Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, Igalz כתב:

סוג של.. 

תלוי איך אתה מסתכל על זה. 

היא עושה לביתה על חשבון משלם המיסים. היא צורכת שירותים ציבוריים לפחות כמו (ואף הרבה יותר) אזרח אחר,  אבל כמעט ולא משלמת מס..  תקרא לזה איך שאתה רוצה. 

ילדים הם רק לביתם?

כלומר, בני אדם שהם ילדים אינם חלק מהמדינה, רק העובדים.

הראייה הקומוניסטית הזו, של האדם כמכונה יצרנית בשירות המדינה, מגונה בעיני.

לפני 3 דקות, Potato כתב:

היית פעם אישה ?

אני מבין שהתשובה היא לא.

יש לך בת זוג?

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

. אני אומר שהמדינה לא צריכה להתערב בזה.

אין דבר כזה מדיניות מיסים ניטרלית.

לכל החלטה או אי החלטה, יש משמעות.

התערבות תמיד תהיה, אם אתה אוהב את זה לא לא.

לפני 10 שעות, stas12 כתב:

תיאום/החזר מס הכנסה מכיר? 

עושים את זה כזוג, לי בדרכ יש חוב של כמה עשרות/מאות שקלים כל שנה, אשתי מנגד זכאית לכמה אלפים החזר, זה תמיד מתקזז. 

אני לא מומחה למיסוי, אז מקבל את מה שאתה אומר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Potato כתב:

אני לא מכיר אף אישה שעובדת והייתה רוצה להיות בבית לגדל את הילדים.

לפני 39 דקות, farkash7 כתב:

כאילו אתה מדבר עם מישהו בשנות ה-50.

לפני 39 דקות, farkash7 כתב:

לגבי הטענה השניה פה אני כבר מרגיש שאני מדבר עם מישהו מהמאה ה-19.

אני מסכים, אנחנו איבדנו את הצפון בכל הנוגע לגידול ילדים.

תרשו לי לעשות סדר:

אם אתה לא רוצה לגדל ילדים = שלך! אתה מחליט.

אבל Once החלטת להביא ילד, אתה מן הסתם תרצה בשבילו את הכי טוב. והכי טוב לילד זה תא משפחתי מתפקד ונוכח.

עד כאן מוסכם?

בהנחה וכן,

בשביל תא משפחתי בריא, ילד צריך נוכחות של אמא בחיים שלו.

אם האמא רוצה לעשות "מיקור חוץ" לגידול הילדים, פחות טוב אבל סבבה.

אבל אם האמא חייבת לצאת לעבוד כי אין לה ברירה, זה עלול לקחת ממנו או לפגום לו בצורך החיוני הזה.

והמצב היום כי אמהות חייבות לעבוד.

המשאלה שלי היא שהמדינה תתמוך באמהות שרוצות להיות עם הילדים ותכיר בזה כערך, זה הכל.

עריכה אחרונה על ידי אליעזר
פורסם (נערך)

אבל זה לא סותר!

אמא יכולה לעבוד וגם לגדל ילדים ולקבל אותם בכל יום מהגן עם ארוחה חמה וחיבוק.

אם יש לה 3 ילדים קטנים במקביל אז יש מצב שתשלומי הגנים יהיו יותר מהשכר שהיא תקבל במשרת אם, אבל עדיין באופן אישי הייתי מעדיף שבת הזוג שלי תעבוד גם במצב הזה.

אני רוצה שהיא לא תרגיש שהיא תלויה בי כלכלית.

אני רוצה שהיא תיצא מהבית ותראה עוד דברים חוץ מטיטולים ונזלת.

אני רוצה שהיא תרגיש שהיא מתפתחת מקצועית ואישית ולא רק מפתחת את כישורי המטפלת הטבעיים איתם כל אישה נולדת (אני ציני מאוד).

אני רוצה שהיא תכיר אנשים שהם לא ילדים בני 1-6.

אני גם חושב לטווח הארוך, הילדים יגדלו, היא תוכל לעבוד יותר אם היא תרצה אז למה להתחיל מאפס? תהיה לה נקודת פתיחה טובה יותר וזה יתורגם לשכר גבוה יותר ממישהי ש-7 שנים ישבה בבית והחליפה טיטולים.

כן תהיה תקופה שזה לא יהיה ״כלכלי״ אולי, אבל אם אני משקלל את כל מה שהיא ואני מרוויחים מבחינתי זה מאוד כלכלי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

@אליעזר הילדים צריכם הורים. אני לא אשכח את היום שבו עברתי מעבודה בלי שעות מוגדרות ועם 2-3 משמרות  לילה בשבוע לעבודה של 8 עד 4 (או 5). שבועיים אחרי זה הבן הבכור, שהיה כבן 9-10 - אמר בקול גדול "איזה כיף, אבא בבית". לפי התאוריה שלך אמא צריכה להיות בבית ואבא יכול לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה ואז להשאר עוד קצת - ולא הוא. 

והילדים צריכים גם חברת בני גילם - ובשביל זה יש מסגרות.

אז אם אחד ההורים מוריד הילוך, אפילו לניוטרל, למשך כמה חודשים, או אפילו שנה, זה עניין אחד, כי הוא לא מתנתק מהמקצוע. אבל מי שנשאר בבית עד שהילד השלישי בן 10? הלכה הקריירה, אין לו לאן לחזור. ובעידן שבו התפקיד של הנשים הוא לא רק לבשל ולכבס אלא גם להיות שותפות בפרנסה ובעלות קריירה זה לא הולך. וסליחה על ההתייחסות לנשים כמנהלות משק הבית - גם היום זה המצב בדרך כלל, אם כי עברו הימים שבהם הבעל חוזר מהעבודה, מתישב בכורסה והאשה מכרכרת סביבות עם הצלחת והספל.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

אני רוצה שהיא לא תרגיש שהיא תלויה בי כלכלית.

אני רוצה שהיא תיצא מהבית ותראה עוד דברים חוץ מטיטולים ונזלת.

אני רוצה שהיא תרגיש שהיא מתפתחת מקצועית ואישית ולא רק מפתחת את כישורי המטפלת הטבעיים איתם כל אישה נולדת (אני ציני מאוד).

אני רוצה שהיא תכיר אנשים שהם לא ילדים בני 1-6.

גם אני רוצה את כל זה.

אבל אם אשתי רוצה אחרת?

פורסם (נערך)

אני לא אקבע לבת הזוג מה לעשות.

אם בא לה להישאר בבית עם הילדים נהדר. כמובן שזה צריך באמת לבוא ממנה בלי רמיזות של בן הזוג על מה טוב להם/לנו.

אם בתחשיב המס אתה רואה שאתה מרוויח מזה פחות תנסה להסתכל מה אתה מרוויח יותר. 

היא מאושרת? הילדים מאושרים? אתה מאושר?

שווה 2000 שקל?

אחלה! שיהיה לכם רק טוב. 

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
לפני 6 דקות, אליעזר כתב:

אבל אם אשתי רוצה אחרת?

בבקשה, זכות הבחירה בידיה.

לא תרוויחו את אותו הסכום כמו כששניכם עובדים 🤷

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@אליעזר הילדים צריכם הורים.

מסכים עם זה לגמרי.

לפני כשעה, sperial כתב:

אבל מי שנשאר בבית עד שהילד השלישי בן 10? הלכה הקריירה, אין לו לאן לחזור.

זו בדיוק הבעיה שלי.

להבנתי, אם המחוקק היה רוצה, זה היה יכול להשתנות. השאלה מה מנחה אותו, מדינה בריאה או כמה שיותר כסף כאן ועכשיו.

פורסם

המציאות שאתה מתאר היא לדעתך יותר בריאה, אבל לדעתי זה לא המצב.
אני משער שאם ישנו את שיטת חישוב המס אז על כל אישה כמו בת זוגתך שרוצה (לדבריך) להישאר בבית עם הילדים יהיו כמה נשים (בדגש על יותר מאחת) שיאלצו להישאר בבית כי בן הזוג פתאום מבין שזה לא כלכלי לו שהיא תעבוד.
בתמונה הכוללת כנראה שעדיף לכולנו שיעודדו את שני בני הזוג לעבוד.

פורסם

@אליעזר אתה טועה. מי שעוזב את הקריירה לתקופה ממושכת (מספר שנים) מתנתק ממנה לחלוטין, מאבד כישורים וקשרים ויתקשה לחזור לעבודה, אפילו בנקודה בה יצא לחופשת גידול הילדים. 

לגיטימי לגמרי להחליט שגידול ילדים נמצא בעדיפות על פני המשך עבודה, אפילו במשרה חלקית. אבל מי שמקבל החלטה כזו צריך להביא בחשבון את משמעותה לטווח ארוך, ויתקשה לתרום לכלכלת הבית גם כאשר הילדים כבר יהיו עצמאיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

אישה שמגדלת את ילדיה היא "טפילה"?

לא רק אישה ולא משנה מה היא/הוא עושה. 

אם אישגבר מחליטים להישאר עם ילדיהם הם טפילים על החברה. זה בסדר וזכותם, המדינה מאפשרת זאת אך עם סנקציות מסוימות.

אם אני מחליט להישאר בבית ולטפח את הנפש/גוף שלי או אפילו לנוח, באותה תקופה אני טפיל (לוקח ולא נותן כלום בחזרה). גם זה בסדר.

המדינה מאפשרת את זה, לרמה מסוימת, אך במדיניות לא מעוניינת שהיחס של אנשים לא יצרניים יהיה גבוה. על כן אנחנו אוהבים להסתכל למשל על האבטלה כמדד להצלחה פוליטית של ח"כ כזה או אחר. זה לחלוטין בצדק. 

ואם מחר, 80% מהזוגות בישראל היו מחליטים שהם נשארים בבית לגדל ילדיהם, אתה מסוגל לדמיין מה זה היה עושה לכלכלה שלנו? 

לגדל ילדים אפשר גם במקביל לעבודה ולא פחות טוב, בניגוד לדעה השמרנית הרווחת, מאשר בפול טיים.  

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני שעתיים, Potato כתב:

היית פעם אישה ?

אתה היית?

לפני שעתיים, אליעזר כתב:

בשביל תא משפחתי בריא, ילד צריך נוכחות של אמא בחיים שלו.

מתוך סקרנות - מה דעתך על המצב ההפוך?

האמא עובדת, האבא יושב בבית עם הילדים?

לפני שעתיים, אליעזר כתב:

המשאלה שלי היא שהמדינה תתמוך באמהות שרוצות להיות עם הילדים ותכיר בזה כערך, זה הכל.

למה שהמדינה תתמוך בזה?

אני לא רואה סיבה לפסול את זה, אבל גם לא רואה סיבה לתמוך בזה.

חוץ מזה, אם הילד כבר בגיל שהוא יכול להיכנס למסגרת כלשהי, למה שמישהו יהיה איתו בבית? למה שיהיה צמוד לחצאית של אמא/מכנסיים של אבא?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, vadim6385 כתב:

מתוך סקרנות - מה דעתך על המצב ההפוך?

האמא עובדת, האבא יושב בבית עם הילדים?

פחות תואם טבע.

אבל כל עוד מתאים לכל הצדדים - תפדאל.

לפני כשעה, vadim6385 כתב:

חוץ מזה, אם הילד כבר בגיל שהוא יכול להיכנס למסגרת כלשהי, למה שמישהו יהיה איתו בבית? למה שיהיה צמוד לחצאית של אמא/מכנסיים של אבא?

מסכים.

מדובר בעיקר על הורים לילדים קטנים שעדיין זקוקים לנוכחות של אבא/אמא.

• תוכן חדש...