Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

לפני כיומים נכנסו בי מאחור בגלישה בפקק,הנזק הוא די קטן,שפשוף בטמבון ופנס ערפל שבור.

הרכב שלי הוא פרטי בבעלותי הרכב הפוגע הוא רכב ליסינג.

התקשרתי לביטוח וניתנו לי כמה אופציות.

האחת היא דרישה בשם ,אני מתקן את הרכב במוסך לבחירתי ואז הם מנסים להוציא את הכסף מהביטוח של הצד ג'.(צריך לתת צ'קים דחויים למוסך ולשמאי)

או להפעיל פוליסה שתגרור עליה של 3 שנים בפרמייה ולמטיב ידיעתי גם השתתפות עצמית.

כמובן שארצה לבדוק את הרכב במוסך שיבדק יותר לעומק לראות שאין נזק מלבד מה שנראה לעין.

איך הכי כדאי לעבוד? דרישה בשם? הפעלת הפוליסה?

דו"ח גלובאלי?

אשמח לעצה טובה.

תודה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

לפי התאור שלך הגישה של דרישה בשם היא הנכונה. הפעלתי אותה יותר מפעם אחת - היו כמה שנים שבהם הישבן שלי של הרכב שלי זכה לנשיקות לא עדינות במיוחד בתדירות של פעם בשנה - שנתיים. אם מדובר בתאונה שבה אין אפשרות משמעותית להתמקחות לך על השיטה הזו. אם גם לרכב הפוגע נזק משמעותי כמעט מובטח שלא תהיה בעיה לקבל את הפיצוי, שכן הנהג הפוגע ישלם השתתפות עצמית זהה בין אם חברת הליסינג תשלם לך ובין אם לאו.

תביא בחשבון שאם אתה עורך שמאות לרכב - וזו תהיה דרישה בכל מקרה - תוכל לתבוע את הביטוח שלך אם לא תקבל את הפיצוי מהצד הפוגע. בכל מקרה, אם תביא בחשבון את עלות ההשתתפות העצמית ועלית הפרמיה, ואת הסיכון של תביעה נוספת בתוך 2-3 השנים הבאות שלגרום לך קושי בביטוח הרכב בהמשך, הרי שאפילו ספיגת הנזק (לפחות זמנית, שכן תוכל לתבוע את הפוגע בבית המשפט, אלא שהתהליך ייקח זמן) עשויה להיות כדאית לך יותר מהפעלת הביטוח שלך.

בכל מקרה הגש לביטוח שלך הודעה על התאונה, יתכן מצב שבו תרצה לתבוע אותו בהמשך, יתכן אפילו מצב שבו הצד הפוגע יתבע אותך. כל עוד אינך מגיש תביעה הרקורד שלך לא נפגע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעבר לדברים האחרונים שנאמרו, אציע רק ללכת לשמאי שלך ולמסור לו צ'ק דחוי, לשמוע מה סדר גודל עלות התיקון ולהחליט-האם תיקון על חשבונך ואז בקשה לתשלום מהפוגע(צק דחוי במוסך גם כן)או דוח גלובלי, שזו האופציה הרבה יותר נוחה כיוון שגם אם חברת הביטוח של הפוגעת תנסה למשוך את התשלום, לא שילמת אלפי שקלים שאולי תצטרך באותו החודש אלא תחכה עם התיקון עד לקבלת הכסף.

פורסם

תודה רבה.

לדעתי באמת אלך לכיוון הדוח הגלובאלי כי בתור התחלה אין לי פנקס צ'קים בכלל.

ודבר שני הנזק לא גדול שהוא דרוש תיקון דחוף.

במידה ואני מחליף בעצמי בנתיים את המחזיר אור האחורי עד שאני אסדר את כל הרכב,האם אני יכול להביא חשבונית קניה ולכלול אותה בתוך התביעה? כמובן אני לא אקנה חדש מקורי מהחברה שיעלה לי 1000 ש"ח אני ארכוש בחו"ל או מפירוק מקורי בארץ.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתה צריך להביא דוח שמאי בכל מקרה, אפילו תשלם לו אם כך ישירות וכשתשלח לחברת הביטוח של הפוגע את עלות השמאי תדרוש שהסכום ישולם לך.

מעבר לזה, אתה כלל לא חייב לתקן ולא להציג חשבונית-לי באופן אישי במקרה דומה חברת הביטוח של הפוגע ניסתה לעשות לי את שיטת המצליח ולקזז לי את המעמ, אך לאחר מכתב חריף שכתבתי להם קראו לי לאסוף צ'ק על הסכום הזה גם כן.

פורסם

כשלי היה מקרה דומה חברת הביטוח שילמה לי ישירות.

כך או כך אתה צריך הערכת שמאי. חפש בפורום אלי אמרן, מאוד מומלץ, בנוסף חבר שלא בפורום שהמלצתי לו על אלי היה מאוד מרוצה.

לשמחתי לי אישית לא יצא עדיין להשתמש בשירותים שלו.

• תוכן חדש...