Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מרגיש הכי בומר שיש (רק עכשיו גיליתי את האפשרות לשלם בחנויות עם גוגל דרך הטלפון במקום להוציא כרטיס אשראי). עכשיו אני עובר לשלב הבא של להתחבר לעשור השלישי של המאה ה-21: איך עובד התשלום על נסיעה באוטובוס באמצעות סריקה של הקוד QR שיש על האוטובוס?

הבנתי שאפשר לעשות את זה דרך מוביט. באתר שלהם כתוב שלא צריך לרכוש חוזה נסיעה מראש ובסוף החודש הם מחשבים מה התשלום הכי משתלם. איך זה עובד?

1) האם לא צריך יותר לרכוש חופשי חודשי?

ברגע שמגיעים לסכום של החופשי חודשי האפלקציה תחייב אותו בסוף החודש ולא יותר מזה?

2) ואם נוסעים באותו החודש בפחות מהסכום של החופשי חודשי, היא תחייב על נסיעות בודדות או חופשי יומי באותו היום?

3) מה עושים שמגיע פקח לאוטובוס, פותחים את האפליקציה?

4) האלגוריתם שלהם מספיק חכם לדעת מתי לעשות חוזה חודשי עם רכבת ומתי לעשות שילובים של חופשי חודשי לאוטובוס ולאזור זול עם תוספת של נסיעה בודדת ברכבת או נסיעה בודדת למרחק רחוק יותר ?

5) מוביט היא האפליקציה היחידה שעושה את זה?

אם זה באמת עובד, זה מעולה, לא צריך יותר לזכור לטעון חוזה חודשי חדש בתחילת החודש, או לזכור לקחת את הרב קו.

בלונדון זה עובד מעולה, צריך רק לקחת את הטלפון ולשלם עם גוגל ובסוף הוא מחשב את השילוב של התשלום הכי נמוך.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

1. כן, יש תקרת חיוב של סכום החופשי חודשי המינימלי שמכסה מה שנסעת באותו חודש.

2. לא בטוח, אבל כנראה חופשי יומי. האפליקציה אמורה לחשב לך מה האפשרות הכי זולה לכסות את הנסיעות שנסעת ולחייב בהתאם.

3.כן, לאחר התיקוף (כשאתה סורק קוד שעל שופן האוטובוס) יש ברקוד שאתה מראה לו, נשמר באפליקציה.

4.לא יודע, אני נוסע רק באוטובוס.

5. יש עוד כמה, בדוק באתר דרך שווה.

זה אכן מעולה, לא משתמש הרב קו בכלל יותר, גם נוח לילדים כי לא צריך לדעת איזה אוטובוס לקחת ומאיפה, זה כמו ווייז - שים יעד ותראה מפה ותיאור איך להגיע.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

יש גם את hop on.

אישית השתמשתי בזה רק כשאיבדתי את הרבקו וחיכיתי לחדש.

הנטייה של נהגי האוטובוסים בארץ לסחוט את דוושת הגז כשיש נוסעים שעומדים הופכת את צורת התשלום הזו למאוד לא נוחה בעייני, וגם בכלליות מרגיש לי פחות נח לסרוק עם הטלפון מאשר להעביר כרטיס.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

גם cello (סלופארק לשעבר) תומכת בתשלום תחב"צ עכשיו. מכיוון שהיא מותקנת אצלי ממילא בשביל תשלומי חניה, אני משתמש בה בנסיעות המזדמנות שלי באוטובוסים או ברכבת.

פורסם
לפני 25 דקות, elibaba כתב:

, גם נוח לילדים כי לא צריך לדעת איזה אוטובוס לקחת ומאיפה

אם הם עלו על האוטובוס הלא נכון היא יודעת להגיד להם (לא מכיר את ה QR  על האוטובוסים אם הוא חד חד ערכי והנתונים נמצאים במאגר המידע אבל האם היא מזהה שהאוטובוס לא נוסע לכיוון או במסלול הנכון)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

איזה אידיוטי. למה לא עשו שניתן להניח את הטלפון על המכשיר תיקוף של הרבקו במקום לסרוק את הקוד.

ככה זה היה באוטובוסים וברכבת בלונדון דרך האפליקציה של גוגל.

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

אם הם עלו על האוטובוס הלא נכון היא יודעת להגיד להם (לא מכיר את ה QR  על האוטובוסים אם הוא חד חד ערכי והנתונים נמצאים במאגר המידע אבל האם היא מזהה שהאוטובוס לא נוסע לכיוון או במסלול הנכון)?

כשתסרוק את הברקוד תראה שהקו שאתה רוצה לא מופיע. זה רמז.

בנוסף זה כמו וייז - אתה רואה התקדמות על המפה, אם זה לא לכיוון שרצית, זה האוטובוס הלא נכון. 

בגלל שיש באפליקציה מספרי תחנות זה די קשה לעלות על אוטובוס x במקום y  בתחנה z, צריך ממש לרצות בכוונה.

לפני 7 דקות, bobi כתב:

איזה אידיוטי. למה לא עשו שניתן להניח את הטלפון על המכשיר תיקוף של הרבקו במקום לסרוק את הקוד.

ככה זה היה באוטובוסים וברכבת בלונדון דרך האפליקציה של גוגל.

זה אמור להיות בקרוב, ואז תשלם עם גוגל/אפל פיי בלי שום אפליקציה

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, elibaba כתב:

כשתסרוק את הברקוד תראה שהקו שאתה רוצה לא מופיע. זה רמז.

בנוסף זה כמו וייז - אתה רואה התקדמות על המפה, אם זה לא לכיוון שרצית, זה האוטובוס הלא נכון. 

בגלל שיש באפליקציה מספרי תחנות זה די קשה לעלות על אוטובוס x במקום y  בתחנה z, צריך ממש לרצות בכוונה.

אני שואל כי לבת שלי יש מין תכונה לעלות לקו הנכון אבל לכיוון ההפוך. למרות שסטטיסטית הסיכויים הם 50% היא מציחה להגיע לקרוב ל 80%.

עריכה: את המפה אני מכיר מניווטים איתה בחו"ל. פשוט אף פעם לא שילמתי איתה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

אני שואל כי לבת שלי יש מין תכונה לעלות לקו הנכון אבל לכיוון ההפוך. למרות שסטטיסטית הסיכויים הם 50% היא מציחה להגיע לקרוב ל 80%.

כל עוד היא מסתכלת באפליקציה על מספר התחנה שהיא אומרת לה, ומשווה למספר התחנה שכתוב על השלט הפיזי, היא תגיע לאן שצריך.

Screenshot_20230112-090854.png

פורסם (נערך)

לא מצאתי במוביט אפשרות לסמן קווים ותחנות כמועדפים. יש כזאת אופציה?

אם אני מניח את הטלפון עם ה NFC פועל על המכשיר תיקוף באוטובוס, לא קורה כלום?

אם גם הטלפון וגם המכשיר תיקוף יכולים לקרוא כרטיסי רב קו, למה שהמכשיר תיקוף לא יוכל לדבר עם הטלפון במקום שיהיה צריך לסרוק את הקוד?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 54 דקות, bobi כתב:

אני מרגיש הכי בומר שיש (רק עכשיו גיליתי את האפשרות לשלם בחנויות עם גוגל דרך הטלפון במקום להוציא כרטיס אשראי). עכשיו אני עובר לשלב הבא של להתחבר לעשור השלישי של המאה ה-21: איך עובד התשלום על נסיעה באוטובוס באמצעות סריקה של הקוד QR שיש על האוטובוס?

הבנתי שאפשר לעשות את זה דרך מוביט. באתר שלהם כתוב שלא צריך לרכוש חוזה נסיעה מראש ובסוף החודש הם מחשבים מה התשלום הכי משתלם. איך זה עובד?

1) האם לא צריך יותר לרכוש חופשי חודשי?

ברגע שמגיעים לסכום של החופשי חודשי האפלקציה תחייב אותו בסוף החודש ולא יותר מזה?

2) ואם נוסעים באותו החודש בפחות מהסכום של החופשי חודשי, היא תחייב על נסיעות בודדות או חופשי יומי באותו היום?

3) מה עושים שמגיע פקח לאוטובוס, פותחים את האפליקציה?

4) האלגוריתם שלהם מספיק חכם לדעת מתי לעשות חוזה חודשי עם רכבת ומתי לעשות שילובים של חופשי חודשי לאוטובוס ולאזור זול עם תוספת של נסיעה בודדת ברכבת או נסיעה בודדת למרחק רחוק יותר ?

5) מוביט היא האפליקציה היחידה שעושה את זה?

אם זה באמת עובד, זה מעולה, לא צריך יותר לזכור לטעון חוזה חודשי חדש בתחילת החודש, או לזכור לקחת את הרב קו.

בלונדון זה עובד מעולה, צריך רק לקחת את הטלפון ולשלם עם גוגל ובסוף הוא מחשב את השילוב של התשלום הכי נמוך.

1-2) צודק עם תיקון קטן. האפליקציה (אמורה. אני לא בטוח אם היא באמת) תחשב את המחיר הכי נמוך שאתה צריך לשלם. לדוגמא, אני נוסע כל יום אז החיוב הוא לפי חופשי חודשי. אישתי נוסעת פעם בשבוע אז האפליקציה מחשבת חופשי יומי*4. ברכבת זה שונה

3) כן. אתה מקבל קוד QR

4)  יום אחד לקחתי חופש עם אישתי ונסענו לירושלים שם נסעתי ברכבת הקלה. היה חיוב על הנסיעות הרגילות ועל הנסיעות בירושלים. לפי דעתי לא תקין כי החישוב הוא לפי ק"מ ולא לפי אשכולות מה שהיה פעם

5) לא. אני משתמש בסלופארק. כבר יש שם את מס' הכרטיס אשראי שלי

פורסם
לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

לא מכיר את ה QR  על האוטובוסים אם הוא חד חד ערכי

לא חד ערכי ולא נעליים. הדביקו מדבקות!
אז בטח שאין כיוון, וגם כמה קווים חולקים אותו קוד כדי שתהיה להם גמישות לשייך אותו אוטובוס לכמה קווים.

חס וחלילה שהקוד יוצג במסך דגיטלי כדי שיהיה אפשר לעדכן אותו לכל קו וכיוון שרוצים...

כמו שנאמר, תדריך אותה לוודא את מספר התחנה.

פורסם
לפני 44 דקות, Night Driver כתב:

עריכה: את המפה אני מכיר מניווטים איתה בחו"ל. פשוט אף פעם לא שילמתי איתה.

קצת הפרעות קשב וריכוז לא הרגו אף אחד..מה כבר קרה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, bobi כתב:

איך עובד התשלום על נסיעה באוטובוס באמצעות סריקה של הקוד QR שיש על האוטובוס?

באוטובוס סורקים QR. ברכבת זה הפוך, יש QR על המסך וסורקים אותו במעבר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 דקות, DareDevil כתב:

קצת הפרעות קשב וריכוז לא הרגו אף אחד..מה כבר קרה?

אני זה שצריך לנחש איפה היא ירדה וללכת להעביר אותה לאיפה שהיא היתה אמורה לרדת.

• תוכן חדש...