Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

דוד חשמל בלבד, בן כ 6-7 שנים, עובד בחודשי החורף כ 3 שעות ביום, בחודשי הקיץ קצת פחות. 
הוחלף פלאנג וגוף חימום לפני קצת פחות משלוש שנים (מאי 2020).

לאחרונה התחיל לדרוש קצת יותר שעות עבודה בשביל לחמם מספיק מים. (או שאנחנו צורכים הרבה)

אם כבר מתחזק אותו האם יש טעם להחליף את הכל כולל פלאנג? או רק גוף חימום מספיק ובעוד שנתיים להחליף שוב הכל כולל פלאנג?

תודה

פורסם

באיזה איזור אתה? האם יש הרבה אבנית במים?

לפי מה שאתה מתאר לא נראה לי שיש צורך לטפל בדוד.

כשיש הרבה אבנית בדוד גוף החימום מופעל לסרוגין ובגלל זה החימום איטי. אפשר לראות את זה בלי לפרק כלום.

• רעיון טוב! 1
:turn-l:
פורסם
לפני 6 דקות, yuvk כתב:

באיזה איזור אתה? האם יש הרבה אבנית במים?

לפי מה שאתה מתאר לא נראה לי שיש צורך לטפל בדוד.

כשיש הרבה אבנית בדוד גוף החימום מופעל לסרוגין ובגלל זה החימום איטי. אפשר לראות את זה בלי לפרק כלום.

רמת גן. מגדל בן 6-7 שנים.

פורסם

רוב תושבי מדינת ישראל מקבלת מים מותפלים (או בעיקר מים מותפלים) - שהם גם דלי אבנית. מאמין שגם ברמת גן המצב כזה (בעיקר ישובים חקלאיים ופריפריה מקבלים מי בארות).

פורסם (נערך)

לפי דעתי גם בדוד חשמלי בלבד יש מאיץ. ממליץ על של כרומגן. כל המאיצים הזולים לא שווים.

בדוד חשמלי/שמש שוכב. אני חושב שהוא בלי מאיץ חום.

ליפני שלוש שנים. הבתי משהו שירכיב לי מאיץ זול. החזיק שנתיים והתפגר. הרכבתי הפעם כרומגן. חצי שעה ומיים רותחים.

מכוון על 60 מעלות.

לי יש דוד שמש. שככה בממוצע 4 חודשים אני מחמם.

לדודים של 150 ליטר. 120 ליטר. יש בוודאות. בפחות אולי אין. 

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

המאיץ קשור לגוף החימום החשמלי - ואין קשר אם יש קולטי שמש או לא.

מאיץ לא יכול להועיל אם הדוד שוכב. מאיץ מזרים את המים המחוממים על ידי הג"ח ישירות לחלק העליון של הדוד (ממנו יוצאים המים) כלומר מחמם את חלקו העליון של הדוד מהר יותר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, yuvk כתב:

מאיץ לא יכול להועיל אם הדוד שוכב. מאיץ מזרים את המים המחוממים על ידי הג"ח ישירות לחלק העליון של הדוד (ממנו יוצאים המים) כלומר מחמם את חלקו העליון של הדוד מהר יותר.

מה השיקולים בהרכבה של מאיץ? לפי מה שאתה רושם המים יתחממו במהירות מאחר והחמים יעלו למעלה. נשמע טוב. יש trade-off?

Miata ND2

פורסם

שיקולים להרכיב מאיץ: בעד - בזכותו יש (מעט) מים חמים כמה דקות אחרי הדלקת הדוד אפילו אם היה קר לגמרי. חסכון בזמן ובאנרגיה.

נגד: תחזוקה - המאיץ נסתם באבנית.

מאיץ זה די סטנדרט היום.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 23 שעות, yuvk כתב:

בוודאי שיש קשר!

מאיץ מקטין את כמות המים המחוממים. אם אין קולטי שמש אז זה דוד חשמל. דוד חשמל יעבוד כל הזמן רק על חימום באמצעות גוף החימום!

משמעות הדבר - הרבה מאד אבנית בזמן קצר יחסית, שכלואה בתוך המאיץ ויכולה להגיע למצב של חסימת מים מלאה ולשריפת גוף החימום.

אגב, קראתי בכמה מקומות שאף חברת החשמל מגדירה שאין להתקין מאיץ בדוד חשמל אבל אין לי מושג עד כמה נכון ואיך אוכפים.

הבאתי סתם דוגמא מתוך אתר tovtoda.co.il יש עוד הנחיות זהות באתרים אחרים.

image.thumb.png.1e3265335168010882594bda70138c8d.png

פורסם

הבאת ציטוט שאומר את מה שאמרתי.

כמובן שבדוד חשמל בלבד הג"ח עובד יותר, ולכן מצד אחד יתרונו של המאיץ גובר, ומצד שני גם חסרונו.

אגב, גם עם המאיץ מתחממים כל המים שבדוד - אבל קודם המיים שבחלקו העליון. בהדרגה המים מתערבבים ושאר המים מתחממים.

פורסם

בשורה התחתונה - פות"ש החליף פלאנג' ושם מאיץ בדוד חשמל בעצתך, וזאת טעות.

אז לא יודע איך הגעת למסקנה שאני אומר את מה שאמרת....

אבל בסדר, נשאיר ככה, לא מתים מזה.

פורסם
לפני 21 שעות, V6 כתב:

בשורה התחתונה - פות"ש החליף פלאנג' ושם מאיץ בדוד חשמל בעצתך, וזאת טעות.

שמתי מאיץ כי גם קודם לכן היה מאיץ. 

אם לא היה בפנים מאיץ לא הייתי שם מאיץ. 

• תוכן חדש...