Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב, 

קיבלנו הצעה מאחת מסוכנויות הרכב, הציעו לנו רכב מסוים, שעל פניו נראה מתאים. 

התבקשנו לשלם להם מקדמה על מנת שהרכב יישמר לנו , שנראה שאנחנו מעוניינים בו. (מדובר בשיחה טלפונית. לא ראינו את הרכב)

אך כשביקשנו שישלחו לנו תמונות של הרכב, אמרו לנו שמכיוון שהרכב בהכנה אין אפשרות לשלוח תמונות, הם אמרו שהם מסרו לנו את כל המידע 

ושהרכב במצב מצויין. 

עדיין לא שילמנו את המקדמה.

לי אישית זה נשמע מאוד מוזר שמסרבים לשלוח לי תמונות של הרכב המדובר.
מה דעתכם? צריך להיזהר מדבר כזה?

עריכה אחרונה על ידי אני777
פורסם

לא הייתי שם שקל על נתונים שנמסרו בטלפון ורכב שלפי הבעלים המאוד לא אובייקטיבי "במצב מצוין", אולי אני טועה.

• אהבתי 1
פורסם

שיטת מצליח.

מקובל אצל מגרשי/סוחרי הטריידאין.  שאל היכן הרכב וגש לראות פיזית

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בזמן אחר הייתי מתעצבן ומציע לוותר. בתקופה הנוכחית זה אומר שיכול להיות שתפספס רכב שאתה מעוניין בו ומתאים לך.

בדוק את האפשרות לקבל את המיקום של הרכב ולגשת פיזית לראות אותו. נסה גם לחטט באתר של אותה חברה או במודעות ביד 2, לפעמים אפשר לגלות ככה באיזה סניף הוא נמצא.

אם המקדמה חוזרת אלייך במידה ואתה לא מעוניין ברכב הייתי משלם בכל זאת וממתין להגעת הרכב.

• מצחיק 1
פורסם

^

בדרך כלל אם האוטו ב"השבחה" זה אומר שאי אפשר לגשת לשום מגרש לראות אותו.

גם אם המצב היום לא מצדיק, תגיד להם כשהרכב יהיה זמין אחד הסניפים שיצרו איתך קשר - ברגע שהרכב זמין ונראה לך שהוא מתאים הייתי מתאמץ במרווח של שעה וחצי נסיעה אפילו ללכת לראות אותו.

• רעיון טוב! 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
בתאריך 11.9.2022 בשעה 15:58, Mike808 כתב:

אם המקדמה חוזרת אלייך במידה ואתה לא מעוניין ברכב הייתי משלם בכל זאת וממתין להגעת הרכב.

הרבה "אם". בפורום הזה יותר מידי סיפורים לגבי "חוזרת".

פות"ש לא ציין דבר לגבי זהות הרכב והסוכנות, מה שאמור להשפיע על ההמלצות. מכל מקום, בהעדר מידע אחר מדובר בהימור גם על הרכב וגם על המקדמה. אישית לא הייתי מהמר, אלא אם מדובר ברכב אקזוטי והזדמנות חד פעמית.

בסופו של דבר רכבים באים ורכבים הולכים, אישית הייתי ממתין לאפשרות לראות את הרכב, או מדפדף הלאה בלוחות.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואם היית פונה לאדם פרטי ולא לסוכנות, והוא היה אומר לך ״תעביר לי בביט 2000 שקל ואגיד לך איפה אפשר לראות את האוטו״ (בהנחה שזה לא נוכל הטינדר), גם היית שוקל להעביר לו?

בסופו של דבר מי שמוכר לך את הרכב הוא סוחר/מוכר בשלל תחפושות. מן הסתם שהרכב במצב מצוין עם נתונים מעולים, הם רוצים לגרום לך להגיע לסניף. וכשתגיע, בין אם הרכב שאתה מעוניין בו נמצא שם או לא, יהיה להם הרבה יותר קל לנסות למכור לך את הדגם הזה או רכבים אחרים. 

לא חסרים מקרים של פוסטים בפייסבוק / אפילו בפורום על ״שילמתי מקדמה ואני לא מעוניין ברכב ולא רוצים להחזיר לי את הכסף״, או שקבלת הכסף כרוך בהרבה כאב ראש. 

אז לדעתי האישית לא שווה להיכנס לסרט הזה, בטח בטח ובטח אם אפילו לא מוכנים לספק לך תמונות. אני יכול להבין שאתה לא יכול להגיע לשם בעצמך, הרי הרכב בתהליך השבחה, הוא לא בסניף כלשהו עם מוכרים אלא בפחחות שלהם איפהשהו שלא מתאים למכירת רכבים. 

אם הרכב שאתה מחפש מוצע למכירה בסוכנות, אני יכול לשער שזהו דגם חדש יחסית (2015+ אחרת לא היו מחזיקים בו), אני לא מאמין שאין כאלו למכירה מפרטיים. ואומנם המצב ביד2 נראה בשיא אבל תמיד יהיו מציאות ממוכרים פרטיים, רכבים שאתה יכול לראות בעיניים ולקחת למוסך לבדיקה מטעמך ואז יציגו לך (בתקווה) את האמת על הרכב ולא דף לבן של בדיקה שהכל שם מסומן ״תקין״ (מה שסביר להניח שהסוכנות תציג לך). 

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

אישית, לא הייתי משלם אגורה בלי לראות ולבדוק את הרכב פיסית בעצמי. צילומים לגמרי לא מספיקים. אחרי שתשלם מקדמה, אתה בידיים שלהם ותצטרך לרוץ אחריהם לקבל אותה חזרה.
יכול להיות שזה פוסל קניה מרוב הסוכנויות האלה -- אז תתמקד בשוק הפרטי.

• תוכן חדש...