשות זאת.

מאז עבר חודש, כל יום תירוץ אחר, גם הפסיק להגיע לעבודה ברמה כזאת שכעת הוא פוטר מהעבודה, מסתבר שהבחור שקרן פתולוגי.

לפני שסוקלים אותי על כך שכתבתי את כל זה על 250 שקל, הסיפור קצת מסתבך,

כשאמרו לי שמפטרים אותו, אמרתי בהלצה - "הלכו 250 שקל" וסיפרתי מדוע,

אחרי גל הסתלבטויות קצר על חשבוני, צועד עובד קדימה ואומר - גם ממני הוא לקח 200, אמר שאין לו כסף לדלק לאסוף את הבת שלו מהגן

ואז עוד ועד אומרים שגם מהם הוא ביקש כסף, רק שהם לא נתנו לו.

הסיפור מתגלגל עוד קצת, ומסתבר שהוא לקח 800 שקל מעובד אחר, גם שם נתן לו סיפור שאישתו זרקה אותו מהבית או משהו.

עכשיו,

האימפריה שבניתי לא תיפול מה250 שקל שהלכו,

אבל כואב לי על שני העובדים האחרים, חברה צעירים שקורעים את התחת שעות נוספות כל יום ועובדים כל שישי, הם גם עובדים מצויינים בלי קשר.

אשמח לשמוע מכם,

באילו דרכים אני יכול להכריח אותו להחזיר את הכסף בהן אני לא מסיים את דרכי בבית הכלא?

כבר חתמתי...

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם אין לך שום הוכחה ששילמת לו כסף ולא קיבלת כלום בתמורה, לא חושב שיש דרך חוקית להחזיר את הכסף.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מאנשים מהסוג שאתה מתאר לא ניתן לקבל את הכסף בחזרה.

תביעה לא ניתן להגיש משום שאין הוכחות וגם כך זה לא כלכלי.

תלונה במשטרה כמובן שלא תוביל לשום מקום.

שימוש בכוח כמובן לא בא בחשבון.

ופניה למצפון תיתקל בגיחוך. 

מצער אבל מדובר בשיעור יחסית זול לחיים. 

• אהבתי 5
  • מעניין 1
פורסם

תלונה במשטרה משלושתכם. או שמשטרה כבר מכירים אותו או שהגיע זמן שיכירו.
ככל הנראה זה לא יחזיר לכם את הכסף, אלא אם הבחור יהיה מוכן לשלם בשביל לסגור את התיק, אבל התלונה בהחלט תשרת הבאים..

• אהבתי 2
פורסם

לא תצליח להוציא מאדם כזה שקל.

(אא”כ אתה רוצה להשתמש באמצעים ”אפורים”, שזה ממש לא שווה על סכומים כאלה, ובכל מקרה זה מסוכן ויכול לחזור איליך כבומרנג.)

הכסף שלך ושל העובדים האחרים לא הלך לפח, זה תשלום שכר לימוד לקורס - ”כיצד תדע לא ליפול בפח בפעם הבאה”.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

אם אין לך שום הוכחה

לפני 6 שעות, Moshe c כתב:

משום שאין הוכחות

אני נתתי לבחור את הכסף מול לפחות 5 אנשים אחרים שראו ושמעו, לי יש עדים שיישמחו לבוא להעיד.

אבל הבעיה הגדולה היא עם שני העובדים האחרים, שנתנו לו בסתר, הם לא עולים חדשים, אבל יש להם מבטא והוא גם אחד משלהם

אני שקלתי לשלוח לו הודעת איום בתביעה, גם אם לא ניתן לתבוע, הוא כנראה לא יודע את זה,

הבוס ביקש ממני לחכות לאחרי השימוע של הבחור, כי הוא רוצה לנסות לחלץ ממנו את הכסף חזרה לעובדים (מסתבר שהוא הלך למשאבי אנוש ולקח הלוואה מהחברה בלי ליידע את המנהל לפני)

כבר חתמתי...

פורסם

מה הבעייה? 

מוצאים אחד או אחת עם 1000 חברים בפייסבוק ומפרסמים פוסט בלי התלהמות עליו כולל תמונה ושם. 

עכשיו שהוא ירוץ אחריך. 

אוהד

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הבעיה היא לא להוכיח, אלא שמאוד קשה לגבות מאדם כזה, שסביר שיטען שאין לו כסף וזה מתוך מצוקה כלכלית. 

כמו הכל בחיים זה הימור,

אם יגיע להוצאה לפועל וכאלו אותי יצליחו להוציא ממנו. אולי לא. 

אולי לא יגיע והמשטרה ירמזו בעדינות לשחרר. 

השאלה היא תמיד, כמה כוח/רצון יש להתעסק בזה ועד איזה גבול. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

לא נותנים כסף לזה שנתקע עם רכב בלי שמן.

כל אחד יכול ליפול בפח. למזלכם מדובר בסכומים קטנים. הבעיה היא שיהיה קשה להזהיר אחרים, למרות שאמור להיות למחלקת כ״א זיהוי שלו. אלא אם מדובר באחד שמתחזה לכל אורך הדרך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אותי קירצפו בחיים כמה פעמים וזה היה דמי לימוד כמו שכתבו פה

אבל פעם מישו כזה קירצף אותי ואת חבר שלי שהוא מהסוג הקשוח-הוא הגיע לבן אדם ופשוט לקח לו את הפלאפון אז ההוא החזיר את הכמה אלפים מהר מאוד

לא ממליץ לך לעשות את זה אבל ראיתי שזה עבד

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני גם חושב שתלונה במשטרה זו הדרך.

כסף לא תקבל והם לא יעשו עם זה כלום, אבל מתישהו הוא יבין שאם יהיו עשר תלונות כאלו במשטרה מעשרה אנשים שונים אז הוא בבעיה.

לפני כן שלח לו וואטסאפ תמים של ׳תגיד, מה עם 250 שקל שלי?׳, אולי במקרה הוא יענה לך עם עוד תירוץ ואז זו לפחות הודאה שלו שהוא לקח ממך כסף.

• מעניין 1
פורסם

כל אחד מאיתנו אכל עקיצה מתישהו בחיים שלו.

יש כאלו שנפרדו מעשרות או מאות אלפי שקלים.

עצה שלי, מתנחמים בזה שמדובר רק בכמה מאות שקלים,  לומדים את הלקח וממשיכים הלאה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

על פניו נראה שהסיכויים לראות את הכסף חזרה נמוכים.

לדעתי נותרו שתי אופציות (אולי אפילו ללכת על שתיהן במקביל):

1. לגלות אחריות אזרחית, להתלונן במשטרה. ספק אם זה יועיל לך אישית, אבל אז אולי יתברר שיש עוד מקרים ואז המשטרה כן תפעל בעניינו של הבחור ותימנע עוגמת נפש מאחרים

2. מסלול הנקמה - פרסום הפרטים ברשתות החברתיות. אני בדר"כ לא בעד שיימינג, אבל יש אנשים שמרוויחים אותו בזכות

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
בתאריך 19.4.2023 בשעה 19:48, yairw כתב:

לפני כמה חודשים הצטרף לעבודה עובד חדש,

הנחתי לו ביד 250 שקל,

צועד עובד קדימה ואומר - גם ממני הוא לקח 200,

מסתבר שהוא לקח 800 שקל מעובד אחר,

אבל כואב לי על שני העובדים האחרים

נשמע שמשאבי אנוש שלכם צריכים לעשות עבודה יותר יסודית בגיוס עובדים. 

תלונה במשטרה, ולשכוח מזה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...