Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2897 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות תאונה שעברתי השנה בה לא הייתי אשם (נכנסו בי מאחורה), אך נאלצתי לתבוע את תשלום התיקון הגבוה מהפוליסה שלי (כי הפוליסה של המתנגש דחתה את התביעה), ביטוח המקיף שלי קפץ בכמה אלפים. יוצא כעת שצד ג' יעלה לי 2500 ש"ח ומקיף 6200 ש"ח (הסכומים כוללים ביטוח חובה). שיווי הרכב שלי כיום הוא 90K. גולף 2016.

נתון נוסף הוא שבשנה הקרובה הרכב כמעט לא הולך לנסוע. אולי נסיעה בינעירונית אחת בחודש. הוא בחנייה פרטית של בניין (השנה זה לא היה כך). התחלתי לשקול האם אולי כדאי למגן את הרכב באופן כלשהו (איתורן, אזעקה שקטה עם שלט מתריע וכדומה), ולא לשלם את ההפרש הזה של לביטוח מקיף.

עוד נתון: אני על הכביש כבר 25 שנים (לפעמים עם נסועה של 40K בשנה) וזו התאונה הראשונה שלי (וגם היא לא באשמתי).

כמובן שבמקביל אני שוקל לתבוע את זה שהתנגש בי על כל ההפרשים האלה שנפלו עלי, אך עד אז הפרמייה ממש גבוה. כמובן שאם הייתי בטוח שאזכה ואקבל את ההפרשים, הייתי עושה מקיף אך אין לי מושג מה יהיה במשפט, למרות שדיי ברור מי אשם בתאונה.

אני יודע שיש כאן אלמנט של הימור, ועם זאת, איך אפשר למזער אותו היום? מה המיגון המתאים?

אשמח לחוות דעתכם בנושא.

פורסם

אם תוכל לספוג נזק של 90,000 ש"ח עשה זאת. אם נזק כזה גדול עליך אין ברירה אלא לבלוע את הצפרדע.

שאלה לי אליך: אילו התאונה האמורה היתה גורמת טוטאל, ולא היית מבוטח במקיף, כיצד היית מסתדר?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לשאלתך, הייתי מערער על הקביעה ולוקח עו"ד שיסייע. הסיבה היחידה שתבעתי את התשלום מהביטוח שלי היא כי אני דיי בטוח שאזכה בתביעה ואקבל את ההפרש (לא רק הפרמיה גדלה. היו עוד הוצאות בגלל הסירוב הזה). אך מאחר ואתה מתכוון לשאול האם ברור לי שיש סיכוי שאפסיד 90K אם לא יהיה לי מקיף, זה ברור לי. אני רק תוהה על השנה הקרובה שבאמת הולכת להיות משהו מיוחד והרכב ממש לא הולך לזוז מהבית. כלומר, החשש היחיד שלי הוא מגניבה מהבית. עד כדי כך לא לזוז עד שאני שוקל למכור אותו. עד כה היו הסעות כל בוקר לגנים וכו' (שם קרתה התאונה) אך כעת הכול במרחק הליכה. גם לעבודה אני נוסע ברכבת ואשתי באוטובוס.

פורסם

יש אפשרות לעשות מקיף ללא תאונה, שמכסה גניבה, שריפה, שיטפון ועוד רק ללא תאונה. בד"כ לא אוהבים לעשות את זה אך זה יכול להוזיל קצת בפרמיה. תבדוק אם שווה לך.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

פורסם

רכב לא נוסע עולה כסף

רישוי ביטוח ירידת ערך ופה ושם גם תיקונים. כמובן שלחישוב יש להוסיף דלק על פי רמת הנסועה

תעשה חישוב אם כדאי לך.

תוריד מהמשוואה את ביטוח החובה תוריד מהמשוואה כמה היה עולה לך רק מקיף ואז תבדוק אם שווה לך לבטח מקיף.

כמו כן ההצעה לבטח מקיף מוקטן כהצעתו שלכרק שווה גם היא בדיקה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם הנסועה שלך לא גבוהה הייתי מבטל את המקיף.

לי אין מקיף (גם לא צד ג' בגלל נסועה מועטה)

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מקיף לא קשור לכמה נוסעים עם הרכב. יכולים לקרות נזקים גם כשלא נוסעים עם הרכב כמו גניבה ונזק בחנייה. זה שאתה בלי צד ג' זה גם חמור כי מספיק בפעם אחת שפגעת ברכב באשמתך ואתה תקוע עם נזק של 10,20 אלף שקל בלי הגנה.

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

פורסם

אוקי, אני מחלץ מכל הדיון כאן שלהיות ב לי צד ג' (מה שלא חלמתי לעשות) הוא באמת טירוף, אך להיות בלי מקיף זה לא סוף העולם ותלוי בנסיבות. תודה לכם.

פורסם (נערך)

שים לב שהנסועה שלך היא שיקול משני מאד. אבל אם נזק של 90 אש"ח הוא מבחינתך לא יותר ממנה קלה בכנף אתה מוזמן להמר. לפי רוח הפוסט הפותח זה לא מצבך, אז חשוב שוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מאלה שמחזיקים רכב חדש עם עו"ש בחובה אבל עדיין לא הייתי רוצה לאבד 90 אש"ח. אני רק לא בטוח עד כמה זה באמת הימור מסוכן. יותר נכון, יש שיאמרו שאם התוצאה בלתי נסבלת, היחסים לא משנים. למשל, אם הימור של 1 למיליון יכול להוביל לקטסטרופה, יש שלא יקחו אותו, ויש שיפעלו לפי הסטטיסטיקה ויאמרו שמיליון שקול ל"לא יקרה". אני שייך לסוג השני. לכן אני גם מחשב את הנסיבות (ברור שטוטאלוס זה פחות מ 1 למיליון, אבל זה עדיין תסריט נדיר).

פורסם

טוטאל לוס אינו תרחיש נדיר, ויכול להתרחש אפילו כאשר הרכב בחניה (יש שרשור מקביל של מישהו שזה קרה לו בערב שבת). אבל איני מכיר את המספרים.

הבנתי שאתה מחפש חיזוק לדעה הקודמת שלך, ממני לא תקבל אותו.

פורסם

לא מחפש חיזוק. מצאתי מה שחיפשתי (דווקא אני מתכוון לעשות מקיף), ועדיין מה שאמרתי לך תקף. יש שני סוגי אנשים ואנחנו לא שייכים לאותו הסוג.

פורסם

עצתי, לעלות רכב של 90K ש"ח, בהחלט, עשה מקיף.

תבע מהפוגע הן את עלויות הפגיעה והן את עלויות עליית הפרמיה (ל 3 שנים) וכל הפסד נוסף (ירידת ערך, הוצאות משפט).

זה כולה תביעות קטנות, ב 3-4 חודשים יש פסק דין ועל פניו ממה שאתה מסביר, הגיוני שתזכה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...