Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול רכישת אוקטביה 2015 מליסינג רגע לפני העברת הבעלות

Erez David
שימו לב! השרשור הזה בן 1944 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

לפני מס' ימים רכשתי סקודה אוקטביה 2015 אמבישן מאחת מחברות הליסינג הגדולות והמוכרות.

הרכב עם 70000 ק"מ והיה אצל נהג יחיד בחברת הייטק. (וכן אני יודע שזה לא העסקה הכי מומלצת... אבל לא היה לי את הזמן והאנרגיה לחפש ביד 2 רכב פרטי... טעות כנראה:?)

למרות שהציגו לי בדיקה דיי נקיה מטעמם עדיין לקחתי את הרכב למכון מטעמי והרכב יצא דיי נקי מלבד פגמים קלים שתוקנו ע"י חברת הליסינג.

מה שקרה בינתיים הוא שאתמול יום לאחר שקיבלתי את הרכב הופיעה הודעת שגיאה (שכבר דובר עליה כאן בפורום...) בהמהלך הסיעה:

Error service: leave vehicle only when selector in position p

error_skoda.JPG

מעבר להודעה לא הרגשתי שום דבר חריג בנסיעה עצמה.

לאחר בדיקה כאן בפורום ובגוגל הבנתי שההודעה הזאץ יכולה להוות אינדיקציה לבעיה בגיר (הבעייתי ממילא) של הרכב.

השאלה היא מה אני עושה עכשיו...? יש כמה אופציות:

1. לקוות שזה לא יחזור או שלפחות אם זה חוזר אז עדיין זה ישאר בגדר התראה וזהו.

2. קיבלתי שנה אחריות על הרכב שזה כולל גיר ומנוע אז אני יכול לדרוש מחברת הליסינג שמכרה לי לטפל בזה אך קשה לי להאמין שהם יטפלו אם הרכב נוסע כרגיל ללא בעיות

3. מכיוון שהעברת הבעלות לא בוצעה עדיין (תתבצע ברביעי בבוקר לאחר החג...) אני יכול להתייצב אצלם ברביעי בבוקר מיד אחרי החג ולדרוש את ביטול העסקה... זה יהיה מסובך מכיוון שלקחתי מימון שעכשיו צריך לבטל והם עלולים לדרוש עלויות, קנס וכו' או פשוט לסרב.

מה הייתם מציעים לי לעשות?

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

יפה שהצלחת לקרוא את התקלה. הכתובית לרוב מופיעה לשנייה ונעלמת.

השאלה היא אם זה משהו שאפשר "לחיות" איתו או שעל זה שווה להיכנס למלחמות מול חברת הליסינג עכשיו...?

לא מצאתי לזה תשובה חד משמעית בשום פורום שחיפשתי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בטח להלחם. לדעתי שווה לשאול במוסך היבואן האם יכירו ברצון טוב לתקן התקלה בחינם. אז לא תצטרך את חברת הליסינג. זו תקלה ידועה ונגררת.

מכוני בדיקה לא באמת בודקים את הגיר הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בטח להלחם. לדעתי שווה לשאול במוסך היבואן האם יכירו ברצון טוב לתקן התקלה בחינם. אז לא תצטרך את חברת הליסינג. זו תקלה ידועה ונגררת.

מכוני בדיקה לא באמת בודקים את הגיר הזה.

הרכב כבר עבר את תקופת האחריות יצרן אבל זכור לי שראיתי איפשהו שיש אחריות של היצרן על הגיר שהיא מעבר לשנתיים של הברירת מחדל... (5 שנים או 150000 ק"מ... לא ממש זוכר...) יש דבר כזה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן. אחרי מאבק משפטי קשה הם האריכו אחריות ל 5 שנים אבל דווקא לא על החלק הזה בגיר... ורק לרכבים עד 2014 .

בכל מקרה , גם מחוץ לאחריות לך תנסה לשאול . אין מה להפסיד . זו הרי תקלה נפוצה .

אתה לא הראשון ולא השני שמגיע עם סיפור כזה לפורום.

עריכה אחרונה על ידי save
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במכון בדיקות כללי לא מחזיקים במחשב יעודי לסריקת תקלות, וברכבים מודרניים חייבים להתחבר למחשב של הרכב בשביל לעשות דיאגנוסטיקה. לכן הבדיקה שהם עושים היא די חלקית.

לדעתי הטענה שלך שגויה לגבי זה שאתה לא יכול לממש אחריות על "רכב שנוסע כרגיל", כי ברכב יש תקלה. השגיאה נרשמה במחשב, ברגע שהרכב יגיעה למוסך יסרקו את הרכב לתקלות ויתקנו את הבעיה.

האופציה הראשונה, פשוט להעלם מהתקלה היא האופציה הכי גרועה. ברכבים האלה אם קופצת שגיאה, זה אומר חד וחלק שיש תקלה.

התקלה הזאת היא לא דיל ברייקר, לא כדאי לבטל את העסקה רק כי יש תקלה.

תנסה להגיע איתם להסדר שהם מתקנים את זה עכשיו או שאתה מבטל את העסקה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתקלתי בכמה אוקטביות אצלנו בחברה עם זה ולאון סטיישן אחת והם פשוט התעלמו מההודעה - לנהג הליסינג הממוצע זה פשוט לא מפריע.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השאלה היא אם זה משהו שאפשר "לחיות" איתו או שעל זה שווה להיכנס למלחמות מול חברת הליסינג עכשיו...?

לא מצאתי לזה תשובה חד משמעית בשום פורום שחיפשתי...

יש לך פה בשירשור תשובה בהודעה מספר 3.

לא מדובר בתקלה בגיר אלא בורר הילוכים שלא מזהה נכון את מצב ההילוך הנבחר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על העיצות המועילות!

אני אגש לאחר החג ישר על הבוקר לחברת הליסינג ואדרוש את תיקון התקלה עוד לפני שהעברת הבעלות תתבצע. למרות שכאן אני תלוי ברצונם הטוב מכיוון שחתמתי על יפוי כח להעברת בעלות כך שהם יכולים לעשות זאת בלעדי אבל אני מקווה לא להגיע איתם למקומות הללו.

אגב, במידה והם יקחו לתיקון ויגידו שתיקנו, יש איזו אינדיקציה אמינה שאני יכול לקבל מהם שהתיקון אכן התבצע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1944 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...