Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני לא מחליף את הרכב ממש עכשיו ולכן לא פותח שרשור חסר תועלת של ייעוץ לפני קניה, כי מה הפואנטה לבזבז לכם את הזמן סתם.

עם זאת, באמת מעניין אותי אילו אופציות יש כיום בשוק הישראלי (הרי חסרים בארץ הרבה דגמים מעניינים) שאפשר לקנות בטווח של עד 50 אלף ולא לבלוט כאוטו יותר מדי אגרסיבי (כמו למשל סובארו טורבו/STI שיותר מדי בולט וצועק מהיר ועצבני וכל אחד ירצה לעשות תחרות).

עד כה, מצאתי למשל פורד 1.8 אקובוסט ידני, 180 כוחות סוס. אוטו משפחתי רגיל רק עם ביצועים מרשימים ביותר (אך לטעמי קצת מכוער מאחורה). יש כמו כן, סובארו פורסטר XT שנתון 2010 +- עם 230 כוחות סוס אבל אוטומט, אוטו קרוסאובר סקסי אבל לא בולט יותר מדי, בהחטלט באלאנס טוב של ביצועים, נראות ומחיר.

אילו עוד אופציות יש לרכבים שעומדים על כ-8 שניות ל-100 ומטה? לא נהג מירוצים ולא מעוניין בנהיגה עצבנית בכביש, אבל ללא ספק בתור אחד שגר על הר (חיפה), אוטו עם הרבה כוח, דווקא נותן רוגע בכביש. יצא לי לנסוע עם רכבים חלשים יחסית, וזה רק מכניס ללחץ ויש כל הזמן סל"ד מאוד גבוהה.

כמובן שאפשר גם להינות קצת, למשל במקומות פחות בעייתיים ובכבישים ריקים (עד גבול הטעם הטוב).

פורסם (נערך)

לא יודע לגבי ידניים אבל בהחלט כיפיים: מאליבו, מונדאו, מקסימה,אינסיגניה.

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם

פוקוס 1.6? ידנית ונחמדה, אבל לא ממש סליפרית. אלא אם כן כוונתך לגירסה המטורבתת (טיטניום עם מנוע אקובוסט בלע"ז).

Today is a great day!

Just like every day...

פורסם

בעיה קשה בארץ

רכבים ידניים מגיעים רק בשביל הוזלה בעלות הרכב במפרט בדרגה נמוכה או ברכבי ספורט.

רכב משפחתי עם מנוע גדול כבר נקרא רכב מנהלים ואז מביאים רק אוטומט.

תעשה חיפוש ביד 2 לפי סינון ידני עם מנוע מעל 2000 סמ"ק רק 112 תוצאות (אם תגביל מחיר עד 50 תמצא רק 40 רכבים)

רובם כל מיני סוגי ספורט.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

תנסה למצוא אלפא רומיאו בגרסת TBI

נמכרה עם מנוע 1.8 ליטר טורבו ו-200 כ"ס עם גיר ידני.

עלו כמה עשרות יחידות ממנה (כולל 2 סטיישן).

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הרכב הכי מדהים בעולם (אבל אין למצוא[emoji57]):
סובארו B4 spec b.
אם צצה כזו ידנית עם נתונים טובים אני מיד רוכש.

אני כל הזמן מתבאס שלא הביאו בגרסה ידנית את הסיריון של תחילת שנות ה-2000 עם ה-1.3 העצבני יחסית.

• אהבתי 1

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
לפני שעתיים, אליה כתב:

הרכב הכי מדהים בעולם (אבל אין למצואemoji57.png😞
סובארו B4 spec b.
אם צצה כזו ידנית עם נתונים טובים אני מיד רוכש.

אני כל הזמן מתבאס שלא הביאו בגרסה ידנית את הסיריון של תחילת שנות ה-2000 עם ה-1.3 העצבני יחסית.

עזוב, B4 spec b משעממת. הידעת שיש בחו"ל B4 Legacy GT עם מנוע 2.5 טורבו? וגם מהדגם היותר חדש.. אפילו האוטומט המסריח ששמו, הוא עושה 5.9 שניות למאה. מפחיד לחשוב על ידני כזה. חבל שחסרים בארץ המון דגמים. יש בחו"ל גם סובארו פורסטר XT גירסת S עם 260 כוחות סוס (מנוע 2.5 טורבו משופר ממה שהביאו לארץ, כאשר בארץ רק 230 כוחות).

פורסם

לא מאמין שיש כאלה ידניים, אולי יתקנו אותי,
וגם המחיר גבולי,
אבל הכי סליפר שיש בעיני, וולבו S60 T5
אם יש פולסטאר מהשנים האלה אז בכלל, אבל זה בטח יהיה יקר.
בכלל פולסטאר עד לשנים האחרונות זו בעיני המכונים הסליפרית בהיסטוריה (יחד עם פורד S-MAX לאנשי המשפחות/רוכבי האופניים שבנינו 😅)

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 3 שעות, Super_T כתב:

לא מאמין שיש כאלה ידניים, אולי יתקנו אותי,
וגם המחיר גבולי,
אבל הכי סליפר שיש בעיני, וולבו S60 T5
אם יש פולסטאר מהשנים האלה אז בכלל, אבל זה בטח יהיה יקר.
בכלל פולסטאר עד לשנים האחרונות זו בעיני המכונים הסליפרית בהיסטוריה (יחד עם פורד S-MAX לאנשי המשפחות/רוכבי האופניים שבנינו 😅)

אני רואה שאין ידניים, אבל לא פוסל אוטומט בגדול, כל עוד הוא אמין. איך באמת וולוו מבחינת האמינות? חייב לומר שזאת אופציה מאוד מעניינת ואכן הסדאנים שלהם נראים טוב!

פורסם (נערך)

אני לא יודע איך אתה מגדיר סליפר, האם אתה מתכוון לנטו כוח? התנהגות? 

בגדול מהמשפחתיות הייתי מוסיף לפוקוס את הסיויק הידנית 1.5 טורבו עם 182 סוסים, אין לי שמץ איך ההתנהגות שלה (של הפוקוס אחלה בחלה).

הוולבו פחות ספורטיבית ויותר ספינה מהירה לטעמי. 

עריכה: ראיתי שכתבת עד 50K, אז לדעתי הסיויק לא מספיק ישנה כדי להיכנס בתקציב הזה). אני חושב שהשיווק שלהן החל ב-2016). 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...