Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ויטרה / קרוסאובר 2018

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא.

מכון בדיקה הוא מוסך שעוסק בבדיקות רכב לפני קניה, באחוז גבוה הוא צמוד למכון לבדיקות רישוי (טסט תקופתי).

מי שמשלם הוא הקונה. הרי כקונה אתה רוצה שהרכב ייבדק ותגלה את מצבו האמיתי. אם המשלם יהיה המוכר הרי שהמכון ייטה לטובתו, בדיוק כמו אותן בדיקות "מוזמנות" מטעם מגרשי הרכב.

גם אם המגרש מציג לך בדיקה מטעמו, הרי שאם אין בה סעיפים פוסלים עליך להתעלם ממנה ולקחת את הרכב לבדיקה מטעמך, גם במחיר כמה מאות שקלים.

מוסך רגיל אינו המוסד המתאים לבדיקת רכב לקניה משתי סיבות: האחת היא כי לא מדובר בתחום ההתמחות שלו ואין לו הידע והניסיון בבדיקות מסוג זה. השני הוא משפטי - בדיקת הרכב במכון גוררת מחויבויות משפטיות של המכון כלפי מזמין הבדיקה, ומוסך "רגיל" לא רוצה לשאת במחוייבויות אלה שאינן בתחום עיסוקו הרגיל.

איפה מוסך יוכל, אולי, לעזור: בהערכת עלות תיקון ליקויים שנמצאו בבדיקה במכון.

לגבי שמירת המסמכים - הם שייכים למזמין הבדיקה. כמובן שאם לאחר הבדיקה החלטת לא לרכוש את הרכב אתה יכול לתת אותם למוכר, אבל זו החלטתך כי הטפסים האלה הם רכושך. אם אתה קונה את הרכב שמור אותם, אפשר שתזקק להם בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

התלבטתי בין הקרוסאובר לבין הויטרה עם נטיה לכיוון הויטרה ובסוף היתה לי הזדמנות עם ויטרה 2016 וקניתי.

הקרוסאובר מרווח יותר ולדעתי מתאים לתקופת התינוקות והעגלות מכיוון שאני כבר לא בגיל הזה העדפתי את הויטארה.

קרוסאובר עדיף מ 2017 שמגיע עם גיר של טויוטה ואמין לפני 2017 היה גיר אחר עם בעיות,חיסרון נוסף בקרוסאובר מנוע טורבו 1400 שהוא פחות אמין ממנוע 1600 ללא טורבו,אני מעדיף רכבים ללא טורבו ולא מחפש מכונית עם תאוצות גבוהות אמינות חשובה לי יותר.

ויטארה 2016 שרכשתי יש מנוע ללא טורבו 1600 שמיוצר כבר 20 שנה בסוזוקי וגיר טויוטה 6 הילוכים,בתוך הרכב הופתעתי לטובה מאוד מרווח בשבילי למרות שבחוץ ניראה קטן,הנסיעה נעימה והרכב יושב טוב על הכביש,בונוס-מכונית חסכונית בדלק,אמינה מאוד וזולה יותר מהונדה hrv וטויוטה chr,אני מעדיף רכבים יפניים.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם (נערך)
בתאריך 25.6.2021 בשעה 14:32, Amir Aroesti כתב:

תוכל לנסות לתאר לי למה אתה מתכוון "רוכן על המתלים" ? אני אעשה נסיעה על הרכב ביום ראשון ורוצה לראות אם אני שם לב לתחושה הזאת. מכיר את מעקכות המולטימדיה חיישני הרוורס והמובולאי.

בימים אלה נוהג באוריס היברידית 2013 שאני לא כזה נהנה מהנסיעה בה ומקביל בפג'ו 307 (מנוע 2000) שנת 2002 שבסוף ימיה שאני מת על ההתנהגות כביש שלה.

כמובן שאין להשוות ל"גיפון".

מה ניתן ללמוד מ2 הבדיקות הנל בעיקר מסעיף 19 עם הליקויים בשלדת המרכב. "תיקוני תאונה מאחור, תיקונים + חיבורים...."

יש אתרים שאני יכול להכניס מספר רכב ואני מקבל היסטוריה תביעות?

ציינת שאהבת את ההתנהגות של ה307- אם זה עניין קריטי אין לך מה לחפש בכלל עם דגמי סוזוקי, אם חשוב לך ההתנהגות כנראה האופציות העדיפות יהיו מאזדה 3\סיוויק,

אחרת לדעתי עדיף לך ללכת על תוצרת אירופאית בשביל התנהגות טובה, אופציה נוספת זה הפוקוס שמשבחים את ההתנהגות שלה.

בתאריך 25.6.2021 בשעה 13:10, Amir Aroesti כתב:

היי,

אשמח להבין יותר טוב את ההבדלים.

הקרוסאובר כבר מאובזרת במנוע החדש 1.4 טורבו. הויטרה בשנים האלה 1.6.

צריכה דלק\התנהגות כביש(מנוע, יציבות) \בטיחות-ידוע לי ששתיהן מאוד לא מאובזרות אך האם ישנו הבדל?

הויטרה מעט יותר קצרה אבל משום מה זה לא מורגש. 

אני יודע ששתיהן לא הכי סקסיות על הכביש אך מספקות מוצר אמין וVALUE FOR MONEY.

מה עוד שווה להסתכל ולשקול בין השתיים?

לא יודע אם הייתי קורא להן VFM האיכויות של הרכבים האלה מסתכמות בזה שהן אמינות, ושהצרכן הישראלי הממוצע מגדיר אותן כ"רכב טוב"(כלומר יש להן שוק).

באופן כללי בתור יד שניה אני חושב שרכבי המותג הזה הן מבחינת הVFM הכי נמוך בשוק- הן נמכרות במחירים מאוד גבוהים(שמירת ערך טובה מאוד) אבל התמורה למחיר לא מדהימה...

מבחינת VFM ביד שניה הצרפתיות לרוב יהיו גבוה בסקאלה מאחר ובשנים הראשונות לחייהן הן נשחטות במחיר.

ובכל מקרה אם אתה מעדיף תוצרת מזרחית אז תוסיף לרשימה של ההשוואה את הXV(נראה שמראה אמינות טובה, ומרווחת למדי), קרוסאוברים תוצרת יונדאי(לא הכי בקיא בדגמים השונים- נראה שכל יומיים יוצא דגם חדש ששונה בשום דבר משלושה דגמים אחרים שלהם😅) לרוב יהיו אמינים יחסית ופשוטים כמו הקרוסאוברים של סוזוקי אבל ימכרו במחיר זול יותר(VFM טוב יותר), דגם נוסף זה המיצובישי ASX- נראה שגם כן מראה אמינות טובה, ומבחינת המחיר למותג יש פחות "שוק" מסוזוקי אז הVFM גדול יותר ביד השניה

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תוכן חדש...