Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עברתי עכשיו על אתרים של כמה חברות השכרה (האתרים הישראליים של חברות בינלאומיות). רק באחת מהן היתה התיחסות לכך שחוזה ההשכרה אינו כולל ביטוח לנזקי גוף (כלומר ביטוח חובה)!!

נראה שבעתיד יהיה צורך לבצע בירורוים יותר מעמיקים.

תודה על השיתוף, שכן כנראה שהבעיה יותר חמורה מכפי שהיא נראית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצאתי את הכתבה הזו - כנראה שאכן במדינות רבות שכירת הרכב אינה כוללת ביטוח תואנות לנהג ולנוסעים אלא רק לצד ג.

מצד שני, באיזה 4 פוליסות ביטוח נסיעות לחו"ל אין התיחסות שונה לתאונות דרכים לעומת תאונות אחרות, למעט ההחרגות של חוסר ברשיון וכו'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה עוד מעניין שהפוליסות מדברות אך ורק על החזר הוצאות. לא עוגמת נפש ולא שום דבר אחר.

נפצעתי ושילמתי 20,000$ לבית חולים פרטי אני מכוסה. אבל נזק ארוך טווח שגורם לי סבל מתמשך זו בעיה שלי. כבודו מוזמן לשבור את הראש מול ביטוח לאומי.

מעניין.

פורסם

פוליסות הביטוח למטיילים שמשווקות בישראל בהחלט מכסות תאונות בחו"ל, לרבות תאונת דרכים.

נפצעתי ושילמתי 20,000$ לבית חולים פרטי אני מכוסה. אבל נזק ארוך טווח שגורם לי סבל מתמשך זו בעיה שלי. כבודו מוזמן לשבור את הראש מול ביטוח לאומי.

כתלות בפוליסה, חבות חברת הביטוח חלה גם על הוצאות רפואיות בישראל שאירעו כתוצאה מתאונה שקרתה בחו"ל.

בלי קשר, בדיוק בשביל זה נועד הביטוח הלאומי, לא?

פורסם

יתכן שהחוקים בסין בעייתיים מבחינת כיסויי ביטוח, למרות שאני לא מבין אין אפשר למנוע ממך לרכוש ביטוח בישראל. אבל, אתה יודע, באיטליה, למשל, אסור לרכוש ביטוח לרכב שכור אלא מחברת ההשכרה (וכמובן שאני לא מבין איך הם יכולים למנוע ממך לרכוש הרחבות בחברה לא איטלקית).

קודם כל בסין אסור לך לנהוג ברכב שכור בכלל(חוץ מבייגינג עצמה וגם זה בכפוף להוצאת רישיון מיוחד בשדה תעופה) - הנהיגה של תיירים בסין פשוט אסורה.

לגבי ההחרגה של בלי רישיון מתאים/בתוקף זה תקף לכלל חברות הביטוח וההחגרה הנ"ל מופיעה גם בפספורט קארד.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אין לי כוונה לנהוג בסין. השאלה שלי אם אני מכוסה בתאונת דרכים.

הסעיף הזה בחוזה של חברת נסיעות ערער אותי. זה מסוג הדברים שתופסים כמובן מאליו, אבל ברגע שמתחילים לחפור מגלים תמונה אחרת לגמרי.

פורסם

לדעתי זה עורבא פרח. יש הוראות של הפיקוח על הביטוח.

פורסם (נערך)
קודם כל בסין אסור לך לנהוג ברכב שכור בכלל(חוץ מבייגינג עצמה וגם זה בכפוף להוצאת רישיון מיוחד בשדה תעופה) - הנהיגה של תיירים בסין פשוט אסורה.

לגבי ההחרגה של בלי רישיון מתאים/בתוקף זה תקף לכלל חברות הביטוח וההחגרה הנ"ל מופיעה גם בפספורט קארד.

מעניין מה שאתה אומר.

מצד שני בבייג'נג אף פעם לא הרגשתי צורך לנהוג. נסיעה במונית מהמעגל ה-4 למעגל ה-6 עלתה לי משהו כמו 45 שקל.

בשביל לנהוג בפרברים אני צריך להיות עם אשרת שהייה?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

נופ, אתה צריך ממש להוציא רישיון נהיגה סיני.

תשים לב שגם חברות ההשכרה לא מאפשרות לקחת רכב בלי נהג מחוץ לבייג'ינג.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בפוליסה שרכשתי בנסיעה האחרונה:

[TABLE=class: NormalTable]

[TR]

[TD=width: 528]יינתן כיסוי על פי פוליסה זו רק אם למבוטח היה רישיון ישראלי תקף ו/או רישיון בינלאומי תקף לסוג כלי הרכב שבו נהג המבוטח

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

אלע"ד אבל נראה לי שלפחות בפוליסה הזו תאונות דרכים מכוסות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

עם פאספורט קארד הייתי מכוסה בתאונת דרכים קלה שעברתי בחו"ל.

עזוב את זה שהם ברגיל כמו כול חברת ביטוח טובה ניסו להתחמק.

ועזוב את זה שבחברת ההשכרה לא שמו לב לתאונה

אבל בוא נגיד שנכונות ראשונית לכסות את התאונה כן היה שם

פורסם

שלוש פעמים נזקקתי לפאספורט קארד:

בפעם אחת מזוודה לא הגיעה - במקום טענו לי 150 דולר לכרטיס ושלחו אותי לכספומט הקרוב למשוך אותם.

בפעם השניה אשתי נזקקה לטפול רפואי - הנחו אותי לפנות למיון הקרוב. בסופו של דבר כל הסיפור עלה פחות מ-20 ש"ח, לא תבעתי.

וכאת אני ממתין לטיפול בתביעה על גניבה.

פורסם

אני רק אגיד שאם במקרה יקרה לך נזק לרכב שכור בחו"ל כדאי מאוד שזה יקרה בעקבות תאונה עם רכב נוסף, כי אם זה יקרה בכול סיטואציה אחרת, צפה לבלבולי ביצים.

המזל הגדול שלי שבחברת ההשכרה לא שמו לב, כי אם כן, הייתי בבעיה.

פורסם (נערך)

את סיפור התאונה שלי תמצתתי בשרשור מקביל. בקצרה - מישהו פגע בי מאחור ברמזור עם נזק לפינה השמאלית. הנזק כנראה פגוש + חיישני חניה. לשמחתי היה לי ביטול השתתפות עצמית מלא, כך שהביורוקרטיה הסתכמה בשעה - שעה וחצי עם המשטרה ובזבוז הזמן בהגעה לתחנת ההשכרה (למעשה לשתיים, כיון שתחילה נסעתי לזו הקרובה למלון, אבל משם הפנו אותי לזו שבמרכז העיר) והפרוצדורה הלא ארוכה של החלפת הרכב. השמאות הגיעה אלי באותו ערב, אבל, כאמור, הייתי מכוסה בביטח של חברת ההשכרה. ההרחבה לצמיגים ושמשות סייעה לי כעבור 3 ימים, כאשר הרכב החלופי נפרץ, אם כי את הדו"ח לגביו לא קיבלתי עד היום, אולי כיון שהרכב בעל רישוי שוויצרי והארוע והחלפת הרכב התרחשו בצרפת.

אחד הדברים שלמדתי באותו ארוע הוא שבאירופה יש טופס ייעודי אחיד לדיווח על תאונות. משהו בסגנון של הטופס שאנחנו ממלאים עבור חברת הביטוח במקרה של תביעה. את הטופס ממלאים ב-4 העתקים (כך החוברת הזו מגיעה) עם פרטי כלי הרכב, הנהגים, הביטוח שלהם ותאור התאונה. כל צד מקבל 2 העתקים - אחד לעצמו ואחד עבור חברת הביטוח (או ההשכרה). יש מדינות בהן יש למלא את הדו"ח על ידי המשטרה (והשוטרים עושים זאת במקום), ויש מדינות בהן מסתפקים במילוי הדו"ח על ידי הנהגים המעורבים. בחיפוש ברשת כעת מצאתי גם אפליקציה לצורך מילוי הטופס באמצעות הטלפונים של הנהגים המעורבים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...