Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי היום לחניון בתל אביב.
כמו בכל חניון מודרני, בכניסה אני מקבל פיתקית (עם מספר הרכב המדוייק עליה) ונכנס לחניון.

כרגיל, סורק עם אפליקציה של "פנגו" את הבר-קוד על הפיתקית, ופתאום קולט שעל הפיתקית רשום מספר הרכב עם סיפרה שגויה. זאת אומרת שבמקום מספר רכב 438XXYYY רשום 439XXYYY :shock::shock::shock::shock::shock:

חשבתי שאולי יש איזה באג בהדפס, אבל תוך כמה שניות קיבלתי SMS על סריקת הקוד לסלולארי שלי, וגם שם הגיע מספר רכב 439XXYYY במקום 438XXYYY :shock:

אמרתי לעצמי - אוקיי, כנראה "טעות בזיהוי". ניסיתי לראות אם אפשר לבטל את החניה לאחר סריקת הבר-קוד, אבל לא מצאתי שום אופציה כזו.
אמרתי לעצמי "ביציאה הוא בטח לא יזהה, כי זו לא אותה מצלמה ויש כאן טעות, אז אעביר את הכרטיס במכונה\מסוף ביציאה וזה מה שיפתור את הבעיה כי הכרטיס כבר מסונכרן למערכת ".

הגעתי ליציאה, השער נפתח כאילו זיהה את מספר הרכב ה"שגוי" ללא בעיה, ויצאתי מהחניון בחשש.
תוך כמה שניות זה התפוגג כי קיבלתי SMS שיצאתי מהחניון והחניה הסתיימה, ואני עדיין שואל את עצמי -איך ?

האפשרות היחידה שעלתה בדעתי היא שמרגע הכניסה לחניון, ייתכן והזיהוי האוטומטי עובד על חלק מהמספר ? (נגיד, רק על החלק של ה XXYYY)
או, מה לעזאזל הולך כאן ? איך למעשה נכנסתי בצד אחד של החניון עם מספר X, סינכרנתי את האפליקציית חניה עם מספר X, יצאתי מהצד השני עם מספר Y, המערכת זיהתה שיצאתי והכל "בסדר" ?
(אגב, גם בפירוט חניות באפליקציה רשום מספר הרכב השגוי עם ה"9" במקום זה עם ה"8").

הזוי לגמרי.
למישהו יש הסבר הגיוני איך זה עובד ?!

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

תסתכל מחר - מחרתיים על החשבון שלך בפנגו, לראות האם חוייבת. אולי מישהו אחר חויב בחשבון שלך.

ודרך אגב - האם פנגו לא מחייבים באיזו עמלה קטנה ומרגיזה תמורת התשלום בחניון?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה לא אומר שהמצלמה ביציאה לא זיהתה גם היא "9".

זה ההסבר ההגיוני לעניין הסציפי של המצלמות.

לגבי איך המערכת קישרה אותך לפנגו שלך אם זיהתה מספר שגוי, זה קשה לנחש (אלא אם גם אתה טעית בהקשת מספר רכב באפליקציה - אבל אתה לא נראה לי אחד שיטעה)

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

תסתכל מחר - מחרתיים על החשבון שלך בפנגו, לראות האם חוייבת. אולי מישהו אחר חויב בחשבון שלך.

ודרך אגב - האם פנגו לא מחייבים באיזו עמלה קטנה ומרגיזה תמורת התשלום בחניון?

זה כבר מופיע בדו"ח חניות שלי. שילמתי.
עצם הסריקה של הברקוד היא שאתה משלם על החניה ולא בהכרח שזה אחד הרכבים שברשימה שלך אלא פשוט יכול להיות כל רכב אחר.

לפני 40 דקות, מלטבשי כתב:

זה לא אומר שהמצלמה ביציאה לא זיהתה גם היא "9".

זה ההסבר ההגיוני לעניין הסציפי של המצלמות.

לגבי איך המערכת קישרה אותך לפנגו שלך אם זיהתה מספר שגוי, זה קשה לנחש (אלא אם גם אתה טעית בהקשת מספר רכב באפליקציה - אבל אתה לא נראה לי אחד שיטעה)

אותה טעות ב-2 מצלמות שונות ? אם הן מקושרות לאותו המחשב והוא זה שמבצע את הפיענוח - מיילא, יכול להיות.
בדקתי פעם ועוד פעם - 
ראשית, הסיפרה 8 ברורה. מושלמת. אין שום דבר שמפריע לזיהוי...לא בורג במקום מוזר ולא צבע שחסר. פיקס !

במערכת ""פנגו" שלי רשום המספר הנכון, 438.... אבל לא היה כאן קישור "אוטומטי", הרי אני סרקתי את הפיתקית.
יש חניונים שמזהים אותך אוטומטית, כאן לא היה כזה דבר כי קודם כל המספר שזוהה לא נכון - ודבר שני אני גם לא יודע אם החניון הזה מקושר אוטומטית לפנגו.
רק לאחר סריקת הפיתקית עם חשבון הפנגו שלי, קיבלתי את ה SMS - וזה בסדר (באותה מידה יכולתי "לשלם עליך" עם האוטו שלך, בחניון כלשהו, דרך הפנגו שלי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל בוקר אני מקבל הודעה שהרכב שלי נכנס לחניון המהיר של פנגו, כשהרכב שלי בכלל חונה בחנייה בעבודה שלי.

כבר מחקתי את האפליקציה בגלל זה, התקנתי אותה לאחרונה שוב בגלל הנוחות.

פורסם (נערך)

2 המצלמות מחוברות לאותו מחשב. לא ישקיעו בחניון עם 8 כניסות 8 מחשבים ויתנו להם לדבר בניהם..

בגלל שסרקת את הפתקית לפנגו שלך, זה הסתנכרן עלייך.

עכשיו תנסה לעבר באדום בצומת עם מצלמה ותראה אם יצאה לך "9" או "8" 😉

עריכה אחרונה על ידי מלטבשי
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

יש סיכוי שיש לך רכב עם לוחית "אמריקאית"?
כשעוד הייתי עם הספארק זה היה קורה מידי פעם, ויותר מעצבן כשזה היה קורה בחניון של העבודה, והשער פשוט לא היה נפתח...

פורסם
לפני 19 שעות, איציק נ. כתב:

כרגיל, סורק עם אפליקציה של "פנגו" את הבר-קוד על הפיתקית, ופתאום קולט שעל הפיתקית רשום מספר הרכב עם סיפרה שגויה. זאת אומרת שבמקום מספר רכב 438XXYYY רשום 439XXYYY :shock::shock::shock::shock::shock:

LPR, מבוסס על טכנולוגיית OCR, שלמרות שהיא כבר דיי עתיקה במונחים טכנולוגיים, עדיין סובלת ממגוון בעיות.

הבעיה הכי נפוצה היא כמובן לוחית מלוכלכת, אבל לא רק, גם לוחיות ה-8 ספרות לפעמים עושות בעיות, הלוחיות האמריקאיות עושות מגוון בעיות.

בשלב ה-LPR, כלומר פענוח תמונת לוחית הרישוי, נרשם במערכת המספר התקול 439, ומכאן הכל מסונכרן למספר הזה.

חשבתי שאולי יש איזה באג בהדפס, אבל תוך כמה שניות קיבלתי SMS על סריקת הקוד לסלולארי שלי, וגם שם הגיע מספר רכב 439XXYYY במקום 438XXYYY :shock:

זה כבר הגיוני, שהרי במערכת רשום מספר הרכב 439.

הייתי מודאג אם היית מקבל SMS עם מספר רכב אחר.

אמרתי לעצמי "ביציאה הוא בטח לא יזהה, כי זו לא אותה מצלמה ויש כאן טעות, אז אעביר את הכרטיס במכונה\מסוף ביציאה וזה מה שיפתור את הבעיה כי הכרטיס כבר מסונכרן למערכת ".

המצלמה מטומטמת, היא פשוט מצלמה באיכות מספיק גבוהה, כדי שה-LPR יוכל לפענח ממנה מספר רכב, ברמת אמינות מספיק גבוהה (לפי הגדרות המערכת, אחד יגדיר 99% אמינות אחד 95%).

כמובן שמצלמה שתתן תמונה באיכות X שמספיקה ל-95% אמינות, לא בהכרח תספיק ל-99% אמינות.

המצלמה מעבירה ליחידת פיקוד את התמונה, שמבצעת את הזיהוי לוחית רישוי ומעבירה דיווח לגורמים המקושרים (פנגו, סלופארק, עירייה וכו' לפי החניון).

אני לא מכיר מצב שבו יש 2 יחידות בקרה עבור 2 מצלמות, לשער אחד (כלומר מצלמת כניסה ומצלמת יציאה צמודות אחת לשנייה, וכל אחת עם יחידת בקרה נפרדת).

ולמיטב ידיעתי היה דיבור כזה גם לעשות אפשרות ליחידות בקרה בענן (כלומר שלא יושבות פיזית בחניון בכלל), לא יודע איפה עומד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ה LPR בחניון בניין המשרדים שאני חונה בו, מתעתע. מידי פעם הוא לא קורא את כל 8 הספרות, אבל המעניין הוא שהמספר המזוהה במקרה כזה לא מוריד סיפרה בהתחלה או בסוף אלא באמצע. המספר שלי מסתיים ב 101 וכשהמערכת נכשלת מופיע 11 - כלאמר ה 0 באמצע נעלם. לאלוהי התיכנות פיתרונים 🥴

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 שעות, nadavd4 כתב:

יש סיכוי שיש לך רכב עם לוחית "אמריקאית"?
כשעוד הייתי עם הספארק זה היה קורה מידי פעם, ויותר מעצבן כשזה היה קורה בחניון של העבודה, והשער פשוט לא היה נפתח...

לא. מדובר בלוחית סטנדרטית מקובלת למספר רכב עם 8 ספרות. המספר נקי לחלוטין והוא אינו בלוי (נראה חדש לגמרי).

לפני 33 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בשלב ה-LPR, כלומר פענוח תמונת לוחית הרישוי, נרשם במערכת המספר התקול 439, ומכאן הכל מסונכרן למספר הזה.

עשות אפשרות ליחידות בקרה בענן (כלומר שלא יושבות פיזית בחניון בכלל), לא יודע איפה עומד.

זאת אומרת שקיים סיכוי שרכב כמו שלי עם מספר מקביל (439 במקום 438) קיבל "בטעות" SMS שהרכב שלו נכנס לחניון, אבל מעבר לזה לא קרה כלום כי אני סרקתי את הברקוד ו"שילמתי עליו". אפשרי\ייתכן ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 5 דקות, איציק נ. כתב:

זאת אומרת שקיים סיכוי שרכב כמו שלי עם מספר מקביל (439 במקום 438) קיבל "בטעות" SMS שהרכב שלו נכנס לחניון, אבל מעבר לזה לא קרה כלום כי אני סרקתי את הברקוד ו"שילמתי עליו". אפשרי\ייתכן ?

אם הוא רשום לשירות - אז SMS כזה בוודאות נשלח וכנראה גם התקבל.

יותר מזה, אם הוא רשום לשירות גם אצל פנגו וגם אצל סלופארק, הרי שיקבל הודעה מכל אחד מהם בנפרד

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אם הוא רשום לשירות - אז SMS כזה בוודאות נשלח וכנראה גם התקבל.

יותר מזה, אם הוא רשום לשירות גם אצל פנגו וגם אצל סלופארק, הרי שיקבל הודעה מכל אחד מהם בנפרד

טוב, אז אם יש פה מישהו עם 5008 בנזין שנת 2018 שקיבל בטעות SMS אתמול בסביבות 12:00 בצהריים על כניסה לחניה - קבל ביטול !! 😂😂

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

🤣

אני חושב שאחרי שאתה הפעלת את התשלום מהמנוי שלך - זה גם לא יאפשר לו להפעיל תשלום מהמנוי שלו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני מאמין שלא תהיה כאן בעיה כי ברגע שסרקתי את הברקוד, כאילו חבר שילם על החניה של האוטו שלך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...