Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

תקציר המקרה ואחר מכן השאלות:

בקצרה:

מדובר בבנין משותף בן 3 קומות. לפני כמה חודשים סתימה רצינית בצינור ביוב משותף שראשיתו בקומה 3 וסופו אצלי (קומת קרקע). אינסטלטור שהוזמן על ידי בהסכמת שלושתנו ובידיעת כולם, הבחין שרק משאית של פתיחת סתימות תושיע (אני מקצר את הסיפור, הוא ניסה בעצמו ולא הצליח לפני כן). המשאית אכן פתחה את הסתימה שהכילה בעיקר מגבונים ונייר טואלט.

שלושתנו היינו צריכים להיפרד יחד מ 700 שקל. אני שילמתי את הכל לאינסטלטור. השכן מקומה השניה החזיר את חלקו (זה יוצא 233.33 ש"ח לשכן) ואילו השכן מקומה 3 מסרב בתואנות מוזרות (לא משתמש במגבונים,אח"כ אמר אני אשלם לך - אל תדאג ועוד שאר מיני תרוצים שאין לי כבר כח לרשום כאן.) אני מקצר, ניסינו אני והשכן השני את כל הבקשות והפניות כדי לשכנעו. בקיצור - הוא כבר לא עונה לי לטלפון אז יאללה החלטתי לתבוע.

עכשיו, פתיחת תיק תעלה לי 50 ש"ח, אני תובע על 233.33 בנוסף, וכמובן שאדרוש תוספת של נסיעות לשם, שעות עבודה שאפסיד ואולי גם קצת עוגמת נפש.

האמת שאין לי כח לשטויות האלה כי זה בסה"כ 233 ש"ח וכבר חשבתי לוותר לו (זה לא מה שיעשה אותי עשיר) רק כל הבלבולי מח האלה והריצות לבית משפט מתישים אותי.

השאלה:

1. ברגע שאני אשלם את האגרה, הבנתי שהוא יקבל מכתב מטעם בית המשפט. מה יקרה אם כאשר יראה את המכתב מהם יתחרט ויבוא לשלם לי 233, האם עכשיו אצטרך לריב איתו על 50 ש"ח ששילמתי בגין פתיחת התיק? כלומר האם אוכל להמשיך את התביעה אם הוא ירצה לשלם רק את סכום התיקון ללא פתיחת התיק?

2. כמה עליי לדרוש בתביעה? בסה"כ זה סכום קטן כך שאין לי מושג על כמה לתבוע?

3. עוד לא שלחתי לו מכתב התראה אחרון ממני. האם זה הכרחי לשים לו מכתב בתיבת הדואר שלו בו אני נותן לו התראה אחרונה לחזור בו?

4. משהו טכני נוסף -האינסטלטור שהוזמן, כבר לא באיזור כך שאין לי גם את הקבלה, אך ענין הסירוב של השכן לא כי הוא לא מאמין, אלא הוא אפילו היה נוכח שהמשאית באה לפתוח את הסתימה. האם יש טעם בכלל להתחיל תביעה ללא קבלה?

אשמח לתשובות ממוקדות.

תודה מראש

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אמנם אני לא עו"ד, אבל יכול לתת לך כמה נקודות:

1. הקבלה של אינסלטור מאוד חשוב. צור קשר עם האינסטלטור, ובקש ממנו ההעתק. זכותך בתור לקוח לקבל העתק.

2. בשביל לקבל עוגמת נפש, אתה צריך להוכיח שנוצר לך עוגמת נפש. אם אתה לא מרגיש שיש לך סיבה אמיתית לעוגמת נפש, אל תדרוש עוגמת נפש.

3. בכתב תביעה אתה צריך להסביר שזה מה שסוכם בינך לבין שאר השכנים. לך יש יתרון שאחד השכנים כבר שילם את חלקו, ותוכל לרשום את זה בכתב תביעה.

אם אתה רוצה להרחיק לכת, תנסה לדבר עם השכן ששילם שיגיע איתך לבית משפט (או אפילו לזרוק לו כסף כהוצאות בית משפט). אני לא הייתי עושה, אבל יש אנשים שכן.

4. אם השכן שלא שילם, ואחרי התביעה החליט כן לשלם. אתה צריך לקבל את כל סכום התביעה, ולא אגורה אחת פחות.

אמנם אני פתחתי תיק לא מזמן לתביעות קטנות, ולדעתי יש אפשרות לשנות את סכום התביעה עם סיבה מסוימת. (נניח לא שילם את הוצאות בית המשפט 50 ש"ח, תוכל לתבוע אותו על 50 ש"ח). אם אתה לא רוצה להיות קטנוני, ומוכן לותר על 50 ש"ח. גם זו אפשרות.

פורסם

אופציה נוספת, לנסח במלואה את התביעה, בתביעה להכניס בקשה גם לתשלום אגרת בית משפט ועוד 70 שקל נסיעות ז"א להגיש את התביעה על 350 שקלים, ולתת לשכן את כתב התביעה עם הכותרת "טויטה לפני הגשה לבית המשפט" (בכתב התביעה כבר בשלב זה לציין במפורש שהשכן קיבל את כתב התביעה לפני הגשה לבית משפט וכי ניתנו לו כל האופציות לסגור את הדיון מחוץ לבית המשפט ובעלות של 233 שקלים בלבד!)

הרבה פעמים כשהצד השני רואה שהכל מוכן ונשאר רק ללחוץ "שלח" באינטרנט הוא מבין שחבל לו להגיע לשם, כי דיבורים "אני אתבע אותך בבית משפט" יש הרבה, מעט עושים, ככה הוא מבין שאולי אתה רציני ולא תצטרך באמת ללחוץ על ההדק, ואם כן - אז הכל מוכן :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מה לגבי הפסד שעות בעבודה? אם אני מרוויח 50 ש"ח לשעה?(לא שאני מרוויח כך אבל רק תאורטית...) הגעה למשפט ודיון אני משער שזה יימשך כ 4 שעות בסה"כ כולל המתנה, האם יש טעם להכניס סעיף של 200 שקל רק בגין הפסד חצי יום עבודה?

והאם עליי לצרף תלוש שכר לדוגמא כדי שייראו את השכר שלי?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

הכתובת שלך בכלל לא בית המשפט לתביעות קטנות אלא

המפקח על המקרקעין

http://www.justice.gov.il/Units/LandRegistration/BriefingsOld/Pages/BriefingClaims.aspx

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפני שאתה פועל שלח לו מכתב עדיף רשום אבל לא חייב.

תציין שבמידה ולא ישלם יועבר המקרה לידיים של עו"ד והוא יאלץ לשלם גם שכר טרחה עו"ד ואגרת משפט.

פורסם

יוסי, אתחיל בזה ונראה איך מתקדם. גם היום לא עונה לטלפון.

ישה - תודה על המיקוד. ראיתי שזה ממש אותו עיקרון, כמעט אותו פורמט של כתב התביעה.

אשמח אם תוכל להתייחס לשאלתי שלעיל לגבי כמה נראה לך הגיוני לתבוע? למעשה אני בכלל לא רוצה אבל, אשמח אם תכוון אותי

פורסם
תפנה לועד, אולי הוא חבר באגודה לתרבות הדיור ולהם יש אפשרות לייצוג משפטי

אין ועד בבנין, לצערי.

פורסם

הנזק + האגרות + הזמן שהולך לך לאיבוד בדיון המשפטי

שעתיים שלוש במקרה המקסימאלי, ולפי תלוש שכר שתציג ביום הדיון

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם (נערך)

צריך להתחיל בהבהרה לשכן הסרבן כי הוא חייב לשלם את חלקו (לפי יחס הבעלות בשטח המשותף) באחזקת הרכוש המשותף. צינור ביוב משותף נכלל ברכוש זה, גם אם השכן לא משליך מגבונים ותחבושות (אולי אשתו\החברה שלו עושות זאת?)

המפקח על המקרקעין גם יחייב אתכם להקים ועד בית (זה מחוייב בחוק). אולי גם לכתוב "תקנון".

יהיה צורך לנהל קופת ועד, ורצוי שתהיה בה רזרבה קטנה בדיוק למקרים האלה - סתימת ביוב, נורה שנשרפת וכו'. כמובן רישום מדוייק של הכנסות והוצאות.

ד"א - כיצד מנוהל נקיון השטח המשותף? תשלום חשמל לחדר המדרגות? מים לגינה?

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין חובה שתהא נציגות רצוי שתהיה, והמפקח רשאי למנות נציגות לא חייב למנות נציגות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כמה דיירים יש בבניין?

אם אתה רק שלושה דיירים בבנין אז החלוקה של הכסף הגיונית.

אם אתם יותר, זה אמור להתחלק בין כל הדיירים (בכל הנכס), והדייר מחוייב לתת רק את חלקו היחסי.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

ישה, אניקורא בעיניים של הדיוט.

מתוך חוק המקרקעין:

65. לכל בית משותף תהיה נציגות לשם ניהול עניני הבית המשותף; הנציגות תיכון ותפעל לפי הוראות התקנון

car_me - לא מדובר בענייני "הגיון". יש כאן חוק ברור (עם אפשרות לשינוי בהתאם לתקנון המוסכם על בעלי הדירות):

58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, לפי יחס שטח רצפת דירתו אל שטח הרצפה של כל הדירות שבבית המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור השתתפות אחר. לענין זה, "החזקה תקינה" – שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות.

. עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אני

הנוהל באין נציגות

67. (א) לא נכונה בבית משותף נציגות לפי הוראות התקנון, או שהנציגות אינה פועלת, רשאי המפקח למנות לאותו בית נציגות,

רשאי = לא חייב

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...