Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא תמיד.

לרוב העקיפה מימין מתבצעת בצורה אלימה ופזיזה, בלי לתת את מרחב הביטחון המספיק בין הרכב הנעקף והרכב העוקף.

לכולנו יצא לא מעט פעמים מצב שבו מאותתים בשביל לחזור לימין, ובמקום לחכות עוד שניה וחצי, הרכב שמאחורה נדחף בכוח בין הרכב הנעקף והרכב שמנסה לחזור לימין.

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לכולנו יצא לא מעט פעמים מצב שבו מאותתים בשביל לחזור לימין, ובמקום לחכות עוד שניה וחצי, הרכב שמאחורה נדחף בכוח בין הרכב הנעקף והרכב שמנסה לחזור לימין.

מי זה כולנו? לי זה אף פעם לא קרה, ועם איך שאני נוהג, אני לא רואה את זה קורה לי אי פעם.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)
לא תמיד.

לרוב העקיפה מימין מתבצעת בצורה אלימה ופזיזה, בלי לתת את מרחב הביטחון המספיק בין הרכב הנעקף והרכב העוקף.

אני משער שהמגיבים בשרשור אינם מהזן הזה של הנהגים, אז מבחינתי זה מחוץ לדיון.

אבל גם את זה צריך להדגיש: אני לא עובר את קו הפגוש של הרכב הנעקף וחוזר ימינה. אני צריך לצבור קצת (בעצם, הרבה) מרחק ממנו למטרות של שמירת רווח. חכו בסבלנות!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

איזה מרחק של רכב אחד?!

הרבה יותר!

אני לא חוזר ימינה עד שאין לפחות שניה וחצי ביני לבין הנהג שאני עקפתי. זו שמירת רווח מינימלית שבמינימליות, וזה יכול להיות אפילו שלושים מטר או יותר.

אבל כאשר משמעת נתיבים הופכת לערך העליון בה"א הידיעה אז למי אכפת משמירת רווח? :nono:

פורסם

אתה צודק.

הרבה יותר מרכב אחד.

אבל אלו שעוקפים בצורה כזאת עושים את זה כשעדיין אין מרחק של יותר מרכב אחד אפילו, כי הם פשוט רוצים לעקוף ולדפוק אותך.

הנה דוגמה של דביל מהשרשור המקביל:

[video=youtube_share;xH5fKW0r6U8]

רואים בבירור שלמרות שהוא נמצא בשמאל, הרכב המצלם עוקף כמה רכבים שנוסעים לאט יותר.

אבל הבבון באינפיניטי החליט שהוא עוקף אותו וזהו, ונכנס בכל מקרה.

אני גם בטוח שאם היונדאי היה יותר קרוב אז הוא בכל מקרה היה נכנס, רק בצורה יותר אלימה.

פורסם
אף פעם לא היית באמצע עקיפה, מאותת ימינה כדי לחזור ואיזה מרצדס מגיע מאחוריך על 200 ונכנס בינך ובין הרכב שאתה מנסה לעקוף?

לא.

איזה מרחק של רכב אחד?!

הרבה יותר!

אני לא חוזר ימינה עד שאין לפחות שניה וחצי ביני לבין הנהג שאני עקפתי. זו שמירת רווח מינימלית שבמינימליות, וזה יכול להיות אפילו שלושים מטר או יותר.

למען השם, למה? אם אתה נוסע יותר מהר מהרכב הנעקף (שזה המצב בהגדרה), ואתה נכנס לנתיב פנוי, מה נותנת לך שמירת הרווח הזאת?

אם אני לקראת סיום עקיפה וצריך לפנות את השמאלי למישהו, אני מזנק ימינה ברגע שאני בטוח שלא אשפשף לזה שמימין את הפגוש.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם (נערך)

כניסה לרווח שהוא מתחת לשניה וחצי מהרכב שמאחוריך, ולו באופן רגעי, זו הידחפות, וזה (הרבה) יותר מהותי מאשר משמעת נתיבים.

היית "מזנק ימינה" לפני משאית?

פורסם
לא.

למען השם, למה? אם אתה נוסע יותר מהר מהרכב הנעקף (שזה המצב בהגדרה), ואתה נכנס לנתיב פנוי, מה נותנת לך שמירת הרווח הזאת?

אם אני לקראת סיום עקיפה וצריך לפנות את השמאלי למישהו, אני מזנק ימינה ברגע שאני בטוח שלא אשפשף לזה שמימין את הפגוש.

לפי דבריך אתה חותך את זה שמימינך, ואם זה שלפניך בולם בלימת חירום התוצאה היא תאונת שרשרת בלתי נמנעת. גרוע בהרבה מלהמתין עוד קצת עם סיום העקיפה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה באמת מסוכן ויכול לגרום לנהג השני לדפוק ברקס.

אם מישהו ממהר משתחל לך במרווח הביטחון מהרכב הנעקף הוא טיפש שיום אחד יגרום לתאונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קיצוניות באף צד זה לא תקין, צריך פשוט למצוא את הפשרה הטובה ביותר לשני הצדדים.

לא לזנק מיד לימין ולא לחכות למרווח של שעה וחצי.

אני אגב לא מבין לאן אתם עוד ממשיכים, תנהגו בכבוד לאדם שברכב ליד ותכבדו את הזמן שלו, את הביטחון שלו ואת הרצונות שלו ולא תיקלעו לסיטואציות מוזרות ומסוכנות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם
לא לזנק מיד לימין ולא לחכות למרווח של שעה וחצי.

שניה וחצי.

שזה כמובן רווח שיכול לקחת יותר משניה וחצי כדי לצבור אותו, אבל זה לא לוקח שעה.

פורסם

כמו פרנקוס, לעתים גם אני נשבר ועוקף מימין, במיוחד בכביש תלת נתיבי שבו הימני פנוי לחלוטין.

אם המתנחל נמצא בשמאלי אני עושה זאת בשקט, יש בינינו מרווח של נתי - די והותר.

אם המתנחל נמצא באמצעי (או שבשמאלי ואני באמצעי) אין מרווח בטיחות מספק למקרה שיחליט לסטות לימין - הוא יקבל ממני צפירה ברורה, בבחינת "שים לב - אתה מתנחל בשמאלי, השאר שם עד שאשלים את העקיפה המסוכנת".

לגבי הנהגים הנדחפים כאשר אני רוצה לחזור לימני - קורה על בסיס יום יומי. מתעלמים לא רק מהאיתות אלא גם מכך שאני מתחיל לסטות לנתיב. לפעמים קורה כאשר אני עוקף משמאל והאחר עוקף מימין ובהשלמת העקיפה מחליט לעבור לאמצעי כאשר אני מנסה להשלים עקיפה ולעבור (באופן הדרגתי מאד) ימינה לאמצעי (ובהמשך לימני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...