Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ראיתי באחד השרשורים כאן שמישהו העלה את הטופס המצורף של זכרון דברים עבור בדיקת רכב לפניי קניה.

לגביי הסעיפים האלו:

3 המוכר מתחייב לשלם א ת עלות הבדיקה אם ימצאו בבדיקה נזקים משמעותיים (כמפורט בסעיף 2 לעיל ,) /ו נאו זק חמור למנוע ו/או נזק חמור לתיבת הילוכים /ו, או נזקים אשר סך עלות תיקונם עולה על ____ ₪, וכמו- ,כן תבוטל העסקה.

.4 הקונה והמוכר מסכימים ביניהם כי אם ימצאו בבדיקה נזקים שתיקונם אינו עולה על _____ ₪ ישא הקונה בעלות המלאה של התיקון. כל סכום שעולה על ______ ₪ ואינו עולה על ______ ₪ ישולם על- ידי המוכר . הערכת עלות התיקונים, אם תידרש, תבוצע במוסך מורשה על-ידי נציג יצרן הרכב בארץ

מספר שאלות:

1) אני תוהה לגביי הסעיפים הללו, מה נהוג לדרוש מהמוכר באחוזים עבור הסכומים הללו?.

2) לגביי סעיף 4, על איזה מוסך הייתם ממליצים באזור גוש דן עבור יונדאי I20? והאם אפשר לבצע בו גם את הבדיקה לפניי הקנייה?

3) האם כשרכב עובר את הבדיקה ומחליטים לרכוש אותו, צריך להחתים את המוכר על זכרון דברים נוסף? או שפשוט הולכים ישר לעשות העברת בעלות?.

תודה

זכרון דברים לפני בדיקה.pdf

פורסם

1) אני תוהה לגביי הסעיפים הללו, מה נהוג לדרוש מהמוכר באחוזים עבור הסכומים הללו?.

3) האם כשרכב עובר את הבדיקה ומחליטים לרכוש אותו, צריך להחתים את המוכר על זכרון דברים נוסף? או שפשוט הולכים ישר לעשות העברת בעלות?.

לדרוש? המוכר חייב לך משהו?

תנסה לבקש מה שנראה לך הגיוני.

אני לא הייתי חותם על זה כשהייתי מוכר רכב. המוכר לא יודע מה מצב רכב, שמור ככל שיהיה, ונראה לי לא אחראי מצידו להתחייב על בדיקה כזו.

המוכר כן אמור לדעת אם רכבו עבר תאונה או תיקון שלדה, ועל זה אפשר לבקש ממנו להתחייב בחתימה.

בשרשורים הדביקים בראש הפורום יש לינק לזכרון דברים.

הוא הוגן גם כלפי המוכר וגם כלפי הקונה.

תזכור שגם כשאתה תרצה למכור יום אחד רכב, גם שלמיטב ידיעתך הוא תקין, יכולים להתגלות בו ליקויים שלא ידעת עליהם, ולא תרצה להתחייב מראש לקונה שאין כאלו, כי המוכר בעצמו לא יודע, גם אם הוא מכיר את רכבו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מסכים,

כשמכרתי רכב לא מזמן, לא הבנתי את כל אלו שמתקשרים ושואלים אם אני 'מתחייב בבדיקה'..

מה אני מגרש טרייד אין?

אם יש בעיה מהותית בבדיקה - או שאל תקנה את הרכב, או שתנסה להוריד מהמחיר את עלויות התיקון המשוערות

פורסם

מסכים,

כשמכרתי רכב לא מזמן, לא הבנתי את כל אלו שמתקשרים ושואלים אם אני 'מתחייב בבדיקה'..

מה אני מגרש טרייד אין?

אם יש בעיה מהותית בבדיקה - או שאל תקנה את הרכב, או שתנסה להוריד מהמחיר את עלויות התיקון המשוערות

אני מסכים שעל גיר ומנוע על אוטו שהוא חמש שש שנים על הכביש לא צריך לחייב אדם בזכרון דברים הוא לא מכונאי וזה בסדר.

אבל על תאונה\מכה בשאסי? שיתחייב את זה אני מצפה ממנו לדעת ואם הוא לא אמר לי טרום הבדיקה אז הוא רמאי.

פורסם
מה נהוג לדרוש מהמוכר באחוזים עבור הסכומים הללו?

אם אני המוכר, נהוג לכתוב בסעיפים אלה את המספר "0%".

לך תעשה בדיקה ותחליט מה שאתה רוצה. אני מוכן להביא את הרכב למכון הבדיקה ולבזבז את זמני היקר שם תוך כדי שבודקים את הרכב. זהו.

כל השאר על הקונה. לא רוצה לקנות אחרי הבדיקה? זכותך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תשמע, יש פה עוד בעיה רצינית - מה זה למעשה נזק משמעותי/חמור למנוע/תיבת הילוכים?

הזעות? נזילות? נקישות? שמן כהה? מנוע שורף שומן? את רובם אגב אין להם איך לדעת. הם סתם רושמים. יכולים לרשום לך שמן כהה תיבת הילוכים בתיבה שאין בה מדיד שמן - איך הם בדקו. בלאי דיסקיות?

אפילו במה שקשור לסעיפי מרכב, זה לא פשוט - אף על פי שזה נרשם בקטגוריות שונות - משמעות שולית/נמוכה/גבוהה. כאשר אין ויכוח שמה שנמצא במשמעות גבוהה זה משמעותי מאוד.

אבל מה עם משמעות נמוכה- שלפעמים תאונות קצה שלדה נרשמות שם? לא נזק משמעותי?

אגב, אני בתור מוכר לא הייתי חותם לך על דבר כזה. אני מוסר לך את מלוא המידע על הרכב שלי ומאפשר לך לבדוק אותו היכן שתחפוץ (במסגרת ההיגיון, לא אסע למוסך שלך בבאר שבע מתל אביב) - אבל לא אחתום לך על מסמך כזה.

• תוכן חדש...