Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הבנתי את פשר הודעתך.. איפה ראית שציינתי מה מגיע לי בחינם ומה לא?

העובדה היא שבדיקת אופטו' ניתנת בקופ"ח כללית בתשלום סמלי של קביעת תור, 20 ומשהו ש"ח. 

פורסם

מעניין שדווקא אתה קפצת כאילו האשמתי אותך אישית...

(למען הסר ספק- אני מבהיר שזו היתה התרשמות שלי בלבד מרוח הדברים של כלל הכותבים, לא טענתי שמישהו כתב את זה בפירוש. מי שנעלב מדברי, אני מתנצל ומבקש מחילה ברוח ימי הרחמים הבעל"ט).

ועכשיו אבהיר גם את העובדות:

האופטומטריסט אינו "עובד של קופ"ח".

קופות החולים לא מעסיקות אופטומטריסטים בהעסקה ישירה/ריטיינר/פרילנס.

לקופות החולים השונות  יש הסדרים (כאלה ואחרים) עם מכוני אופטיקה שונים, במסגרת הביטוח המשלים, לפיהם ניתן לקבל שירות של בדיקת ראיה/הכנת משקפיים, כשההנחה מהמחיר המלא באותו מכון משתנה לפי סוג הביטח המשלים שיש ברשותך.

בדיקת ראייה אינה כלולה בסל השירותים שהמדינה מחייבת את קופות החולים לספק כחלק מחוק ביטוח בריאות ממלכתי.

לפיכך, אני לא מכיר שום קופה/ביטוח שמאפשרים בדיקה ב"20 שקל דמי ביקור".

הבן שלי, נבדק לפני כמה חודשים עבור צו ראשון (לצה"ל, כן? לצורך גיוס ל"צבא העם") וזה עלה לי 200 שקל.

לא היתה שום אופציה אחרת לקבל את הבדיקה שצה"ל מחייבים אותו לעשות מטעם המדינה (הנבדק הוא "חסכן" ידוע, אז הוא חיפש וחקר).

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני שעה, omricn כתב:

2700*

"שלום אני רוצה לקבוע תור לאופטומטריסט". בהצלחה.

אז אכן בקרולינה יש Loop Hole. מתאמים, מגיעים, נבדקים, מקבלים תוצאות, הולכים.

*לא נותן לזה לגיטימציה, לא נעים וכו'.

אפשר לטלפן כוכבית 2700, בדיקה זאת עולה כסף כמו אצל האופטמטריסט שנמצא ברחוב על ידי.

פורסם

אולי משהו השתנה ב8-9 שנים האחרונות כן? אבל את המרשם הראשון שלי קיבלתי על פתק בקופ"ח עצמה לאחר שעברתי בדיקת ראייה ע"י רופא ומיד לאחר מכן בדיקה ע"י אופטו' בחדר הצמוד לחדר הרופא.

שילמתי בערך 24 שקלים.

יש לי "כללית זהב".

פורסם

מתעלק.

אני רוצה להזמין משקפי שמש אופטיים חדשים מזני (בפעם הראשונה), הישנים עדיין תקינים אבל סר חינם בעיניי. המספר שלי בשתי העיניים קבוע, מינוס 1.5 כבר הרבה שנים, לא זז, ואין לי עיוותי ראיה אחרים מעבר לכך. כשאני נכנס לאתר של זני, אני מתבקש להזין מרחק בין אישונים. מאיפה עכשיו אני מגרד את המספר הזה? האם אין מנוס אלא לעשות בדיקת אופטומטריסט? האם זה באמת פקטור הכרחי כדי להתאים את המשקפיים?

חזיר דיזל

פורסם

יש באתר של זני הסבר איך למצוא את הדיאפטריה (מרחק האישונים).

יש שם אפילו סרגל שאפשר להדפיס כדי למדוד.

במרשם הראשון של אשתי לא היה הנתון הזה, מדדתי לבד לפי ההסברים שלהם.

השנה היא הלכה לאותו שרמן שכתבתי עליו בהודעה הקודמת.

הוא הוציא מרשם עם המרחק.

נחש מה? בול כמו שמדדתי.

הייתי נורא גאה בעצמי :-)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

מנסיוני במספר חנויות אופטיקה, אצל אופטומטריסטים שונים, ולא רשתות גדולות

אף פעם לא קיבלתי מרשם מלא.

לאחר בדיקה אמרו לי שיתקשרו כשהמשקפיים מוכנות

הגעתי, קיבלתי את המשקפיים עם נרתיק עבורן, מטלית לניקוי, לרוב מקבלים גם בקבוקון לניקוי ממותג של החנות).

גם כששאלתי לפני ההזמנה ווידאתי אם מקבלים מרשם - התשובה חיובית. אבל ברגע קבלת המשקפיים - לא קיבלתי מרשם.

המקסימום שקיבלתי, זה אחרי שהסבתי את תשומת הלב שלא קיבלתי מרשם באותו יום של קבלת המשקפים

זה שכתבו לי אותו ממסך המחשב על פתקית את המספר בעין ימין המספר בעין שמאל - ואמרו לי הנה המרשם.

אולי אדם אחר היה מבקש שפשוט ידפיסו לו את מה שמוצג במחשב (במקום להעתיק על פתק רק את המספרים)

אבל אני בן אדם (שנמנע מעימותים) שאומר לעצמו שאם בחרו להתנהג איתי ככה, כשמראש ווידאתי שאקבל מרשם, ולהדפיס זה לא קשה ובכל זאת

בוחרים לכתוב לי על פתק - אז פשוט לעסק הזה אל תחזור יותר.

וגם לכתוב את המרשם (החלקי) על פתק זה נעשה בחוסר רצון ועל הדרך (רק המספרים, ללא מרחק אישונים, ושאר נתונים  נוספים שיש במרשם מלא: זוויות, צילינדר).

אז למדתי מהניסיון שלי שגם רכישה של (כמה זוגות) משקפיים לא מבטיחה קבלת מרשם מלא.

כשאני אומר מרשם מלא אני מתכוון למרשם שנראה ככה (תמונה מהאינטרנט):

tinymceuploadsimagetools0.jpg

מרשם לא מלא זה מרשם שפשוט כותבים מספר לכל עין על פתק כזה:

ac9cd80fc422a869c8d0da95202add4f.jpg

אז רציתי להמליץ לך, וגם לקוראים אחרים שיגיעו לנושא הזה מגוגל. שתוודא היטב שאתה מקבל מרשם מלא.

אולי אפילו תבקש לראות איך נראה מרשם לדוגמא כמו המרשם שתקבל.

זה מה שאמרתי לעצמי שאני אעשה בפעמים הבאות. אבקש לראות איך נראה מרשם שמקבלים של אחד הלקוחות.

אולי אפילו אבקש שיכתבו לי את זה במעמד הזמנת המשקפיים - שיהיה כתוב.

בהצלחה וראייה טובה לכולנו

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יש בזה משהו, אולי בגלל התוכנה שהחנויות עובדות איתה.

אופטקאי עצמאי, עובד לבד, הקופה רושמת שלו היא יותר עבור הפקת החשבונית.

רשת אופטיקה, אפשר לקבל שרות מכל חנות ברשת, לכן יש תיעוד מלא של כל המרשם במחשב.

ובהתאם לנ"ל, נכון.

מאופטקאי "ביתי" תמיד קבלתי מרשם (מלא) על צטלה.

ונכון המרשם המלא התקבל בגלל שידעתי מה לדרוש, תמיד יש להם נטייה לפסוח על אחד מהפרטים.

מרשת שאני לא אפרסם את שמה, קבלתי גם מייל עם המרשם המלא וגם חשבונית מסודרת עם המרשם.

• רעיון טוב! 2
פורסם

נזכרתי בעוד משהו.

דבר זה לא יכול להופיע במרשם, וחשוב כנראה במיוחד במשקפי מולטיפוקל.

ושתזמינו במרשתת יעשו גנרי ולא מותאם אליכם.

כאשר הייתי אצל האופטמטריסט, הוא סימן על העדשה את מיקום האישון גם במבט ישר ז"א הראיה לרחוק וגם את מיקום האישון במבט למטה ז"א הראייה לקרוב.

אז כן, מי שיש לו מספרים נמוכים ורק ראייה לרחוק, הכל עובד.

מי שיש לו מספר גבוה+צילנדר+מטלטיפוקל רצוי לעשות אצל אופטומטריסט בארץ... וכן המחיר הוא כמה אלפים טובים.

פורסם

עשיתי בדיקה בבר אילן ונתנו מרשם מלא אבל ללא מרחק בין אישונים.
עשיתי מולטיפוקל בזני ואין לי בעיות איתו ככה שהמיקום יכול להיות חשוב בתלות בגודל העדשה שתבחר. לא מומלץ לבחור עדשה צרה עבור מולטיפוקל.

בכל חנות שהייתי ביקשתי את המרשם (כי רציתי להשוות עם הקודם) ותמיד זה היה עם הצילינדרים. (לפני שהיה לי מולטיפוקל). ואף פעם לא נתנו מרחק בין אישונים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

לדעתי בדיקה טובה שווה 400 שקל. 

ואחרי זה אפשר "להעתיק" מהמשקפיים את המספר. בפעם האחרונה ביקשתי טובה ממוכרת בקרולינה והיא הסכימה בכיף.

פורסם

עשיתי משקפיים אתמול.

פעמים הלכתי למכללת הדסה (מרכז העיר ירושלים) עושים בדיקה ונותנים מרשם מלא, אלא שלוקח כשעה (סטודנטים).

כמו כן מוכרים שם משקפים בזול יחסית (מנסיון אישי ומבדיקה בכמה חנויות).

הפעם התייאשתי ללכת אלהם עשיתי בחנות. נתנו לי מרשם מלא. בדיקה לבד בלי לקנות עולה כ300-500 כאמור לעיל.

לגבי כללית, אין דבר כזה (לפחות עכשיו).

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 5.9.2022 בשעה 09:30, omricn כתב:

1. אם אתה חבר בקופ"ח כללית אז שם ניתן לקבוע תור לבדיקת אופטומטריסט ולקבל את המרשם, ככה אני עשיתי לפני 10 שנים כשהייתי צריך משקפיים ורציתילהזמין מ ZENNi.

2. לפני חודש החלטתי לנסות את קרולינה כי המבצע שלהם היה משתלם וראיתי מסגרות שאהבתי, אבל העיקר היה שלא היה לי מתי ללכת לאופטומטריסט של כללית כי הם עובדים רק בימים ושעות שאני נמצא בעבודה (וגם לא עובדים בימי שישי), אז פשוט קבעתי תור לבדיקת ראיה של קרולינה בסניף סינמה סיטי בראשון, הגעתי לפי הזמן שהיה נוח לי, נכנסתי וביצעתי בדיקת ראיה אצל האופטו' שלהם ומיד קיבלתי את התוצאות ביד ובSMS. בתכלס יכלתי פשוט ללכת באותו רגע עם התוצאות כי לא שילמתי כלום. כמובן שרכשתי אצלם 2 זוגות באותו רגע אבל כשחשבתי על זה הבנתי שיש פה Loop hole. לאחר יומיים הזמנתי מ ZENNi משקפי ראיה-שמש יפות ואיכותיות בטירוף במחיר מצחיק עם המרשם שקיבלתי מקרולינה וכולם שמחים עד עצם היום הזה.

195425_frame.png?output-quality=90&resize=200px:*&resize=200px

אפשר שאלות על זני?

האם ההזמנה שלך הייתה גדול מ$75?

דרך איזו חברה הם שולחים והאם גבו עמלות בנוסף למיסים?

עלה לך $10 משלוח?

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מזמין בשוטף מזני מעל 75$.  ההצהרה שלהם על המשלוח היא תמיד פחות מ 75$........

נשלח בדואר רגיל.  מעולם לא שילמתי עמלות ו/או מיסים.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...