Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנק ישראל עושה טובה בעיקר לבעלי חברות הליסינג, פחות עסקאות רכב חדש = פחות ירידת ערך לרכב משומש. זה הכל. שמירת הערך של מכוניות בישראל היא אנומליה שמאפשרת לחברות הליסינג לפרוח. ברגע שהרגישו שזה הולך להיעלם (ולהתקרב למצב הנורמלי בכל העולם) - הופעל לובי.

כמה קונספרטיבי מצידם.

אם יש פחות עסקאות, חברות הליסינג גם ימכרו פחות רכבי אפס ק"מ - פחות רווח בשבילם.

בנוסף, הם גם יבצעו פחות עסקאות ליסינג - פחות רווח בשבילם.

לא נראה לי שהם ירוויחו בעולם של פחות עסקאות (מחזור נמוך יותר). על ירידת הערך הגבוהה יותר הם יצטרכו להגן ע"י העלאת מחיר העסקה החודשי, אם וכאשר. גם ככה יש להם (לדעתי) מתח רווחים לא רע רק על ההנחה שהם מקבלים מהיבואנים (ע"ע ה-C3 LIVE שמתומחרת ב-93 ע"י לובינסקי ונמכרת ב-72 ע"י מוטודיל).

לגבי המצב הנורמלי בכל העולם - קצת קשה להשוות. אנחנו די שונים מהעולם המערבי, גם בתל"ג לנפש וגם במיסוי. אולי במיסוי אנחנו דומים למדינות סקנדינביה, ושם גם יש תופעה של שמירת ערך (או לפחות היתה, כך שמעתי).

לעניין - המטרה פה היא כפולה (לדעתי). גם להגן על הצרכן הפשוט, שכרגיל מצליח להתעלם ממחיר העסקה הכולל ורואה רק את התשלום החודשי, וגם להגן מכל מיני מנהלים מתוגמלי בונוס, שרואים רק את הבונוס הרבעוני שנגזר מצמיחה במכירות / צמיחה בהכנסות מריבית, ואחריהם המבול.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מהכותרת חשבתי ששינו משהו בתקנות היבוא, מסתבר שסתם מנסים לחנך אנשים לאחריות אישית.

לא הצליח בחומים אחרים, לא יצליח גם בזה וכשלוקחים את הרכב "הבנק" אשם

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
לי תמיד היה לא ברור העניין הזה. הרי רכב מאבד מהמחירון יותר מהר, מאשר מחזירים עליו מדי חודש. עכשיו איך חפץ שמאבד מערכו יכול להיות ערובה למשהו?

את ההלוואה מקבל בעל הרכב הוא זה שחייב לבנק, אם מחר הלווה מפגר בתשלומיו, מוכרים את הרכב המשמש כבטחון , ואם נשארת יתרת חוב , היא נעלמת, בעל האין רכב ממשיך להיות חייב לבנק את היתרה(ע)

ב-ד-י-ו-ק.

לי אף פעם לא היה ברור איך מישהו, עם ראש על הכתפיים, מסוגל לאשר הלוואה שהבטחון היחיד כנגדה הוא המוצר שנרכש עצמו.

אז למה לתת הלוואה בכלל, תרכוש אתה את המוצר, קצר תהליכים.

המשפט השני אולי אתה מבין מה התכוונת לאמר בו. אני לא. ולגבי המשפט הראשון ראה תשובתי לגיריגירי

בנק ישראל עושה טובה בעיקר לבעלי חברות הליסינג, פחות עסקאות רכב חדש = פחות ירידת ערך לרכב משומש. זה הכל. שמירת הערך של מכוניות בישראל היא אנומליה שמאפשרת לחברות הליסינג לפרוח. ברגע שהרגישו שזה הולך להיעלם (ולהתקרב למצב הנורמלי בכל העולם) - הופעל לובי.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

תרגום להדיוט כמוני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

זה תלוי בגובה המשכורת, אבל בכל מקרה גם אם בן אדם מחזיר כל חודש סכום מסוים ויש לו הלוואת בלון, שווי הרכב עדין מכסה חלק ניכר מההלוואה, כלומר גם אם אדם נכנס לקשיים - בסוף אם יעקלו לו את הרכב, הסכום שיהיה לו להחזיר יהיה קטן יחסית וקל להחזרה.

עד שהרכב יאבד משוויו שיהווה סיכון להלוואה, כבר סביר להניח שהבעלים יחזיר חלק ניכר מהסכום... אלא אם כן זה סיטרואן.

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

פורסם

עד כמה שידוע לי ההלוואות האלו נבנות בצורה דומה עד זהה, בין המותגים, ללא שום התייחסות לירידת ערך עתידית.

דין תשלומים חודשיים לקורולה כדין תשלומים חודשיים של משפחתית צרפתית כלשהי

פורסם
תרגום להדיוט כמוני

כשרכישת רכב חדש הופכת לזמינה פחות, פחות רכבים חדשים נרכשים וכתוצאה מכך ערך רכב משומש עולה. מי שמוכר הכי הרבה רכבים משומשים אלה חברות הליסינג. 1 ועוד 1.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ערך הרכב המשומש לא יכול לעלות, לכל היותר הוא יכול לרדת פחות.

וכאן נכנס כלל מס' 1 בכלכלה - ביקוש והיצע.

לא נראה לי שאם יגבילו את מתן האשראי הציבור יסתער בהמוניו על עגלות יוצאות ליסינג "נהג יחיד".

הבנקים לא נותנים אשראי ללקוחות בגלל העיניים היפות שלהם - זה מקור ההכנסה שלהם, כי סה"כ בנק הוא חברה להשכרת כסף.

ככל שרמת הסיכון עולה, גובה הריבית עולה, וכנראה הסתבר להם שאחוז גבוה מאד מהלווים עומדים בתשלומים, ולכן הריבית נמוכה יחסית, מה גם שיש בידם בטוחה לא רעה.

הלוואה היא בדיוק כמו חסכון - רק בהפוך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

שוק ההלוואות לסקטור הפרטי עומד כיום על כ 40 מיליארד ש"ח . רובו כנראה בגין הלוואות רכב לסוגיהן.

יכולת ההחזר עדיין טובה כיום אבל לבנק ישראל ברור שכלכלה עולמית היא דינמית וקצב גידול האשראי הבייתי בארץ הגיע לקצב שהיה ב 2008 טרום המשבר. זה הדליק לו כמה נורות אדומות .היום חברות האשראי מרוויחות את רוב לחמן מאשראי ולא מסליקת עסקאות אבל ברגע שיהיה אפצ'י כלכלי יכולת ההחזר עלולה להשתנות לרעה ואז רכב יהיה שווה חצי ממה שלוי יצחק כתב עליו. אנשים, אפילו פסיכולוגית, יסגרו את הארנק , גם על משומשות וידחו קניות. דבר שיביא מגרשים לנסות לפתות במחירים עוד יותר נמוכים וזה כבר אפקט דומינו

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...