Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בדיני עבודה

dany
שימו לב! השרשור הזה בן 2194 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בוקר טוב חברים,

נניח והתחלתי לעבוד בקיוסק,ללא שום חוזה, בין השעות 08:00 עד 14:00 וימי שישי,

בהתחלה לא היה לי תלוש מסודר והייתי מקבל משכורת מזומן ולאחר שנתיים החלו להוציא לי תלוש מסודר עם כל ההפרשות.

עם השנים השתנו שעות העבודה בחלק מהימים, נניח מ-14:00 עד 20:00 (כלומר זה לא השעות שבהם התחלתי לעבוד) ולהזכירכם אין שום חוזה ביני לבין בעל המקום.

כעת לאחר חמש שנים ברצוני לעזוב את מקום העבודה בגלל סיבות כגון אי תשלום ימי מחלה, אי הפרשה לפנסיה ופיצויים ושעות העבודה לא מתאימות לי.

כיצד אני יכול לדעת אם סעיף 14 חל עליי או לא? הרי מעולם לא נחתם שום הסכם עם המעסיק.

האם מעסיק חייב להפריש פיצויים לקופה? או שהוא לא מחוייב להפרשה חודשית ויכול לכסות את חובו בגמר העסקה?

תודה מראש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חייב להפריש רטרואקטיבית או לתת לך את הכסף ביד

היעדר חוזה עבודה אינו פוטר אותו מתשלום זכויות סוציאליות

מצד שני גם אתה לא בדיוק אמא תרזה

ניהלת לפחות יומן שעות נוכחות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שעות העבודה רשומות בתלוש המשכורת (עבור התקופה ללא תלוש ניתן להאריך כמה שעות עבדתי).

אני יכול להוציא את כל הדוחות מקרן הפנסיה, האם שם אמורות להופיע כל ההפרשות לפיצויים?

האם אני יכול לתת למעסיק הודעה על התפטרותי כחוק ולקבל את הפיצויים שמגיעים לי (במידה והופרשו כחוק לקרן)?

במידה ולא הופרש אף שקל לפיצויים עד היום, האם זה חוקי? המעסיק יכול לשלם לי במזומן במעמד הפיטורים?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברצוני לעזוב את מקום העבודה בגלל סיבות כגון אי תשלום ימי מחלה, אי הפרשה לפנסיה ופיצויים ושעות העבודה לא מתאימות לי.

מן הסתם בדוחות הפנסיה תראה דף ריק.

תחשב כמה שכר הגיע לך, ימי חופש, הבראה, הפרשות לפנסיה ופיצויים.

תיעזר באיש מקצוע אם צריך, והגש תביעה.

משכנתא זה קל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הסברתי את עצמי כראוי, הפרשות לפנסיה יש מהרגע שהתחלתי לקבל תלוש(לאחר כשנתיים עבודה ללא תלוש).

הלכנו רחוק מדי עם תביעה,כרגע עדיין עובד במקום.

הפחד הוא לאבד את פיצויי הפיטורין שמגיעים או לא מגיעים לי וזה מה שאני מנסה להבין,

מה הדין שלי כמתפטר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי הרגע את דוחות הפנסיה, אכן יש הפרשות מדי חודש לפנסייה ופיצויים, אך זה רק מתחילת 2015 ולא מיום תחילת העבודה (2012),

במידה ואין מכתב פיטורים,מה קורה עם הכסף הצבור? אני יכול למשוך אותו?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה הוכחה אפשר להציג על כך שעבדתה במקום כלשהוא כאשר לא הונפק לך תלוש ואתה העובד היחיד בו?

מתחיל להרגיש צורך רב בבעל מקצוע בתחום, שמעתי על ארגונים שנותנים שירות בחינם דווקא לעובדים ש"דפקו אותם", מישהו התנסה?

תודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה הוכחה אפשר להציג על כך שעבדתה במקום כלשהוא כאשר לא הונפק לך תלוש ואתה העובד היחיד בו?

מתחיל להרגיש צורך רב בבעל מקצוע בתחום, שמעתי על ארגונים שנותנים שירות בחינם דווקא לעובדים ש"דפקו אותם", מישהו התנסה?

תודה מראש.

תקליט אותו מודה שעבדת בתקופה הנ"ל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...