Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם, ושבת שלום.

אז ככה אתמול היה יום מלא בהרפתקאות. נסענו אני ודוד שלי למגרש חנייה ריק ב12 בלילה לעשות סיבובים ולהתאמן בנהיגה. נוסעים הילוך ראשון שני, עושים שמיניות, הילוך שלישי, בלימות, התחלת נסיעה, מתאמנים בכיף.מידי פעם עוצרים לדבר על הטעויות , ואז ממשיכים לסוע.

בערך ב23:50 אחרי שעצרנו לדבר על הטעויות, עשינו סיבוב אני נוסע בהילוך ראשון לקראת החלפת הילוך לשני, לוחץ על הקלאץ וכאן המנוע מתחיל לעלות ל7 אלף טורים, אני מרוב לחץ עוזב קלאץ נשאר בהילוך ראשון, לוחץ שוב פעם קלאץ (חשבתי שאולי אני כבר מתבלבל בין הדוושות) ושוב פעם המנוע מזנק לתחוום ה7 אלף סל"ד. אני מתחיל לבלום ולקראת סוף הבלימה אני לוחץ קלאץ המנוע שוב פעם מזנק ל7 אלף סל"ד, ואני לפני שהוא מגיע לטורים הגבוהים מכבה את המנוע.

יוצאים מהרכב, דוד שלי מתחלף איתי, מניע את האוטו עם קלאץ, ושוב פעם המנוע משתגע ומגיע ל7 אלף, מכבים את המנוע ולפתע אני מבחין בשלולית מים דיי גדולה, הלכו המים ברדיאטור. במהלך נסיעתנו מד החום בדשבורד לא הגיע אפילו עד החצי, הוא נשאר כמה קווים מתחת, הוונטות פעלו ממש לשנייה (אחרי שעצרנו וגילינו את שלולית המים), אולם כל המים שהיו בפתח המילוי התאדו ופרצו החוצה. פתחנו את הפקק מילוי מים וכאמור הוא היה ריק ממים.

כאן אני אקצר לכם סיפור של כשעה שבמהלכו רבנו, דיברנו, צעקנו, שמענו מוסיקה להרגעה, מדדנו שמן אולם לא התנענו את הרכב. החלטנו לתת לו להתקרר קצת, שפכנו קצת מים על המנוע והמים התאדו תוך שניה אולם המד חום מנוע הראה פחות מחצי והוונטות לא נכנסו לפעולה, מילאנו מים ברדיאטור (למזלנו היה בקבוק של 2ליטר מים עימנו), והתחלנו לחכות עד שהמנוע יתקרר. לאחר כשעה בערך אמרנו בוא ננסה פעם אחרונה להניע, מניעים, ושוב פעם עם קלאץ ואותו סיפור המנוע שוב פעם שואג.

החלטנו שזהו יותר לא משחקים איתו, התחלנו לדחוף את המכונית למקום מבטחים (בכל זאת להשאיר רכב באזה"ת חולון ביום שישי בלילה זה לא נעים :|), סיימנו לדחוף, ואז אמרתי בוא ננסה להתניע פעם אחרונה הנענו ללא קלאץ וללא כלום והאוטו בסדר גמור, ממש כמו לפני זה המנוע עובד על כ900 סל"ד, לוחצים על גז, עדיין בסדר, ברקס עדיין בסדר, לוחצים על הקלאץ ועדיין הכל בסדר המנוע בסדר גמור. בכל זאת עזבנו את המכונית והלכנו הביתה ברגל.

וכאן באות השאלות שלי:

1) מה בדיוק הייתה הבעיה? איך היא נגרמה?

2) למה בלחיצה על הקלאץ סל"ד המנוע התחיל לזנק ל7 אלף?

3)איך לעזעזל המים שברחו קשורים לכאן? ולמה המים שברחו ברחו בכלל, אם חום המנוע היה פחות מהחצי?

4) למה אחרי שדחפנו את האוטו כ10 דקות, המנוע שוב פעם עבד בסדר כמו לפני הבעיה?

בנוסף הייתה אתמול עוד בעיה, בעת פניות חזקות ולאחר מהן כאשר סיבבנו את ההגה הוא התחיל להשמיע רעשים מוזרים של יללות (זהו הגה כוח), אני חוזר ומדגיש לאחר פניות חזקות ואגרסיביות, אולם לפעמים אפילו במהירויות נמוכות ולא לאחר פניות אגרסיביות. ההגה ילל גם בעת פנייה ימינה וגם בעת פנייה שמאלה, מה הסיבה לכך?

זהו מצטער על האורך, אני מקווה שהייתי מספיק ברור ומובן.

נ.ב שכחתי לציין את הפרטים המלאים של האוטו: פיאט פונטו דור ראשון, שנת 98, 75 כ"ס HSD, מנוע 1242 סמ"ק גיר ידני כמובן לאחר ב263 אלף קילומטר מייגעים של הצבא.

תודה ענקית לעוזרים, פליקס

ROOONEEYY

פורסם

אני לא יודע להגיד לך על המים, שנעלמו, (חוץ מזה לא ראית שום דבר מחשיד אחר?)

בדקת שמן?

לגביי ההגה כוח שמילל, יכול להיות ששחסר שמן (למערכת הגה כוח).

נשמע לי שלא ממש ריחמתם על האוטו אתמול ... :?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בדקת שמן?

כל הכבוד על היוזמה עם קראת את כל מה שהוא כתב !!

JDM :twisted:

פורסם

בדקת שמן?

חוץ מזה לא היה שום דבר מחשיד.

שמן נבדק, והיה תקין.

לגבי ההגה כוח, נוזל הגה כוח לא נבדק, ייבדק בזמן הקרוב.

דווקא ממש לא עשינו חיים קשים, אולי זה נשמע ככה, אבל רוב הנסיעה הייתה רגועה על הילוך ראשון שני ללא גז בכלל.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

פליקס, הייתכן כי נתקע לך פרפר המצערת במצבו המקסימלי?

האם ללא לחיצת קלאץ' הביע המנוע רצון לטפס במעלה הסל"ד (אולי המנוע שאף להאיץ ורק כשהופחת העומס ע"י לחיצה על הקלאץ' המנוע האיץ ביתר שאת)?

האם בניוטרל (ללא לחיצה על הקלאץ') הסל"ד היה סדיר ורק בלחיצה על הקלאץ' האיץ המנוע?

הייתכן כי איכשהו מתחכך כבל הגז בכבל הקלאץ' ובלחיצה על הקלאץ' נמתחים שני הכבלים והמנוע מאיץ?

שאלות מוזרות בהתאמה למקרה המוזר.:?

נסה לפתוח את מכסה המנוע ולהעיף מבט על בית המצערת בלחיצה על הקלאץ', אולי תיווכח לדברים חשודים.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

בהיזכר כמה חודשים אחורה בבעיה דומה שהיתה לי באסקורט (אל תצחקו, אבל כמעט כל בעיה שתארו פו בפורום היתה לי, ולקח לי 8 חודשים למכור אותה) ועד שלא בידדתי מחדש חצי מנוע (מי שמכיר את האוטו יודע איזה מערכת חשמל מעפנה יש לו) דבר שלקח לי כשלושה ימים,המנוע עלה בטורים ב"פארקינג" או בניוטרל ואחרי זה הבעיה הסתדרה, האאא... לזמן מה... הבעיה נבעה מחיווט בלויי של חיישני ההזרקה וקצרים באלטרנטור. תבדוק עם החיווט של החיישנים או הפלוסים באוטו מבודדים הייטב וכי לא נוגעים בחוטים אחרים או בשילדה והמנוע.

עם מחירי הדלק של היום צריך להיות יצירתיים...

"...торможу редко, но метко"

פורסם
פליקס, הייתכן כי נתקע לך פרפר המצערת במצבו המקסימלי?

האם ללא לחיצת קלאץ' הביע המנוע רצון לטפס במעלה הסל"ד (אולי המנוע שאף להאיץ ורק כשהופחת העומס ע"י לחיצה על הקלאץ' המנוע האיץ ביתר שאת)?

האם בניוטרל (ללא לחיצה על הקלאץ') הסל"ד היה סדיר ורק בלחיצה על הקלאץ' האיץ המנוע?

הייתכן כי איכשהו מתחכך כבל הגז בכבל הקלאץ' ובלחיצה על הקלאץ' נמתחים שני הכבלים והמנוע מאיץ?

שאלות מוזרות בהתאמה למקרה המוזר.:?

נסה לפתוח את מכסה המנוע ולהעיף מבט על בית המצערת בלחיצה על הקלאץ', אולי תיווכח לדברים חשודים.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

אין לי מושג, בהחלט יתכן שהפרפר מצערת נתקע, אולם אני זוכר שכשנסעתי ולחצתי על הקלאץ אז המנוע צרח, אז אני בלמתי ואז המנוע התחיל להרגע, ולאחר מכן כאשר שוב פעם שילבתי קלאץ (לקראת עצירה) המנוע שוב פעם צרח.

ללא לחיצת קלאץ לצערנו לא התנענו, התנענו ללא קלאץ רק אחרי הדחיפה ואז המנוע כבר היה בסדר גמור. דבר נוסף אם פרפר המצערת נתקע, איך זה שלאחר מכן הכל שב לקדמותו? ובנוסף למה המים התפרצו?

לגבי שאר שאלותיך לא ניסינו, מרוב פחד לנזק מהמנוע הנענו אותו רק פעמיים וכולם היו עם קלאץ, ובכולם המנוע צרח. לאחר הדחיפה הנענו והכל היה בסדר.

לא נראה לי שהכבל גז וכבל הקלאץ מתחכחים זה בזה.

בכל מקרה למה המים פרצו החוצה? הפקק היה סגור, ונזילות אין. ובנוסף החום מנוע היה תקין, הוונטות לא נכנסו לפעולה, והמד חום הראה פחות מחצי.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

בטח שיש סיבה...

אתמול זה היה יום שישי ה 13 :evil:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אין לי מושג, בהחלט יתכן שהפרפר מצערת נתקע, אולם אני זוכר שכשנסעתי ולחצתי על הקלאץ אז המנוע צרח, אז אני בלמתי ואז המנוע התחיל להרגע, ולאחר מכן כאשר שוב פעם שילבתי קלאץ (לקראת עצירה) המנוע שוב פעם צרח.

ללא לחיצת קלאץ לצערנו לא התנענו, התנענו ללא קלאץ רק אחרי הדחיפה ואז המנוע כבר היה בסדר גמור. דבר נוסף אם פרפר המצערת נתקע, איך זה שלאחר מכן הכל שב לקדמותו? ובנוסף למה המים התפרצו?

לגבי שאר שאלותיך לא ניסינו, מרוב פחד לנזק מהמנוע הנענו אותו רק פעמיים וכולם היו עם קלאץ, ובכולם המנוע צרח. לאחר הדחיפה הנענו והכל היה בסדר.

לא נראה לי שהכבל גז וכבל הקלאץ מתחכחים זה בזה.

בכל מקרה למה המים פרצו החוצה? הפקק היה סגור, ונזילות אין. ובנוסף החום מנוע היה תקין, הוונטות לא נכנסו לפעולה, והמד חום הראה פחות מחצי.

פליקס

איני מכונאי שיבנה לך את הערכת המצב לפי הפרטים, סה"כ רציתי לדעת עוד על התופעה המוזרה.

לגבי פרפר המצערת, ייתכן שהוא יתקע ויחזור למצבו לאחר מכן, הלכלוך שנמצא שם יכול לגרום לו לכך.

אולם אם כך היה הדבר, הרכב היה שועט קדימה גם לאחר עזיבת הקלאץ' בהילוך ראשון ולבסוף גם מגיע לקו האדום.

אכן נשמע מוזר ולא הגיוני שהכבלים יתחככו ביניהם, זוהי סה"כ השערה ביזארית.

אני מקווה שהתקלה אינה בסדר גודל רציני ותוכל לסדר זאת בפשטות.

בכל מקרה רצוי מאוד שתיקח הרכב למוסך לחוות דעת (אולי יש צורך בבדיקת דיאגנוסטיקה).

לגבי המים, אין לי מושג, אשאיר למבינים יותר ממני לענות על כך.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אכן נשמע מוזר ולא הגיוני שהכבלים יתחככו ביניהם, זוהי סה"כ השערה ביזארית.

את האמת דווקא לא, נראה לי שיכול להיות ואתה צודק, ואני סתם שללתי את זה. אבא שלי גם אמר שיכול להיות וזאת הייתה הבעיה. ואני זוכר גם שנגעתי בכבל גז וקצת הזזתי אותו, ולאחר מכן לא עשינו יותר שום פעולה חוץ מהדחיפה, ולאחר שדחפנו והשארנו את האוטו הנענו אותו ואז באמת הכל היה כשורה. בכל מקרה בינתיים האוטו נוסע בסדר, אולם עדיין אני לא מבין מהיכן המים? המים יצאו מהפקק, והפקק היה סגור. האוטו כנראה יכנס למוסך ביום הקרוב ואז נראה כבר.

אשמח לעוד תשובות, בתודה פליקס.

ROOONEEYY

פורסם

אגב, לא היה חכם לשפוך מים על המנוע החם. זה מזמין סדק בבלוק או בראש.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

מה שאתה מתאר פה זה "הלם טרמי"שינוי דראסטי של מקום חם לקר. זה כמו לשפוך מים חמים על קרח או להפך, ישר יסדק.

לא ממולץ.

אולי כבל גז נתקע?

L.A

• תוכן חדש...