Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שאלה למפתחים שבפורום,

קצת עלי - בן 33, עובד בתחום ה סיסטם פרודקשן המון שנים, כותב מצויין בפאוורשאל.

רוצה קצת לשנות עניין ותחום, ויש לי חזון לגבי הקמה של אפליקציה.

כאן אני קצת בבעיה, לא יודע מה לבחור. הידע שלי כאמור מסתכם בפאוורשאל, מה שאומר שאני כן מבין דברים בסיסיים (vars, arrays etc.)

מה שאני רוצה ליצור הוא בעצם משחק ששבש, שחקנים מתחברים ל GAME SERVER שהוא בעצם הלובי ויש בו רשימת שולחנות, וכל שחקן יכול להצטרף לשחקן או לצפות בשחקנים משחקים דרך הקליינט. (מאוד מזכיר לדוגמא את המשחקי ששבש אונליין של PLAY65 למי שמכיר)

אני מאוד מתלבט ולא כלכך יודע מה עדיף, חלק אומרים שעדיף ללכת לכיון ה .NET CORE יחד עם MSSQL

חלק אומרים ללכת עם NODEJS ו JAVASCRIPT

מכיון שאני הולך לבנות את הפרוייקט הזה ON THE GO בשנה - שנה וחצי הקרובות, אני צריך להתחיל בלבחור שפה :)

אשמח להמלצות \ דיס המלצות על שפה\שפות - ובכלל מה שבעצם הכי מתאים לפרוייקט שאני מתאר (מבחינת פריימוורק וכו')

תודה רבה לעונים

פורסם

קשה לחשוב על פלטפורמת צד שרת שלא תתאים. כל שפה תתאים, ולכל השפות יש היום סט של כלים שמותאמים גם למשחקים רבי משתתפים, מי יותר ומי פחות.

השמטת את החלק הכי חשוב - מה קורה בצד המשתמש? אפליקציה? אתר אינטרנט מותאם?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש לך ארכיטקטורת רפרנס מלאה פה :https://cloud.google.com/solutions/gaming/dedicated-server-gaming-solution/

יש לך קוד מלא למשחק (אמנם לא שש בש אבל העקרון דומה) https://github.com/GoogleCloudPlatform/solutions-load-balanced-gaming-server-on-google-compute-engine

בפתיחת חשבון תקבל 300 דולר קרדיט חינם, אתה יכול לשחק עם זה הרבה זמן בלי להוציא שקל.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מחזק את מה שידידי האנס אמר.

בכ״א - גם חשוב לדעת שלפעמים לא צריך להמציא את הגלגל אם הגלגל זה לא מה שמעניין אותך אלא המכונית.

לדוגמא - אם אתה מתכנן שהמשחק יהיה לiOS בלבד (סתם כי הדוגמא נוחה) - אתה לא צריך להמציא בכלל את כל החלק של השרת כי הוא מובנה במערכת הפעלה - https://developer.apple.com/documentation/gamekit

אתה יכול להשתמש באפליקציית פייסבוק כדי לחבר משתמשים עם זהויות לדוגמא כעוד רעיון או אפילו באיזה פלטפורמת Server as a platform כדי למפות את המידע ולמשוך אותו מהצד של האפליקציה (Parse היתה דוגמא טובה לזה בזמנו אבל יש עוד הרבה).

כנ״ל למנועי משחק - אתה יכול לבנות אחד מאפס בכל שפת תכנות - אבל בהרבה מקרים להשתמש במשהו כמו Unity לתלת מימד או Cocos2d או SpriteKit (רק לiOS - המובנה של אפל) בצורה גנרית כנראה יחסוך לך המון מהסיבוכיות המיותרת באמת.

אז בא - במקום לדבר על כלים שכל אחד יכול לעשות הכל - נעשה הפוך.

מה המוצר הסופי והפלטפורמות שאתה רוצה לרוץ עליהן?

אפליקציה למובייל?

לשחק בBrowser?

מה אתה רוצה אולי ללמוד לעשות בכלל?

משם תבנה אחורה ותבחר את הכלים שבא לך להשתמש בהם וללמוד אותם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

הפלטפורמה תהיה HTML5 בשביל הדפדפן, וכמובן קליינט לכל סוגי המכונות (דהיינו ווינדווס, מק, IOS, אנדרואיד)

כמובן שיש עוד דרך ארוכה מאוד ללמוד - אבל אם אני כבר בוחר ללמוד שפה, ארצה להוציא ממנה את המקסימום.

אין בעיה של כסף. מה שצריך ירכש.

אז בא - במקום לדבר על כלים שכל אחד יכול לעשות הכל - נעשה הפוך.

מה המוצר הסופי והפלטפורמות שאתה רוצה לרוץ עליהן?

אפליקציה למובייל?

לשחק בBrowser?

מה אתה רוצה אולי ללמוד לעשות בכלל?

משם תבנה אחורה ותבחר את הכלים שבא לך להשתמש בהם וללמוד אותם.

המוצר הסופי הוא משחק ששבש, סטייל PLAY65 מי שמכיר. (כמובן לא באותה רמה, זה לצורך לימודי - אך יהיה דיי זהה - וכמובן ללא החלק של הכסף. הכל PLAY MONEY)

אפליקציה למובייל, וגם בבראוזר, וכמובן גם לווינדווס ומק.

רוצה ללמוד את השפה שתתן לי הכי הרבה כלים - ותהיה יחסית קלה (יש לי ניסיון רב בפאוורשאל, אז כל דבר שדומה לזה נותן לי יתרון משמעותי)

עריכה אחרונה על ידי שניר106
פורסם

הבנתי , המטרה שלך קצת מפוזרת מדי לדעתי.

תתחיל לשבור למטרות קטנות ותפתור כל אחד אחרי השניה ברצף.

לדוגמא המשחק עצמו - אם אתה רוצה להתחיל מששבש לדוגמא - אז תתחיל מלבנות אחד וובי / מובייל ומשם להתחיל ללמוד את כל המסביב - כך שבכל זמן תהיה לך מטרה אחת שאתה יודע את ההתחלה והסוף שלה והיא קצרה וברת השגה.

אז לדוגמא אם אתה רוצה להתחיל בווב - הייתי בודק איזה JS Frontend פופולארי כדי לבנות את הממשק - בהתחלה כמשהו לשחקן יחיד מול מחשב (שיעשה אפילו צעדים רנדומלים).

והכי חשוב - אחרי שלמדת לעשות את זה - אם אתה רואה שזה לא הכלי הנכון להמשיך הלאה? לא לפחד לזרוק לפח ולעשות שוב.

אתה תגלה שכתיבת הקוד בשפה מסוימת זה הכלי והלימוד , ואחרי שאפיינת והחלטת מה אתה צריך שזה יעשה באמת ואיך חילקת את איך שכתבת - קל מאוד לעשות את זה שוב - ויותר טוב על פלטפורמה אחרת.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

תלמד רוסית

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לי כאב ראש רק מלהסתכל על דיאגרמות ״פשוטות״ כאלו שתכלס בעיקר מסבכות את החיים.

מדהים מה אנשי ווב מוכנים לסבול :)

(That said אני מדבר כמשהו שכתב ווב ובעיקר Backend בריילס ובNode.JS)

עדיף כבר מובייל :) לפחות את הסטאק הטכנולוגי אפשר לפשט ולעבוד על הכל בכלי אחד שהוא באמת Documented מא׳ ועד ת׳ (אם זה iOS ואם זה אנדרואיד)

Then dying is forgetting

פורסם

הכוונה הייתה להראות שיש מספר דרכים,

פיתוח פרונט, בק, דבאופס וכו' ואת התפלגות התחומים בזה, הוא צריך לבחור לבד כי המשחק שהוא מתאר זו עבודה מכל התחומים ביחד

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

זה בעיקר מראה את ההתפלגות של הכלים והבאז וורדים המגניבים :)

אבל אני תמיד משועשע איך משהו שמתחיל עכשיו נגיד בJS צריך להחליט אם לבחור בHapi או באקספרס אם זה בNode (איזה גירסא? 6 , 7) ואת הפרונטאנד לעשות בReactJS או באנגולר (ואז איזה גירסא) ולנהל את הגירסאות בYarn או בNPM ואז לחבר את הקיו בDispatche בResque , que או לממש ישירות על רדיס ואז לבחור שרת מבין 20 האופציות הרלוונטיות (And I can go on and on), לעשות Deploy בעצמו על VM עם דוקר? ללכת Serverless עם למבדה? ללכת על הרוקו?.... וכל זה לפני שהוא יודע לכתוב לוגיקה הכי בסיסית של המשחק לשחקן אחד... או בכלל פונקיצה ...

אז תכלס נוצרות 3 אפשרויות

1. יש לך ניסיון ואתה יודע לעשות בחירה מושכלת

2. אתה הולך לפי כמה Buzzwords ששמעת ומקווה שנפלת טוב :)

3. אתה עושה מדריך בלי להבין יותר מדי וממלא את המקומות החסרים / בוחר מה שעשית קודם או מה שראית שעושים קודם.

לדעתי להתחיל במשהו יותר ממוקד הרבה יותר חשוב אפילו מלהציג את האופציות האלו כי

* תכנות זה יכולת ושפה זה כלי (וכנ״ל ספריה)

* הוא גם ככה ישכתב את זה עוד חודשיים ויחשוב שכל מה שהוא כתב עכשיו חרא :)

* לדעתי צריך לתכנן למטרה ריאלית וברת השגה כדי לשמור על מוטיבציה ו״זרימה״ ולא לתכנן בניינים מDay one

Then dying is forgetting

פורסם

הפוך, התרשים הזה בא להראות לו כמה התפלוגיות יש, ושהוא צריך להחליט איך הוא בונה את זה, אם בכלל.

מסכים שיש צורך ללמוד קודם כל תכנות ולא שפה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תוכן חדש...