Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי בעיה רצינית עם רעשים באופן כללי וברכב בפרט ואצלי ברכב יש רכבים חזקים מתא המטען ואני רוצה לאטום אותו לרעשים לאחר חיפושים הגעתי למסקנות הבאות-

1. בוטיל עד 75% כיסוי כי הוא רק מפחית רעידות

2. מעליו ccf לספיגת הרעש כיסוי מלא

3. מעליו mlv לחסימת הרעש בכיסוי מלא

בעבר לפי מה שזכור לי היה רק את דיינמאט. היום יש המון חברות noico, kilmat ועוד המון, האם ביריעות בוטיל זה בכלל משנה איזה חברה קונים כל עוד מדובר על 2 ממ?

יש מוצרים שנראה כאילו זה שילוב של שני מוצרים כמו soundskins pro מה זה בדיוק והאם שווה לרכוש מוצר היברידי כזה?

איפה קונים? נראה כאילו אין ייבוא מסודר של הדברים האלו לארץ ובימים האלה לך תדע מתי תקבל את החבילה מחו"ל.

Mlv לא מצאתי באתר המדובר של גולמט וccf האם יש הבדל בין החומרים השונים?

תודה רבה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

ערב טוב

אתה מתכוון ל

second skin luxury liner pro

זה המוצר שמשלב 2 חומרים באיכות גבוהה מאוד ,שיכבת ספוג עבה ccf.

ושיכבת גומי mlv.

החומר עצמו מגיע כשטיחים 0.5*2 מטר.

החומר כבד, והמכס לפי משקל יקר בהתאם.

לי יצא לייבא קרטון כזה לארץ של 4 יריעות,   

כשרק המכס עולה כמו החומר.

יש בארץ בראשון לציון חברה שמוכרת חומרים דומים .במחיר קצת יותר זול.

https://www.kflex.co.il/בידוד-אקוסטי/

מנסיוני עם החומר הזה. ושימוש בחומרים אחרים כ focal..nippon המשלב ccf ו mlv,

כשיכבה שנייה מעל שיכבת בוטיל כדוגמת דיינמאט , סטינגר רואד קיל וכדומה.

קשה להרגיש בהבדל בהשתקת הרעשים מהכביש .

לדעתי אפשר לעבוד עם החומרים בארץ ,לקבלת אותה תוצאה בבידוד,

ואם אין לך בעיית גובה תוסיף עוד שיכבה חומר.

רצוי לבודד גם את דלת תא המטען.

עריכה אחרונה על ידי avi60769
  • מעניין 1
פורסם

לא צריך להמציא את הגלגל מחדש.

זה רק איטום של תא המטען.

אתה יכול לרכוש באלק של דיינמאט אקסטרים Dynamat Xtreme Bulk  והוא מצויין,

תדאג לנקות היטב לפני היישום, ולהצמיד היטב את היריעות.

אתה לא חייב לעבוד עם יריעות שלמות, אתה יכול לחצות אותן וליישם בקלות.

תשתדל להשקיט גם את המנגנון נעילה/לוחית רישוי/פלסטיקים (אפשר לקנות סרט ארמפלקס)

בהצלחה.

-

פורסם

בשבילך זה רק איטום תא מטען בשבילי זה פרוייקט חשוב שאני רוצה לעשות בפעם אחת ולא לגלות שפיספסתי משהו לאחר העבודה.

לא מנסה להמציא כלום מחדש רק רוצה כמה שיוצר מידע.

תודה על ההמלצה על הדיינמאט

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, שקש כתב:

יש לי בעיה רצינית עם רעשים באופן כללי וברכב בפרט ואצלי ברכב יש רעשים חזקים מתא המטען ואני רוצה לאטום אותו לרעשים

אילו רעשים? רעידות של פלסטיקה, רעשי מתלה, רעשי כביש, רוח, משהו אחר?

פורסם

אלו רעשי כביש מהרצפה של תא המטען וגם רעשי רוח מהחלונות אבל עם זה אני כבר אסתדר זה רק גומיות מתאימות. את האיטום של תא המטען אני רוצה לעשות כמו שצריך

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, שקש כתב:

בשבילך זה רק איטום תא מטען בשבילי זה פרוייקט חשוב שאני רוצה לעשות בפעם אחת ולא לגלות שפיספסתי משהו לאחר העבודה.

לא מנסה להמציא כלום מחדש רק רוצה כמה שיוצר מידע.

תודה על ההמלצה על הדיינמאט

מה יש לפספס?

הכי חשוב זה לקרוא את ההוראות של חברת דיינמאט לחומרים/מוצרים שהם מייצרים,

אתה יכול להתחיל מהקיט הפשוט (האוריגינל לדלתות), כולל הוד ליינר.

אחר כך אפשר לראות סרטונים מארה"ב על איטום,

בשורה התחתונה, העקרונות מאוד פשוטים:

ניקיון האיזור שמיועד להדבקה,

ייבוש, חיתוך היריעות והצמדתן.

אם יש עוד מקומות שגורמים לרעש,

אז כמובן שניתן להדביק דיינמאט אקסטרים או ארמפלקס,

המלצתי Dynamat Xtreme מכיוון שמניסיוני, הן נתנו את התוצאות הטובות ביותר,

אלו היריעות הכי אפקטיביות לבידוד אקוסטי by far.

ניתן להשיג בידוד רעשים מעולה,

גם אם לא מכסים 100% משטח תא המטען.

אתה תוכל לראות זאת בעצמך אם נניח, ותשתמש רק ב-3 יריעות מהבאלק,

ותבדוק את השיפור שיצרת, לפני שאתה ממשיך לשפוך כסף ויריעות על דפנות תא המטען.

כיסוי חלקי:

השיטה הזו של כיסוי חלקי מאוד יעילה במונחים של זמן וכסף, ומביאה לתוצאות נהדרות בהשקעה מינימלית,

הייתי ממליץ על כיסוי חלקי גם במקרים של חסכון כספי, או טיפול בנקודות קריטיות (דלתות קדמיות,

אחוריות ותא מטען).

זאת אומרת שעדיף לנצל באלק על כסוי חלקי של כלל הרכב,

מאשר לאטום רק את תא המטען.

זו לא דעה פופולרית אצל אודיופילים שבד"כ חוששים/מחפשים שלמות/מעדיפים ללכת על בטוח/

אבל אם זה כיוון שמעניין אותך אתה יכול לראות הסבר במנואלים של Dynamat Xtreme.

הנה דוגמה לפרויקט:

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם
בתאריך 14.4.2020 בשעה 20:26, שקש כתב:

1. בוטיל עד 75% כיסוי כי הוא רק מפחית רעידות

2. מעליו ccf לספיגת הרעש כיסוי מלא

3. מעליו mlv לחסימת הרעש בכיסוי מלא

אין כאן טעות - אפילו 50 אחוז כיסוי בוטיל יספיק.

תפקיד הבוטיל הוא סה"כ להוסיף מסה לפח ולשנות את תדר הרזוננס שלו ללא שמיע. 

הבוטיל משולב יריעת אלומיניום ושכבת CCF של ניפון לא פחות ממעולה! מנסיון. 

חבילת באלק של דיינאמאט מראש מוגדרת לכמות כזו שאמורה להספיק לטיפול ברכב שלם - זו לא טעות! הטעות היא האוברקיל המטורף וההגזמה בשימוש בחומר הזה ע"י המתקינים בארץ. 

תבדוק היום (טוב נו אחרי שיהיו הקלות עולמיות לגבי הקורונה) - משלוח דרך אמאזון של גליל MLV אבל אני חושב שהפתרונות של KFLEX בהחלט יהיו יעילים לנושא הזה.

ממה להזהר? מבוטיל לא איכותי מבוסס זפת\נפט (למשל יריעות ביטומניות פזקר - שבכלל מיועדות לאיטום גגות) - מתייבשים עם הזמן, מסריחים וחלקם יכולים להיות גם רעילים. 

תקפיד על מותג איכותי או על חומר שיש עליו ביקורות מצויינות ארוכות טווח! שנים של שימוש. 

אתה תראה כאן המלצות חמות כולל שלי על חומרים כמו סיקה מולטי-סיל - לא לגעת! מתייבש ומתקלף.

הניפון לעומת זאת מודבק אצלי שכבת ביקורת מתחת למגש האחורי בסובארו - החומר מחזיק מעמד היטב נגד כוח המשיכה וגם במכסה תא המנוע - אכן הם השקיעו שם בבוטיל איכותי. 

וכמובן מותגים מובילים יהיו פשוט מצויינים - דיינאמאט, סקנד סקין, סטינגר, STP וכך הלאה. 

אכן תבדוק קודם כל מהיכן מגיעים כל הרעשים - מהדקי ניילון שבורים למשל (מה שמצמיד את הדיפונים לרכב) - תיקח סרט לבד נצמד מעליו (איזולירבנד בד לבד) או מה שנקראה TESA FELT TAPE למרות שטסה הם יצרן סה"כ ככה מוצאים הכי בקלות... 

מנגנוני נעילה מרעישים, בתי נורות פלסטיים, לוחית רישוי שאולי כדאי להדביק לה כמה פסים של דבק דו"צ ואז להבריג חזרה למקום שלא תרעד ותרעיש וכך הלאה. 

זה הפרטים הקטנים שיכולים להוציא אותך מדעתך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה מקצוען,

כן רק חומר איכותי, לעולם לא אכניס לרכב משהו מאולתר או חאפרי או שלא קיבל את חותמת האיכות של שימוש ההמונים. שיעלה גם פי 10.

דבק לבד זה נשמע טוב אבל לבד זה לא חומר דליק? זה מאושר לשימוש ברכב?

איפה אני מוצא את החומר של ניפון?

פורסם

דבק לבד זה הדבק שמאגד את כל הצמות הפנימיות של הרכב שלך מהמפעל, וספציפית הזה של טסה הוא בדיוק ברמה של המקורי ומומלץ מאוד.

אתעלק קצת.

מהי הדרך לאטום את החורים בדופן הפנימית של הדלת? ברכב שלי כמעט כל הדלת היא חור אחד גדול ואני מתקשה להבין כיצד אמלא את *הכל* בבוטיל. יש משהו קשיח יותר ומעט קל יותר?

• אהבתי 1
פורסם

מה המחיר של החומר של ניפון?

יש לו נתונים? משקל ליחידת שטח?

מצטער מאוד, אבל אם המחיר של החומר של נייפון קרוב לדיינמאט אקסטרים,

אז הבחירה היא ברורה.

יש מספיק חברות איכותיות שמייצרות חומרים מוכחים כבר שנים רבות,

כמו שאדי כתב בצדק, חבילת באלק של דיינמאט מספיקה לרכב שלם,

לכן לא הייתי מתעסק בחומר ג'נרי, לא מוכר וחסר שם בעולם האודיו.

חומרים זולים יהוה דקים יותר, בעלי משקל נמוך יותר ליחידת שטח וידרשו כיסוי כפול של יריעות,

אז מה החיסכון פה?

זה טוב רק אם המחיר הוא לפחות חצי ומדובר במערכת תקציבית 

-

פורסם
לפני 8 שעות, Ooga כתב:

אתעלק קצת.

מהי הדרך לאטום את החורים בדופן הפנימית של הדלת? ברכב שלי כמעט כל הדלת היא חור אחד גדול ואני מתקשה להבין כיצד אמלא את *הכל* בבוטיל. יש משהו קשיח יותר ומעט קל יותר?

הדרך היקרה ביותר - DYNAPLATE או כל מוצר דומה. 

הדרך היקרה קצת פחות - קלף אלומיניום שאתה יכול לקנות אצל מסגר או ספק לתעשיית האלומיניום - מספרי פח, אחות תופרת, עירוי, ברגים קודחים והרבה בוטיל. 

הדרך הזולה והסופר יעילה ואפקטיבית - 

רוץ לסופר קנה חמגשיות בחמישה שקלים - מספריים, אחות תופרת, כומר, וורד וגם קצת מים קדושים ובערך כל השאר כמו האופציה היקרה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...