Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מדובר בגולף דור 7 מנוע 1.5 ליטר.

הרכב גמע ~12,000 קילומטר וצריך טופ-אפ לשמן מנוע.

מכיר ובקיא בנבכי התקנים, הצמיגויות, מרווחי הטיפולים וכולי.

עם זאת טרם מצאתי תשובה לשאלה - האם יש עדיפות קריטית לשמן מנוע סינטטי מלא על פני שמן בטכ׳ סינטטית (ונניח בצד את העובדה ששניהם עומדים באותו תקן יצרן)

הסיווג בגרמניה וטכנולוגיית פיצוח המימן פחות מעניינות אותי... אשמח לדעת, מברי סמכא, האם בשורה התחתונה לקנות שמן 5-40 קסטרול בטכנולוגיה סינטטית, או לתור את הארץ בחיפוש אחר שמן זהה רק סינטטי מלא, מה שבינתיים נראה כמשימה לא אפשרית.

אז עד כמה זה קריטי? וצאו מן  ההנחה שאני יודע *ששניהם עומדים בתקן היצרן* !

תודה למגיבים, אשמח להחכים!

פורסם

אין לי את הידע שאתה מחפש בנושא השמנים.

מה שאני כן יודע הוא שברכב חדש שעדיין באחריות מטפלים במוסך היבואן בלבד ובשמנים שהוא מספק. החוק מאפשר אחרת , זה ידוע, אבל למה להסתבך עם היבואן במקרה של תביעת אחריות? כנ"ל במקרה של תביעת "רצון טוב" בתום האחריות.

חלפים ושמנים חיצוניים שאתה מספק תמיד יכולים לתת לו סיבה להתחמק מהאחריות.

אם אתה בכל זאת רוצה להגדיל ראש, עמוד ליד הרכב בזמן הטיפול ותדאג שהרכב מקבל טיפול ראוי. היה פה בפורום מקרה לאחרונה, של רכב שיצא מטיפול עם שמן שחור שלא הוחלף.

S60 Rdesign

פורסם (נערך)

אין שום קושי להשיג שמן סינטטי מלא בתקן VW בכל חנות שמנים, אלא אם כן אתה קונה שמן במקס-סטוק.

שמן בטכנולוגיה סינטטית הוא איננו סינטטי, ולא הייתי משתמש בו לשום רכב.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

אין שום קושי להשיג שמן סינטטי מלא בתקן VW בכל חנות שמנים, אלא אם כן אתה קונה שמן במקס-סטוק.

שמן בטכנולוגיה סינטטית הוא איננו סינטטי, ולא הייתי משתמש בו לשום רכב.

היי תודה 

אין ספק שאצה צודק, אך מצטער אם זה לא היה ברור - התכוונתי לשמן ספציפי (אדג׳ מתוצרת קסטרול כפי שמגיע עם הרכב כחדש). 

שוב תודה

לפני 9 שעות, banji man כתב:

אין לי את הידע שאתה מחפש בנושא השמנים.

מה שאני כן יודע הוא שברכב חדש שעדיין באחריות מטפלים במוסך היבואן בלבד ובשמנים שהוא מספק. החוק מאפשר אחרת , זה ידוע, אבל למה להסתבך עם היבואן במקרה של תביעת אחריות? כנ"ל במקרה של תביעת "רצון טוב" בתום האחריות.

חלפים ושמנים חיצוניים שאתה מספק תמיד יכולים לתת לו סיבה להתחמק מהאחריות.

אם אתה בכל זאת רוצה להגדיל ראש, עמוד ליד הרכב בזמן הטיפול ותדאג שהרכב מקבל טיפול ראוי. היה פה בפורום מקרה לאחרונה, של רכב שיצא מטיפול עם שמן שחור שלא הוחלף.

תודה לך אך כוונתי היתה שאני צריך להוסיף שמן. מועד הטיפול טרם הגיע :-)

פורסם

אם אתה רק צריך להוסיף שמן אז סע למוסך צ'מפיון הקרוב לביתך. הם אמורים להוסיף לך שמן בעלות מינימלית או ללא עלות כלל.

כדאי גם לתעד את הביקור במוסך והוספת השמן.

S60 Rdesign

פורסם
לפני 55 דקות, banji man כתב:

אם אתה רק צריך להוסיף שמן אז סע למוסך צ'מפיון הקרוב לביתך. הם אמורים להוסיף לך שמן בעלות מינימלית או ללא עלות כלל.

כדאי גם לתעד את הביקור במוסך והוספת השמן.

תודה שוב, אבל בנינו זה יהיה נטל ובזבוז זמן משווע.

במקום לנסוע חצי שעה למוסך ולהמתין עוד לא יודע כמה זמן כדי שימלאו לי 100-200 מ״ל שמן, אני מעדיף לקנות מיכל ולעשות זאת בעצמי.

תודה לך :-) 

פורסם

גם ברכב חדש כדאי שיהיה שמן בבגאז ושהנהג יידע לבדוק ולהוסיף.

קסטרול אדג' נפוץ מאוד ולא קשה להשיג אותו.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 2 שעות, מאיר וידר כתב:

אדג׳ מתוצרת קסטרול כפי שמגיע עם הרכב כחדש

איך אתה יודע עם איזה שמן הרכב מגיע מהמפעל?

לפני 7 דקות, Fraysa כתב:

מדוע צריך להוסיף שמן ברכב חדש?

ידוע שברכב חדש צריכת השמן יכולה להיות יותר גבוהה מהצריכה הרגילה.

פורסם
לפני 58 דקות, pasat04 כתב:

איך אתה יודע עם איזה שמן הרכב מגיע מהמפעל?

ידוע שברכב חדש צריכת השמן יכולה להיות יותר גבוהה מהצריכה הרגילה.

לגבי השימוש בשמן מנוע מתוצרת קסטרול ברכבי הקבוצה:

https://www.google.co.il/amp/s/industryeurope.com/api/amp/bp-and-castrol-announce-extension-of-global-partnership-with/

https://www.castrol.com/en_au/australia/home/car-engine-oil/engine-oil-brands/castrol-edge/trusted-and-recommended/volkswagen-chooses-castrol-edge.html

כמו״כ ברכבי ואג מוטבע על פקק המילוי הלוגו של קסטרול אירופה. 

ברור לי שייתכן וזו התקטננות ואין בעיה בעיקרון לערב שמן מתוצרת א׳ עם שמן מתוצרת ב׳ כל עוד התקן והצמיגות זהים. עם זאת אם לא היינו מתקטננים בענייני הרכבים שלנו כנראה לא היינו פה :-)

תודה שוב

פורסם
לפני 9 דקות, Tom_22 כתב:

היי ותודה.

כן, בעיקרון כן. אני מכיר את החנויות המקוונות עם זאת אני לא בטוח שהתמונה בהם תואמת את מה שנמכר בחנות בפועל.

אני חיפאי והייתי אצל היבואן (רון פז) ובכמה חנויות חלפים. לכולם היה את האדג׳ 5-40 ׳בטכנולוגיה סינטטית׳ כמו בתמונה שמצורפת

5492B5A8-21B8-4B5D-9452-30EA9A1A7F9E.jpeg

פורסם

חייב להתערב, האוטו באחריות לך למוסך של החברה ותוסיף רק את השמן שהחברה ממליצה.

5W40 זה יפה, אבל החברות היום משתמשות בשמן שפותח ומיועד ספציפית לרכב המדובר, ישנם הרבה מרכיבים מעבר לצמיגות וכל זאת נועד במטרה לצמצם ולמנוע הצתה מוקדמת בחלל הצילינדר. יש הבדלים בין DEX 1 ל DEX2 וכו...

שווה לך לקנות שמן לא מתאים בשביל לחסוך חצי שעה ?

אצלי הלך מנוע בגלל LSPI (לפני שקניתי את האוטו) בגלל שמן מנוע לא מתאים. 

פורסם
לפני 26 דקות, Roycohen1979 כתב:

חייב להתערב, האוטו באחריות לך למוסך של החברה ותוסיף רק את השמן שהחברה ממליצה.

5W40 זה יפה, אבל החברות היום משתמשות בשמן שפותח ומיועד ספציפית לרכב המדובר, ישנם הרבה מרכיבים מעבר לצמיגות וכל זאת נועד במטרה לצמצם ולמנוע הצתה מוקדמת בחלל הצילינדר. יש הבדלים בין DEX 1 ל DEX2 וכו...

שווה לך לקנות שמן לא מתאים בשביל לחסוך חצי שעה ?

אצלי הלך מנוע בגלל LSPI (לפני שקניתי את האוטו) בגלל שמן מנוע לא מתאים. 

תודה אבל כל עוד השמן, כעיקרון, עומד בתקן היצרן לא אמורה להיות בעיה בשימוש בו.  

השאלה שלי נוגעת להבדל בין שמן שמיוצר במה שמכונה ׳טכנולוגיה סינטטית׳ ובין מה שנקרא ׳סינטטי מלא׳.

יוער כי גם מהבחינה הזו אין בעיה כעיקרון להשתמש בשמן שמיוצר בטכ׳ סינטטית (כי גם הוא עומד בתקן היצרן). אולם, אשמח כאמור לדעת מה ההבדל בין השניים והיכן ניתן להשיג את השמן הספציפי אך סינטטי מלא (צא מן ההנחה שזה מה שאני מחפש, אע״פ שיש בשוק שמני מנוע איכותיים לא פחות, בתקן היצרן והם ׳סינטטי מלא׳)

פורסם

אחד המשתתפים הקבועים בפורום שמטפל ברכב שלו במורשה (עם גולף חדשה) קיבל שמן של יורול במוסך המורשה.
השמן הוא זה:
https://www.justmotor.co.il/product/שמן-eurol-turbo-di-5w40

הוא לא יקר ועושים בו שימוש כבר המון המון שנים במוסכים. הביקורות טובות וסה"כ מומלץ ביותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...