Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, היה לי אופנוע ים עד לפני חודש, מכרתי אותו לבחור שכמובן עשה לו בדיקה לאחר שהתחייבתי.

בבדיקה נאמר לו שהכלי תקין ואין שום בעיה. עשינו בכתב יד זכרון דברים שהוא קונה את הכלי מרצונו החופשי ולאחר שמצא כי הכלי תקין ומתאים לו.

מיד לאחר מכן הלכנו לבצע העברת בעלות.

עבר שבוע בערך, הבן אדם מתקשר אלי ואומר לי שיש תקלה חמורה באופנוע ים, ושנעשה תיקון "קומבינה" בשלדה שלו.

אני בעצמי אפילו לא ידעתי על התקלה ועוד יותר לא הבנתי על מה הוא מדבר במיוחד לאחר שהוא הלך לעשות בדיקה לאופנוע ואמרו לו שהכלי תקין לגמרי.

שוב אני מדגיש, לא ידעתי על התקלה הזאת בכלל, נסעתי על האופנוע שנה שלמה ללא שום בעיה. הבן אדם לקח את האופנוע לבדיקה במקום שהוא בחר, וקנה את האופנוע מרצונו החופשי לאחר שנאמר לו שהאופנוע תקין לחלוטין.

לאחר בירורים רבים הבנתי שהתקלה הייתה עוד אצל הבעלים הקודמים של האופנוע, והוא בעצם תיקן את זה בקומבינה.

עכשיו הבן אדם רוצה לתבוע אותי ואומר שרימיתי אותו. יש גם בידי הקלטה של שיחה שהבעלים הקודמים אומר שהוא תיקן את זה.

יש לי מה לחשוש מתביעה?

עריכה אחרונה על ידי orha12
פורסם

פעלת בתום לב ולכן לא נראה שיש לך מה לדאוג + הקונה בדק וחתם שהוא רוכש בשביעות רצון.

בכל זאת הייתי מתייעץ עם עורך דין למען השקט הנפשי.

פורסם

תום לב זו לא הגנה מספקת בדיני מכר. זה שלא ידעת שמה שמכרת פגום, יכול לעזור, אבל זה שלא רימית לא מבטל את האחריות של המוכר לתקינות הנמכר. 

וצריך שופט שיאמין לך. 

זה שהקונה בדק בעצמו את המוצר, זו כן הגנה טובה. זה שיש חוזה שאומר מה היו ההסכמות, גם טוב. 

אבל במשפט... במשפט השאלה היא למי ולמה השופט מאמין, מהסיפור המלא של כל צד, על כל פרטיו, ואיך הוא רוצה לחלק את האחריות לכך שהמוכר מכר לקונה מוצר פגום. 

שופט יכול לשלוח את הקונה לתבוע את מי שבדק את האופנוע ולא איתר את הפגם, ויכול לשלוח את המוכר לתבוע את מי שהוא קנה ממנו, כי המוכר המקורי לא נהג בתום לב. 

וכאן פרטי המקרה חשובים מאוד (למשל, מהות הליקוי, כמה הקונה והמוכר בקיאים במוצר הנרכש, ועוד). לכן, אם מדובר בסכום ששווה את הטירחה, הייתי מתייעץ עם עו"ד. אחרת, מחכה לתביעה, אם תבוא. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני שקניתי את האופנוע ים, לא ביצעתי בדיקה לאופנוע לכן זה בעיה שלי אם התקלה היתה פוגעת בי.

אבל הקונה שקנה ממני, עשה בדיקה לאופנוע וגם חתם על כך שהוא קונה את האופנוע לשביעות רצונו ושאין תקלות. הוא גם חתם על כך שמאותו תאריך כל נזק ותקלה באחריותו המלאה.

מבחינתי כל עוד הוא לקח את האופנוע לבדיקה, ובחר לקנות אותו זה בעיה מלאה שלו.

יש גם שיחה מוקלטת של המוכר הקודם שהוא אומר שהתקלה הייתה אצלו ושהוא גם תיקן אותה.

פורסם

אין לי סיבה לחשוב שמה שאתה אומר הוא לא האמת, ולפי זה באמת נראה על פניו שאין לו קייס (אתה לא הסתרת מידע והוא לקח אחריות על כל הקנייה), אבל... השאלה היא אם השופט יאמין לך, כי זה שאתה מוכיח שקודמך הוא זה שתיקן, זה עדיין לא מוכיח שאתה לא ידעת על זה...

כלומר, תמיד יש את השאלה למה שופט יאמין.

אבל כן, הקייס שלך טוב מאוד, בגלל הבדיקה והחוזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה עניין לתביעות קטנות ,ומניסיון בתביעות קטנות השופט כמעט תמיד מטיל את האחריות בקניה של מוצרים משומשים על הקונה

האחריות היא של הקונה לברר מה המצב של הסחורה המשומשת בטרם הוא קונה אותה.

מספר נקודות למקרה שהוא יתבע בתביעות קטנות.

*אל תתרגש יותר מידיי מהעניין זה הליך נפוץ במקרה של מחלוקת

כל אדם מיצג את עצמו לא ניתן להישתמש בעו"ד {אלא אם כן אתה חברה בעמ}.

*תטיל את האחריות כולה על מכון הבדיקה ועל הקונה ותטען מצידך לתום לב

המכון "לא עשה עבודתו כראוי" הקונה "בדק את הסחורה ומצא אותה לשביעות רצונו".

*לעולם אל תציע או תקבל פשרה ,ברגע שקיבלתה אפילו עקרונית שופט או מגשר פועל לפי זה.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
לפני 14 שעות, orha12 כתב:

שלום לכולם, היה לי אופנוע ים עד לפני חודש, מכרתי אותו לבחור שכמובן עשה לו בדיקה לאחר שהתחייבתי.

בבדיקה נאמר לו שהכלי תקין ואין שום בעיה. עשינו בכתב יד זכרון דברים שהוא קונה את הכלי מרצונו החופשי ולאחר שמצא כי הכלי תקין ומתאים לו.

מיד לאחר מכן הלכנו לבצע העברת בעלות.

עבר שבוע בערך, הבן אדם מתקשר אלי ואומר לי שיש תקלה חמורה באופנוע ים, ושנעשה תיקון "קומבינה" בשלדה שלו.

אני בעצמי אפילו לא ידעתי על התקלה ועוד יותר לא הבנתי על מה הוא מדבר במיוחד לאחר שהוא הלך לעשות בדיקה לאופנוע ואמרו לו שהכלי תקין לגמרי.

שוב אני מדגיש, לא ידעתי על התקלה הזאת בכלל, נסעתי על האופנוע שנה שלמה ללא שום בעיה. הבן אדם לקח את האופנוע לבדיקה במקום שהוא בחר, וקנה את האופנוע מרצונו החופשי לאחר שנאמר לו שהאופנוע תקין לחלוטין.

לאחר בירורים רבים הבנתי שהתקלה הייתה עוד אצל הבעלים הקודמים של האופנוע, והוא בעצם תיקן את זה בקומבינה.

עכשיו הבן אדם רוצה לתבוע אותי ואומר שרימיתי אותו. יש גם בידי הקלטה של שיחה שהבעלים הקודמים אומר שהוא תיקן את זה.

יש לי מה לחשוש מתביעה?

על מה התחייבת?

תצטרך להוכיח כי לא ידעת על התקלה

לאופנוע ככל הנראה  אין שום תקלה בוודאי לא חמורה, אלא הקונה מצא כי עשו תיקון כלשהו בקומבינה שאני לא ברור לי מה הכוונה.

בכל אופן ממשיך בחיי כסדרם ומחכה לתביעה שאולי תבוא אולי לא.

אם תבוא מגיש הודעה צד ג' כנגד המוכר שמכר לך . המשמעות שאם תימצא חייב אתה מנסה להפיל זאת על המוכר שלך

אם מדבר עם הקונה אל תפיל עצמך בפח כי הוא מקליט את השיחה וינסה למשוך אותך בלשונך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...