Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחותי בדירה השכורה נקרעה רצועת ידנית שפותחת/סוגרת את התריסים.

בעלת הדירה אומרת שזה בלאי לא סביר ואחותי לא דיווחה לה כשהרצועה החלה להיקרע. אחותי אומרת שמעולם לא ראתה קרע ברצועה וכאשר היא הגיעה החבל היה קרוע. זה לא ממשיכה/פתיחה. כלומר כשהיא ניסתה לפתוח החבל כבר היה קרוע. התווכחו קצת ביניהן ולא הגיעו לעמק השווה.

עד עכשיו היחסים היו בסדר. כשדברים התקלקלו בעלת הדירה שלחה מי שייתקן. אני ושותפתה של אחותי צבענו לה 3 חדרים בדירה על חשבוננו. סה"כ כולם מרוצים.

המלצתי שלא כדאי להתווכח ואם המחיר לא יקר מדי נעדיף לתקן על חשבוננו.

השאלה היא כמה אמורה לעלות החלפה כזו של רצועה והאם יש המלצה למי שיודע לעשות זאת באזור הטכניון?

אני לא רוצה שיעשו עליה קומבינות.

שבוע טוב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קודם כל - מדובר בבלאי סביר ביותר. אחר הכל מדובר ברצועת בד שנשחקת על המובילים. תראה לבעלת הבית איך נראה זוג ג'ינס אאחרי כמה חודשי שימוש.

שנית - כל אדם שיוד להחזיק מברג יכול לבצע את התיקון בעצמו. חפש

במרשתת. שים לב שיש כמה סוגי מנגנונים - עם שתי הגלגלות בארגז התריס או עם גלגלת בארגז וגלגלת בתחתית החלון, הפרינציפ דומה. מה שכן - צריך להיות זהירים שכן יש שם קפיצים חזקים מאד ואפשר להפצע אם גלגלת משתחררת אחרי דריכת הקפיץ.

שלישית - לפי אתר "המקצוענים" בהזמנת טכנאי מדובר ב-200-300 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

~

זה בהחלט מסוג הדברים שעדיף לסגור לבד ולא לרוץ איתו לבע"ב. הרצועה עצמה עולה כמה עשרות שקלים והחלפתה לא מסובכת במיוחד לכל איש טכני, עם זאת כדאי לעשות את העבודה בפעם הראשונה עם מישהו שכבר התנסה בה. הייתי משקיע את האנרגיה במציאת חבר פורום שיכול לעזור ולאו דווקא 'איש מקצוע' (אלא אם כן אתה מוצא בוודאות אחד הגון ומומלץ). בדוק עם הסניף הצפוני של הכנופיה, או עם חבר הפורום 'ברווז'.

אם לא תסתדר עד הסופ"ש הבא, אני אמור להיות באזור ויכול לזרוק ארגז כלים בבגאז'.

פורסם

בעלת הבית חרטטנית. הרצועות האלה ועוד איך נשחקות ונקרעות מדי פעם. בטח אם מדובר בדירה בת חמישים שנה ברמז(?). הרצועה עצמה עולה כלום ואפשר להחליף לבד. החלפתי כזו פעם ממש מזמן, אני חושב שזה היה כשביבי עוד לא היה ראש ממשלה... :). האזהרה של ספריאל במקום - לעבוד עם כפפות.

חזיר דיזל

פורסם

החלפתי רצועות כאלה לפני גיל בר מצווה.

יקח לך פחות זמן להחליף אותה מלנהל שיחה עם בעלת הבית,

קח מברג ביד

and grow a pair.

​סליחה על הבוטות, כואב לי לראות אנשים שלא מסוגלים לתקן דברים בסיסיים בבית.

יום טוב גם לך

פורסם

שכחתי לציין כי יש שם כל מיני פינות חדות. המסוכנות ביותר הן בנקודת החיבור של הרצועה לגלגלת, כיון שגלגלת דרוכה עלולה להשתחרר דיוק כאשר אתה מנסה לקבע את הבורג במקומו ולהתחיל את ההברגה, תוך אחיזת הגלגלת (יש מנגנונים בהם הרצועה מתקבעת על ידי קשר סבתא והעברת הרצועה בחריץ, ויש מנגנונים בהם החיבור נעשה על ידי בורג. במקרה כזה כדאי להכין מראש חור ברצועה על ידי הברגת הבורג לפני דריכת הקפיץ). גם שולי ההגלגלת עלולים לפצוע.

קורן מציע לעבוד עם כפפות, כמובן שהכוונה לכפפות עבודה, אני לא בטוח שהייתי מצליח לאחוז בבורג הקצר עם כפפות גסות. אבל לא מזיק לנסות.

ההערה לגבי שחיקה היא מניסיון רב שנים - בדירה הקודמת היו לי 2-3 תריסים מועדים לפורענות שבהם החלפתי רצועה כל שנה - שנתיים.

ד"א - שים לב שיש שני סוגי רצועות: לבנות ולבנות עם פסי אורך אדומים. קנה את הסוג הקיים, שכן רוחבן שונה במילימטר או שניים, וזה יכול להפריע בהעברה במובילים, ורצועה רחבה מדי תשחק יותר מהר. כמוכן, כיון שמדובר בפריט שעולה פרוטות, קנה מראש כמות כפולה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

5 מטר רצועת תריס תעלה לך כ15 ש"ח.

זמן החלפה כחצי שעה.

תיעזר בסרטוני הדרכה מיוטיוב.

השבוע החלפתי רצועה כזאת.

עלות החלפה ע"י בעל מקצוע כ300 ש"ח.

פורסם

ספריאל, פותחים את התריס, מלפפים את הרצועה על הגלגלת ואז מחברים לצד העליון. זה חוסך הרבה מאוד חתכים בידיים.

ממליץ לחפש סטודנט שהן מכירות עם ידיים טובות שיעשה את זה תמורת כמה עשרות שקלים , כוס קפה ותודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכולם על העצות.

אני גר במרכז, אני בתקופת מבחנים ועובד במשרה מלאה. לנסוע לנשר, להחליף תריס ולחזור יעלה לי במצטבר יותר מאשר לשלם לטכנאי (בעיקר בזמן יקר).

אעביר לה את ההמלצות ושתחליט מה שתחליט.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נהג לילה - בכל מקרה צריך לדרוך את הקפיץ. יש שני שלבים מסוכנים - האחד בו הגרבטציה עלולה לגרור את התריס למטה, והשני בו אתה דורך את הקפיץ. במנגנונים בהם הקפיץ נמצא בתוך ארגז התריס זה יותר בעייתי, גם כיון שאי אפשר להוציא את הגלגלת הקפיצית ממקומה וגם כיון שהגלגלות סמוכות זו לזו והאצבע עלולה להתפס ביניהן.

פורסם

החלפתי כבר את שני הסוגים. כדי למנוע מהתריס ליפול מזיזים את השלב שבארגז הרוח כדי שלא יוכל להיכנס למסילה.

תמיד תצטרך לדרוך את הקפיץ אבל השאלה כמה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

למרות שהחלפתי רצועות תריס יותר מ20 פעם זאת אחת המטלות שאני הכי שונא.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

• תוכן חדש...