Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת , הסט הנוכחי שלי הוא מהסידרה הנמוכה של הרץ ואני פחות מתחבר לצליל שלו.

המערכת הנוכחית ברכב , מגבר MASSIVE AUDIO BX 4.

סאב של CW.

קומפוננט HERTZ ESK 165 אם אני זוכר נכון את הדגם .

ניסיתי לשחק עם הכיוונים במגבר אבל אין הרבה שפעה . עדיין אני צריך להוריד את ה treble כמעט למינימום .

רוב הדיסקים (אני שומע בעיקר דיסקים כדי לא לאבד מהאיכות) נשמעים מעולה ,

אבל דיסקים עם חומר ישן (למשל רוק משנות ה 70 עם הקלטות של פעם , למרות שהחומר עבר remastering ) נשמע די על הפנים.

הלכתי למתקין שאני מכיר שנים והוא הציע לי סט של מורל וירטוס .

אבל אז עשיתי גוגל על הסט הזה ובאחד מהשרשורים בפורום הזה אחד הגולשים הסתייג וכתב הטוויטרים שלו צורחים .

אני מוכן אפילו לקנות משהו מיד 2 . לא חייב חדש , אבל אני לא מצליח למצוא מה מתאים לדרישות שלי.

ובכלל , זה מאד בעייתי כשמגיעים למתקין ואחרי שהוא פותח וקורע את האריזה ומתקין את המערכת , רק אז לגלות שהצליל לא משהו.

כי זה תלוי מגבר / סאב / קומפוננט וכו וכו.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

האם ניצלת את האפשרות של הנחתת הטוויטרים דרך הקרוסאובר, ככל שקיימת אפשרות כזו (ובסדרה שציינת אמור להיות)?

האם יש אפשרות למקם את הטוויטרים באופן שונה מהמצב כיום - איפה מותקנים ולאן פונים אגב?

האם יש בידוד שמותקן ברכב?

פורסם

אין לי שום ידע בנושא ככה שלא פירקתי את הפלסטיקה של הדלת ועשיתי כיוונונים . האמת שגם אין לי כלים , אם יש חבר פורום מפתח תקווה הייתי שמח להגיע אליו לנסות את זה . מדובר לדעתי ב 2 דקות עבודה , כי זה מה שלקח למתקין כשהוא הסתכל ואמר לי שזו הסדרה הנמוכה .

במגבר זה מאד פשוט לשחק כי הוא מונח מתחת לכסא נהג.

אין בידוד , אבל זה לא רלוונטי , הרכב עומד בחניון מינוס 1 , שבת , אף אחד לא נוסע שם ואני מנסה לכוון כשהרכב סגור , מנוע דולק והרכב בניוטרל , אין רעשי מנוע מן הסתם ולא רעשי גלגלים כי האוטו עומד . עדיין הצליל שלהם חזק לי מדי .

הם נמצאים במקום שלהם , הפלסטיק המשולש שליד חלון הנהג והנוסע מכוונים אחד מול השני בזווית מסויימת כמו בתמונה הזו:

https://goo.gl/images/R4SSEH

כמו שכתבתי , הייתי שמח לנסות בעזרת מישהו שמבין לפרק את הדופן של הדלת ולכוון אותם.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

הסדרה הנמוכה זה דיצ'י (שלא מציעה למיטב ידיעתי הנחתה לטוויטרים). הדגם שציינת זה אנרג'י שהיא מעליו.

בידוד/איטום אלו ביטויים שמשמשים להגדיר סט שלם של פתרונות אודיו לרכב.

אין מטרה בלעדית להשתקת רעשים חיצוניים אלא גם לאפשר לרמקולים סביבת עבודה טובה יותר. אותה סביבה משופרת מאפשרת לרמקולים להפיק את הסאונד בצורה טובה יותר וכתוצאה מכך לשפר את הסאונד הכולל.

זה אגב גם בדיוק מה שנאמר לך כבר לפני כמעט שנתיים, כשהעלת בפנינו את אותה הבעיה.

שם אגב, ציינת את הדגם DSK 165.3, שבו אין אפשרות שינויים לטוויטרים.

עוד שבועיים ויומיים אמור להתקיים מפגש מרכז ליד הקניון ברמת גן.

הזדמנות טובה להכיר חברים מהאזור וכן לשמוע ציוד שונה.

פורסם

מסכים לגבי השרשור מלפני שנתיים , לקח קצת זמן עד שקיבלתי החלטה.

עד שהרמתי את עצמי מהכורסא והגעתי למתקין לשמוע ממנו מה האפשרויות עבר המון זמן.

בינתיים החלטתי להשקיע סכום של 1000 שח פלוס מינוס בסט חדש או משומש , אבל כן הייתי שמח לדעת לפני שאני זורק כסף לפח שלפחות הפעם הטוויטר יישמע טוב יותר . כמו שאמרתי זה נעלם, אף פעם אי אפשר לדעת איך זה יישמע לפני שמפרקים ומתקינים ואז זה כבר מאוחר מדי.

האמת שאין לי בעיה להגיע , אבל לדעתי רוב הדברים שאשמע במפגש יהיו סטים יקרים בהרבה מהתקציב שאני מכוון אליו . (סט הכוונה מגבר סאב וקומפוננט ) .

אני קורא את השרשורים בפורום ורואה על איזה סטנדרט מדובר ברוב המקרים.

אבל תודה , אשקול את זה .

פורסם

חיכית שנתיים, מה זה עוד שבועיים? :wink:

אני לא נוכח במפגשים הללו כבר מספר שנים, אבל יש מצב שיהיו שם גם רכבים סטנדרטיים.

אבל, מדובר גם למצוא מישהו, אם לא מכאן, שמאזורך או שם במקום לעזור או להכווין עם פירוק ככל שידרש.

יכול לנסות לברר מול רכז המפגש (ראה דביקים).

עוד פתרונות אפשריים - בניית מעגל הנחתה חיצוני, הסטה פיזית של הטוויטרים או משהו דומה.

פורסם

הכל טוב , תודה רבה על הטיפים .

זו לא הבעיה של עוד שבועיים .

אחרי שכתבת שבסידרה שלי אין אפשרות לכוון את הטוויטרים אז חשבתי שיהיה מיותר להגיע ולפרק כי אין בשביל מה .

האמת שבחודשים האחרונים ממש מציק לי הסאונד בחלק מהדיסקים שלי .

ככה שחשבתי לעשות משהי קל ופשוט גם אם במחיר טיפה גבוה.

רק רציתי לדעת אם הסט של מורל וירטוס באמת יעשה את העבודה .

בגלל שכל החוטים כבר מושחלים, המתקין אמר שלא ייגבה עבור עבודה . רק יפרק את הקיים ויתקין חדש .

פורסם

כמוך-כמוני, גם קראתי על צרימה של הוירטוס אצל חלק מאלו שהתקינו. לא יצא לי לשמוע אישית סט כזה עדין.

בחיפוש קל יש שרשורים כאלו ואחרים גם על סטים אחרים של מוראל, עם דעות לכאן ולכאן.

עשה ניסוי (לא שאני בטוח לחלוטין מה תהיה משמעות התוצאות) -בלי להנחית את ה-Treble במערכת (לפחות לא יותר מדי) הסתר עם היד או אמצעי אחר את הטוויטרים. כלומר לחסום את הקו הישיר ביניהם לאוזן שלך ויותר לייצר הסטה לכיוון השמשה/דשבורד וראה מה התוצאה.

פורסם

חשבתי גם על זה , צודק .

אבל כמו שהכל עובד אצלי לאט עד היום לא הזזתי את עצמי עם איזה דבק נייר שקוף או איזולירבנד כדי לנסות .

אני אבדוק ואם גם זה לא יילך אז אמשיך לחפש ברשת משהו שכולם מסכימים לגביו וגם עומד בתקציב.

שוב תודה על עזרה.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חוזר לעדכן, כרגיל משהו צריך לקרות כדי לגרום לי לזוז . אז שבוע שעבר הכבל שמחבר את המולטימדיה למגבר נקרע , כנראה בגלל שהמגבר מתחת לכיסא והבת שלי הזיזה את הכיסא על המסילה . שבוע וחצי נסעתי בדממה מוחלטת עד שהגעתי למתקין בפתח תקווה (קרוב לבית) לטפל בבעיה ועל הדרך גם להחליף סט קומפוננט .

הותקנו מורל טמפו אולטרה , בלי בידוד ושאר עזרים טקטיים, נשמעים הרבה יותר טוב מהסט של הרץ . אני רק יכול להצטער שמראש לא התקנתי סט כזה .

• תוכן חדש...