Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חצי שנה קניתי לאשתי טלפון גלקסי A71. קיבלתי את הטלפון עם אחריות של חברת פרטנר.

בשבת פתאום - ללא סיבה נראית לעין - התצוגה הפכה לגוונים של ירוק בהיר מאוד. ניסינו לשחק עם ההגדרות ולהפעיל את הטלפון מחדש. זה לא עזר ותוך כמה דקות המסך כבר לא הציג כלום אלא רק ריצד בירוק.

הטלפון באחריות... בימים כתיקונם יש לנו מרכז שירות של פרטנר במרחק 10 דקות נסיעה מהבית, אבל הוא בקניון ובגלל הסגר הוא סגור. שיחה עם שרות הלקוחות גילתה שיש לנו בתור תושבי כפר סבא שתי אפשרויות - תל אביב או צומת ביל"ו.

אשתי בחרה לנסוע לצומת ביל"ו כדי להמנע מבלגן בתוך תל אביב ובעיות חניה. זה היה ביום ראשון. היא חיכתה למעלה משעה לתורה ואז התבשרה שהטלפון לא באחריות. אחרי ויכוחים רבים - כולל הצגת צילום מסך מהאתר של פרטנר שמראה שהטלפון באחריות שלהם (עפ"י מספר סריאלי) - הם הסכימו להעביר את הטלפון למעבדה.

אתמול (שני) היא קיבלה שיחה מפרטנר: צריך להחליף מסך וזה לא מכוסה באחריות. המחיר: 499 שקל. למה לא מכוסה באחריות? אחרי כמה ניסיונות להבין זאת הנציג הסביר כי התקלה היא לא פגם בייצור אלא באשמתנו. למה באשמתנו? הטלפון לא נפל, לא נרטב, לא קרה לו שום דבר חריג שידוע לנו. אבל הנציג לא יודע להסביר - הוא רק יודע לומר שהטכנאי קבע שהתקלה באשמתנו ולכן לא מכוסה באחריות.

בדיקה זריזה ברשת העלתה שהמחיר שפרטנר דורשים הוא הגבוה ביותר לתיקון זה - טווח המחירים הוא בין 360 ל-499 שקל.

החלטנו לא לבצע את התיקון אצלם אלא למצוא מקום זול יותר וקרוב יותר לבית לבצע בו את התיקון. חלקית בגלל המחיר הגבוה אבל בעיקר בגלל היחס.

אגב מחיר הטלפון היה כ-1,200 שקלים כך שהתיקון בפרטנר יעלה כ-40% מהעלות המקורית. וזה בטלפון בן חצי שנה.

אשאיר לכם את המסקנות...

• מעניין 3

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מפתיע .ולא רק בפרטנר.
אני בזמנו קניתי מכשיר מ"בסט מובייל" - גם ביטוח על שבר במסך לא עזר. קיבלתי הודעה מהמעבדה שהם לא מוכנים להחליף מסך סדוק בטענה שיש קורוזיה בשקע טעינה ( מה הקשר למסך? המכשיר גם היה בן חצי שנה ולא נרטב בשום בקרה).
בקיצור, לא אחריות ולא ביטוח - לא שווים את הנייר עליו זה רשום.
מעבדות חצופות שלא מכבדות את ההסכמים.

• מבאס 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני שומע על סיפורי סירוב אחריות בטלפונים יותר ויותר... גם לי ולחבר שקנינו באיליין סירבו באחריות ללא כול סיבה מוצדקת ומכשיר בן שבועיים הלך לפח.

לדעתי חנויות הסלולר בארץ נכנסו לאטרף של מלחמת מחירים עד למצב שבו הן חייבות לסרב באחריות אחרת המודל העסקי שלהן לא יעבוד.

בכל מקרה לאחרונה אני מוצא שהאחריות על מוצרי אלקטרוניקה באליאקספרס עובדת הרבה יותר טוב מ"אחריות" מחנויות בארץ. מי חשב שאחריות ושירות תהיה הסיבה לקנות מכשיר מסין 😅

• אהבתי 2
  • מעניין 1
פורסם

מנסיון שלי מהתקופה האחרונה, שיאומי בן יותר משנה, נדפק ונשאר במצב ריבוט, הלכתי למעבדה של היבואן הרשמי, תוקן ללא שאלות תוך יום.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

פורסם

שמעתי על המון מקרים שסירבו לתקן טלפון במסגרת האחריות בטענה של נזק מצד המשתמש/קורוזיה.

לא יודע אם זה מייצג, אבל בפעמיים שהפעלתי אחריות בטלפונים, דווקא טיפלו בלי בעיה, אולי אלו יבואנים עם תודעת שירות טובה יותר.
פעם אחת lg g3 עם אחריות יבואן רשמי (רונלייט אאל"ט) לפני 5 שנים - לוח אם מת והוחלף בלי בעיות.
פעם שניה xiaomi redmi note 4 עם אחריות יבואן רשמי (המילטון) לפני שנתיים וחצי - המסך הפסיק להגיב למגע (ללא נפילות/שברים), הוחלף בלי בעיות.
עם זאת, זמן הטיפול היה די ארוך, כ-3 שבועות. ברונלייט נתנו משהו חלופי בזמן התיקון, המילטון לא.

בדקת את האופציה להזמין מסך באליאקספרס ולהחליף לבד? בדרך כלל זה יוצא משמעותית זול יותר, אם אתה מוכן לחכות את זמן המשלוח.

פורסם

גם האחריות של אפל שווה ל... גם לא בישראל.
בשלב מסוים אחרי שהם נחשפו שהם מאטים את הטלפונים הישנים הם איפשרו החלפת סוללה במחיר מוזל.

כמובן שמיד הוכרז שהטלפון עבר נזק מים (הוא לא) ולכן הסוללה לא תוחלף (בניגוד למבוטח)

Sent from my iPhone using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בניסיון הבודד עם המילטון (שיומי) - תיקנו במהירות וביעילות (אבל היה תיקון פעוט, רמקול).

את מכשירי הטלפון שלי ושל משפחתי אני מעדיף לקנות בסין. זול ובלי אחריות, להבדיל מלקנות בארץ (יקר ובלי אחריות).

:turn-l:
פורסם

אני מכיר את העניין אך ורק מהצד של סמסונג העולמית, אני לא יודע האם פרטנר מחויבים לכך, אבל הגיוני שכן.

עבור כל תקלה, יש סט של בדיקות שחייב לבצע, בין היתר סיפור הקורוזיה (בד"כ מדבקה פנימית שמשנה צבע עם חשיפה למים / אדי מים באופן חד פעמי)

240px-Lci-in-samsung-galaxy-smartphone.p

במכשירים יותר חדשים יש יותר ממדבקה אחת

והמדבקה עצמה נראית ככה למשל:

ldi_indicators.jpg

עכשיו גם אם המכשיר הגיע עם תקלה אחרת אבל האינדיקטור צבוע, היבואן לא יקבל גיבוי מהיצרן עבור החלפות למכשירים כאלה.

יש לכל מכשיר ממש Checklist שצריך למלא עבור תיקון באחריות.

ספציפית יש מקרים (לא הרבה), שבהם היצרן נותן אחריות באופן גורף על דגם מסוים בלי קשר לצ'קליסט הזה. ב-G4 זה קרה לדוגמה עם רונלייט - נתנו להם אישור גורף להחליף לוח אם בכל G4 שיש לו אחריות בתוקף.

לפעמים יש גם אפשרות (תלוי ביבואן ובכושר המיקוח שלו מול היצרן) לאשר החלפה מחוץ לתהליך המוסדר, על חשבון היצרן (עלות החלקים) והיבואן (שעות העבודה).

הנכונות של יבואן לאשר החלפה מחוץ לאחריות (משמע שאתה לא משלם, אבל היבואן משלם) לא תמיד קיימת.

בקשר למקרה המתואר בפוסט הראשון, כנראה שבפתיחה של המכשיר משהו לא תאם לצ'קליסט ולכן התשובה שהתקבלה

• אהבתי 1
  • מעניין 4
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואיך הלקוח יכול לדעת שהמעבדה דוברת אמת ולא מנסה להתחמק מאחריות בטענה לקורוזיה?
ואיך מסך שבור קשור לשקע טעינה?
לא ביקשתי להחליף מכשיר אלא להחליף מסך שבור, ועבור כך שילמתי ביטוח שברים. המכשיר עבד מצויין.
לא קונה את התשובה הזאת.

כמובן, באותו הרגע ביטלתי את הביטוח המיותר הזה.
נ.ב. במקום החליף מסך עוד הציעו לי לקנות מכשיר אחר בהנחה.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בקשר למקרה המתואר בפוסט הראשון, כנראה שבפתיחה של המכשיר משהו לא תאם לצ'קליסט ולכן התשובה שהתקבלה

יכול להיות שאתה צודק, אבל אין לי כל דרך לדעת זאת. "הטכנאי אמר".  אם הם היו לפחות מסבירים למה הטכנאי חושב שזה תקלה הנובעת משימוש - אולי אפילו מראים לנו את המדבקה - הייתי פחות כועס. תודה.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 3 דקות, vladclar כתב:

ואיך הלקוח יכול לדעת שהמעבדה דוברת אמת ולא מנסה להתחמק מאחריות בטענה לקורוזיה?

בגדול הלקוח אמור לקבל מסמך שבו כתוב בדיוק למה סורבה האחריות, כלומר מה הטריגר לסירוב.

בחלק מהמעבדות גם משאירים את המכשיר פתוח ומראים ללקוח, או מצלמים את הגורם.

אם הם לא עשו את זה כמובן שזכות הלקוח לקבל תשובה מלאה למה, למיטב ידיעתי ניתן גם להדפיס את הטופס של סמסונג שבו יש X על השורה הרלוונטית, אבל שם לא מופיע הסברים מה זה בדיוק.

לפני 6 דקות, vladclar כתב:

ואיך מסך שבור קשור לשקע טעינה?

זה לא, היצרן פשוט אומר ליבואן - עבור כל החלפה /תיקון במסגרת אחריות - אתה חייב לבצע את הבדיקות האלה, כתנאי לתיקון במסגרת האחריות (משמע בחינם ללקוח).

כל זה עוד לפני שמישהו בכלל מדבר על זה שהמסך שבור או הספיקר דפוק.

זה תנאי כניסה.

לפני 7 דקות, vladclar כתב:

לא ביקשתי להחליף מכשיר אלא להחליף מסך שבור, ועבור כך שילמתי ביטוח שברים. המכשיר עבד מצויין.

לא יודע מה זה הביטוח שברים, מה הוא מכסה ומה לא, מדבר על האחריות מטעם סמסונג העולמית

לפני 6 דקות, motior כתב:

יכול להיות שאתה צודק, אבל אין לי כל דרך לדעת זאת. "הטכנאי אמר".  אם הם היו לפחות מסבירים למה הטכנאי חושב שזה תקלה הנובעת משימוש - אולי אפילו מראים לנו את המדבקה - הייתי פחות כועס. תודה.

זכותך לבקש הבהרות מלאות, ובמידת האפשר גם שיראו לך מה (במכשיר הפתוח) מונע את הפעלת האחריות - אני חס וחלילה לא אומר שאתה צריך לקחת את המילה שלהם כקדושה

• אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

תיקון לכותרת: "מה שווה אחריות בישראל? כלום"

זה לא נכון!

לי לדוגמה יש כמה חוויות טובות מנותני אחריות 

.