Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכותו המלאה של המוסך לדרוש כל סכום שהוא על שירות, מהחלפת נורה ועד קידוד מפתח.

השאלה היחידה היא המחיר. אני סתם זורק מספר באוויר - לדעתי 100₪ זה מחיר סביר - בכל זאת פתחת כרטיס והשתמשת בכמה דקות עבודה של עובד, זה עולה כסף.

ועדיין, לא מעט מוסכים מוותרים על גביית סכומים כאלה ואומרים לך "סע לשלום" בגלל שההרגשה הטובה של הלקוח תגרום לו לחזור לטיפול הגדול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא מתאים ליצאת צדיק בכלל.

אתה ועוד רבים, מאמינים (בצדק. סוג של) שבמוסך היו צריכים להגדיל ראש וללכת צעד קטן קדימה למען לקוח. למה לא בעצם? זה לא באמת עולה לכם 350 ש״ח לעזור במשהו קטן, ועל הדרך אולי להרוויח לקוח שיבוא לטפל אצלכם בעתיד. מצד שני, למוסך יש מחירון עבור מתן שירות. התקשרת או הגעת לבקש שירות? תשלם. לא טוב לך? תמשיך למוסך הבא. מדינה חופשית. אם תזכר בתוכנית יצאת צדיק, היו בעלי מקצוע שהגיעו וביקשו את המינימום שמגיע להם, והיו גם בודדים שלא לקחו שקל אפילו שהגיעו למעשה עד הלקוח. לצפות לג׳סטה און דה האוס זה נחמד, אבל לא לבנות רק על זה.

אכן זה עומד בקריטריון המינימום שלהם, אם אני לא טועה כתוב שהחיוב בגין לפחות שעת עבודה גם אם התיקון לקח חלק מהשעה.

ישנם יחסי גומלין, ללא לקוחות גם המוסך וגם היבואן לא שווים כלום ולכן יש ציפיה ליחס מעט שונה. שוב, גם יכלו לומר לו בשירות לקוחות לעשות את מה שעשה או במוסך, בשני המקרים זה לא נעשה.

חוקית כנראה שהכל טוב, מוסרית, לפי המוסר שלי פחות.

אם היית עסק היית נוהג ככה? אני בטוח שאני לא הייתי נוהג ככה.

אני דיי בטוח שאם לא לקוחות שבויים עסק כזה היה משנה את דרכו אבל ייתכן וזה אחד היתרונות בלהיות מורשה יבואן, אתה מתאמץ בשביל האישורים בהסמכות ותקנות ונהנה מלקוחות שבויים ואז תוכל להתאמץ פחות ב''ליקוק'' ללקוח.

התוצאה הסופית במקרה הזה שגם לא הרוויחו את ה 350 ש''ח וגם היבואן והמוסך ''הרוויחו'' לקוח ממורמר, וזה לא שהיה פה משהו מוגזם מצד הלקוח!

יש יבואנים שבמסגרת רצון טוב מחליפים מכלולים באלפי שקלים לאחר תום האחריות! כאן על ''קידוד'' (זה אפילו לא קידוד) של מפתח לרכב בן שנתיים וחצי רצו לגבות 350 ש''ח.

אני כלקוח עתידי (אם מתישהו אקנה רכב חדש בעתיד) אעדיף לדעת שיהיה מי שיטפל בי עם מעט חיוניות בסיסית.

בזמנו הלך לי מחשב גיר במגאן סטיישן שכבר תמה האחריות, במוסך מורשה זכיתי ליחס נהדר שכלל מיוזמתם הצעה לבדיקת רצון טוב מה שהוביל לירידה משמעותי במחיר וכל עוד אותו רכב היה ברשותי היה ברור לי שאחזור לאותו מוסך אם במורשה עסקינן, גם אם היה אומר לי שלא הצליחו לקבל אבל נותן תחושה שניסו אותי כלקוח זה קונה! בעסק פרטי חייבים יחסי אנוש ולא משנה איזה תקנון מצדיק אותך.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אין פה עניין מוסרי. לא מדובר באתיקה. הם לא חשבו שהם עושים משהו רע, אלא רק הלכו לפי הפרוטוקול - גבית מחיר עבור שרות.

פורסם
גם אם המחיר היה 35 ש"ח, הסיפור היה נראה אותו הדבר?

בהחלט במידה וזה היה כך הסיפור היה שונה לחלוטין. עם הגישה הזו של המוסך פעם הבאה אז לקוח הבא יקחו לו 450 שח שח כי זה "עבודה". ועל נוזל שמשות 250 שח במקום 10-20שח

פורסם

במוסך מרכזי של צמפיון בראשון עם סיום החלפת חלק באחריות ושנייה אחרי שסיפרתי לנציג שירות שהופיעה לי התראה על סוללה חלשה,

הוא ביקש ממני את המפתח והחליף את הסוללה בחינם. לא היה צורך אמנם לסנכרן מחדש את המפתח.

פורסם
במוסך מרכזי של צמפיון בראשון עם סיום החלפת חלק באחריות ושנייה אחרי שסיפרתי לנציג שירות שהופיעה לי התראה על סוללה חלשה,

הוא ביקש ממני את המפתח והחליף את הסוללה בחינם. לא היה צורך אמנם לסנכרן מחדש את המפתח.

כל עוד הרכב מונע, והמפתח בטווח המתאים, המפתח יסתנכרן מיד כשיחזור המתח למפתח (תופעל הסוללה החדשה) לכן לא אבד הסינכרון. במידה והיית מחוץ לטווח והרכב כבוי אין "שידור" לשלט. אם מדובר ב keyless אז הרכב "מחפש" את המפתח באופן רצוף. לכן כל עוד הרכב מונע (אפילו במצב accessories) לא תהיה בעיית סינכרון.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לי קרה עם מפתח של פורד קילס משהו דומה. הוא נהיה חלש והחלפתי סוללה והפסיק לעבוד. הלכתי למוסך מורשה כי חשבתי שהרסתי את השלט.

היועץ שירות פתח את השלט הפך את הסוללה וזה התחיל לעבוד. יצאתי נעל.

לא לקח שקל ולא פתח אפילו כרטיס. גם לא היה צריך לסנכרן עם הרכב ולא כלום.

פורסם
מכול הסיפור אני למד שהבחור פשוט לא פתח את הספר הרכב. המוסך הוא מקור פרנסה ולא בית תמחוי.

בתור מישהו שעובד עם הידיים וגם אני צריך להתפרנס, אני יודע להפעיל שיקול דעת ולגבות מחיר הוגן עבור תיקון, ואם התיקון לא דרש ממני יותר מדי אני לפעמים גם לא גובה תשלום.

פורסם

לדעתי לבחור אין מה להלין מכיוון שבפועל לא בוצע שום טיפול במוסך והוא לא שילם כלומר הכול בתיאוריה. ייתכן מאוד שלאחר שהרכב היה מגיע לאיש דיאגנוסטיקה ולא רק דיבורים עם הפקידה והייעוץ שירות ייתכן שהחיוב בפועל היה הרבה יותר נמוך או בכלל לא.

אפשר לנעול :-P

איזה כייף לי :)

פורסם

אצל מנעולן, כאשר צריך לחבר מכשיר לרכב לצורך סינכרון השלט, לוקחים בן 100 ל 150 שקלים. 350 שקל, כשכל מה שצריך לעשות זה פרוצדורה ידנית של כמה שניות, זה מחיר שחיטה. יתכן שזו שחיטה כשרה ואפילו למהדרין, אבל עדיין שחיטה. ככה זה במדינה שהכל צריך להיות כשר, צריך מאוד להיזהר, להשוות מחירים ולבדוק אם ניתן לעשות לבד, או שישחטו אותך.

פורסם
כל עוד הרכב מונע, והמפתח בטווח המתאים, המפתח יסתנכרן מיד כשיחזור המתח למפתח (תופעל הסוללה החדשה) לכן לא אבד הסינכרון. במידה והיית מחוץ לטווח והרכב כבוי אין "שידור" לשלט. אם מדובר ב keyless אז הרכב "מחפש" את המפתח באופן רצוף. לכן כל עוד הרכב מונע (אפילו במצב accessories) לא תהיה בעיית סינכרון.

זה לא רכב keyless ואין הגיון במה שרשמת - איך הרכב יכול להיות מונע בלי המפתח ..? בכל מקרה, הנציג לקח את המפתח רחוק מהרכב על מנת להביא סוללה חדשה והחזיר לי אותו

• תוכן חדש...