Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נרשמתי לטיול מאורגן לצעירים לפריפריה הסינית. בחוזה הרשמה, להפתעתי, מצאתי את הסעיף הבא:

במדינת ישראל לא ניתן לרכוש פוליסת ביטוח אשר מכסה נזקים מפני תאונות דרכים. המטייל מודע ומבין כי לא קיים כיסוי ביטוחי בכל הנוגע בנזקים הנגרמים כתוצאה ישירה או עקיפה של תאונות דרכים בחו"ל.

האם ייתכן שפוליסות ביטוח נסיעה לחו"ל שאנו רוכשים לא מכסה תאונת דרכים? מה נכנס להגדרה של תאונת דרכים? אני מבין את ההיגיון שביטוח נסיעה לחו"ל לא מכסה מקרה בו אני שוכר רכב ועושה תאונה, אבל אם נהג סיני דורס אותי על מעבר חצייה אין לי ביטוח? מישהו כאן התעמק בפרטים?

זה פשוט מסקרן אותי.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה מעניינת.

בעולם המערבי שכירת רכב כוללת את מה שאנחנו קוראים ביטוח חובה.

עם זאת, בדקתי עכשיו את פוליסת הביטוח שלי ב"פספורט קארד" מהנסיעה האחרונה, ויש שם התיחסות ל"תאונה" ללא הבחנה מה סיבתה. ההתיחסות היחידה לתאונת דרכים היא בסעיף של החרגת אמצעי תחבורה מסויימים מהכיסוי.

ממליץ לבדוק ישירות מול חברת\סוכנות הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה מעניינת.

בעולם המערבי שכירת רכב כוללת את מה שאנחנו קוראים ביטוח חובה.

עם זאת, בדקתי עכשיו את פוליסת הביטוח שלי ב"פספורט קארד" מהנסיעה האחרונה, ויש שם התיחסות ל"תאונה" ללא הבחנה מה סיבתה. ההתיחסות היחידה לתאונת דרכים היא בסעיף של החרגת אמצעי תחבורה מסויימים מהכיסוי.

ממליץ לבדוק ישירות מול חברת\סוכנות הביטוח. ואם אין כיסוי - חפש פוליסה אחרת בלי החרגה מוזרה כזו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אני תמיד הנחתי שתחת המילה "תאונות" נכנס כל סוג של תאונה החל מהחלקה במקלחת ועד תאונת דרכים. נכון תמיד היו חריגים כמו ספורט אתגרי, אבל חברות ביטוח דאגו לציין שמדובר בכיסוי נפרד בתוספת תשלום למי שמעוניין לבצע ספורט אתגרי בחו"ל.

חיפוש ברשת העלה פוסטים של עורכי דין בתחום הנזיקין שמציינים שהפוליסות שאני רוכשים לא מכסה ביטוח תאונות דרכים.

“יציאה מגבולות המדינה היא גם יציאה מגבולות הדין הנזיקי של ישראל. לכן, לדוגמה, בפציעה או בתאונת דרכים בחו”ל, אנחנו לא נהנים מההגנה של פקודת הנזיקין או חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. הדבר היחיד שיכול לסייע לנו בקרות אירוע הוא ביטוח נסיעות לחו”ל שהינו תקף ושהותאם למידותינו ולמידותיו של הטיול”.

עו”ד ירון מדגיש שהכיסוי לפי ביטוח נסיעות לחו”ל הוא איננו בלתי מוגבל בלשון המעטה. “מדובר בפוליסות שנרכשות במחירים נמוכים והכיסוי מתוקפן הוא בהתאם”,

כלומר אם נהג טרנזיט סיני עושה תאונה ואני נפצע אין לי ביטוח.

עכשיו אני מבין למה פוליסת ביטוח נסיעה לחו"ל ניתנת בחינם או כמעט בחינם דרך חברת אשראי.

בקיצור כל יום לומדים משהו חדש.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

וזה בדיוק העניין: הפוליסה הזו פעילה רק מחוץ לגבולות מדינת ישראל.

נסה סוכנות או חברת ביטוח אחרת.

לגבי הביטוחים של חברות כרטיסי האשראי - כבר שנים שאני מתעלם מהם. נראה לי כי מדובר באיזה שריד מהביטוחים של חברות האשראי האמריקאיות, שגובות הון עתק תמורת השימוש בכרטיסים ובמסגרת זו דואגות גם לביטוחים מסויימים. הביטוחים בחברות הישראליות מוגבלים ל-5 ימים או משהו כזה, וגם אז הכיסוי מצומק - וכאשר מתקשרים כדי להפעילו מוכרים לך הרחבות (מה שמוצדק לגמרי).

לגבי המחיר הזול שמציין אותו עורך דין - אני לא מכיר את התחשיבים האקטואריים של חברות הביטוח, אבל אין לי ספק שהם מספיק חכמים כדי להרויח על הביטוחים האלה, ולא מעט.

פורסם (נערך)

לשאלה יש פתרון מאוד פשוט- הולכים לאתר חברת הביטוח וקראים את הפולסיה עצמה.

לגבי הפולסיה של חברת האשראי - מדובר בפוליסה סטנדרטית לגמרי של AIG או הראל (כאל) שאתה יכול לקנות אותה באופן עצמאי.

עריכה אחרונה על ידי shake
פורסם

גם הפוליסה הנמכרת באמצעות קופת החולים היא של חברת ביטוח (כללית ומכבי זה "כלל", לא יוד לגבי לאומית ומאוחדת), שהרי רק לחברת ביטוח מותר למכור ביטוח.

לגבי הכיסוי - צריך לבדוק לגבי הפוליסה הספציפית, לא משהו כללי.

פורסם

ברור לי, אבל לא כולם מתעמקים בניואנסים.

אני נוסע הרבה לחו"ל ואף פעם לא חשבתי שהפוליסה שאני רוכש לא מכסה תאונת דרכים באופן ישיר או עקיף.

מהיום אקפיד להתעמק בפרטים הקטנים.

כתבתי את הפוסט כחומר למחשבה.

פורסם

מעניין. מעולם לא התיחסתי להבחנה בין תאונת דרכים לתאונה אחר. מאידך גיסא, גם בפוליסה לא ראיתי הבחנה כזו.

כדאי דתציין באיזו פוליסה מדובר (קישור יעזור), וגם את ממצאי הבירורים הפרטניים שלך מול חברות או סוכנויות הביטוח.

פורסם (נערך)

חברת תיירות שמארגנת את הטיול שלחה אלי טופס הצהרה לחתימה. בקריאה של הטופס נתקלתי בסעיף "במדינת ישראל לא ניתן לרכוש פוליסת ביטוח אשר מכסה נזקים מפני תאונות דרכים. המטייל מודע ומבין כי לא קיים כיסוי ביטוחי בכל הנוגע בנזקים הנגרמים כתוצאה ישירה או עקיפה של תאונות דרכים בחו"ל.

רק לאחר קריאת הסעיף הבנתי בעצם שתמיד הנחתי באופן אוטומטי שפוליסת ביטוח נסיעה לחו"ל שאני מפעיל בין אם דרך חברת אשראי או כל גורם אחר כוללת גם כיסוי במקרה של תאונת דרכים.

מסתבר שלא. מדובר בכיסוי שצריך לדרוש במיוחד וכנראה יש פוליסות שפשוט לא מכסות תאונת דרכים ואין אפשרות להוסיף את הסעיף.

זה חומר למחשבה.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

הסתכלתי עכשיו על הפוליסה של "כלל\קופ"ח כללית. יש שתי החרגות לכיסוי תאונת דרכים, האחת היא נהיגה ללא רשיון מתאים, האחרת היא העדר ביטוח חובה במדינה בה נדרש ביטוח כזה. אין החרגה כללית של תאונת דרכים.

יש לי רושם שמדובר באיזו פוליסה בעייתית שצריך להתרחק ממנה. לכן קישור עוד יותר חשוב, לידיעת חברי הפורום.

ועוד משהו שלא ברור לי - האם במדינות בהן יש ביטוח חובה הוא כלול במחיר שכירת הרכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

ספיראל, אנחנו לא מדברים על אותו דבר.

כרגע אין לי פוליסה.

אני מדבר על משהו שהובא לידיעתי בסוכנות נסיעות שמארגנת את הטיול לסין.

סוכנות נסיעות טוענת שפוליסות ביטוח נסיעה לחו"ל שנמכרות בישראל לא מעניקות כיסוי במקרה של תאונת דרכים. לפיכך, הם רוצים שאני אחתום על מסמך בו אני מצהיר שאני מבין ומודע לעניין.

פורסם (נערך)

אנחנ מדברים על אותו דבר: מה טיב הכיסוי של פוליסה ישראלית במקרה תאונה בחו"ל. שכירת רכב היא מקרה פרטי של שאלתך.

בפוליסות שקראתי (פאספורטקארד וכלל\כללית) לא מצאתי התיחסות ספציפית לתאונת דרכים, למעט ההחרגות שכבר ציינתי.

אבל בזכות ההודעה שלך עלו בי שאלות לגבי כיסוי ביטוח החובה בחו"ל, שכן לפחות בתנאי ההשכרה בנסיעה האחרונה שלי אין התיחסות לביטוח זה, למעט העדר כיסוי לביטוח תאונות אישיות (אבל זו לא פוליסת חובה) ועוד משהו שנקרא PEP, שאין לי מושג מהו.

עריכה: בדקתי בגוגל, כנראה ש-PEP הוא ביטוח חפצים אישיים.

נשארתי עם הרבה שאלות, לקראת הנסיעה הבאה (אין כרגע בתוכנית) אבצע בירורים.

פורסם

בפוליסה AIG -Elite כתוב בחריגים:

תאונת דרכים אשר אירעה למבוטח שנהג בכלי רכב בלי רישיון נהיגה מקומי בתוקף בארץ האירוע או בלי רישיון בינלאומי תקף, גם אם בארץ האירוע לא נדרש רישיון נהיגה.

אוקי, אבל מה לגבי נוסעים בכלי רכב? ומה אם ידרסו אותי? זה נכנס להגדרה הכללית של "תאונה" או להגדרה של תאונת דרכים?

פורסם (נערך)

את ההחרגה שציינת מצאתי גם בפוליסה של "כלל", אולי בניסוח טיפה שונה.

קרוב לודאי שכן. אבל כדאי לברר פרטנית.

יתכן שהחוקים בסין בעייתיים מבחינת כיסויי ביטוח, למרות שאני לא מבין אין אפשר למנוע ממך לרכוש ביטוח בישראל. אבל, אתה יודע, באיטליה, למשל, אסור לרכוש ביטוח לרכב שכור אלא מחברת ההשכרה (וכמובן שאני לא מבין איך הם יכולים למנוע ממך לרכוש הרחבות בחברה לא איטלקית).

מעבר לכך, נושא ביטוח הנסיעות הוסדר לאחורנה על ידי המפקח על הביטוח, צריך לאתר את פוליסת המינימום שהוא דורש.

• תוכן חדש...