Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 שעות, Night Driver כתב:

עם כל הכבוד לטרק שמייצרים אופניים לכל העולם לכל מדינה יש תנאים שונים כמו משקל ממוצע של רוכבים, טמפרטורות, קורוזיביות ועוד כל מיני דברים שלא אתה ולא אני בכלל חושבים עליהם ופה נכנס נושא התקינה המקומית (שלא תמיד מחמירה לעומת הזרה).

באופניים?!

מה פתאום...

קראת את הקטע עם המדבקות?!

זה היה אמיתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

את התקן לא כותבת לא המדינה ולא מכון התקנים אלא אנשים כמוך וכמוני עם תחום מומחיות שנושא התקן.

לא מכיר את התקן הספציפי אבל העובדות הן שכנראה מישהו (וזה יכול להיות כל אחד. גם אתה או אני) כתב למכון התקנים בקשה לרויזיה לתקן כדי להוריד את המדבקות ואז או שהוציאו גיליון תיקון או שעשו רביזיה מקיפה וביטלו את הדרישה. ככה העסק עובד בכל העולם.

נכון שיש מדינות שבהן כל ההתאמה לתקן ביבוא (ובחלק גם בייצור) הוא נושא הצהרתי אבל שם האכיפה משמעותית ועם שיניים. אצלנו בכל הארץ עובדים 3 פקחים בתחום, הסמכויות שלהם מאוד מוגבלות והענישה לא קיימת.

מצד שני יש מדינות (כמו יפן למשל) שאישור לייבוא יקח לך כמה שנים כי יבדקו כל בורג וכל גרגר.

אני לרגע לא טוען שאין מה לתקן (ויש לא מעט) אלא שהדברים הם לא שחור ולבן. בכלל כמות התקנים הרשמיים קטנה מאוד ונוגעת רק בדברים שיש להם חשיבות בטיחותית. גם תקנים אלה מחולקים ל 3 קבוצות כשבראשונה זה הצהרתי בלבד, בשנייה זה בדיקת דגם ואישור התהרתי לכל חיי הדגם ורק השלישית שמכילה מעט מאוד תקנים היא עם חובת בדיקה. מעליהם יש תקנים מחייבים שבהם חובה להיות בעל תו תקן ושם יש ממש מעט תקנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתם מפספסים בענק את הסיבה האמיתית.

מי שחשב שהגירעון המטורף שנוצר כאן בעקבות הסגרים והחל"ת הוא על חשבון מישהו אחר - יתעורר עכשיו.

אני בכלל לא נכנס לסיבות להיווצרותו, מוצדק או לא, פליטי או לא, חרדים, חל"ת והשד יודע מה - כל זה לא רלוונטי. נוצר בור תקציבי מטורף.

את החשבון - כולנו נשלם. ה 75$ האלה זה רק על קצה המזלג. המדינה צריכה לגבות עכשיו מיסים באופן משמעותי, ולכן יש להניח שאיפה שניתן יהיה לבטל פטורים כאלה ואחרים, והטבות כאלה ואחרות - זה אכן יבוטל. 

• אהבתי 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

ברור שהאוצר מחפש דרכים יצירתית למלא את הקופה. ההיטק מרגיש זאת היטב - דרישות שונות ומשונות למסות הטבות שעד היום לא מוסו (קפה בקפיטריה וחנייה ליד המשרד), כמשנתו של פארטו. אבל כמו שאמרתי, גביית מיסים צריכה להיות יעילה. רק סכום קבוע על כל חבילה / ק"ג זה משהו ישים לביצוע. בדיקת השווי ומיסוי בהתאם (כמו שמוגדר כרגע בחוק) לא ישים.

:turn-l:
פורסם
לפני 17 דקות, yuvk כתב:

ברור שהאוצר מחפש דרכים יצירתית למלא את הקופה. ההיטק מרגיש זאת היטב - דרישות שונות ומשונות למסות הטבות שעד היום לא מוסו (קפה בקפיטריה וחנייה ליד המשרד), כמשנתו של פארטו. אבל כמו שאמרתי, גביית מיסים צריכה להיות יעילה. רק סכום קבוע על כל חבילה / ק"ג זה משהו ישים לביצוע. בדיקת השווי ומיסוי בהתאם (כמו שמוגדר כרגע בחוק) לא ישים.

לא בטוח.

כיום המיסוי על חבילות בשווי מעל 75$ הוא אוטומאטי, לפי מה שהמחשב קורא כשווי החבילה שרשום עליה.

מאמין שזה יהיה ככה גם לאחר השינוי, אם יקרה - פשוט תחוייב במס לפי השווי שרשום.

יכול להיות שיקשיחו את היחס לחבילות שנבדקות מדגמית על מנת לנסות לגרום להצהרות שתואמות את שווי החבילה.

עם זאת, אני כן צופה פה עומס על מערכת התשלומים, שתעבוד בעומס פי 100 בערך.

נחיה ונראה.

פורסם

כמובן דיסקו צודק, ואני מנחש שזה עניין של זמן עד שיבטלו את הפטור ממס על קרן השתלמות. העיתונים הכלכלים בישראל כבר מכוונים למקום הזה, עם כתבות ברמה של "הייטק זה קקי!11". הגישה היא הרי תמיד איך להעניש את מי שמרוויח יותר. זה יותר קל מכל דבר אחר כנראה.

אני לא יודע אגב אם מכס בארץ נועד רק להכניס כסף למדינה, אבל עקרונית זה כן מס שחלק מהמטרות שלו זה הגנה על יצרנים מקומיים. אם אני זוכר נכון, יו"ר איגוד התעשיינים בארץ גם תומך בזה בהתאם (כמו בכל דבר אחר שיגרום לנו לשלם על תעשיה מקומית גם כשאין לה הצדקה).

@sperial, זה חצי קשור לדיון, אבל בטח תשמח לגלות שהoecd לא מאוד אוהבים את ההתנהלות של המגזר הציבורי בישראל, על ההתסדרות, שכר שלא נגזר מיכולות ועוד.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קרנות השתלמות זה לא רק הייטק.

אף אחד לא יבטל את הפטור על קרנות ההשתלמות כי ההסתדרות עם כל הוועדים הגדולים שלה יתאבדו על זה ולא יתנו לזה לעבור.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני חוזר ואומר - כמו לפני כל תקציב, אם אתם רוצים לדעת מה באמת יהיו הגזירות הכלכליות? תבדקו מה מופיע ברשימה חוץ מהעיזים הקבועות: פטור עד 75$ לייבוא אישי וקרן השתלמות פטורה עד לתקרה מסוימת.

את שני אלה באופן קבוע מכניסים, רק כדי שיהיה מה להוציא במו"מ.

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

את החשבון - כולנו נשלם. ה 75$ האלה זה רק על קצה המזלג. המדינה צריכה לגבות עכשיו מיסים באופן משמעותי, ולכן יש להניח שאיפה שניתן יהיה לבטל פטורים כאלה ואחרים, והטבות כאלה ואחרות - זה אכן יבוטל. 

זה נכון, אבל הטבה פטור מעמ  הזו היא טיפה בים ביחס לחוב , ישראל בגירעון של 160 מיליארד ש"ח.

לפני 55 דקות, יבגניפ כתב:

אני לא יודע אגב אם מכס בארץ נועד רק להכניס כסף למדינה, אבל עקרונית זה כן מס שחלק מהמטרות שלו זה הגנה על יצרנים מקומיים. אם אני זוכר נכון, יו"ר איגוד התעשיינים בארץ גם תומך בזה בהתאם (כמו בכל דבר אחר שיגרום לנו לשלם על תעשיה מקומית גם כשאין לה הצדקה).

הגנה על יצרנים מקומיים ? רוב רובם של המוצרים במדינה מיוצרים בסין/טורקיה/מזרח אירופה.

הייצור בארץ קטן מהיבוא. 

פורסם
לפני 5 שעות, Ooga כתב:

כיום המיסוי על חבילות בשווי מעל 75$ הוא אוטומאטי, לפי מה שהמחשב קורא כשווי החבילה שרשום עליה.

מאמין שזה יהיה ככה גם לאחר השינוי, אם יקרה - פשוט תחוייב במס לפי השווי שרשום.

מה אוטומטי?

היום, מעל 75$ החיוב הוא על פי המוצהר או על פי הערכת מוכס, רק אם עלה בגורל. מרבית החבילות בדואר רגיל לא נבדקות כלל. בהסטוריה הקרובה שלי יש מעל 10 חבילות בשווי מוצהר (וכתוב בבירור) של 150-200 דולר שלא חוייבו בשקל, וחבילה ב $72 שחוייבה (למרות שפטורה). שום דבר לא אוטומטי.

תיאורטית, השת"פ עם קיינאו מאפשר לדואר לקבל באופן אלקטרוני גם את תכולת החבילה ושוויה, ולבצע חיוב בהתאם. לא ראיתי שזה קורה ובכל מקרה זה חלק קטן מהשטף של החבילות. 

:turn-l:
פורסם

כנראה תלוי במיקום שלך.

ב-15 שנה של הזמנות מהרשת, רק חבילה אחת חמקה מבדיקת המכס בינתיים (נניח לרגע בצד את איחוד החבילות של עליאקספרס).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

צפירת הרגעה מתוך דף הפייסבוק של ליברמן

ציטוט

איך נשקם את כלכלת ישראל בלי גזירות והעלאת מיסים.

בימים האחרונים מופצות הרבה כתבות פייק ניוז על המהלכים שלי במשרד האוצר ובכל אחת מהן אני מגלה משהו חדש: פעם החלטנו על אגרות גודש, פעם הטלנו מס על קניות באינטרנט. קחו את זה בערבון מוגבל.

כל מה שרואים או שומעים בתקשורת שלא הגיע כהודעה ממשרד האוצר - על אחריות המפרסם בלבד.

מה שכן נכון מבין הפרסומים הוא הרצון שלנו לאמץ הטלת מס פחמן בהתאם ל-OECD. במקום שנשלם למדינות אחרות - עדיף לשלם את המס במדינת ישראל.

בנוסף, גם מכון התקנים צריך לעבור מקביעת הסטנדרטים לפיקוח. כל מוצר שיש לו תקינה בארה"ב ובמדינות ה-OECD צריך לקבל תקינה אוטומטית בישראל. גם בנושא העסקים ותחום הבנייה - יש לעבור לרישוי עצמי.

מדינת ישראל חייבת להשקיע בחדשנות. על כל שקל שנשקיע בחדשנות נקבל 7-5 שקלים, אין השקעה טובה יותר מזה.

דבר נוסף שקריטי הוא נושא הכפילויות. ביקשתי מאגף תקציבים לבצע מחקר על כל הכפילויות שקיימות היום בממשלה.

נאה דורש נאה מקיים, לכן דבר ראשון הנחיתי לסגור את מטה התשתיות ומנהלת ההכשרות במשרד האוצר. עבודת מטה התשתיות - מרוכזת ממילא במשרד התחבורה ונדרוש שבתקציב הקרוב תהיה החלטה תחת מי יתוכלל נושא ההכשרות המקצועיות, אם זה במשרד הכלכלה או העבודה והרווחה.

בזכות צמצום הכפילויות במשרדי הממשלה וכל הצעדים שציינתי נרוויח מיליארדים, נפחית בירוקרטיה ונפשט את כל התהליכים.

*מתוך הדברים שאמרתי היום בכנס אלי הורביץ לכלכלה וחברה (צילום: המכון הישראלי לדמוקרטיה)

spacer.png

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@יבגניפ כדאי לקרוא גם את הסיפא של המאמר - תגובת ההסתדרות.

אנחנו בפורום רכב, אז אנחנו מדברים הרבה על מיסוי הרכב ועל ההיסטוריה שלו. אבל בנושא המאמר צריך להכנס להיסטוריה של השכר בישראל, להיסטוריה של המיסוי בישראל, וגם לתפקידה ההיסטורי של ההסתדרות בהקמת המדינה. כל הארועים שקרו בשנותי ה הראשונות של המדינה משפיעים עד היום (וזה מוזכר גם בכתבה שצטטת). חוץ מזה, ההסתדרות הוא גוף שהוחלש מאד בעשורים האחרונים, הוא די נלחם על חייו.

אבל אם נחזור להיסטוריה - אני לא זוכר פרטים ואני לא בטוח שמה שאכתוב כאן מדוייק. מכל מקום, אני זוכר את אבא שלי, שעבד בגוף ממשלתי, מדבר על "יום השקר" - היום בחודש בו כל העובדים מגישים כל מיני דוחות מפוברקים כדי לקבל שכר הוגן, כי מכל מיני שיקולים מדינת ישראל העדיפה ששכר היסוד יהיה נמוך וחלק ניכר מהשכר ישולם כ"הוצ'" - תשלום שפטור מכל מיני מיסים ותשלומים סוציאליים. רפורמת בן שחר ב-1975 תיקנה לא מעט מעיוותי המס, אבל את עיוותי מבנה השכר אנחנו סוחבים עד היום. ומה הפלא? על התוספות לא משלמים זכויות סוציאליות, זה חוסך למעסיק לא מעט כסף. אם אני מסתכל על התלוש שלי שכר היסוד הוא הוא רק חלק קטן מהברוטו, יש שורה ארוכה של תוספות קבועות שהצטברו בהסכמי העבודה במהלך כמה עשורים ומשום מה לא עוברות אינטגרציה לתוך שכר היסוד (פעם היה בזה הגיון כלשהו בגלל חוקי הפנסיה, אבל היום זה כבר לא משנה) וכמובן סעיף משמעותי של תוספות משתנות, שנועדו לעודד אותי להגדיל את התפוקה.

יש עוד מונח שמתחילים להעיר משנתו אחרי 35 שנה - "עסקת חבילה". אלה היו הסכמים שנחתמו בין הממשלה להסתדרות (בעת שהיתה ארגון העובדים הדומיננטי לגמרי) ונועדו לפתור משברים במשק. כל צד ויתר בנושאים מסויימים וקיבל הטבות באחרים, והכללים האלה הוחלו על כלל המשק, או על השירות הציבורי לפי העניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...