Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרבה זמן לא הייתי כאן, אחרי שהסתובבתי כאן הרבה אחרי קניית הBW.

עם קניית הקטנוע, ולצורך "ישור קו" , עשיתי לו טיפול גדול במוסך ידוע בת"א, כולל החלפת רצועה. השבוע, אחרי 3000 ק"מ בלבד, הקטנוע "נעמד" לי באמצע כביש מהיר, המנוע כבה, ואפילו סטרטר אי אפשר היה לתת. הייתי בטוח שהלך מנוע/נתפסה בוכנה או משהו כזה, במיוחד כשבאותו בוקר לא בדקתי שמן.

הגעתי למוסך אחר (טוב שיש אבא עם ג'יפ ועגלה...), ולאחר פתיחת הואריטור התברר ש"רק" נקרעה הרצועה. בעל המוסך אמר לי שלא סביר שהרצועה תיקרע אחרי 3000 ק"מ בלבד, וגם שהרולים נראים כרולים שעברו יותר ק"מ, אבל לא רצה לקבוע נחרצות שטיפול גדול לא נעשה בפועל. מה תגידו?

חוץ מזה, התברר ש"לחץ השמן" שלי גרם לי לשים בקטנוע כמות כמעט כפולה מהדרוש, למרות שמילאתי תמיד לפי המדיד, כמו שצריך - בלי להבריג, כך שגם זה מוזר.

פורסם

קודם כל תרגע עם השמן.

מנסיוני עם B&W, השמן מחזיק לא מעט. בד"כ יכולים לעבור בין טיפול לטיפול בלי שתוסיף שמן בכלל.

בטח שלא פחות מכל 1,000 ק"מ.

עצתי? בדוק כל פעם שאתה ממלא דלק. כל בוקר זה קצת מוגזם :)

פורסם
קודם כל תרגע עם השמן.

מנסיוני עם B&W, השמן מחזיק לא מעט. בד"כ יכולים לעבור בין טיפול לטיפול בלי שתוסיף שמן בכלל.

בטח שלא פחות מכל 1,000 ק"מ.

עצתי? בדוק כל פעם שאתה ממלא דלק. כל בוקר זה קצת מוגזם :)

עיצות אחיטופל תשמור לעצמך...

מנועים אוכלים שמן בכמות זאת או אחרת.

בקטנועים כמו הBW והGD יש פחות מליטר שמן בודד, לכן ברגע שהוא מתחיל לאכול מעט שמן (כמו רכיבה במצערת פתוחה), זה יגרום לך לתפוס מנוע מהר יותר ממה שאתה יכול לדמיין.

בדוק שמן מתי שרק אפשר.

אבל אל תוסיף יותר מדי. זה גם מצב לא טוב.

בדוק, אם יש צורך אז תוסיף מעט. לא צריך להגזים.

ובקשר לטיפול, אם אתה רוכב "אלים" אז יכול להיות שזה קרה, למרות שאני רוכב מאוד אלים עם הGD שלי וזה לא קרה לי עדיין.

בדוק בקבלות של הטיפול אם חוייבת על הדברים.

אם זה מחוייב על הכל אז תחזור אליהם ושאל אותם לגבי העניין.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

טיגר, פחות מליטר ?

יש אתרים שמדברים על 1.1 ליטר בכללי, 0.9 בהחלפה ללא פילטר.

לא שזה משנה את התמונה הכללית שצריך לבדוק תכופות.

גם הראנר הוא כזה, ולמרות WOT הוא לא מוריד גרם שמן במצב תקין.

פעם בשבוע, בכל הכלים האלו, לדעתי, זה מספיק ודי.

:evilbat: ...השדון

------------------

May the Force be with you...always

------------------

כשאני אמות, אני רוצה למות כמו סבתא שלי, בשלווה, תוך כדי שינה. לא בצרחות, כמו הנוסעים באוטו שלה...

פורסם
טיגר, פחות מליטר ?

יש אתרים שמדברים על 1.1 ליטר בכללי, 0.9 בהחלפה ללא פילטר.

לא שזה משנה את התמונה הכללית שצריך לבדוק תכופות.

גם הראנר הוא כזה, ולמרות WOT הוא לא מוריד גרם שמן במצב תקין.

פעם בשבוע, בכל הכלים האלו, לדעתי, זה מספיק ודי.

כך זה נראה אצלי ידידי.

ליטר לכל היותר.

אני אשמח לבדוק, אבל בכל מקרה הכמות שם לא מרשימה כלל...

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

הגעתי למוסך אחר .

חבל...

היית צריך להגיע למוסך שבו עשו לך את הטיפול.

אחרי החלפת הרצועה. וכיוון המנוע+וריאטור

הם חייבים לספק לך תשובה לתקלה.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם
חבל...

היית צריך להגיע למוסך שבו עשו לך את הטיפול.

אחרי החלפת הרצועה. וכיוון המנוע+וריאטור

הם חייבים לספק לך תשובה לתקלה.

אני מאיזור ירושלים, את הטיפול עשיתי בת"א, והקטנוע נתקע באיזור ירושלים, כך שהרבה ברירה לא הייתה לי. אגב ראיתי בפורום בתפוז טענות על קריעת רצועה בדינק 200 חדש אחרי 3000 ק"מ, כך שכנראה לא המצאתי כלום. בחשבונית חוייבתי בוודאי על הרצועה, רולים ומשולשים והכל. סה"כ נראו לי חברה בסדר, וזה מוסך מאוד ידוע בענף, כך שאני לא נוטה לקבל את הטענה שהם עבדו עלי - אבל, לך תדע.

לגבי השמן, כתוב במפורש על המנוע 0.9 ליטר, ולפי ספר הקטנוע זו הכמות בהחלפה, כאשר המערכת כולה מכילה 1.1 ליטר. הבעיה היא, שלפי המדיד חסר ולכן אני מוסיף, אך בדיעבד התברר ששמתי מעל ומעבר...

פורסם
אני מאיזור ירושלים, את הטיפול עשיתי בת"א, והקטנוע נתקע באיזור ירושלים, כך שהרבה ברירה לא הייתה לי. אגב ראיתי בפורום בתפוז טענות על קריעת רצועה בדינק 200 חדש אחרי 3000 ק"מ, כך שכנראה לא המצאתי כלום. בחשבונית חוייבתי בוודאי על הרצועה, רולים ומשולשים והכל. סה"כ נראו לי חברה בסדר, וזה מוסך מאוד ידוע בענף, כך שאני לא נוטה לקבל את הטענה שהם עבדו עלי - אבל, לך תדע.

לגבי השמן, כתוב במפורש על המנוע 0.9 ליטר, ולפי ספר הקטנוע זו הכמות בהחלפה, כאשר המערכת כולה מכילה 1.1 ליטר. הבעיה היא, שלפי המדיד חסר ולכן אני מוסיף, אך בדיעבד התברר ששמתי מעל ומעבר...

לא זכור לי קשר בין דינק 200 לבין BW 250.

רצועות שונות למיטב זיכרוני ומנועים שונים.

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

אתה בטוח שאתה מודד נכון?

במשטח מאוזן (יש בכל תחנת דלק), כשהמנוע חם (לאחר נסיעה קצרה, נגיד), שים על רגלית אמצע, אזן את הקטנוע על הגלגל הקדמי, חכה דקה - ואז בדוק.

• תוכן חדש...