Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, amosbmw כתב:

אחד הברגים הוכנס בכוח עקום ולא יוצא. בעזרת ידית כוח הוא נשבר, אפשר לפרק את הגלגל ולהשלים את העבודה.

למה הוכנס בכח מי הכניס בכח

אם היה מוברג ביד אח"כ  ברטשט ובסוף חיזוק כל הסרט היה נחסך

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי חבר טוב שגר ביוון ומתעסק הרבה עם retrofits. תמיד כשאני נתקע עם חלק מסוים שאני צריך בשלוף ושכחתי בזמן retrofit מסוים, הוא אומר לי: "מה הבעיה? קפוץ לדילר, שלם 2 אירו ותקנה". ואני מסביר לו שצ'מפיון זה הדילר הכי גרוע שיש, בייחוד בנושא החלפים, שזה די עצוב.

repair wire (חוט באורך 0.5 מ' עם terminal ספציפי) ב-VW ברוב העולם עולה פחות מדולר. בצ'מפיון? 200 ש"ח לפני מע"מ. למה?

אם צ'מפיון היו מבינים שיש קהל חובבנים (בין אם retrofit או מכונאות) ומשקיעים יותר בהנגשת החלפים והמחירים, היה יכול להיות אחלה. ולא, כשחוט שעולה דולר אחד מתומחר ב-200 ש"ח - אני לא מקבל את התירוצים של אחסנה/עובדים/שכירות/מיסים.

2016 BMW M235i.

פורסם

זה תלוי מה אתה רוצה לקנות, כמובן תעשה חקר על איכות החלפים ותדע מה אתה רוצה \ צריך לקנות (לא לקנות משהו של חברה לא מוכרת מול מותגים סבירים\ מוכרים \ OE, האיכות גם תלוית רכיב - לא חברה בהכרח)., אבל אני ממליץ לקנות דרך המקומות הבאים מהניסיון האישי שלי (לא תלוי מותג רכב):

- cars245.com - עשיתי איתם מספר הזמנות, מבחר רב, המשלוח הבסיסי זול (דרך דואר רגיל, בלי אלמנטי מיסים ובדיקות כמו בחברות בלדרות) ,קיימים אצלם OEM, OE ו-aftermarket, המקוריים עצמם אם אין במלאי מאוד יקרים ולא משתלם (הזמנות מיוחדות - משלוח EMS יקר \ בלדרות למיניהם), יש להם דברים של המותגים MANN\BOSCH\ATE\BREMBO\SKF\FAG ועוד ועוד במחירים לא רעים בכלל.
כמובן לשחק עם העגלה כך שתוכל לשלוח רק עם דואר רגיל (הEMS \ חברות צד שלישי - בלדרויות, לא משתלם בדר''כ). 
שים לב שמשום מה הטופס הצהרה של הדואר הלטבי הוא ביורו , ואתה משלם בדולרים. משום מה הם רושמים את הערך המוצהר שם כסכום הדולרים כולל משלוח (מצהירים למשל 73 יורו במקום 73 דולר)

אז תשתדל לא להגיע לאיזור של ה75 דולר ב-total.  (למרות שהיורו היום כמו דולר 😅), זה פאק שלהם, אבל עם כמויות ההזמנות שהם מטפלים שזאת תהיה הבעיה היחידה שלנו.
קרה לי בהזמנה לפני האחרונה (עוד אחת בדרך :) ) , כרגע מערער על זה לרשות המיסים ומאמין שאקבל החזר (105 שקל, לא נורא, הייתי צריך את החבילה בהקדם , גם, לא נורא כמו בחברות בלדרות שיתכן שירצו יותר על בדיקת משרד התחבורה ודברים אחרים יותר מהסכום הזה גם על חבילות מתחת ל75$, עדיין יותר זול משמעותית מהמחירים בארץ, ומאמין שאקבל את ההחזר בקרוב).
אבל חוץ מההזמנה הזאת, כל ההזמנות שהזמנתי הגיעו והיו בסדר (גם מבחינת המוצרים, וגם מבחינת הדואר - בדיקות תחבורה וכו' , בלי הפתעות, בלי מיסים ומע''מ וכדומה). 
שים לב שיקח כחודש וחצי לחבילה בדואר רגיל, אז לתכנן בהתאם. (למרות שהכי מהירה הגיעה פעם בפחות משבועיים).

- eBay - ממוכרים עם מוניטין\דירוג רב בלבד! , אם זה מוכרים לטבים \ ליטואנים \ מזרח אירופאים אחרים וכדומה (בדר''כ יהיו הכי זולים לאותו מוצר מאשר מוכרים אחרים, גם מבחינת מחיר וגם משלוח) או סוכנויות רכב אמריקאיות (לרכבים אמריקאים), זה תלוי רכב ותלוי חלק, תוודא אבל בעצמך אם המק''טים תואמים, כי לפעמיים ההתאמה של הרכב לא בהכרח נכונה בתפריט של eBay.
טיפ נוסף, יש מוכרים שמציעים שירות מכס דרך eBay, לפעמיים זה שווה (שים לב שדרך ebay.co.uk הפירוט מופיע אם ישנה האפשרות, בebay.com לא תמיד למרות שכן מוצע באתר הבריטי-  חוק בריטי או משהו אם אני זוכר נכון).

- amazon - האמזונים למיניהם, אם זה האמריקאי, בריטי או הגרמני.  
באמריקאי יש דברים שנכללים במשלוח חינם, אבל הרוב לא, אבל עדיין יכולים להיות מציאות פה ושם. (לרכבים אמריקאים בעיקר , GM ופורד וmopar וכדומה).
הבריטי והגרמני לא רעים, אבל לפי דעתי כאופציה רק אחרי cars245.com וכדומה מבחינת מחיר (משלוח יותר יקר בדר''כ על אותו מוצר).

-פירוקיות אירופאיות - (במידה ומדובר בחלק שלא ניתן להשיג בארץ \בכללי לא ניתן להשיג \  יקר מאוד בארץ), וכמובן, ניתן ליבא אותו משומש, יש אתרים מסוימים של חיפוש פירוקיות אירופאיות (סטייל זאפ, לפי חלק).

(כמובן שיש אתרים ומקומות אחרים שנוסו, אבל לא שווה להזכיר, אם זה בגלל משלוח בחברות בלדרות שהופך את הקנייה ללא משתלמת לרוב וכדומה).

סתם לדוגמא, אתן לך את הפירוט שלי, בעבר ובהווה (זה לא שייך רק לסוג רכב מחברה אחת בלבד), שיצא לי להזמין:
שמן - קונה בחנות חלפים בארץ (Castrol A5 במקרה הספציפי עם הרכבים האחרונים)
מי קירור - חנות חלפים בארץ (משקל, לא משתלם מחול, כמובן בתקן המתאים).

מצתים ופילטר שמן - מאמזון (למכוניות הנוכחיות מקורי של החברה - (Ford) Motorcraft במחיר יותר זול מבארץ משמעותית, אומנם במקרה הספציפי הזה ללא משלוח חינם, אבל מחיר משלוח סביר). (פילטר שמן מדי פעם מהמוסך עצמו גם), גם יצא פעם להזמין מאייבי (לחלק מהרכבים הקודמים).
פילטר אוויר ומזגן (BOSCH \MANN FILTER) , נורות (OSRAM \ HELLA \ VALEO וכדומה) ומגבים (BOSCH - OE לרכב) ורפידות בלמים (ATE \ BREMBO וכדומה) - דרך cars245.com\ ebay 
חלקי חילוף מקוריים (תושבות מנוע , משאבת מים , ברגים, אטמים וכו') - סוכנויות רכב מארה''ב (דרך eBay\דרך הסוכנות עצמה) או שקונה דרך חברה באיחוד האמירויות (בדרך כלל עובדים רק עם מסחריים, לחלקים שיותר קשה להשיג, המשלוח יקר  (EMS\DHL\UPS) אבל המחירים לחלקים עצמם זולים, עדיין יוצא זול משמעותית מבארץ), כמובן כאשר עדיף להשתמש רק במקורי\ יותר זול. 

(לרכבים הקודמים בחלק מהמקרים אייבי הייתה אופציה לא רעה לפילטרים וחלקים קטנים\קלים יחסית, פחות משתמש באייבי כיום).

דרך אגב יש אתרים כמו 7zap וכדומה שמראים לך את הקטלוג של הרכב שלך (כולל קטלוג של היצרן בחלקם) , יש אתרים דומים גם שהחיפוש לפי ה-vin (חלקם whitelabels של אותה פלטפורמה) ומה לא ...
בקיצור צריך לעשות קצת לימודים עצמיים ;) , אבל החיסכון במחיר \ האיכות של החלפים שווה את זה, שיהיה בהצלחה 👍.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, ae1924 כתב:

שים לב שמשום מה הטופס הצהרה של הדואר הלטבי הוא ביורו , ואתה משלם בדולרים. משום מה הם רושמים את הערך המוצהר שם כסכום הדולרים כולל משלוח (מצהירים למשל 73 יורו במקום 73 דולר)

אז תשתדל לא להגיע לאיזור של ה75 דולר ב-total.  (למרות שהיורו היום כמו דולר 😅), זה פאק שלהם, אבל עם כמויות ההזמנות שהם מטפלים שזאת תהיה הבעיה היחידה שלנו.

הם עשו לי את זה פעם, הזמנתי סחורה בפחות מ$75. וכתבו הצהרה באירו כולל המשלוח.

הגיע עם חיוב מע"מ ישראלי של איזה 60 ש"ח.

מילאתי טופס עירעור אונליין למכס עם צירוף של הקבלה, ותוך יום בוטל חיוב המע"מ.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
Just now, amosbmw כתב:

הם עשו לי את זה פעם, הזמנתי סחורה בפחות מ$75. וכתבו הצהרה באירו כולל המשלוח.

הגיע עם חיוב מע"מ ישראלי של איזה 60 ש"ח.

מילאתי טופס עירעור אונליין למכס עם צירוף של הקבלה, ותוך יום בוטל חיוב המע"מ.

טוב לשמוע שביטלו לך, בעיקרון הגשתי ערעור, לפני תשלום, אבל בגלל ששמתי לב אחרי, שהזמן טיפול בבקשה יכול לקחת 30 יום (ימי עסקים נראה לי) , ופחדתי שהדואר יחזיר את החבילה (עבר קצת זמן, וגם הייתי צריך את החבילה), חיכיתי מספר ימים (שבזמן הזה דואר ישראל שלח לי smsים באיזור באופן יומי \ לפעמיים כמה פעמים ביום), בסוף, העדפתי לשלם, ואחרי זה לשבור את הראש (שהמוצרים לפחות יהיו אצלי), כמובן עם המזל שלי, למחרת איסוף החבילה פקיד המכס אמר לי להגיש בקשה חדשה ודחה את הבקשה הראשונה בגלל שכבר שילמתי (לגיטימי), עכשיו מחכה לבקשה השנייה (והעדכנית - של אחרי תשלום) 😅

פורסם
לפני 6 שעות, Fraysa כתב:

יש לי חבר טוב שגר ביוון ומתעסק הרבה עם retrofits. תמיד כשאני נתקע עם חלק מסוים שאני צריך בשלוף ושכחתי בזמן retrofit מסוים, הוא אומר לי: "מה הבעיה? קפוץ לדילר, שלם 2 אירו ותקנה". ואני מסביר לו שצ'מפיון זה הדילר הכי גרוע שיש, בייחוד בנושא החלפים, שזה די עצוב.

repair wire (חוט באורך 0.5 מ' עם terminal ספציפי) ב-VW ברוב העולם עולה פחות מדולר. בצ'מפיון? 200 ש"ח לפני מע"מ. למה?

אם צ'מפיון היו מבינים שיש קהל חובבנים (בין אם retrofit או מכונאות) ומשקיעים יותר בהנגשת החלפים והמחירים, היה יכול להיות אחלה. ולא, כשחוט שעולה דולר אחד מתומחר ב-200 ש"ח - אני לא מקבל את התירוצים של אחסנה/עובדים/שכירות/מיסים.

https://www.amazon.it/dp/B00PV6RKQU?psc=1

בבקשה בלי צ'מפיון

קובי

:-)

פורסם

כלל ידוע שעירעורים מגישים לפני התשלום. ההיגיון אומר שאחרי שהחבילה אצלך אתה יכול להחליף את התוכן יקר הערך לקלקר..

לפני כ15 שנה, היית צריך ללכת לסניף הדואר, לסרב לקחת את החבילה, למלא טופס עירעור ולחכות שבוע.

היום אתה רואה מיד במעקב איך שמגיע לארץ כמה מיסים חוייבת.

טופס אונליין מהבית מטופל תוך יום.

מי אמר שאין התקדמות בדואר?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ניתן לערער בדיעבד אבל זה דורש סבלנות , הוכחות מויזה , חשבונית וכו. מקבלים המחאה של בנק הדואר. תהליך...

פורסם
לפני 16 שעות, kobi_g כתב:

https://www.amazon.it/dp/B00PV6RKQU?psc=1

בבקשה בלי צ'מפיון

דוגמה לא טובה - 91 ש"ח אחרי משלוח ומיסים, וזה נשלח תוך 3 שבועות. זה חוט שעולה אצל דילר בחו"ל גרושים.

הטענה העיקרית הייתה נגד הדילר - במקרה שלנו צ'מפיון - שלא בא לקראת הלקוחות שיותר רוצים לעשות D.I.Y. הרי, גם ככה אתם מייבאים את החלקים האלו,

מה הקטע לגבות עליהם אלפי אחוזים תוספת? 

2016 BMW M235i.

פורסם

אולי מישהו בשירשור הזה יכול לעזור לי - בפורום הטכני אין תגובה.

https://carsforum.co.il/topic/712399-עזרה-בבקשה-עם-הקטלוג-חלקים-הנוראי-של-vw/#comment-6431834

עמוס

פורסם
בתאריך 10.7.2022 בשעה 15:24, nit_zan כתב:

הנסיון שלי עם cars245

מזמין מספר פריטים לטיפול (פילטר אויר סולר שמן מזגן )הכל במלאי או עד 10 ימים

מחכה שבועיים וחצי עדיין בסטטוס "בתהליך"

יוצר איתם קשר מסתבר שאחד הפריטים לא במלאי למרות שמפורסם שבמלאי

בקשתי לבטל ביטלו תוך מספר ימים והחזירו כסף

מחיר המשלוח היה עד 12 דולר זול להחשיד

ניסתי שוב להכניס הזמנה

בפריטים מסוימים שמוסיפים להזמנה (פילטר אויר מזגן) מחיר המשלוח נעלם ומופיעה הודעה ש"קודם לבצע הזמנה ואח"כ יאמרו מה מחיר המשלוח"

ויתרתי

נקנה כבר בארץ.

הניסיון שלי עם cars245 מצויין !.

המחיר הזול של המשלוח לא צריך לגרום לך לחשוד. אלה המחירים של משלוח בדואר רגיל כאשר זמן האספקה עשוי להיות 3 שבועות עד חודש. 

הזמנות שבהם אתה מתבקש לבצע קודם כול הזמנה ולאחר מכן הם יאמרו לך מחיר תוותר מראש ותזמין רק חלקים הנמצאים בסטטוס במלאי ולמשלוח מידי.

הזמנתי מהם כבר כ-10 הזמנות כול החלקים שהזמנתי הם של ייצרני OEM באיכות שווה למקורי.

במספר מקרים קיבלתי במקום חלק של ייצרן OEM חלק מקורי של VAG. באריזה של ייצרן OEM.

איזה כייף לי :)

פורסם
בתאריך 12.7.2022 בשעה 16:50, ae1924 כתב:

בקיצור צריך לעשות קצת לימודים עצמיים ;) , אבל החיסכון במחיר \ האיכות של החלפים שווה את זה, שיהיה בהצלחה 👍.

שורת המחץ.

בקרוב אני אפרסם רשימה מי הם הייצרנים או הספקים המומלצים לרכישה באתר cars245 מתוך ניסיון אישי בלבד.

• אהבתי 1

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

החלטתי בסוף לתת שוב צ'אנס ל CARS245 אולי תהיה לי חוויה מתקנת 

גם כך יש עוד 4-5 חודש לטיפול כך שלא בוער כלום

הכנסתי שוב את הפריטים הדרושים:

פילטר שמן אויר מזגן  סולר טבעת אטימה

מסתבר שהוספת פילטר אויר גורמת  להודעה המעצבנת של"לא  יודעים מה מחיר המשלוח תזמין ואח"כ נראה..."

אותו דבר לגבי  פילטר מזגן(מספיק שמוסיפים אחד מהם)

אז נשארתי עם פילטר סולר שמן וטבעת אטימה

משלוח קצת מעל 8 דולר

פילטר שמן מקורי קצת מעל 3 דולר

פילטר סולר של MAHLE קצת מעל 27 דולר

טבעת אטימה של טופראן פחות מחצי דולר

עלות טוטל בסביבות 39 דולר

המשלוח הגיע לאחר שבועיים וחצי בלי לעבור במיון ולהתעכב שם אלא ישר למרכז מסירה

האריזה היתה טובה עם קרטון וניילון נצמד והכל ארוז בניילון שחור אטום

פילטר שמן מנוילן בניילון נצמד באריזה מקורית שהיתה פתוחה חלקית עקב חוסר מקום בגלל הניילון תוצרת צרפת

הפילטר נראה מושלם מבריק וחדש לחלוטין כאילו יצא עכשיו מהמפעל רק שהחותמת עליו הראתה בסוף את המספר 10(כאילו יוצר ב2010) אבל לפי מצבו זה ממש לא נראה כך-מבדיקת חוזק מיבני ואיכות חומרים (אטמים מדיה והגוף עצמו) נראה בסדר גמור

פילטר סולר בקרטון המקורי(הקרטון קצת התעקם לפילטר שלום )עטוף בפצפץ  עם כל הכיסויים והאטמים תוצרת אוסטריה

טבעת אטימה תואמת מקור עם אטם גומי במרכז

אז אכן חוויה מתקנת רכיבים שנראים היטב משלוח מהיר ועלויות זולות באופן ניכר מאשר בארץ

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 4.8.2022 בשעה 08:31, nit_zan כתב:

החלטתי בסוף לתת שוב צ'אנס ל CARS245 אולי תהיה לי חוויה מתקנת.

מסתבר שהוספת פילטר אויר גורמת  להודעה המעצבנת של"לא  יודעים מה מחיר המשלוח תזמין ואח"כ נראה..."

אותו דבר לגבי  פילטר מזגן(מספיק שמוסיפים אחד מהם)

אז אכן חוויה מתקנת רכיבים שנראים היטב משלוח מהיר ועלויות זולות באופן ניכר מאשר בארץ

במקרים שאתה נתקל בהודעה המעצבנת "לא  יודעים מה מחיר המשלוח תזמין ואח"כ נראה..." פשוט חפש באתר שלהם פילטר של ייצרן אחר ונסה לבדוק האם ההודעה נעלמת.

נסה בפעם הבא להזמין פילטרים של ייצרנים מומלצים (מנסיוני) וגם מחבר פורום בעל מוסך מומחה.

WIX FILTERS

VAICO

האריזות של CAR245 קצת מרושלות מכיוון שהם מנסים להוריד את עלות המשלוח על-ידי הקטנת נפח/משקל של החבילה לכן לפעמים החלק מגיע ללא אריזה מקורית אלא בשקית ניילון ובקופסא דחוסה מאוד.

• תוכן חדש...