Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עזרתי כבר לכמה אנשים להיכנס להייטק כמפתחים ללא תואר אך עם בוטקמפ רציני של כמה חודשים.

הם היו צריכים להוכיח את עצמם בקורס והיו עם דרייב כל כך גבוה להצלחה שהם דורגו ראשונים בקורס.

על כל הגשה (קטנה וגדולה) עשיתי להם קוד ריוויו קפדני שגרם להם "לבזבז" על כל הגשה פי כמה יותר מאמץ וזמן משאר חבריהם לקורס.

עשיתי גם לרובם המון "ראיונות דמה" בקושי הולך וגובר עד שהם הגיעו לרמה שהם מצליחים לעבור ריאיון אמיתי (בלי רמזים והקלות ממני ובמסגרת זמן קצובה)

בסוף הקורס חלקם הצליחו להיכנס לחברות הייטק כמפתחים ג'וניורים מן המניין.

האחרים הצליחו למצוא רק עבודות בשכר נמוך של 9000 ועדיין עודדתי אותם לקחת ולו רק בשביל דריסת הרגל. כעבור שנה - שנה וחצי הם כבר הדביקו את הפער.

רוב חבריהם לא הצליחו להיכנס לתעשייה בפעם האחרונה ששאלתי. 

בתור בוגר תואר אני יכול לומר שהקורסים האלה הם קיצור דרך לתעשייה, אבל זה לא אומר שזה קל.

אם אתה חושב שלראות כמה סרטונים ביוטיוב, לקרוא מאמרים ולתרגל קצת בעצמך יעזור לך להיכנס לתחום אז אני חושב שצפויה לך אכזבה.

בשביל להגיע לרמה מספיקה בשביל להיכנס לתחום צריך מסגרת טובה ומוכוונת מטרה.

יצא לי לעשות כמה ראיונות עבודה לחברת הייטק בחיי (כמראיין). ניתן לזהות מי "מהנדס תוכנה" (לאו דווקא באמת "מהנדס" בוגר תואר) ומי רק יודע לכתוב קוד מאוד מאוד מהר. הסוג השני לא יצלחו ראיון גם אם יצליחו לפתור שאלות תכנות

עריכה אחרונה על ידי Guy_25
נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני הייתי במצב שלו, הייתי לומד לבד כמה שאפשר, מתראיין לחברות אינטגרציה שונות (לוקח בחשבון את השכר הנמוך שיציעו) וצובר ניסיון ,שזה הדבר הכי חשוב.

אחרי שנתיים~שלוש עובר לחברה אחרת.

הרי במילא מי שיתחרה איתו במשרות האלה יהיו חבר'ה שרק סיימו קורס, אף אחד לא מצפה שאיש devops שפיטרו אותו ממטא יילך להתראיין אצל בינת.

פורסם (נערך)

יש פה כאלו שעבדו ב-help desk והגיעו לתחום devops או תחום טוב יותר מ-HD ללא ידע משמעותי? אני שנה+ ב-HD אחרי קורס רשתות ואני מאוד שואף לתחום שירחיב ויעניין אותי יותר מלטפל טכנית בלקוחות מעצבנים, אבל אני מכיר את ההגבלות שלי ותכנות הוא לא חלק מזה, המשכורת שלי זוועתית בשביל הרבה טרחה ועצבים וזה מבאס אותי כל יום מחדש. 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

כן, כמה עובדים שלי היום. התחילו ב-HD, ישבו על קורסים ב-acloudguru, למדו שם בד בבד עם הפיכת SME בצוות. משם כבר ארגנו להם מנטורשיפ על ידי אשף DevOps ואחרי שנה של מנטורשיפ הם השתלבו בתור ג׳וניורים בצוות SRE. 

בחור אחר שהכרתי בעבודה קודמת התחיל ב-HD, למד קורסי אבטחה בלי הפסקה. משם עבר ל-SOC. אחרי כמה שנים הוא כבר מנהל אבטחה והמשנה ל-CISO של החברה (ומי שתכלס עושה את הכל). 

המשותף לכולם - דרייב עצמי וההבנה שרק הם יכולים לעשות את זה, ואף אחד לא חייב להם כלום. מה שאומר לשבת וללמוד אחרי העבודה, סופי שבוע, חגים…

פורסם

כל זה היה נכון לעד לפני כמה חודשים כשהיה מחסור חמור באנשים והחברות היו מוכנות לקבל אנשים כאלה.

היום השוק הוא של מעסיקים ואנשים מתמודדים על משרות שפעם אפילו לא היו מסתכלים עליהם.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 25 דקות, FlicK כתב:

הרי במילא מי שיתחרה איתו במשרות האלה יהיו חבר'ה שרק סיימו קורס, אף אחד לא מצפה שאיש devops שפיטרו אותו ממטא יילך להתראיין אצל בינת.

ראה את זה:

לפני 1 דקה, borsood כתב:

היום השוק הוא של מעסיקים ואנשים מתמודדים על משרות שפעם אפילו לא היו מסתכלים עליהם

בנוסף חשוב להבין שלא כל ניסיון מקביל לכל ניסיון.

4 שנים בחברה קטנה / פחות נחשבת ממש לא יביאו אותך לאותו מקום או משכורות (או אפילו ראיונות עבודה) כמו אפילו שנה שנתיים בחברות גדולות.

הדרישות והעשיה היומיומית גם לא דומה וגם לא הראיונות עצמם.

זה נכון למפתחים , זה נכון גם לsre וdevops.

לפני 10 דקות, garicho כתב:

המשותף לכולם - דרייב עצמי וההבנה שרק הם יכולים לעשות את זה, ואף אחד לא חייב להם כלום. מה שאומר לשבת וללמוד אחרי העבודה, סופי שבוע, חגים…

זו נקודה מאוד חשובה

לא משנה מה המסלול - החברה שהתקדמו באמת - לרוב קרעו את התחת ביחד עם שילוב של כישרון מסוים ואהבה לתחום.

אישית גם לפני שהיה לי תואר - הייתי יושב עם ספרים , וידאויים , הייתי מריץ לינוקס וvm על המחשב , קורא מאמרים וכו. לפני שהייתי ניגש לראיונות עבודה ומפעיל קשרים שיעבירו קו״ח ו״יחתמו עלי״ הייתי מתכונן לראיונות עבודה במשך שבועות עד חודשים וכו.

לא עשיה פאסיבית.

גם כשכבר אני ״במקצוע״ ורציתי לעלות בדרגות / ברמת החברה והעשייה שהייתי.

בקיצר - פחות להסתכל על פלוני שמרוויח 34 ויותר ואיך הגיע בדרך הכי קצרה ובמקום זה להתחיל להתעמק במה צריך , להיות מוכנים להשקיע ולעשות. ועדיף להסתכל כמה שנים קדימה להבין לאן רוצים להגיע ומה צריך כדי שהסיכויים יהיו הכי גבוהים להגיע לשם.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 15 שעות, Guy_25 כתב:

אם אתה חושב שלראות כמה סרטונים ביוטיוב, לקרוא מאמרים ולתרגל קצת בעצמך יעזור לך להיכנס לתחום אז אני חושב שצפויה לך אכזבה.

לפני 14 שעות, Liviur כתב:

בקיצר - פחות להסתכל על פלוני שמרוויח 34 ויותר ואיך הגיע בדרך הכי קצרה ובמקום זה להתחיל להתעמק במה צריך , להיות מוכנים להשקיע ולעשות. ועדיף להסתכל כמה שנים קדימה להבין לאן רוצים להגיע ומה צריך כדי שהסיכויים יהיו הכי גבוהים להגיע לשם.

יאללה שלכם, אתם ככ 2022.

סרטונים? לימודים?? השקעה???

שליקו כבר 2 צעדים לפניכם, הוא לא צריך את כל אלו, יש לו Chat GPT

וחוץ מזה מה זה 34K? מה זה פה ביטוח לאומי?

• מצחיק 4

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לפני 4 שעות, locus כתב:

יש לו Chat GPT

אני מבקש 80K בשבילו ועוד 80K בשביל עצמי.

ככה, שיזכור אותי בטוב כשהוא יבוא להחליף אותי..

• מצחיק 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

מדהים אך אנשים רואים משהוא וישר חושבים "לא צריך תואר, אני עושה את זה ב 3 חודשים ומקבל פי 4 מהמשכורת בשוק".

לדעתי devops (כזה שמקבל 30-40 בחודש ויותר) זה אחת מהתפקידים הכי קשים להתקבל אליהם, והסיבה שתיכנות כל אחד יכול ללמוד באינטרנט אבל בשביל להיות devops רציני אתה צריך שנים של ניסיון בלינוקס, bash שפות סקריפטים, הבנה בקומפליירים, dockers, vms, רשתות, הבנה של תהליכי פיתוח, הבנה של מערכות אוטומציה, ידע ב db, פיתוח web וכל מה שאתה רק חושב אליו.

למקרה למי שלא מבין מה זה: devops -> development operation, כלומר זה החברה שמפתחים את כל מה שיש מסביב למוצר בשביל שהמפתחים של המוצר יוכלו לפתח את המוצר, ויש המון דברים שצריך לעשות בכל כך הרבה נושאים שונים.

אנשי ה devops הרצינים שאני הכרתי זה אנשים שאוהבים ללמוד הכל מהכל ולבד, בנוסף בדרך כלל זה החברה שבבית מתחזקים 2-3 שרתים עם 14 סוגים שונים של לינוקס ומנטרים את הפלאפון של הבת מרחוק. אין הרבה כאלה וזה הסיבה שתמיד חסר אנשי devops מנוסים בגלל זה הם מקבלים יותר כסף ממפתחים.

• אהבתי 4

טסלה 3 2022

פורסם

מסכים מאוד.

ואני רוצה שוב להדגיש ולחזק את העובדה שמצב השוק כיום כנראה לא יאפשר הזדמנות לבחור ללא ניסיון/ השכלה רלוונטיים.

יש מספיק חבר'ה עם ניסיון מוכח שנפלטו (ועדיין נפלטים) חזרה לשוק

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

חשבתי על זה ובמקום לבאס אנשים אני ינסה לעזור.

אם אתה רוצה להיכנס לתחום ה devops אבל בצורה רצינית אתה צריך להכיר לינוקס מבפנים ומבחוץ.

אתה יכול לנסות להוציא תעודת Red Hat Certified System Administrator (RHCSA) שדורשת לעבור מבחן (EX200).

המבחן קשה מאד אבל יש מלא:

- קורסים באינטרנט, למשל: https://www.udemy.com/course/unofficial-linux-redhat-certified-system-administrator-rhcsa-8/

- קורסים ממכללות, למשל: https://www.johnbryce.co.il/catalog/hi-tech-courses/red-hat-linux-administrator-and-cloud-engineer

- או לנסות ללמוד לבד יש מלא חומר באינטרנט.

רוב מי שמחפש קיצורי דרך עושה את התעודה המקבילה של מיקרוסופט (MCSA) Microsoft Certified Solutions Associate שהיא הרבה יותר קלה (אבל ממש יותר קלה) ולכן השוק מפוצץ באנשים עם MCSA ואין כמאט אנשים עם התעודה של RHCSA שהיא הרבה יותר מבוקשת.

עם התעודה הזו יש לך קרש קפיצה חזק מאד להיכנס כמנהל מעבדות בחברות הייטק ומשם עם קצת לימודים של פייטון אתה יכול גם להמשיך ל devops.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, motizkn כתב:

מדהים אך אנשים רואים משהוא וישר חושבים "לא צריך תואר, אני עושה את זה ב 3 חודשים ומקבל פי 4 מהמשכורת בשוק".

לדעתי devops (כזה שמקבל 30-40 בחודש ויותר) זה אחת מהתפקידים הכי קשים להתקבל אליהם, והסיבה שתיכנות כל אחד יכול ללמוד באינטרנט אבל בשביל להיות devops רציני אתה צריך שנים של ניסיון בלינוקס, bash שפות סקריפטים, הבנה בקומפליירים, dockers, vms, רשתות, הבנה של תהליכי פיתוח, הבנה של מערכות אוטומציה, ידע ב db, פיתוח web וכל מה שאתה רק חושב אליו.

למקרה למי שלא מבין מה זה: devops -> development operation, כלומר זה החברה שמפתחים את כל מה שיש מסביב למוצר בשביל שהמפתחים של המוצר יוכלו לפתח את המוצר, ויש המון דברים שצריך לעשות בכל כך הרבה נושאים שונים.

אנשי ה devops הרצינים שאני הכרתי זה אנשים שאוהבים ללמוד הכל מהכל ולבד, בנוסף בדרך כלל זה החברה שבבית מתחזקים 2-3 שרתים עם 14 סוגים שונים של לינוקס ומנטרים את הפלאפון של הבת מרחוק. אין הרבה כאלה וזה הסיבה שתמיד חסר אנשי devops מנוסים בגלל זה הם מקבלים יותר כסף ממפתחים.

כן אבל בוא נגיד את האמת בלי צוות פיתוח שאשכרה, אתה יודע, מפתח דברים לDEVOPS עם כל הכבוד, אין באמת ערך.

ואיך נגיד בעדינות, הסתדרנו והצלחנו לפבלש יופי טופי גם לפני שהם הגיעו

Mic drop — Wikipédia

טוב הלכתי ביי

עריכה אחרונה על ידי stum
  • אהבתי 3
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, Mikelt89 כתב:

Devops זה יותר קשה מ-full stack?

תלוי.

הבעיה היא כרגיל בשפה - המילה עצמה מכילה טווח יותר מדי גדול של סוגי משרות, כך שזה מתמסמס.

זה כמו לכתוב "הייטק". רחב מדי ולכן קצת חסר משמעות.

Devops ברמות הגבוהות זה קשה ומורכב בדיוק כמו מתכנת ברמה הגבוהה. צריך בעיקר המון מקום פנוי במוח לזכור את כל אלפי הדברים שתלויים זה בזה, בלי הבדיחה ששמה debugger כי אין חיה כזאת בעולם האמיתי.

לפני 9 דקות, stum כתב:

בלי צוות פיתוח שאשכרה, אתה יודע, מפתח דברים לDEVOPS עם כל הכבוד, אין באמת ערך.

Mic drop — Wikipédia

ובלי מוצר, 95 אחוז מהמפתחים מפתחים שטויות הרסניות במיץ בקצב שאי אפשר לעקוב אחריו.

בעולם האמיתי, פיתוח הוא עבודת צוות של סוליסטים, כמו כדורסל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 8 דקות, stum כתב:

בלי צוות פיתוח שאשכרה, אתה יודע, מפתח דברים לDEVOPS

לא יודע מה היה אצלכם אבל אצלנו devops פיתחו בעצמם הכל מהכל.

ניראה לי שאתם צריכים לחפש אנשי devops יותר רצינים :)

טסלה 3 2022

• תוכן חדש...