Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שומאכר היה נחמד אם היית גם נותן שמות במקום תיאורים כלליים לאורך ההודעה, מאיזה רכב היית בהלם? איזה רכב התנדנד? וכו׳

בהלם חיובי - 488GTB.

פחות הלם אבל עדיין - 911GTS.

"מתנדנד" (שוב, הכל יחסי כן? לא נדנדה בגינה) - G63.

יש עוד רכבים שיצא לי לנהוג עליהם אבל אלו שציינתי רלוונטיים מבחינתי לנושא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

השמועה אומרת שעוד מעט יהיה כאן מבחן לרכב שעולה קרוב למיליון ש"ח.

אבל, כאמור, רק שמועה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

הרכב הכי יקר שנסעתי עליו היה ג'יפ של מרצדס תסלחו שאיני זוכר את הדגם שחבר של אבא שלי הביא לנו כשהיינו בסנט פטרסבורג ועשינו איתו נסיעה לכמה ימים לפינלנד. כל הפיצ'רים והגאדג'טים והמנוע החזק, הנוחות בפנים והיציבות של הרכב.

הכל היה טוב ויפה עד שהכריות אוויר של המתלים התפוצצו, קודם התפוצץ צד אחד, ואז נסענו באלכסון, לא הרבה זמן אחריו גם הצד השני. ומאותו רגע לא היו בולמי זעזועים בכלל. אשכרה הרגשנו כל אבן ובור הכי קטנים על הכביש. מזל שזה קרה רק לקראת סוף הטיול.

חלום לנהוג על רכבי יוקרה, יצא לי גם לנסוע על מיאטה ושברולט קאמרו ישנה שחבר שלי שיפצר למרוצי דראג (חיה מטורפת) וזהו נראה לי. גאדג'טים וכאלה פחות מעניינים אותי, זה הכח התאוצה והיציבות על הכביש. מבחינת נוחות מושב וגובה אני אסתדר כבר עם כל דבר (אחרי מאזדה 323F שנת 96 שהייתה דבוקה לרצפה עם אחד הכיסאות הכי לא נוחים שיש אני אסתדר עם הכל).

בסופו של דבר מה שבעיקר עושה את החוויה מהנה זה לא רק יכולות הרכב אלא גם ואולי בעיקר יכולות הנהג. קח את הרכב הכי יקר שיש, לא תדע להשתמש ו/או לא יהיה בך את הרצון הזה להביא אותו לקצה גבול היכולת לנצל כל יתרון אפשרי שהרכב נותן אז אתה לא תהנה, או שתהנה יחסית אבל תחפש תירוצים למה לא היית קונה רכב כזה גם אם הייתה לך את ההזדמנות. הייתי נהג לילה בחברת ליסינג ויצא לי לנסוע על הרבה דגמים שונים, רובם מכוניות פלסטיק כמו שהייתי קורא להן אבל היו פה ושם כמה מכוניות מנהלים עם קצת יותר יוקרה ובוסט. מכל אחת אפשר היה להוציא משהו אקסטרה (כמובן אם זה ידני אז בכלל). דברים שהייתי עושה עם קיה פיקנטו או עם דאצ'יה סנדרו (ידניות) אני לא חושב שהמהנדסים של הרכב כשהם תיכננו אותו זה השימוש אליו הם התכוונו כל כך....

עריכה אחרונה על ידי Krishi
פורסם

יצא לי לנהוג על הS500 LONG בחניה, כיף, ונוח, אך לא מעבר, לא בגלל הרכב, אלא אי אפשר להסיק יותר מדי מסיבוב בחניה.

חוץ מזה שכרתי פעם פרארי F430 באיטליה, וזה היה פשוט חלום, אהבתי את צליל המנוע, ובכלל איזה מנוע, רמת הדיוק של הכל, תגובת הגז והברקס, ואני מדבר על רמת דיוק שלא ראיתי באף רכב אחר, וגם מהירות העברת ההילוכים האוטומטית , מה שפחות היה טוב זה הנוחות אבל ברור שאני לא מחפש נוחות ברכב כזה, ואני זוכר גם שהראות אחורה היתה די קשה, לו היה לי תקציב, הייתי בהחלט קונה אחת.

פורסם
יצא לי לנהוג על הS500 LONG בחניה, כיף, ונוח, אך לא מעבר, לא בגלל הרכב, אלא אי אפשר להסיק יותר מדי מסיבוב בחניה.

חוץ מזה שכרתי פעם פרארי F430 באיטליה, וזה היה פשוט חלום, אהבתי את צליל המנוע, ובכלל איזה מנוע, רמת הדיוק של הכל, תגובת הגז והברקס, ואני מדבר על רמת דיוק שלא ראיתי באף רכב אחר, וגם מהירות העברת ההילוכים האוטומטית , מה שפחות היה טוב זה הנוחות אבל ברור שאני לא מחפש נוחות ברכב כזה, ואני זוכר גם שהראות אחורה היתה די קשה, לו היה לי תקציב, הייתי בהחלט קונה אחת.

גם לי יש נסיון עם 500s לונג. לימוזינה בהמה שתפקידה לתת מקסימום נוחות וניתוק ליושבים ברכב. עד 100 קמש זה פשוט מוזר להיות ברכב ( מרגיש כמו סימולטור) 100 עד 160 מתחילים להרגיש הבדל לעומת נגיד סופרב אבל לא משהו ענק. מעל 160 : שם המנוע עם ההספק העודף ומערכת המתלים ועודף הבידוד האקוסטי נותנים הרגשה שהרכב במצב הטבעי שלו. הסופרב באיזורים האלה כבר מרעישה,מגיבה לכל קפל כביש ומתאמצת.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם
קח את הרכב הכי יקר שיש, לא תדע להשתמש ו/או לא יהיה בך את הרצון הזה להביא אותו לקצה גבול היכולת לנצל כל יתרון אפשרי שהרכב נותן אז אתה לא תהנה, או שתהנה יחסית אבל תחפש תירוצים למה לא היית קונה רכב כזה גם אם הייתה לך את ההזדמנות.

כנ"ל גם לגבי רכבי יוקרה שהם לא ספורטיביים בעליל, ובנויים לנוחות.

אם אתה מאלה שלא אכפת להם אם הם יושבים על כורסאות בסלון מפואר במלון 5 כוכבים, או על הברזלים בעיגול, אתה לא תבין על מה המהומה בS500, כי הסופר לנסר של אחיך עושה את אותה העבודה בדיוק.

אם אתה מכיר את כל הפיצ׳רים, ויודע לנצל אותם נכון, אתה תהנה הרבה יותר מברכב פשוט.

דוגמא - בקרת שיוט וסטייה מנתיב באיוניק. מי שלא מכיר את זה, או לא יודע להשתמש בזה, יגיד "למה אני צריך את זה, אני בכלל רוצה לשלוט ברכב, ובקרות זה לא תחליף לנהג ובלה בלה בלה".

אבל אם אתה לומד לתפעל אותם, אתה תהנה הרבה יותר מהרכב, ותתעייף הרבה פחות בנהיגה בנסיעות ארוכות.

בדיוק כמו אמא שלי עם הפריוס שלה, שמתעקשת לנהוג במצב eco (עינוי לדעתי), ולא רוצה לדעת למה צריך בכלל מנוע חזק יותר (או לפחות לבטל את הeco בפריוס).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יצא לי לנהוג במונאקו ברכבים שעולים הרבהההה יותר ממליון שקל, אהבתי יותר איך שהם נראו מאשר לנהוג בהם, הראש תמיד עבד איך לא לשרוט או לדפוק אותם

פורסם

לא יודע אם זה נחשב, אבל הרכב הכי יקר (ונדיר) שיצא לי לנהוג בו הוא Dodge Viper דור 1, אדומה עם פסים לבנים. המחיר המקורי שלה (ב-96') היה באזור ה-50-60 אלף דולר, אז לא יודע אם זה נופל בהגדרה של רכבים במליון ש"ח של ימינו.

הנסיעה היתה במסלול קצר בצרפת. לא עברתי את ה-70 קמ"ש. פחדתי לעבור גם את ה-50. ההגה היה קשה (בלי תגבור), הקלאצ' היה כבד מאוד. הריחות מהכביש, המנוע והאזוז (הוא יושב מתחת לדלת) היו יותר מידי. ומהרגע שהמנוע הזה (V10, 8L) קם לחיים, נדמה שנוהגים בקטר רכבת ולא ברכב.

ב-10 דקות הראשונות חששתי לשבור/להרוס/לפגוע ברכב בכל צורה שהיא. ב-5 דקות האחרונות כבר התחלתי להיכנס לפניות מהר יותר, ולהאיץ בחוזקה (יחסית, כן?) ביציאה. חוויה.

לא מסוגל לדמיין רכב כזה כדיילי. אבל כרכב סופ"ש/מסלול - נשמע כמו אגדה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
יצא לי לנהוג במונאקו ברכבים שעולים הרבהההה יותר ממליון שקל, אהבתי יותר איך שהם נראו מאשר לנהוג בהם, הראש תמיד עבד איך לא לשרוט או לדפוק אותם
לא יצא לי לנהוג ברכב ששווה מליון שקל, מקסימום באחד שהיה שווה אז 200 ומשהו אלף (ביואיק לוצרן שכורה), אבל בשבילי זה גם משהו שדי ביטל לי את ההנאה מהרכב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אומר כזה דבר. אתה נוהג ברכב של 500-600 אלף ש"ח ומעוניין לשדרג ל"דרגה" הבאה. אתה חושב שנכון להוציא כ 100-200 אלף ש"ח בשביל השידרוג הזה אבל היבואנים מבקשים מיליון ש"ח. מה תעשה?

פורסם

תבחן את העסקה לגופה. האם ההוצאה הנוספת מתאימה לכיס שלך ולדרישות שלך. זה נכון לפיקנטו ולפרארי באותה מידה.

וכמובן נהל מו"מ מול היבואן (אין לי מושג כמה אפשר להוריד בסגמנטים האלה, אבל מקריאה בפורום עולה שלא מעט).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממה שאני חוויתי - אם אתה לא לוקח את הרכבים האלה לשימוש אליו הם נועדו - לקצה הזה שהם אמורים לספק בין אם זה שטח או מסלול

עיקר ההבדלים יהיה פשוט מהכוח שלהם - היכולת להאיץ והיכולת להוריד כוח לכביש (מומנט)

ובמקביל לזה האבזור שלהם ואיכות הנסיעה.

אם אתה באמת לא הולך לנצל את יכולות הניהוג של הרכבים האלה - פשוט תתרכז בלמצוא רכב שעונה לך על הצורך בכוח ועל האבזור, זה יסגור לך את הדילמה לגבי מה תהיה הרכישה הבאה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הנאה ברכבי יוקרה נובעת מהרבה סיבות. כפי שציינתי בהודעה קודמת, גם מנראות (לפחות אצל חלק מהרוכשים). אני לא חושב שלקיחת רכב כזה או אחר לקצה שלו זה הפרטמטר היחיד של האם לרכוש אותו או לא. אם אני לא יכול לקחת לקצה מאזדה 3 וגם לא אאודי RS3, אני עדיין אהנה יותר עם האאודי בכביש מפותל.

ברכבים לא ספוטיביים, כדוגמת האס קלאס, לנהג שכל יעודו זה להגיע מנקודה A ל B בצורה הרגועה והשקטה ביותר, הפער הוא אדיר ממשפחתומטית סטדרטית.

אני כמובן לא אתווכח עם ההתרשמות של כל אחד ואחד פה משני סוגי הרכבים אבל זאת דעתי.

• תוכן חדש...