Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב זול לנסיעות בית-עבודה וראיתי שהמחירים של הפוקוס בשנים האלה ממש נמוכים מתחת ל20 אלף

האם כדאי לגעת או שחתול בשק? אני מדבר על הדגם עם מנוע 1.6 125 כוחות סוס

פורסם (נערך)

קניתי רכב דומה (1.6 סטיישן 125 כ"ס רובוטי 2014, 130,000 ק"מ) לפני זמן קצר ואני יכול לשתף את הניסיון האישי שלי בלבד:

1. חשוב מאד להשיג היסטוריית טיפולים.

2. קח את הרכב לבדיקה במוסך שמכיר את הרכב לבדיקה יסודית ועל פי התוצאה תדע איזה סכום אתה צריך ליישור קו (לא כולל נושא הגיר - אתייחס לכך בהמשך).

נקודות שעולות ברכבים הללו הם צנרת הגה הידראולי,צנרת ומערכת חימום תא נוסעים,גומיות תפוחי הגה. לא מחייב שאצלך יופיע אבל אלו נקודות רגישות ברכב הזה.

3. תבדוק מתי לאחרונה הוחלף ממיר קטליטי. ע"פ היסטוריית הטיפולים ברכב שאני קניתי הוחלפו במשך השנים שני חיישני חמצן (ברכב הזה יש כמה כאלו) וממיר הוחלף פעם אחת. שוב - זו נקודה שחוזרת ברכבים הללו.

4. תבדוק מתי הוחלפה רצועת תזמון (טיימינג) ומתי צפויה ההחלפה הבאה - מדובר על עלות של בערך 2,500 ש"ח.

5. הגענו למנה העיקרית - הגיר:

* תעשה נסיעת מבחן על מנת לבדוק איך אתה מסתדר עם הגיר הזה. בכל מקרה,אם רוב הנסיעות שלך הן עירוניות/פקקים אז בכל מקרה לא ממולץ.

* תכנס למוסך מורשה יבואן עם מספר הרישוי של הרכב ואישור מהבעלים הנוכחי על מנת שיבדקו איזה טיפולים עבר הגיר.

לרכב הזה הורחבה האחריות על מחשב הגיר ל-10 שנים ממועד העלייה לכביש או 240,000 ק"מ והורחבה האחריות למצמדים ל-7 שנים (לא זוכר במדוייק לכמה ק"מ,נדמה לי של-170,000 אבל לא סגור על זה).

תוודא שאכן שני הרכיבים הללו הוחלפו אם במסגרת האחריות או באופן פרטי והיכן (מוסך מורשה או לא),ולגבי המצמדים מתי הוחלפו.

בגדול,

בתקופה הקצרה שהרכב אצלי אני די מרוצה ממנו ומסתדר טוב עם תיבת ההילוכים - לקח לי מספר ימים ללמוד ולהתרגל אבל בסך הכל מרוצה (רוב הנסיעות שלי הן בין-עירוניות שזו נקודה חשובה)

מקווה שעזרתי.

*עריכה: בנוסף יש ריקול על מנעולי הדלתות - כשהכנסתי את הרכב לטיפול במורשה לאחר הקניה עידכנו אותי על הנושא.

הבאתי את הרכב שוב לאחר מספר ימים והחליפו לי את המנעולים במסגרת הריקול ללא עלות - עניין של שעתיים עבודה.

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
לפני שעתיים, adz כתב:

קניתי רכב דומה (1.6 סטיישן 125 כ"ס רובוטי 2014, 130,000 ק"מ) לפני זמן קצר ואני יכול לשתף את הניסיון האישי שלי בלבד:

1. חשוב מאד להשיג היסטוריית טיפולים.

2. קח את הרכב לבדיקה במוסך שמכיר את הרכב לבדיקה יסודית ועל פי התוצאה תדע איזה סכום אתה צריך ליישור קו (לא כולל נושא הגיר - אתייחס לכך בהמשך).

נקודות שעולות ברכבים הללו הם צנרת הגה הידראולי,צנרת ומערכת חימום תא נוסעים,גומיות תפוחי הגה. לא מחייב שאצלך יופיע אבל אלו נקודות רגישות ברכב הזה.

3. תבדוק מתי לאחרונה הוחלף ממיר קטליטי. ע"פ היסטוריית הטיפולים ברכב שאני קניתי הוחלפו במשך השנים שני חיישני חמצן (ברכב הזה יש כמה כאלו) וממיר הוחלף פעם אחת. שוב - זו נקודה שחוזרת ברכבים הללו.

4. תבדוק מתי הוחלפה רצועת תזמון (טיימינג) ומתי צפויה ההחלפה הבאה - מדובר על עלות של בערך 2,500 ש"ח.

5. הגענו למנה העיקרית - הגיר:

* תעשה נסיעת מבחן על מנת לבדוק איך אתה מסתדר עם הגיר הזה. בכל מקרה,אם רוב הנסיעות שלך הן עירוניות/פקקים אז בכל מקרה לא ממולץ.

* תכנס למוסך מורשה יבואן עם מספר הרישוי של הרכב ואישור מהבעלים הנוכחי על מנת שיבדקו איזה טיפולים עבר הגיר.

לרכב הזה הורחבה האחריות על מחשב הגיר ל-10 שנים ממועד העלייה לכביש או 240,000 ק"מ והורחבה האחריות למצמדים ל-7 שנים (לא זוכר במדוייק לכמה ק"מ,נדמה לי של-170,000 אבל לא סגור על זה).

תוודא שאכן שני הרכיבים הללו הוחלפו אם במסגרת האחריות או באופן פרטי והיכן (מוסך מורשה או לא),ולגבי המצמדים מתי הוחלפו.

בגדול,

בתקופה הקצרה שהרכב אצלי אני די מרוצה ממנו ומסתדר טוב עם תיבת ההילוכים - לקח לי מספר ימים ללמוד ולהתרגל אבל בסך הכל מרוצה (רוב הנסיעות שלי הן בין-עירוניות שזו נקודה חשובה)

מקווה שעזרתי.

*עריכה: בנוסף יש ריקול על מנעולי הדלתות - כשהכנסתי את הרכב לטיפול במורשה לאחר הקניה עידכנו אותי על הנושא.

הבאתי את הרכב שוב לאחר מספר ימים והחליפו לי את המנעולים במסגרת הריקול ללא עלות - עניין של שעתיים עבודה.

תודה רבה על העזרה! כמה זמן הרכב אצלך? ובמקרה הגרוע וצריך להחליף קלאצ'ים לא במסגרת אחריות, מה העלות של החלפה?

פורסם

1. כפי שכתבתי - הרכב אצלי תקופה קצרה (שבועיים).

2. לגבי החלפת קלאצ'ים - לא ביררתי מחיר ישירות מול מוסך אבל ממה שחקרתי אז:

* החלפה מלאה (קלאצ'ים + מובילים) אמורה לעלות בסדר גודל של 8,000 ש"ח במוסך מורשה.

* לפעמים הבעיה היא במובילים בלבד ואז המחיר נמוך יותר,אבל על תבנה על זה...😁

אם יש צורך בהחלפת קלאצ'ים (דורש בדיקה...) תנסה להוריד את מחיר הקנייה.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
לפני 19 שעות, mojo112 כתב:

מחפש רכב זול לנסיעות בית-עבודה וראיתי שהמחירים של הפוקוס בשנים האלה ממש נמוכים מתחת ל20 אלף

תברח.רכישה נוראית ומוניטין מזעזע.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 20 שעות, mojo112 כתב:

יש לי פוקוס 2012

לא לגעת, ים בעיות

הגיר בכלל על הפנים

לא שווה אפילו 10,000 ש"ח

קניתי ועדיין ברשותי, כל הזמן בתיקונים

פורסם

מצטרף לא מומלץ בכלל

עדיף במחיר הזה למצוא קיה פורטה יונדאי I30 2010 ויש לך שקט לטווח ארוך

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

מצטרף לרוב הדעות פה, אין באמת פתרון לעניין הגיר, במחיר של עד 20 אלף ש״ח יש לך אופציות שאולי יהיו ישנות יותר מבחינת השנתון אבל אמינות יותר, תסתכל לכיוון של I30/מאזדה 3/הונדה סיוויק/קיה פורטה ודומיהם.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם הוחלפה תיבת ההילוכים ואו מחשב גיר (באחריות יצרן המורחבת), גם התחליפים צפויים להיות עם אותן בעיות?

פורסם

בהחלט

יש לי חבר שהחליף לפני חצי שנה והיום הלך לו פעם נוספת

• מבאס 1

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

• תוכן חדש...