Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מכונית וולוו XC40, בעלת מנוע PHEV משנת 2021.

בעת שרכשתי את המכונית,  רכשתי כמובן ביטוח חובה ומקיף מחברת הביטוח, אשר כמובן שקיבלה את פרטיה ואת צילום הרשיון שלה.

לצערי הרב, לא טרחתי לבדוק בפרטי הפוליסה יותר מהמחיר, ואת תנאיה הכלליים (כיסוי, רכב חלופי וכו׳) והכל עבר על מי מנוחות.

נקודת הטעינה של המכונית, נמצאת בחניון הציבורי של הבנין בו אני גר, והיא מחוברת ללוח החשמל, המנוהל על ידי ועד הבניין.

לפני שבוע קיבלתי פניה מהוועד כדי להמציא את פרטי הכיסוי של נקודת הטעינה של המכונית.

לצורך זה פניתי לסוכנת הביטוח שלי, שחזרה אליה כעבור זמן, עם הודעה מדהימה: חברת הביטוח אינה מכירה במכונית כ-״חשמלית״ ולכן אינה מכסה כל דבר הקשור ל-״חשמל״, ״חישמול״, ״טעינה״, ״נקודת טעינה״ וכו׳.

למרות שברשיון מצויין בפירוש, שהמכונית נטענת חברת הביטוח טענהֿ, שהיא מזהה את המכונית כ-״היברידית״ בלבד, מכיוון שהיא נסמכת על מחירון ״לוי יצחק״ בו מזוהה המכונית כהיברידית.

בדיקה במחירון מראה, שהמכונית מזוהה כהיברידית ו-״פלאג אין״ - ראו את הצילום המצורף.

סוכנת הביטוח פנתה ל-״לוי יצחק״, ושם אישרו את הפרטים, אך - מצידם, המידע, אותו הם מעבירים לחברת הביטוח הוא, שהמכונית היא ״רק״ היברידית״.

חברת הביטוח טענה, שמכיוון שלמכוניתי שני מנועים, אין כל סיבה, לבטח את הרכיב החשמלי שלה, שכן שכאשר תחול בו תקלה ״תמיד אוכל לנסוע עם המנוע הרגיל״ - בדיחה עצובה!

נכון לעכשיו, אני עובד עצות, שכן ועד הבית מאיים לנתק את אותי ללא מתן אישור על הכיסוי.

שאלותי לחברי הפורום, שלהם מכונית PHEV: 

1. האם גם אתם נתקלתם בבעיה שכזאת או אתם מודעים ל-חסר בביטוח?

2. מאידך, האם למישהו מכם יש ביטוח המכסה את עמדת הטעינה?

תודה!

שי

LeviItszackVolvoXC40.jpeg

פורסם
לפני 49 דקות, שי צ כתב:

שכן שכאשר תחול בו תקלה ״תמיד אוכל לנסוע עם המנוע הרגיל״

טיעון מגוחך. מטרת ביטוח רכב היא להחזיר את המצב לקדמותו.

ענין הביטוח החשמלי חדש יחסית, אולי כדאי לפנות למפקח על הביטוח בנושא כדי לראות אם יש לו הנחיות בתחום.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

-- ^ -- זה רלוונטי לטענה המטומטמת לגבי הרכיב החשמלי שברכב.

אבל... פ'ה (וועד הבית שלו) מצפה שבטוח הרכב יכסה גם את נקודת הטעינה.  מדוע?  זה לא חלק מהרכב.  ואכן אני יכול לצפות לבעייה בטוחית אם יתברר שנוצר נזק (בין אם לרכב המבוטח עצמו או לגורם צד ג') מהחבור לנקודת הטעינה (כשל בנקודה עצמה או בכבל).  זה לא כלול בבטוח הרכב וזה אכן עלול להיות בעייתי.  לדעתי - אולי ניתן לכלול זאת בבטוח הדירה - כדאי לברר עם סוכן הבטוח.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

יתכן שלמפקח ע הביטוח יש כבר הנחיות בענין.

וכדאי גם לבדוק אפשרות לכלול אותה בביטוח הדירה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני שעה, Be roo כתב:

טיעון מגוחך. מטרת ביטוח רכב היא להחזיר את המצב לקדמותו.

ענין הביטוח החשמלי חדש יחסית, אולי כדאי לפנות למפקח על הביטוח בנושא כדי לראות אם יש לו הנחיות בתחום.

אכן כן - לא מגוכך אלא מטופש. 

הדבר המטופש יותר הוא ההתעלמות מהכבל ומנקודת ההטענה, שהיא חלק אינטגרלי מהמכונית, ועבור האופציה הזאת שילמתי סכום ניכר.

לפני 32 דקות, Be roo כתב:

כמה דקות אחרי שכתבתי את ההודעה הזאת פניתי ל-״ביטוח ישיר״, והפלא ופלא - הם מוכנים למכור ביטוח, המכסה את עמדת הטעינה, כולל צד ג׳!

למרות שאינני מחובבי הביטוחים הישירים, יש לי כעת אופציה במידה שהחברה, בה אני מבוטח שנים רבות (ומשלם המון ללא כל תביעה) תאלץ להיפרד ממני.

תודה!

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 דקות, שי צ כתב:

חלק אינטגרלי מהמכונית

אפשר להתווכח על האם ביטוח רכב צריך או יכול לכלול את עמדת הטעינה, אבל בניגוד למנוע החשמלי, לומר שהיא חלק אינטגרלי מהרכב זה לא נכון. 

היא נפרדת פיזית, יכולה להיות מותקנת ע״י גורם שלישי, יכולה לשרת מספר רכבים, הרכב עצמו יכול להטען בעמדות אחרות וכנראה עוד כמה מבחנים שבהם היא לא עומדת כדי להקרא ״חלק מהרכב״.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

אבדוק. תודה

• תוכן חדש...