Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז לפי דעתך הדרישות ממכונאי במוסך וממי שעובד על הרכב כחובב צריכות להיות זהות?

להפך, אני דורש מאלו שדורשים עובדים מדופלמים - שלא ילכו ויתקנו בחינם אצל מקצוענים לא מדופלמים .

אבל מייד יסיקו מסקנות שמכונאי לא מדופלם , לא מספיק טוב בשביל הפרארי שלהם....

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין מספיק כח אדם כי לא משתלם לאנשים ללכת ללמוד מקצוע שאין בו משכורת נורמאלית! כולם מעדיפים לנהל ולעבוד במשרד ולא להיות בשטח כמו "חמורים", אין שום תמריצים לעבודות לאו-טאק.

פורסם

זה רק חלק מהעניין אבל בגדול אתה צודק.

המקצוע כבר מזמן לא לחלוטין מקצוע כפיים ויש הרבה עיסוק טכנולוגי ומורכב ברכב המודרני, גם ברמת המכונאות.

מצד שני יש הזנחה רבת שנים במקצועות הכפיים ומשקיעים פחות בביה"ס המקצועיים, למרות שברור לכולם שלא כל אחד יכול או מסוגל להיות מהנדס, מתכנת או מנהל ובלי עובדי כפיים בתעשייה שום דבר לא יזוז.

פורסם

לא דיברתי על נותן שירות /ספק שירותי רכב( שאני מבין שזה חייב להיות מוסך מורשה על פי חוק), אלא על טיפול עצמי ברכב. נדמה לי שהיו כאן בפורום מספיק דיונים בנושא ולא אכנס אליהם שוב. מה שרציתי לומר, אדם סביר שמכניס רכב למוסך, מצפה כתנאי מקדים, שמי שמטפל ברכב שלו יהיה בעל מקצוע עם תעודה וניסיון מעשי. לעומת זאת, כשאדם מחליף לעצמו לדוגמא, פילטר אויר ברכבו, אין לצפות ממנו שיהיה בעל תעודת מכונאי. היגיון פשוט וסביר.

פורסם

כן, רק שלא מוכנים לשלם...

וכשתבוא למוסך שמבקש שעת עבודה יקרה ... תגיד לעצמך בלב ובפורום...

" לא צריך להיות מדופלם כדי להחליף פילטר אוויר" .

פורסם
כן, רק שלא מוכנים לשלם...

וכשתבוא למוסך שמבקש שעת עבודה יקרה ... תגיד לעצמך בלב ובפורום...

" לא צריך להיות מדופלם כדי להחליף פילטר אוויר" .

לא הבנתי. אתה אומר שמוסכים משלמים שכר נמוך למכונאים מדופלמים? וזה למרות שמחיר שעת עבודה במוסך גבוה ומחיר החלפים במוסך מטורף לגמרי, עד פי 10 מאשר ברשת? ואתה מתפלא שאנשים מעדיפים לטפל לבד ברכב שלהם?

פורסם (נערך)

לא .

גם אני מטפל ברכב שלי לבד .

אני רק אומר שיחסית לדרישות למדופלמים , הרבה פה נהנים מהשירות של הכנופיה במקצועיות ובאהבה.

על אף שהם מקצוענים לא מדופלמים... כמה שידוע לי .

וכשאני נכנס למוסך אני לא מבקש לראות תעודות, אני מבקש לראות מקצועיות .

ואם יש את זה - ממש לא הולך לדרוש תעודות .

וגם לא ... למען האמת לא אבקש תעודות .

להפקיד ילד במתקן לונה פארק שמפקח עליו ילד בן 16 זה כן .

אבל להחליף מסנן שמן ... זה מייד דורשים תעודות .

מה חשבתם?

שבן אדם יפקיר תעודת ניהול מוסך שלו בפני כל ילד חסר נסיון שבא לעבוד ?

עריכה אחרונה על ידי Max.M
פורסם
לא .

גם אני מטפל ברכב שלי לבד .

אני רק אומר שיחסית לדרישות למדופלמים , הרבה פה נהנים מהשירות של הכנופיה במקצועיות ובאהבה.

על אף שהם מקצוענים לא מדופלמים... כמה שידוע לי .

וכשאני נכנס למוסך אני לא מבקש לראות תעודות, אני מבקש לראות מקצועיות .

ואם יש את זה - ממש לא הולך לדרוש תעודות .

וגם לא ... למען האמת לא אבקש תעודות .

להפקיד ילד במתקן לונה פארק שמפקח עליו ילד בן 16 זה כן .

אבל להחליף מסנן שמן ... זה מייד דורשים תעודות .

מה חשבתם?

שבן אדם יפקיר תעודת ניהול מוסך שלו בפני כל ילד חסר נסיון שבא לעבוד ?

כמו שאמרתי יש הבדל בן מצב שאדם מכניס את הרכב שלו למוסך ( ואז יש לו דרישות מסויימות ובצדק, כי הוא משלם ובגדול) לבין מצב שאדם נעזר בכנופיה, שאגב לטעמי עושים עבודה יותר מקצועית מאשר נעשית בהרבה מוסכים, גם אם אין להם תעודות. לא מדובר כאן בדו פרצופיות, אלו שני מצבים שונים. אגב, אף אחד לא נכנס למוסך ודורש לראות תעודות. הוא יוצא מההנחה שיש כאלו למי שמטפל לו ברכב, בלי לבדוק זאת. התעודה לא תבטיח מקצועיות, אבל במקום שזו פרנסתו זה אלמנטרי.

פורסם

אז בחינם זה בסדר ?

מה זה רלוונטי לך במוסך 2019 ?

אתה גם ככה תשב בחדר המתנה ותחכה לרכב .

מי ילך ללמוד? בשביל מה ? בשביל לקבל שכר זעום ?

יש הירארכיה, יש מי שבודק ועוקב וזה מספיק .

לא יתנו לזב חוטם להתעסק לך ברכב בלי שמישהו מפקח עליו.

ואם זה בחינם דוגמאת הכנופיה? אז החיים שלך כן שווים כשזה בחינם?

פורסם
אז בחינם זה בסדר ?

מה זה רלוונטי לך במוסך 2019 ?

אתה גם ככה תשב בחדר המתנה ותחכה לרכב .

מי ילך ללמוד? בשביל מה ? בשביל לקבל שכר זעום ?

יש הירארכיה, יש מי שבודק ועוקב וזה מספיק .

לא יתנו לזב חוטם להתעסק לך ברכב בלי שמישהו מפקח עליו.

ואם זה בחינם דוגמאת הכנופיה? אז החיים שלך כן שווים כשזה בחינם?

ההשוואה שלך לא במקום. כשאתה מחליט לטפל לבד, או בעזרת הכנופיה, אתה אחראי, אתה רואה בדיוק מה נעשה ואתה לא תיסע על הרכב אם לא תהיה בטוח שהכל 100%. במוסך אתה לא יודע מי מטפל ברכב ואפילו לא מרשים לך להתקרב ולהסתכל. אני אתן לך דוגמא :עשיתי טיפול לרכב קודם, במוסך

מורשה יונדאי, די מרכזי ומוכר, מי שטיפל לי ברכב הרכיב את הפילטר דלק עקום והדלק נשפך מתחת למושב האחורי. חזרתי למוסך באותו יום ואמרתי שיש ריח דלק. אווררו את הרכב ואמרו הכל בסדר. למחרת נסענו לאילת. כל הדרך הלוך וחזור נאלצנו לנסוע עם חלונות פתוחים. חזרתי למוסך ורק אז הם טרחו להרים את המושב וראו שהכל רטוב. איפה היה אז המבוגר האחראי במוסך שמפקח ולא נותן לזב חוטם להתעסק ברכב?!

פורסם

ואם זה היה חבר כנופיה שהיה מרכיב עקום?

מה זה מפריע לי שנסעת לאילת עם נזילת דלק?

מפריע לי שאולי יכולתי להחליק על הכביש בגללך.

או אופנוען...

ואם הרכב שלך היה עולה באש? ליד הילדים שלי?

היית אומר לי אחריות שלך?

יש תמונה גדולה - בתמונה הגדולה יש לך חשבונית של המוסך שגרם לכך וכן הלאה .

אגב, לא חייב להיות זב חוטם...

כולנו אנושיים, וישנו הגורם האנושי .

רבתי עם אשתי בלילה , בבוקר קמתי מרחף לעבודה ופספסתי .

פורסם

אתה מוליך את הדיון למקום לא נכון. העובדה היא שזה קרה במוסך מורשה ולא אצל חבר כנופיה. למה המוסך המורשה מקבל רישיון מוסך? כדי לומר כולנו אנושיים? לא. כדי שדברים כאלה לא יקרו. נקודה. העניין הוא שאף אחד לא מפקח על עבודתם של עובדי מוסך מתחילים, למעט אולי נסיעת מבחן שמבוצעת אחרי טיפול. לכן כשאדם מבקש שבמוסך, שמוכר שירותי טיפול לרכב, יעבדו אנשים עם תעודות, זו דרישה הגיונית, בלי שום קשר לכך שאנשים מטפלים ברכב בבית בלי תעודה. פשוט אין קשר.

פורסם

ההבדל בינינו -

שאני מבין שהכל יכול לקרות בכל מקום שנוגעת בו יד של בן אדם.

למען הסר ספק - אני מטפל לבד ב3 רכבים החל מטיימינג ועד מנורה.

בחיל האוויר לא סוגרים ברגים חיילים שמרוויחים גרושים?

כל עוד יש פיקוח הכל טוב, ולרוב יש .

קורה גם פאשלות , מה לעשות?

בכל מקום שבו יש אנשים יהיו פאשלות .

ומכונאים בצבא שמטפלים בריו/האמר וכן הלאה?

מפלצות ברזל - לא רוצה אפילו לדמיין מה קורה אם יש כשל בבלמים.

פורסם

אצל עובד מוסך לא מדופלם וחסר ניסיון זה יכול לקרות הרבה יותר ממכונאי מדופלם עם ניסיון. זה כל מה שאני אומר. ואם אתה סומך על הפיקוח, לך תראה מה הוא שווה בענף הבניה. לא הרבה. זו הסיבה שלקוח סביר מצפה שבמוסך יעבוד השני ולא הראשון.

פורסם

ואם עובד מוסך עם נסיון ולא מדופלם?

מה אז הסטטיסטיקה?

אני לא טוען שיש פיקוח עודף .

אני רק אומר שמי שדורש תעודות מקצוע בתשלום, שידרוש גם כאשר מטפלים בו בחינם .

אחרת?

זה מה שהחיים שלו שווים?

250? 300? 350?

• תוכן חדש...