Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

לאחרונה קנינו רכב חדש, ע"פ הסוכנות היה כבר בארץ, אבל בכל זאת יש עיכוב במסירה של מעל חודש.

רציתי להתייעץ אם יש טעם לתביעה שתהיה מבוססת בעיקר על עוגמת נפש ללא נזקים ממשיים.

אנחנו קצת כועסים ואבודים, יש טיפים? מישהו עבר משהו דומה או מכיר עורך דין או משרד שיכולים לייעץ?

פורסם

עוגמת נפש לא ממש פוסקים בארץ.
אם יש חוזה, התחייבות למסירה והוצאות שנגרמו לך? אתה לא צריך עו"ד תתבע בתביעות קטנות.

מהניסוח אני מבין שאין נזק של ממש ואני גם מנחש שהחוזה מגן על היבואן

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לא חושב שהחוזה מגן על היבואן, ויש התחייבות למסירה.

הנזק נובע מזה שלאחרונה גדלנו למשפחה בת 6 נפשות והרכב החדש הוא 7 מקומות, בינתיים אנחנו לא יכולים לצאת כל המשפחה יחד כי אנחנו עם הרכב בישן שהוא 5 מקומות - קשה לאמוד את הנזק של "אי אפשר ללכת כל המשפחה לאכול גלידה ביחד".

נזק נוסף זה שאנחנו לא יכולים למכור את הרכב הישן ומשלמים הלוואה בגלל זה - לא משמעותי כי הריבית נמוכה יחסית אבל עדיין לא נעים.

וכמובן כל הריצות, הטלפונים, ההתכתבויות עם הסוכנות ואני מניח שיש עוד דברים.

בגלל הקושי לאמוד את הנזק במספרים חשבתי להתייעץ עם עורך דין כדי שגם תביעה "קטנה" תהיה עם בשר.

פורסם

תתחיל בלהעלות את החוזה בטשטוש פרטים מזהים ונראה מה לשונו

במקביל בקש בטלפון ובמכתב מתועד רכב שכור 7 מקומות החל מהרגע ועד לאספקת הרכב החדש

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הריבית היא גורם מדיד לחלוטין, ותוכל לתבוע בגינה בקלות יחסית.

לגבי עגמת נפש, נושא שמועלה כאן לא מעט, בוא וננסה להבין את המדיניות של בתי המשפט בעניין זה, כפי שהיא נתפסת ומתפרשת מפסיקתם: קרבנות אונס בישראל מקבלות 750-1000 שח בגין עגמת נפש.

ומכאן, אפשר לומר שבמדינת ישראל לא פוסקים על עגמת נפש.

מרגיז, מקומם, לא מחובר למציאות של זמננו, מרתיח אפילו מכיוון שגורמים חזקים כמו חברות ענק ואפילו רשויות מנצלות עובדה זו כדי לעשות ככל העולה על רוחן, הכל נכון, אבל זה המצב.

מחכה לוחם הצדק שיקום ויאמר ש-250 ש"ח שנפסקו לטובתו בגין עגמת נפש מהווה בעצמה עגמת נפש, ויערער עד לעליון, על בסיס חוק יסוד כבוד האדם.

אבל כנראה שלא יקום לוחם צדק שכזה, וגם אם יקום, לא רואה שמשהו יזיז את התפיסה הרווחת.

נסחפתי, סליחה...

אני מציע לך לנסות להמיר את הגורם הלא מדיד, עגמת נפש, בגורם מדיד, כמו למשל, השכרת רכב. כלומר, צא והשכר רכב בעל נתונים כמו של הרכב שהזמנת, ותבע, בעת מסירת הרכב, את החברה בגין נזקים מדידיים אלו.

כמו כן, בדוק האם נקבע בחוזה פיצויים במקרה של איחור במועד המסירה, שאולי תוכל להפרע ממנו.

פורסם

הוא קודם כל צריך להוכיח שפעל בתם לב, עשה ככל שניתן להקטין את הנזק ומיצה את כל האפשרויות

האפשרות הראשונה היא לבקש מהם רכב...
אל תרוץ לשכור רכב ולשלוח להם את החשבון, בתי המשפט לא אוהבים את זה.

פורסם
לפני 3 שעות, TherReaper כתב:

קשה לאמוד את הנזק של "אי אפשר ללכת כל המשפחה לאכול גלידה ביחד".

אה? קוראים לזה מונית (לנוסע או שניים, כדי להימנע מתוספת של מונית על נוסע שלישי), מבקשים גם חשבונית מהנהג, סוכמים את כל החשבוניות הללו, והנה אומדן הנזק.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 16 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אה? קוראים לזה מונית (לנוסע או שניים, כדי להימנע מתוספת של מונית על נוסע שלישי), מבקשים גם חשבונית מהנהג, סוכמים את כל החשבוניות הללו, והנה אומדן הנזק.

אבל מה אני אגיד לשופט?

"היום שבועיים מאוד חמים במרץ שבהם התחשק לי לאכול גלידה 762 פעמים, כפול 40 שקל מונית, אני חושב שמגיע לי 30,480 ש"ח, וזה רק על הגלידות שהתחשק לנו, כן?"

קשה לי למצוא דוגמאות של פסקי דין בהם מישהו שנמנעה ממנו הנאה מסויימת קיבל פיצוי בהתאם.

אני מניח שאם אבקש פיצוי זה יהיה בסגנון: "עלות השכרה של רכב דומה ליום הייתה עולה לי 500 שקל, כפול מספר ימי האיחור..."

פורסם

א. כן

ב. לא תקבל על 762 פעמים - כי אם היה לך רכב 7 מושבים, ככה"נ לא היית הולך במשך שבועיים לאכול גלידה 762 פעמים.

ג. זה לא "כמה השכרת רכב הייתה עולה לי, אלא כמה הוצאות בדיוק היו לך, בפועל, כמה כסף הוצאת מהכיס, שלא היית מוציא אילו היית מקבל את הרכב שהזמנת, בזמן האספקה בחוזה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 11 דקות, m3x7r3m3 כתב:

א. כן

ב. לא תקבל על 762 פעמים - כי אם היה לך רכב 7 מושבים, ככה"נ לא היית הולך במשך שבועיים לאכול גלידה 762 פעמים.

ג. זה לא "כמה השכרת רכב הייתה עולה לי, אלא כמה הוצאות בדיוק היו לך, בפועל, כמה כסף הוצאת מהכיס, שלא היית מוציא אילו היית מקבל את הרכב שהזמנת, בזמן האספקה בחוזה.

אני מבין את הנקודה שלך, לגבי הוצאות בפועל יהיה לי יותר קל.

הקושי יהיה בלאמוד את כלל ההוצאות שלא היו ועדיין מתבטאות בעוגמת נפש. 

פורסם

אבל על עוגמת נפש מה תקבל? 50 שקל? תחסוך לעצמך את ההקלדה של השורה בכתב התביעה.

הוצאות עתידיות - כמובן שאתה לא יכול לתבוע, ולכן אתה יכול לתבוע רק אחרי שהסתיימה הסאגה והרכב החדש בידיך (וההוצאות הללו נגמרו)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מה טענת היבואן לאי אספקה במועד.

כיוון שלא ראינו את ההסכם לא ברור מה מגיע לך וממתי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש