Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

כפי שרשום בכותרת אני מחפש עבור אימי רכב. אלך איתה לעשות נסיעות מבחן, אך כן אשמח אם תעזרו לי להתמקד על מספר דגמים שאיתם אתחיל.
התקציב הוא עד איזור 110, מן הסתם עדיף שיהיה כמה שיותר זול, אבל מוכן לחרוג גם עד 120 אלף (אם כל העדפות יענו והרכב בעל סחירות טובה).

דרישות:
- אמינות בראש ובראשונה. היא רוצה ללכת רק לטיפולים שוטפים וזהו.

- חסכוני בדלק - כמעט כל הנסיעות הינן עירוניות

- אוטומטי בלבד

- סופרמיני, אבל אם יש רכב מעט גדול/קטן יותר - גם זה מתקבל

העדפות:

- רכב מעט גבוה ("גיפון") ו/או בעל תנוחת ישיבה גבוהה. כזה שיהיה נוח להכנס ולצאת ממנו

- כניסה והתנעה ללא מפתח - זה מה שיש לה כרגע, מעדיפה שזה יהיה גם ברכב הבא...

- לא רכב עצל במיוחד (כרגע יש לה 1.6 אטמוספרי, 107 כ"ס - מעדיפה באיזור הזה או חזק יותר)

- טיפולים לא יקרים במיוחד

יש מבחר רב אבל לא חושב שיש רכב שעונה על הכל (אחד פחות אמין, אחד נמוך מדי, אחד חלש מדי וכדומה).
אשמח לייעוץ, תודה רבה.

פורסם

הייתי מתחיל ברכב סופר מיני חסכוני כמו טויוטה יאריס. 

רכב לא זריז. אבל לא מובן מדבריך למה היא מורגלת (מנוע 1600 עם 107 סוסים. על איזה גודל של רכב ואיזה תיבת הילוכים?). 

ג'יפון חסכוני יכול להיות סיאט ארונה/סקודה קאמיק. אבל נושא האמינות והאחזקה הזולה קצת פחות טובים כאן. 

הג' יפון ההיברידי היחיד שקיים היום הוא יונדאי קונה שעולה 140k או 129 בערוצי הליסינג 0 קילומטר. 

אז אם היא לא נוסעת הרבה, לא הייתי מיחס חשיבות רבה לצריכת הדלק והייתי בוחן קיה סטוניק, יונדאי ווניו או מאזדה cx3 1500.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לעיר לדעתי היאריס היבריד תהיה אופציה טובה, חסכונית,אמינה ובעלת שמירת ערך טובה.

די זריזה אם כי מרגישה נוקשה וגם המושבים נוקשים.

מאחור המרווח בינוני.

עוד אופציה היא פיגו 208, תהיה נוחה יותר וחזקה יותר, איכות חומרים עדיפה, לחלק מהנהגים ההגה יכול להסתיר את לוח המחוונים.

אופל קורסה, מנוע וגיר דומים לפיגו אבל הגה שלא מסתיר, פחות נוחה לטעמי אך בהחלט סופר מיני מעולה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם תוותרו על ג'יפון, יש טויוטה יאריס חדשה היברידית ( וגם בנזין עם 125 כ"ס ) - עונה ליתר הדרישות. תסתכלומעל רמת אבזור Style עם כניסה והתנעה חכמה.
יש את הונדה ג'אז היברידית ( תבדקו רמת אבזור אלגנס ). בהונדה הישיבה יחסית גבוהה.
שני הרכבים באלה בגבול העליון של התקציב.
מאזדה 2 ברמת אבזור Pure White מציעה סלון איכותי מאוד מבחינת הגימור והנעה ללא מפתח. הרכב הזה מבוקש מאוד בתור משומש ( רק רמת אבזור pure white ), אבל מאזדה זה דגם יחיסית מיושן.
יש עכשיו את המאזדה בליסינג 0 קילומטרים בהנחה
https://motodeal.co.il/deals/מאזדה-2-2021-pure-white-במחיר-מבצע/

עכשיו ג'יפונים.
יונדאי וניו. מנוע בנזין 1.6 עם 125 כ"ס וגיר רציף.
גם ברמת אבזור הכי גבוהה ( supreme ) שחורגת מהתקציב אין keyless.
קיה סטוניק - מבחינה מכנית ( ואמינות ) לעיר יותר מתאים הדגם עם מנוע 1.4 ( 100כ"ס ) וגיר אוטומטי 6 הילוכים , רצוי רמת אבזור אורבן.
כניסה והנעה ללא מפתח בסטוניק קיימים רק בדגם 1.0 טורבו + גיר רובוטי. אני חושש מרמת האמינות של הגיר כאשר רוב הנסיעות בעיר.

גם סיאט ארונה מגיעה עם גיר רובוטי, גם עליו קשה לי להמליץ לנסיעות עירוניות לאור הדרישה לאמינות אבסולוטית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על העזרה.

בימים האחרונים אכן הסתכלתי בעיקר על היאריס ועל המאזדה 2 - ועל שתיהן כנראה נעשה נסיעת מבחן.

- מאזדה 2 (Pure white) תעלה כ-117,000 כולל אגרה. משום מה לא ניתן לבצע בנייה באתר, מניח אבל שזה באמת המחיר בסופו של דבר.

- טויוטה יאריס (Hybrid style) תעלה כ-118,000 כולל אגרה. אני צריך לבדוק עד כמה באמת הגרסה ההיברידית חסכונית יותר לעומת הגרסה הרגיל בנסיעה עירונית.

- אופל קורסה (אלגנס) תעלה כ-113,000 כולל אגרה. נראה שמדובר על הרכיב הכי זריז, אך לא בטוח עד כמה הוא יהיה סחיר, עלות טיפולים וכמובן - אמינות. אני רואה שהגיר הוא של אייסין לכן פה לא חושב שתהיה בעיה, אני קצת דואג בנוגע למנוע (שנחשב למעולה אבל אני יודע שהיו לא מעט בעיות לפג'ו).

- יונדאי i20 (סופרים)  תעלה כ-112,500 אלף כולל מרימי שמשות ואגרה. האמת? הרכב נראה די מרשים והמחיר לא רע. השאלה היא בעיקר לגבי אמינות וצריכת וזה משהו שאנסה לבדוק ברשת.

אוסיף כי התכנון של אמא שלי הוא להחזיק את הרכב לכמה שנים טובות (מעל 5-6 שנים), לכן אני נוטה יותר לכיוון רכב עם מנוע אטמוספרי רגיל + גיר בעל אמינות מוכחת.

סיאט ארונה גם היה יכול להתאים מאוד, ואני יודע שה-DSG התבגר מעט, אבל עדיין מדובר על נסיעות עירוניות, לכן לא יודע עד כמה יתאים.
כשיונדאי ווניו הגיעה לארץ היא נראתה כמו רכב שגם כן מתאים, אך עדיין לוקה בחסר מבחינת אבזור וגם די יקר ביחס למה שהוא מציע.

אמא שלי ראתה בזמנו גם את הסוזוקי איגניס שנראת די קומפקטית עם תנוחת ישיבה די גבוהה. אמרתי לה שאם קורקינט חשמלי יכנס בה, הרכב ילך טוטאל לוס. מה דעתכם באמת על הרכב הזה?

פורסם

לא צריך להגזים, האיגניס לא סכנת חיים.

האיגניס עם מושבים נוחים ותומכים, מאחור די מרווחת ונוחה לנסיעה,חסכונית אך לא זריזה כמו רכב עם טורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הלינק שצירפתי בהודעה הקודמת (לגבי מאזדה 2 מליסינג 0 קילומטרים בהנחה של 12 אלף₪) מתייחס לרמת אבזור Pure White.

ובכלל, אחרי שכתבת שהרכב צפוי להשאר 5-6 שנים בבעלות אמך, אני ממליץ לך לשקול ברצינות כיוון של ליסינג 0 קילומטרים , לא משנה איזה רכב תבחרו לרכוש.

יונדאי I20 מגיע עם גיר רובוטי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שאלה שאני זורק באוויר האם תוכל להגדיל את התקציב ב3500 שח נוספים

ולקנות רנו גרד קופה דיזל יד ראשונה 0 ק"מ רכב אמין (ראה מוניות)מאובזר ונוח וצריכת דלק פשוט מעולה

פורסם

גרנד קופה רכב גדול מדי, היא גם מעדיפה לא דיזל (אין ממש סיבה).

היא נוסעת כל יום לעבודה ובחזרה כל יום (כרבע שעה נסיעה לכיוון) + נסיעות שוטפות בעיר פה ושם כמובן. נכון לעכשיו היא מתדלקת בערך פעמיים בחודש/3 פעמים בחודשיים.

@vladclar - היא אוהבת לרכוש תמיד חדש מהסוכנות והצעתי לה 0 קילומטר והיא העדיפה שלא, אבל אמליץ לה על זה שוב בכל מקרה, תודה רבה.

אני רואה באתר של טויוטה שאמורה להגיע היאריס קרוס שתכלס גם אמורה להתאים (יאריס + גובה), אך מניח שתהיה יקרה יותר, השאלה בכמה.

כרגע אני חושב שנעשה נסיעות מבחן על המאזדה 2, טויוטה יאריס ועל האיגניס בכל מקרה. האם יש רכבי מיני שהם גדולים ביחס לקטגוריה שלהם?

פורסם (נערך)

מאזדה cx3 התחילה להגיע לערוצי האפס קילומטר במחיר של 108000-+.

ניראה שזו אופציה מצויינת לצרכים שציינת. 

עריכה אחרונה על ידי markb205

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...