Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיין, צריך להיות הדיוט או אידיוט מושלם לשלם כזה מחיר על רכב כזה במצבו.

זו אמנם דוגמא קיצונית, אבל אני נתקל לא מעט בכאלו שבטוחים שיש להם פנינה ביד שערכה רק עולה עם הזמן ומצמצם את המרחק ממכונית חדשה.

נתון מעניין אחר, מכוניות חשמליות שעברו בשנה 2-3 ידיים. אני לא בטוח שזה לא נובע פשוט מאכזבה מהרכב, פחות מההזדמנות לעשות רווח, בוודאי לא למכור בסוף לסוחר.

אולי טעינה לחשמלית לא כל כך הסתדר לחלק מהמוכרים, אבל ראב 4, אצל סוחרים בכזו כמות?  

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני חושב ככה שיש אחוז מסויים שהבין שזה לא בשבילו אחרי הרכישה.

כדי להבין יותר צריך לבדוק גם את מרווחי הזמן בין העברות הבעלות השונות - וכדי לבדוק את זה צריך לבצע עיבוד נוסף.

לגבי ה-RAV4 - אני חייב לציין שהופתעי מכמות העסקאות.

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

עדיין, צריך להיות הדיוט או אידיוט מושלם לשלם כזה מחיר על רכב כזה במצבו.

זו אמנם דוגמא קיצונית, אבל אני נתקל לא מעט בכאלו שבטוחים שיש להם פנינה ביד שערכה רק עולה עם הזמן ומצמצם את המרחק ממכונית חדשה.

נתון מעניין אחר, מכוניות חשמליות שעברו בשנה 2-3 ידיים. אני לא בטוח שזה לא נובע פשוט מאכזבה מהרכב, פחות מההזדמנות לעשות רווח, בוודאי לא למכור בסוף לסוחר.

אולי טעינה לחשמלית לא כל כך הסתדר לחלק מהמוכרים, אבל ראב 4, אצל סוחרים בכזו כמות?  

יש בקבוצות הרכב החשמלי כמה מודעות מכירה (בשבועות האחרונים) של אנשים שהסתבר להם אחרי כמה חודשי בעלות שהם לא יכולים להתקין עמדת טעינה בבית המשותף בגלל בעיות מול ועד הבית. זה לגמרי לא נושא סטנדרטי ופתור, ולא יהיה כזה גם לאחר שתעבורנה בכנסת תקנות שאמורות להקל על זה.
אם אין אפשרות טכנית סבירה להעביר כבילה מלוח החשמל הדירתי לחניה של הדייר, ובבניינים ישנים יותר לא תמיד יש פי כבלים מתאים, הפתרון היחיד הוא או למשוך חשמל מלוח החשמל המשותף בק״ק (שנועד למעלית וקצת תאורה, ובד״כ אין בו הרבה ספאר, ודאי לא לאחוז גבוה של הדיירים, ולהתחשבן עם הועד ע״י התקנת מונה פרטי) או פרוייקט טעינה מנוהלת שהועד צריך לסגור מול חברה חיצונית.
אגב, התקנות עברו לאחרונה אישור של ועדת השרים הרלוונטית, אבל במצב הקואליציה היום לא יהיה פשוט שזה יעבור את הכנסת.

בפתרון ההגיוני היה לתת לאנשים להתקין חיבור עצמאי נפרד מול חברת חשמל רק לצורך העמדה, עם מונה רשמי וחשבון חשמל נפרד, אבל חח״י ממש לא אוהבת את הפתרון הזה, מסיבות לא ידועות, שמה לו מקלות בגלגלים (תהליכי אישור מאד מורכבים), והוא מאד יקר (אלפים רבים של שקלים).

• אהבתי 1
פורסם

אוקיי - 5% מהחשמליות עברו יד, אבל כמה הרוויחו? גם אם לא יכלו להרויח - היו חייבים למכור ולהעביר בעלות.

שמעתי שטסלה לא נותנים לרשום בעלים אחר ברישום הרכב, אלא רק המזמין או קרוב משפחה מדרגה ראשונה. האומנם?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 27 דקות, PriceDevil כתב:

לא רק טסלה. כולם לא מאשפרים העברת הזכות למישהו שאיננו קרוב מדרגה ראשונה או ישות משפטית בבעלות המזמין.

זה מה שחשבתי (זכרתי שככה אמרו בסוכנות לובינסקי כשהזמנתי רכב חדש ב-2008).
אז אם כך אלה שעכשיו מפרסמים למכירה רכב שהזמינו והם עוד לא קיבלו (אמור להימסר תוך כמה שבועות), וטוענים שהקונה יירשם כיד הראשונה, פשוט משקרים או לא מבינים איך התהליך עובד?

פורסם
לפני 22 שעות, איציק נ. כתב:

כולם מחפשים פראיירים, גם בקניה וגם במכירה.

בשבועיים האחרונים יצאתי עם אחי לחפש משומשת בת 4 מקבוצת VW, מפתיע לראות כמה אנשים (שמוכרים משומשת) חיים בבועה של "אין מכוניות חדשות" ומפרסמים מכוניות ב 10-20K מעל המחירון, ואשכרה "יושבים על הסחורה" במשך חודשים (!!!!!!!!!!!!!!!!) כאשר טסט ו-4 צמיגים על הפרק (5000 שח סה"כ) והם "לא מוכנים להוריד שקל" (הרי חודש הבא אתה תכניס את היד לכיס ותוציא את ה 5000, אז צא מהסרט ותמכור...מה הרווחת בזה שישבת על הסחורה שלך 4 חודשים ? כלום ושום דבר).

אז בסדר, יש כתבות שמדברות על כך שמחירי המשומשות כבר לא הגיוניים (לא מחוברים ללוי יצחק), אבל יש אמת אחרת מאחורי הפרסומים.

יש פה ושם מכוניות מדהימות ובמצב חדש, שעדיין יושבות על הלוח במשך 3-4 חודשים ואף יותר, והן לא נמכרות מסיבה אחת: מחיר מוגזם.
זה בסדר לשלם מעל המחירון לאוטו מלוקק ובמצב מדהים, אבל יש גם גבול לכמה מעל.

מסתבר שלא כולם פראיירים.

איציק

אני מסכים לחלוטין - רובם אנשים שאומרים יבוא הפרייר וישלם 20K מעל המחירון אני אמכור - ורובם לא מוכרים למעט מכוניות של 7 מקומות
מדהים אבל השור שלהם הוא אש,
חבא מכר את הקודיאק שלו (שמורה מלוקקת אבל עם קלומטרג' בשמים) הרבה מעל המחירון והמדהים הוא שבהתחלה הוא ניסה לקבל מחירון ותוך 15 שעה "רבו" על הרכב...
שכן אחר מכר אוטלנדר (גם כאן קניה פרטית) במצב סביר (לטעמי ותו לא - מושבים מלוכלכים מ5 שנים של ילדים, שריטות פה ושם, אבל ספר טיפולים מסודר וללא תביעות ביטוח) גם כאן בכמעט 10K מעל המחירון - כך אמרו לו לבקש בטרייד.

וחבר מהעבודה שקיבל (סוף סוף) שבוע שעבר את האנייק שלו, השאיר לטרייד אוקטביה סטיישן 1.4 בת 5 עם 90K על השעון וקיבל מחירון מלא...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, ניקו פ. כתב:

אני חושב שהשרשור הנוכחי מדגים בצורה מושלמת למה כל קריאות "היבואנים חזירים", או "בעלי דירות חזירים" (או כל שרשור "חזירים" אחר שהיה פה) הן קריאות צבועות. 

כי הנה, גם אנחנו האנשים, פאקינג כל אחד מאיתנו, מנסה למקסם רווחים איפה שהוא יכול. ליטרלי מתנהגים באותה צורה כמו כל אדם אחר שעליו אנחנו צועקים חזיר בארוחת שבת. 

מדהים אותי לראות את זה :)

נו ברור, 

זה כמו בכביש אם חותכים אותך אז הוא מנייאק אגואיסט, אבל כשאתה חותך, זה בגלל שיש לך משהו דחוף/לא שמת לב/אישתך בבית חולים/כול סיבה מוצדקת אחרת. 

• אהבתי 7
פורסם

לא יודע על מה אתם מדברים יש לי חבר שמכר את הטסלה שהזמין ב24 k  ש"ח  רווח הרכב אמור להגיע ולכשיגיע יעשו העברת בעלות והרכב יהיה 0 ק"מ יד שנייה 

היה לו הרבה כאב ראש סביב זה אבל הבחור נתן את המכה 

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 18.6.2022 בשעה 09:32, איציק נ. כתב:

יש פה ושם מכוניות מדהימות ובמצב חדש, שעדיין יושבות על הלוח במשך 3-4 חודשים ואף יותר, והן לא נמכרות מסיבה אחת: מחיר מוגזם.
זה בסדר לשלם מעל המחירון לאוטו מלוקק ובמצב מדהים, אבל יש גם גבול לכמה מעל.

זו בדיוק, אבל בדיוק, המסקנה שלי מכל הטרפת שאחזה בשוק המשומשות מסוף שנת 2021.

בתור אחד שזה עיסוקו, וחי את הענף (ואת יד2 בעיקר) ברמה היומיומית, אני נעזר בתוסף כרום (HANDZ) שמראה לי על כל מודעה מתי פורסמה לראשונה, ואיזה שינוי (ומתי) חל במחיר שלה.

התובנות שלי בתקופה הנ"ל:

1. כמו כל נבואה שמגשימה את עצמה - הרבה אנשים משוכנעים שאם "כתבו על זה בעיתון" אז ברור שכל רכב שעומד למכירה כעת הוא לא פחות ממציאה - מעצם העובדה שהוא למכירה. אכן - המחסור באספקות גרם למשיכה של כל המחירים כלפי מעלה.

2. גם כל מי שמוכר גרוטאה חבוטה ומהוהה בטוח שהוא כמו קוץ במדבר: פרח יפהפה. ומתמחר בהתאם...  צריך להיות פתי אמיתי בכדי לשלם מעל מחיר מחירון עבור רכב מוזנח, אבל זה לא אומר שהמוכרים מפסיקים לחפש פריירים. הדבר הנכון לעשות - לדלג הלאה, כמובן.

3. זה כבר הפך לנורמה מעצבנת: חברות הליסינג מתמחרות את ציי הרכב שלהם ללא הנחה המתבקשת במחירון עקב ההיסטוריה המפוקפקת שלו - ואנשים אשכרה נדרשים לשלם על ליסינג כאילו קנו רכב שמור מיד ראשונה פרטית. בעיני - זה פשוט הזוי (וכתבתי על זה כבר מזמן - כאן)  כמובן שגם מוכרים שמחזיקים ברכב ליסינג יד שניה-שלישית ומעלה מוצאים צידוק ועידוד מההתנהגות הזו, וכך נמחק ונעלם לו היתרון (??) היחיד בקניית רכב שמתוחזק הרבה פעמים ברמה ירודה ביותר.

4. אנשים ששמים לעצמם גבול הם הצרכנים הנבונים בשוק של היום. כן, באמת ישנם רכבים שנמכרים גם ביום רגיל מעל מחירון. זה לגיטימי, נורמאלי ועל זה בנוי שוק דינאמי וערני. אבל כמה מעל מחירון?- זה כבר סיפור אחר לגמרי. ברור שכל אחד עונה לעצמו תשובה אחרת, אבל הגבול ההגיוני בעיני עובר איפשהו סביב 10%, לא הרבה יותר. וגם זה - על רכב שבאמת שווה את זה מבחינה אובייקטיבית!  כשאני נדרש לייעץ ללקוח בנושא המחיר אני תמיד מדגיש את הנושא של תת-ביטוח - לא מצב שאתה רוצה להיות בו מהיום הראשון לבעלות על הרכב, כמו גם את העובדה שהכל תמיד מגיע במעגלים, ובעוד תקופה לא ארוכה מידי (אני מקווה...) כבר נצחק על ההיסטריה של היום, ונחזור לתמחור שפוי.

5. משפטים כמו "היום כל **_______ (מלא את החסר: גולף/קורולה/פורמנטור/פאביה) נמכר ב ** ___ אלפים מעל מחירון" (מלא את החסר - 10-20-30-40???)  - מייצגים לרוב רק את הסרט שהמוכרים חיים בהם. אותה אוקטביה VRS 2022 מהדרום, יד1 עם 10K ק"מ שפורסמה כבר בפברואר ע"ס 270,000 ש"ח (סביב 60,000 מעל מחירה כחדשה...) נמצאת שם עדיין, עם תג מחיר של 260,000.  האם אנחנו, כצרכנים נבונים, צריכים לשתף פעולה עם מעשה-ספסרות כגון זה?  ממש לא. מדלגים הלאה. 

6. בסופו של יום - הרכב יימכר למי שיציע את המחיר הנמוך ביותר למוכר, שבו הוא אכן יסכים למכור. קחו את הזמן שלכם (אם זה אפשרי), אל תילחצו לקנות כאילו זה הרכב האחרון בארץ, ואל תיכנסו גם אתם לסרט של המוכר. בהצלחה.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 3

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

ועוד משהו קטן קטן, לא מאוד חשוב: כל המכוניות ש'תקועות' חודשים ביד 2, זה של אלו שמנסים את מזלם. לא מוכרים אמיתיים.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 40 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

אבל כמה מעל מחירון?- זה כבר סיפור אחר לגמרי. ברור שכל אחד עונה לעצמו תשובה אחרת, אבל הגבול ההגיוני בעיני עובר איפשהו סביב 10%, לא הרבה יותר.

התשובה היא לא אחוזים ולא מספר. המחיר נקבע לפי מה שהשוק מוכן לשלם.

תמיד היו דגמים טובים עם שוק חרא שאקזמפלרים שמורים נסחרו ב 20 ו 30% מתחת למחירון ואף אחד לא אמר אז את מה שאומרים היום כשזה שוק של מוכרים.

אם יש אופציה יותר כלכלית לך עליה אבל אם אין אז כנראה שהמחיר המבוקש הוא ריאלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שוב, לדעתי זו טעות גמורה, גם היום וגם בעבר,  להתייחס למחירונים בכלל. הם לא מבוססים על מידע מעיסקאות אמת. נכון, לגבי רכב נפוץ בן שנים ספורות, אפשר להשתמש בכללי אצבע גסים של אחוזים בשנה, ולכך שבד״כ לא יהיו מכלולים משמעותיים תקולים. ואולי יש מידע חלקי (אם אפשר לסמוך ע״כ שהוא מהימן) מחברות ליסינג שמוכרות או הטרייד-אין של יבואנים -- אבל הם גורמים בעלי אינטרס, כך שלא ברור לי למה הוא אמין, ואיזה ודאות יש שהוא סטטיסטית משמעותי.
לפני שנים, כשסובארו 1300 היה מהדגמים נפוצים בארץ, פתאום בחודש אחד ירד המחיר לרכב בן 3 ב-לוי יצחק ב-7-8% (בלי שהיה כל שינוי באף שנה אחרת או בחדשים), וחודש אח״כ עלה חזרה. כשהוא נשאל על כך, אמר שהוא משנה מחירים לפי ״התרשמות״. די ברור שזו היתה פליטת קולמוס שתוקנה, אבל כמובן הוא לא היה מודה בזה.
מעולם לא מצאתי קשר בין המחירון לאף רכב (מכונתי או אופנוע) שקניתי או מכרתי, עבורי או עבור בן משפחה.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

התשובה היא לא אחוזים ולא מספר. המחיר נקבע לפי מה שהשוק מוכן לשלם.

תמיד היו דגמים טובים עם שוק חרא שאקזמפלרים שמורים נסחרו ב 20 ו 30% מתחת למחירון ואף אחד לא אמר אז את מה שאומרים היום כשזה שוק של מוכרים.

אם יש אופציה יותר כלכלית לך עליה אבל אם אין אז כנראה שהמחיר המבוקש הוא ריאלי.

ואם השוק לא משלם ?

הרכב עומד כמו DEAD STOCK חודשים ולא נמכר...מה אז ?

זה אומר שהשוק לא מוכן לשלם, והמוכר עקשן ומחפש פראיירים.

איך מתקדמים מכאן ?

היום, אגב, שוחחתי עם אותו אחד של ה X+50%.
וואלה, מרגיש ששוחחתי עם בן אדם נורמלי. הסביר שהוא מבקש 5K מעל המחירון.
עוד לפני שראיתי את האוטו - אמרתי לו: מגיע לך. האוטו נראה בן זונה ועוד עם ק"מ נמוך והכל. אני לרגע לא טוען שלא מגיע לבן אדם 5K מעל.
אממה, הסברתי לו שהכנסתי את מספר הרישוי ללוי יצחק, עלה הרכב, שמתי את כל הנתונים שהוא רשם במודעה (יד, ק"מ, גיר, נפח וכד') והמחיר יצא X.

הוא דיי הופתע לשמוע ואמר שכל מי שהתקשר אליו עד עכשיו - אמר לו בטלפון שהמחירון הרשמי הוא 5K פחות ממה שרשם במודעה.
אז הסברתי לו שאולי יש טעות, כי יש מגוון עצום של דגמים, מספר מושבים, דגמים סגורים או פתוחים, קצרים או ארוכים או "סתם" בינוניים... אבל כאן יש קליעה בול למטרה: לפי המספר רישוי האפליקציה של לוי יצחק העלתה במדוייק את האוטו המדובר, לרכב נפח, תיבת הילוכים (שבבסיס מופיעה כידנית אבל בשיקלול יש בדיוק סעיף שמדבר על תיבת הילוכים אוטומטית ומנוע עם הספק מסויים) ועוד פרמטרים שבוודאות עוזרים להבין שהמחיר\דגם תואם את הדגם שהמוכר מדבר עליו.

בסופו של דבר אמרתי לו ש:
כקונה, גם אם האוטו במצב טיל, אני מוכן לשלם מעל המחירון את ה 5K שהוא דורש, אבל לא 50% (שהם כמה עשרות אלפי שקלים). ואני מבין שאולי הוא שילם לפי מחירון אחר או שיש טעות אצל מישהו, אבל בבדיקה שאני עשיתי כבר כמה פעמים, אין טעות.
לא יכולתי להתאפק וגם הטלתי את הפצצה ואמרתי לו: אוטו עם נתונים כמו שלך, לא צריך לעמוד יותר מיום אחד ב YAD2. יום ! 
אז...למה הוא מפורסם כבר חודשיים ? לא נראה לך שיש פה משהו לא הגיוני עם המחיר ?!
אמרתי לו שישמור את הטלפון שלי - ואם עוד חודש\חודשיים\שלושה\ארבעה הוא מבין שזה לא המחיר ורוצה למכור במחירון + 5K, אני פה.... לא ממהר לשום מקום.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...