Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Falken ZE 914 או Toyo DRB?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מעונין לרכוש 4 צמיגים לרכב שלי .

הם כבר עשו את שלהם.

במידה שלי נמצא 2 חברות ודגמים מסויימים שהם :

FALKENZE914

לעומת זאת יש את TOYO DRB

אבקש להתייחס ל-2 הדגמים הנ"ל בלבד ולא להציע לי הצעות אחרות..

ההבדל במחיר ל - 4 גלגלים בין הדגמים הוא 600 שקל לא מעט כסף...

הפרמטר היחיד שחשוב לי בצמיג הוא אחיזה . רעש ודלק פחות מענין.

הבנתי שהפלקן מדורג B באחיזת כביש שזה ציון טוב ..

אשמח לשמוע את דעתכם.

פורסם

באיזה רכב מדובר ומה המידה? זה סוד?

פורסם

הפאלקן אוחז טוב ומחירו זול יותר מהטויו.

לגבי אורך חיים, של הפאלקן קצר, אני לא יודע להשוות ביניהם אבל משער שהטויו מהדגם הזה יחזיק יותר.

פורסם

פאלקן 914 מורכב אצלי על cx5 בליסינג, לא התרשמתי לטובה .

רועש יחסית, ובכלליות לא מרגיש נח במיוחד . לפחות לעומת היוקוהמה המקוריים.

פורסם (נערך)

הפרמטר היחיד שחשוב לך הוא אחיזה. הפאלקן יודע לתת את זה. שלא ישתמע פה שהפאלקן הזה יותר טוב, כצמיג, מהטויו שהוזכר פה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)
באיזה רכב מדובר ומה המידה? זה סוד?

יש להניח שמדובר בהמשך ישיר לשרשור הזה.

ה-DRB, בהתחשב שהוא ממוקם ע"י היצרן בין ה-C1S ל-T1 Sport אמור לכאורה להציע ביצועים עדיפים מהפאלקן.

האם זה שווה את ההפרש הכספי או לא, שיקול של פותה"ש.

אגב הפרש כספי, מה המחירים שהם הוצעו לך? משום שלפי אתר היבואן לפחות פער המחירים הוא רק כ-90 ש"ח בין כל צמיג בודד (וגם לא ברור אם המבצע 10% שלהם עדין נמשך או לא).

בהמשך לתמונה שפרסמת בשרשור הקודם (והעידה על הרכבה הפוכה של הצמיג) שים לב:

ה-DRB הינו צמיג כיווני. יופיע עליו חץ עם המילה Rotation שמעיד על כיוון הגלגול של הצמיג. רלוונטי גם לעת צורך בביצוע רוטציה.

ה-ZE914 הינו צמיג אסימטרי. יופיע עליו כיתוב Outside באחד הצדדים. צד זה צריך להיות מופנה כמובן החוצה ונראה לעין.

אגב נוסף, אין ממש ציון אחיזה לצמיגים.

יש דירוג של "אחיזה" ברטוב, שנוצר משילוב של בדיקת בלימה מ-80 קמ"ש ומדידה של מקדם חיכוך ברטוב או משהו בסגנון. אין להשליך מכך משהו על התנהגות ביבש. וזה גם לא נותן תמונה מלאה לגבי התנהגות ברטוב. ה-DRB בעל דירוג רטוב C. כל דירוג כזה הוא למעשה טווח ועשוי להיות פער קטן בפועל בין צמיג שמדורג באופן מסוים ואחר שמדורג אחד ליד.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
יש להניח שמדובר בהמשך ישיר לשרשור הזה.

ה-DRB, בהתחשב שהוא ממוקם ע"י היצרן בין ה-C1S ל-T1 Sport אמור לכאורה להציע ביצועים עדיפים מהפאלקן.

האם זה שווה את ההפרש הכספי או לא, שיקול של פותה"ש.

אגב הפרש כספי, מה המחירים שהם הוצעו לך? משום שלפי אתר היבואן לפחות פער המחירים הוא רק כ-90 ש"ח בין כל צמיג בודד (וגם לא ברור אם המבצע 10% שלהם עדין נמשך או לא).

בהמשך לתמונה שפרסמת בשרשור הקודם (והעידה על הרכבה הפוכה של הצמיג) שים לב:

ה-DRB הינו צמיג כיווני. יופיע עליו חץ עם המילה Rotation שמעיד על כיוון הגלגול של הצמיג. רלוונטי גם לעת צורך בביצוע רוטציה.

ה-ZE914 הינו צמיג אסימטרי. יופיע עליו כיתוב Outside באחד הצדדים. צד זה צריך להיות מופנה כמובן החוצה ונראה לעין.

אגב נוסף, אין ממש ציון אחיזה לצמיגים.

יש דירוג של "אחיזה" ברטוב, שנוצר משילוב של בדיקת בלימה מ-80 קמ"ש ומדידה של מקדם חיכוך ברטוב או משהו בסגנון. אין להשליך מכך משהו על התנהגות ביבש. וזה גם לא נותן תמונה מלאה לגבי התנהגות ברטוב. ה-DRB בעל דירוג רטוב C. כל דירוג כזה הוא למעשה טווח ועשוי להיות פער קטן בפועל בין צמיג שמדורג באופן מסוים ואחר שמדורג אחד ליד.

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת ...

אז ככה המחירים הכי נמוכים שקבלתי ל 4 צמיגים פאלקן הם :1100

לעומת טויו שהמחיר הכי נמוך שקבלתי ל 4צמיגים 1600 ...פער של 500 שקל אם נדייק ...

לפי מה שאני מבין לאחר ההודעה שלך הבדיקה של האחיזה היא אך ורק בכביש רטוב

שבטיו מדורג C לעונת פאלקן שמדורג B .

אז איך באמת אני יכול לדעת על אחיזת כביש באופן שוטף ?

הרי רוב הזמן במדינה שלנו נוסעים על כביש יבש...

איך איזה פרמטר שבודק תאחיזה בכביש יבש או איזה סימן שממנו אני יוכל לדעת תעדיפות ?

• תוכן חדש...