Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים ברשותי פוקוס 08

לאחרונה קיימת אצלי בעיה שבהם לוקח לאוטו בבוקר שקר המון זמן להגיע לטמפרטורת עבודה.

לא יודע אם ידוע לכם ,טמפרטורת העבודה התקינה בפוקוס היא עד 72 מעלות בה הוא מושך טורים וממיר המומנט דואג לסחוב את הטורים למעלה גם בשיוט על מנת להתחמם . (את הטמפרטורה אני יודע מכיוון ויש לי סמך OBD2 שמחובר אונליין תמיד באוטו)

בכל אופן הבעיה היא שלאחרונה לאוטו לוקח המון זמן להגיע לטמפרטורת עבודה כאשר המזגן מכוון על חימום ( גם אם לא מופעל !!) בעצם היותו של מחוג המעלות מופנה כלפי חימום גם אם הוונטה לא עובדת קיימת השפעה.

נסיעה כאשר המזגן לא מופעל אך מופנה כלפי קירור , לוקח לאוטו להגיע ל72 מעלות תוך 7 דקות בערך

אך כאשר מופנה בורר המזגן לחום לוקח לאוטו מעל 15 דקות להגיע ל72 מעלות .

גרוע מכך נניח ונסעתי כאשר הבורר מכוון על קירור והגעתי ל84 מעלות .

ברגע שאני משנה את הבורר לחום (גם אם לא מופעל המזגן)

הטמפרטורה צונחת באופן איטי לכייון ה69.

חשוב לציין שכל מה שני כותב מתייחס לנסיעה בין עירונית .

אשמח להבין מדוע ולמה זה קורה ,ואיך ניתן לפתור את זה.

התרמוסטט באוטו יחסית חדש אגב והוא מקורי

אגב ידוע לי שהמזגן על חום בעצם עובד על המים של המנוע, אך לעולם זה לא השפיע כמו שזה משפיע עכשיו באופן קיצוני ככ

יפני זה הכי אחי

פורסם

אורן, לא הבנתי את ההסבר שלך לגבי 72 מעלות.

72 מעלות זה לא טמפ' עבודה בפוקוס, היא אמורה להיות 95-97 מעלות כמו בכל רכב אחר.

פורסם
אורן, לא הבנתי את ההסבר שלך לגבי 72 מעלות.

72 מעלות זה לא טמפ' עבודה בפוקוס, היא אמורה להיות 95-97 מעלות כמו בכל רכב אחר.

הכוונה לטמפרטורת עבודה היא שהממיר מומנט מחוץ לעיר מופעל עד 72 מעלות

( נניח ואני אסע 100 קמ"ש כאשר הטמפרטורה היא על 69 מעלות , אז אני אמצא את עצמי על 3000 סל"ד , אבל ברגע שאגיע לטמפרטורת מנוע של 72 מעלות הממיר מומנט ישתחרר ואז הטורים ירדו לכייון ה2400 . )

הבעיה אצלי בפועל שהאוטו מגיע לשיא הטמפרטורה שלו בבוקר (6 בבוקר) בנסיעה מחוץ לעיר סביב ה83 מעלות .

וברגע שאני מפעיל את המזגן את חימום או שמספיק מחוג המזגן יהיה על חום , אז טמפרטורת המנוע צונחת באופן ניכר ואז אני מוצא את עצמי נוסע עם ממיר מומנט תפוס עד שאני מגיע ל72 מעלות .

מה שגורם לצריכת דלק לא תקינה ולנסיעה רועשת .

יפני זה הכי אחי

פורסם

כנראה - כאשר הבורר על מצב חימום, המדף של החימום הפנימי פתוח.

ויש זרימת אוויר על הרדיאטור הפנימי - גם ללא הפעלת המאוורר - דבר הגורם לקירור הרדיאטור.

לכן - הטמפרטורה עולה יותר לאט.

מנגד - כאשר הבורר לא במצב חימום - המדף סגור, ואין מעבר אוויר על הרדיאטור הפנימי.

הנוזל ברדיאטור הפנימי לא מתקרר - ולכן הטמפרטורה של נוזל הקירור במנוע, עולה יותר מהר.

צודק בוקי בהערה שלו - הייתי בודק גם את מצב הטרמוסטט.

טמפרטורת פתיחת הטרמוסטט - אמורה להיות מ אזור ה 80 ומעלה.

(כדאי לנסות להשיג את נתוני היצרן לגבי הטרמוסטט - לישראל ומדינות חמות.

מאחר ואפשר ובישראל - פתיחת הטרמוסטט ממתוכננת להיות מוקדמת יותר)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רדיאטור חימום פנימי הוא חלק ממערכת קירור, הגיוני מאוד שזרימת האוויר דרכו משפיעה על הטמפרטורה במערכת. זאת אומרת זה היה הגיוני במערכת לא מבוקרת.

במערכת מבוקרת השינויים האלו אמורים להיות מקוזזים על ידי פתיחה גדולה או קטנה יותר של הטרמוסטט.

פורסם

לפי דעתכם הבעיה אז הבעיה היא בעצם ה

טרמוסטט ?

הבעיה היא בעיקר בנסיעה מחוץ לא בתוך העיר

בתוך העיר הרכב מגיע ל89 ,הבעיה מתחיל בנסיעה מחוץ לעיר עם מזגן על חום .

אגב אולי הבעיה אצלי טמונה בזה שהרכב מתחיל את נסיעתו הראשונה בעצם ישר בנסיעה בין עירונית ?

יפני זה הכי אחי

פורסם

אין לך שום בעיה בהרגלי הנסיעה או השימוש, יש לך בעיה בטרמוסטט (הוא לא נסגר לגמרי וכנראה שהוא תקוע, מעט או יותר, במצב פתוח).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יש דרך לפתור את בלי לפרק ..

פעולת הפירוק שלו מתישה בצורה בלתי רגילה .. צריך לפרק רצועת אביזרים שעל מנת להחזיר אותה צריך כלי שמגיע רק בערכה חדשה, לפרק אלטרנטור ולאחר מכן הגישה זוועתית מאוד ..

ביצעתי את הפירוק והחלפה לפני שנתיים כמעט ( באופן יזום )

יפני זה הכי אחי

• תוכן חדש...