Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2417 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת היא שהמשפט הזה לא היה ברור לי. מכל מקום, כל עוד מדובר על התראת סטיה מנתיב (ולא על תיקון) לא נראה לי שיש משמעות גודלה אם מדובר במובילאיי או במערכת אחרת, ומעב לכך, עד כמה שהבנתי מפרסומי ה-IIHS, ההשפעה של מערכות אלה על מניעת תאונות מתונה, ואין הבדל מהותי בין השפעת התראה לבין מערכת המתערבת אקטיבית. זאת בניגוד להבדל משמעותי בין מערכת התראה על תאונת חזית אחור לבין בלימה אוטונומית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצורך הבהרה - הקרוסאובר החדש מגיע עם מערכות בטיחות (הדגם נקרא ADAS), עלות הרכב ב- 0 ק"מ הינה 120 אלף.

עד היום אני נוסע ברכב ליסינג עם מערכת אימובילאי והאמת שממש לא מפריע לי.

אני מסכים עם החשיבות של מערכות אקטיביות אבל לדעתי יש גורמים נוספים אחרים שצריך לקחת בחשבון.

ועם כל הכבוד, גם הסתמכות יתר על כל מיני מערכות בטיחות שונות, לא ממש "בטיחותית".

לכן אשמח להבין במה עדיף ה ASX על הסוזוקי קרוסאובר ?

פורסם

גאלוד - בשום מקרה אין לוותר על ערנות הנהג. איפה המערכות מועילות: כאשר יש על הנהג עומס עבודה, למשל מצב בו יש כמה גורמים בכביש המצריכים את תשומת ליבו. וזאת מעבר לשינויים בכושר הריכוז של הנהג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הASX נוח יותר בהשוואה לקרוסאובר המחודש, שוסבל מכיול מתלים לא מוצלח ומתנדנד, ואם לא לוקחים את המולטימדיה של כלמוביל אין כלום בהתקנה מקומית, מרווח יותר.

הקרוסאובר חסכוני יותר , תא מטען גדול יותר וביצועים עדיפים.

פורסם

נוח והייתי מוסיף גם שקט יותר.

תנוחת הישיבה גבוהה ונוחה יותר ולמיטב זכרוני הוא גם מציע קצת יותר אבזור.

פורסם

שלום רב,

לאחר סבב בדיקות וחשיבה מחודשת החלטתי לרדת מעניין רכבי סוזוקי.

קיבלתי מספר הצעות עדכניות ואשמח לשמוע את דעתכם:

1. ניסן קשקאי 1.2

Acenta Tech

שנת 2018 עם 24 אלף ק"מ.

2. הונדה HRV 1.5 שנת 2018 עם 25 אלף ק"מ.

3. רכב חדש מהיבואן - קיה סטוניק 1T.

אופציות 1 ו- 2 יהיו זולות יותר בכ- 10-5 אלף.

מה דעתכם ? האם הקשקאי או ההונדה עונים על הצרכים ?

הקשקאי - מגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות, מרווח ואמין אך מנגד עם מנוע 1.2 שהבנתי שהוא חלש (למרות שהרכב מיועד לאישתי ולא נראה לי שהיא הולכת להתחרות איתו....) צריכת דלק להבנתי באזור 13 ק"מ לליטר (האם אני צודק ?)

ההונדה - מעיון במבדקי רכב הוא לא ממש מככב וגם לוקה בחסר במערכות הבטיחות.

סטוניק - רכב קטן יותר אך חדש, אמין וזול לאחזקה.

מה דעתכם ? האם הקשקאי עונה על הצרכים ? או שעניין המנוע - 1.2 יהיה ממש בעייתי ?

להזכירכם - הרכב מיועד להיות רכב שני במשפחה (עם 3 ילדים), נסיעה שנתית של 8-10 אלף ק"מ, בטיחותי, וכמובן חסכוני.

תודה מראש,

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על זה: https://www.carcost.co.il/deals/deal/1643/%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-XV-Premium-1600-4X4-%D7%90%D7%95%D7%98%D7%95%D7%9E%D7%98%D7%99-5-%D7%93%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%AA-2017

שזה הדגם הישן, מ-2017, בלי מערכות בטיחות ועם מנוע חלש.

לעסקה כזו זה מחיר מופרז (מאוד), לדעתי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

הניסאן חלש ויש לא מעט תלונות על הגיר שלו. 13 ק"מ לליטר בתוך העיר לא תקבל, אבל שוב הפער בצריכת הדלק משני לחלוטין, תעשה חישוב שנתי בנסועה שלך כמה ליטרים יצרוך רכב שעושה 11 ק"מ לליטר וכמה יצרוך רכב שעושה 13 ק"מ לליטר ותבין שזה לא העניין. ביטוח יקר יותר, אגרת רישוי גבוהה וכל בלת"מ אחר ברכב משומש יחסלו לחלוטין כל חיסכון תיאורטי. רוצה חסכוני באמת? הציעו לך כאן 2 אופציות היברידיות שיהיו חסכוניות באופן משמעותי ובאופן כללי מציעות חבילה עדיפה.

ההונדה פרווה מאוד, מרגיש מיושן, גיר רציף ומנוע בנזין עצלן ואבזור לוקה בחסר, לא רואה סיבה אמיתית לרכוש אותו.

לסטוניק טורבו גיר רובוטי כפול מצמדים שפחות נעים בנסיעה שרובה עירונית. אם דגם ה-1.4 בנזין עדיין קיים ומוצע במחיר טוב אז הוא יהיה עסקה עדיפה במקרה שלך.

פורסם
שלום רב,

סיאט ארונה: (לא ממש מתחבר לרכב, ברשותנו כיום איביזה שנת 2009, כל טיפול במוסך זה כמה אלפים טובים)

קיה סטוניק: נראה חביב אבל לדעתי יהיה קטן מידי ומניסיון אישי, רכבי קיה מעולים כרכבי ליסינג אבל לא כרכב רגיל, למשל - מערכת המולטימדיה ברכב ליסינג אצלי מתקשה לתפקד, פלסטיקה מתפרקת ועוד.

אפשרות נוספת שעלתה - למתוח את התקציב ולרכוש סוזוקי קרוסאובר (מ- 0 ק"מ).

תחליף מוסך.

לגביי אחזקה של האיביזה - היו לי 3 פולו במשפחה (עד היום ההורים מחזיקים בפולו 2007 שעלתה לכביש ב 2006 ואצלם קרוב ל 9 שנים, ללא בעיות, ועלויות תחזוקה נמוכות), סיאט קורדובה, גולף וסיאט לאון. לא יודע על איזה טיפולים יקרים אתה מדבר אבל היונדאי I20 שהייתה לי הייתה הרבה פחות אמינה והרבה יותר יקרה לתחזוקה מכל הגרמניות הללו (כולן היו עם גיר רגיל) במיוחד בסעיף של צריכת הדלק.

כל מי שחושב שיקנה יפאניות /קוריאנית והתחזוקה שם תהיה זולה, טועה ומטעה.

פורסם

תודה על המענה.

א. אני מעדיף להימנע מרכב היברידי. למרות שאין לכך מחקר עובדתי, נושא הקרינה בתוספת 3 ילדים קטנים ברכב גורמים לי להימנע מרכישת רכבים אלו.

ב. ההודנה ירד מהפרק.

ג. הקשקאי - על אילו בעיות גיר מדובר ? האם אלו בעיות אמינות או שמדובר רק בנוחות נסיעה ? (הרכב כאמור ישמש לפחות ל- 6-7 שנים ולכן אני מעדיף רכב אמין שלא יעשה בעיות לאורך זמן)

ד. סטוניק - קבענו נסיעת מבחן ביום חמישי. נראה איך ירגיש.

האם יש רכבים נוספים חדשים או יד 2 בתקציב של עד 115 אלף שיתנו מענה לצרכים ?

תודה מראש,

פורסם

לגבי הניסאן, יש המון מקרים של כשלים שהצריכו שיפוץ גיר עוד לפני 100,000 ק"מ. אופי הפעולה הוא רציף קלאסי שמרגיש כמו הילוך אחד, זה לא נוראי בעיר כל עוד אין עליות ארוכות אבל תמיד ממולץ לבצע נסיעת מבחן.

לגבי חלופות נוספות, יש מאזדה CX3 אטמוספרי ואטומטי רגיל עם מערכות בטיחות מקוריות ועיצוב שהוא לדעתי הכי יפה בקטגוריה. קיה ספורטאז' 1.6 אמין ובטוח אבל לא חסכוני וקצת חלש. סיטרואן C3 איירקרוס עיצוב מקורי, נוח מאוד, זריז, חסכוני ומאובזר, אם יש מבצע אולי יכנס גם בתור חדש.

פורסם

א. אם כך אז הניסן גם ירד.

ב. לפי הביקורת על המאזדה הוא לא מציאה גדולה.

בסופו של דבר אני חוזר שוב לסטוניק (והאמת שאישתי ממש מתלהבת ממנו).

הרכב עונה על מרבית הדרישות ובמחיר הזה באפשרותי לרכוש רכב חדש מהיבואן.

הבעיה היחידה שהוא מרגיש לי כמו רכב צעצוע של הילדים... אבל זו כנראה תחושה שלי בלבד.

אפשר לקבל עליו חוות דעת ? האם יש כאן בפורום מישהו שיש לו את הרכב ?

מה דעתכם על הגרסה 1.4 ? מה צריכת הדלק שלו ? רמת האמינות מול המנוע 1.0 ?

תודה רבה על הסבלנות.

פורסם

אשתך צודקת, ברמת העיקרון זה קרוסאובר עירוני והוא הכי מתאים לדרישות שהגדרת. דווקא מבחינת איכות הוא בסדר גמור ואיכות ההרכבה מעולה.

הוא מרגיש קצת כמו סופר מיני מוגבהת, קל לתמרון עירוני ובעל מידות קומפקטיות. הוא דיי נוקשה אז נוחות הנסיעה יותר מרוסנת ופחות רכה וסופגת אבל הוא בסך הכל בסדר גם בתחום הזה.

ה-1.4 מתאים יותר לתנועה עירונית בזכות גיר אוטומטי רגיל ולא רובוטי כפול מצמדים כמו בטורבו. זה גם נותן פחות פתח לתקלות שמתלוות לטכנולוגיות מתקדמות ובסך הכל מדובר במנוע שרץ כבר כמה שנים טובות בקיה וגם הגיר האוטומטי 6 הילוכים שלהם מוכר ואמין.

אין לי מושג לגבי צריכת הדלק אבל בתוואי עירוני לא יהיו פערים גדולים לעומת הטורבו.

פורסם

תודה רבה על ההתייחסות אני מעריך זאת מאוד !

בחמישי נעשה נסיעת מבחן.

ברשותך, קיבלתי היום 2 אופציות נוספות שיכולות להיות מעניינות:

1. יונדאי KONA 2019 עם 2000 ק"מ (דגם 2X4).

2. יונדאי I30 2019 גם עם 2000 ק"מ.

ברמת מחירים מדובר בתקציב כמעט זהה.

האם יש עדיפות לKONA ע"פ הסטוניק ? שמתי לב שיש לה יותר מערכות בטיחות אקטיביות וכמובן היא רחבה וגדולה יותר.

מצד שני... המנוע קצת מפלצתי ואני חושש שעם הזמן יהיה בלאי מואץ לרכב.

המון תודה על הסובלנות.

• תוכן חדש...