Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאישתי פורד פוקוס 2011 עם 135k.

קיבלתי הצעה על סך של 700₪ לצלחות ורפידות מקוריות אחוריות של פורד במוסך מורשה ברעננה.

בדרך כלל אני מחליף לבד צלחות ורפידות קדמיות ברכבים שלנו, אבל הבנתי שמאחורה המנגנון קצת שונה? בפוקוס זה צלחת בלימה ולא תוף. האם ההחלפה שונה מהותית מקדימה? יש למישהו הפנייה למדריך טוב?

תמיד חשבתי שמאחורה מחליפים בלמים רק לאחר 150-200k אבל הבנתי שכנראה טעיתי וצריך להחליף הרבה יותר מוקדם?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

כן זה שונה מהקידמיים.

את הבכנה חייבים להחזיר בסיבוב על ידי כלי יעודי ולא בלחיצה. 

135.000 לרפידות זה מכובד ביותר אם זו החלפה ראשונה. לפני החלפת הדיסק תמדוד את עובי הדיסק ותשווה לנתוני יצרן.

אני חושב שמחיר 700 ש"ח כולל רק החלפת רפידות. קשה להאמין שזה כולל דיסקים ורפידות מקוריים.

פורסם

אם זה 700 כולל הדיסקים לך על זה. אם לא אז תרכוש את הערכה להחזרת הבוכנה למקום (אל תקנה סיני הם נשברים) זה לא עולה היותר מ150 שקל והשאר אותו הדבר.

פורסם

אחרי בירור מסתבר שזה 700₪ רק לרפידות. כמעט נפלה לי הלסת כשהבנתי. מקדימה רכשתי והחלפתי לבד צלחות ורפידות ב-500₪. אקח כבר מאחד מחברי הכנופיה את המכשיר הייעודי ואחליף לבד. 700₪ זה מוגזם ביותר לעבודה של בדיוק 5 דקות.

• אהבתי 1

פורסם

מה הקשר בין זמן העבודה ולמחיר? יש חלקים יותר יקרים שלוקח דקה להחליף, ויש חלקים זולים שלוקח 4 שעות להחליף.

זה פשוט יקר לך וזה לגיטימי. לא צריך תרוצים. 

פורסם

5 דקות עבודה זה לא ובטח שלא בתנאים בייתים.

טוב שלא ביקשת מהמוסך לחייב אותך על 5 דקות עבודה.

אגב, המחיר גבוה כי מדובר על רפידות מקוריות, להערכתי שעתון עבודה פה הוא סביבות 45 דקות.

פורסם

העבודה הזאת לאחד שלא מאוד מנוסה בתנאים בייתים, עם ניקוי וגירוז של כל מה שצריך לוקחת לפחות שעה. אם לוקחים בחשבון את הזמן שלוקח לקפל את הכלים, להתקלח ולהחליף בגדים אחרי העבודה אז לכיוון שעה וחצי - שעתיים.

פורסם

בוקי, בתנאים ביתיים אכן ייקח להחליף רק רפידות שעה. למוסך מורשה כשהרכב כבר על הליפט כבר ככה כחלק מהטיפול השנתי ייקח בדיוק 5 דקות להוציא את הרפידות הישנות, לנקות לגרז ולשים חדשות. אתה יודע מה, אני מתקן את עצמי - 10 דקות. אני מודע לרמת המחירים במוסך מורשה, אבל רמת הגזל פשוט הרקיעה שחקים וקוממה אותי מאוד. בקצב הזה בקרוב נצטרך לקחת משכנתא בשביל לטפל ברכב. וכן, אני מודע לזה שיש מוסכים אחרים זולים יותר - וזה לא העניין פה. אבל, הכל בסדר. שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.

פורסם

יש פה זילות תהומית בעבודה של המוסך, כאילו שהליפט שעליו נמצא הרכב וקיצר קצת את זמן העבודה לא עלה כסף, התחזוקה השנתית של הליפט, משכורות של עובדים, הכלים, השכירות המיסים ועוד מאה סעיפים של הוצאות תפעוליות שוטפות ולא שוטפות כדי שהעסק שאצלו נמצאת המכונית שלך בתיקון ,יוכל לתקן את המכונית בצורה נאותה ובטוחה. 

זה כנראה תופעת לוואי של הכנופיה שעושה עבודה בחינם,  אז חלק שוכחים מה זה אומר מוסך ועבודה של מוסך. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 50 דקות, danniel כתב:

יש פה זילות תהומית בעבודה של המוסך, כאילו שהליפט שעליו נמצא הרכב וקיצר קצת את זמן העבודה לא עלה כסף, התחזוקה השנתית של הליפט, משכורות של עובדים, הכלים, השכירות המיסים ועוד מאה סעיפים של הוצאות תפעוליות שוטפות ולא שוטפות כדי שהעסק שאצלו נמצאת המכונית שלך בתיקון ,יוכל לתקן את המכונית בצורה נאותה ובטוחה. 

זה כנראה תופעת לוואי של הכנופיה שעושה עבודה בחינם,  אז חלק שוכחים מה זה אומר מוסך ועבודה של מוסך. 

מחיר החלפת רפידות במוסכים מורשים נע בין 220-300₪ 

מה שמשאיר את מחיר הרפידות לכ- 400-480₪ וכאן נמצאת הבעיה.

אני גם אומר לך שאלו רפידות חליפיות, כי מקוריות זה כבר עולה ל1000₪ ומעלה כולל עבודה.

אז אין לי בעיה לשלם עבור שירותיו של המוסך ואני ממש לא בא לנהל לו זמנים אבל לשלם מחיר כזה על רפידות שלקוח יכול לרכוש בכ-90₪ בכל חנות חלפים, זה כבר משהו שאני לא יכול לבלוע

פורסם

מה שהוצע לו אלו רפידות מקוריות שעולות במורשה כ 380 - 400 ש"ח לפני מע"מ + 0.6 או 0.7 שעות עבודה. 

פורסם

מקוריות עלו 374 ש"ח לפני מע"מ לפני כמה שנים. נגיד שעלו מאז ל 400 או 430. זה עדיין הגיוני 700 ש"ח עם עבודה.

• תוכן חדש...