Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו מכירים את הפרסומות לרכבי הפנאי/שטח והקרוסאוברים.

בפרסומות, הקרוסאובר התורן אץ טס לו במרחבים הפתוחים, מדלג כעז מעל הסלעים ובכלל, חי חצי מהזמן בשטח.

ברור.

כולנו גם ראינו מבחני שטח לקרוסאוברים עם הנעת 4X4. ונכון, יש להם יכולת שטח לא רעה בכלל.

אבל מה עם דגמי ה 4X2?

אה.. התקלתי אותכם.

וגם את עצמי.

אבל איך אומרים? החלטנו לבדוק..

רקע:

אז הם נראים בדיוק כמו האחים הגדולים. אותו מרווח גחון, (לרוב) אותם בולמים(לחלקם) וצמיגים ומנוע זהה. אבל, אין להם את ההנעה לארבעת הגלגלים, מה שתיאורתית מגביל את הרכבים האלו לשבילים ולא יותר.

גם אני חשבתי כך, עד שהגיע חגפסח, ובנוסף למצות ותפוחי אדמה, ישבו לי על הווריד כנופיה של ילדים שלאט לאט אבל בטוח, הוציאו אותי מדעתי (שגם בימים כתיקונם לא בדיוק מאופסת.)

ואז הגיע הרגע שבו החלטתי לקחת אותם לטיול ג'יפים. אממה-טיול ג'יפים זה מלא כסף. ואז נזכרתי שיש לי ג'יפ. מה לא?

התכנון היה מאד פשוט ולא מקורי. העתקתי את זה ממישהו שאמר שמתחילים הכי חזק שאפשר ולאט לאט מגבירים.

האמת, אני החלטתי להתחיל בשבילים הכי ישרים שיש ולבדוק בזהירות את המגבלות.

המצרכים:

1 אאוטלנדר 4X2 סטנדרטי

1 נהג

כפית גדושה של גרגרים פסיכים

עוד 6 נוסעים.

אופן ההכנה:

קודם פותחים אפליקציית שטח כלשהי ומחפשים לאן להגיע.

פתחתי.

הבנתי שאני לא מבין שם כלום.

סגרתי.

החלטתי לשאול חבר או שניים שחוץ מלצחוק עלי ולהגיד לי להזמין מראש חילוץ לא תרמו הרבה.

אז חיפשתי קצת באינטרנט ומצאתי אתר שהוא גם אתר מורשת. שהילדים ילמדו קצת. הגעתי לאיזור צומת שורש בכביש 1 ופניתי לכביש 3955.

נסיעה של בערך 3 קילומטרים מביאה אותנו לחניון דרך בורמה מצד ימין ולכניסה למסלול נחל כסלון משמאל.

Untitled.jpg

בחרנו שמאלה.

הדרך מתחילה כדרך עפר כבושה ולאט לאט הופכת לסלעית ומבוקעת.

עשינו את כל המסלול, בזהירות, והגענו עד לכביש 38.

בכל פעם שהגעתי לקטע בעיתיי שהייתי בטוח שזהו-כאן אני עוצר, האאוטלנדר הפתיע ועבר ללא בעיה מיוחדת. כנראה בזכות שילוב של מרווח גחון (19 ס"מ), צמיגים דו שימושיים והילוך L שבניגוד למה שחשבתי דווקא עבד לא רע.

אגב, רובם של השבילים שם מסומנים כ 4X4.

ראינו כי טוב, חזרנו והפעם עלינו לדרך בורמה, שם הגעתי עד משלט 21. משם הדרך הופכת לבלתי עבירה לסוג זה של רכבים.

סיימנו בנקודת תצפית יפהפיה על כביש 1 מעל באב אל וואד והילדים קיבלו המחשה לשיעורי ההסטוריה בבית הספר.

הבהרה חשובה.

למרות מה שכתבתי כאן, לא מדובר ברכב שטח, בוודאי ובוודאי לא ברכב 4X4, מה שאומר שעליות חדות, בוץ, מדרגות גבוהות וכל מה שמאפיין שטח טכני, הוא מחוץ לתחום!

הדרכים שנסעתי בהן לא עבירות לרכב משפחתי רגיל, בעיקר בגלל סלעים ומדרגות סלע וגם עליות.

בכל מקרה, אני לא לוקח אחריות על השטויות שאתם תעשו.:-D

סיכום?

עם רצון וגם יכולת

גם אאוטלנדר, אממ.. יכול לדרוס תרנגולת?

ובנימה יותר רצינית, סעו בזהירות, ותגלו שגם קרוסאובר 4X2 יכול יותר ממה שאתם חושבים.

20170416_144006-01.jpg20170416_144227-01.jpeg20170416_144743-01.jpg20170416_155421-01.jpg20170416_155552-01.jpgIMG-20170416-WA0013-01.jpg

פורסם

ראה ערך 'בדואים עם סובארו DL'...[emoji14]

עם קצת רצון והרבה פסיכוזה, גם הנעה קדמית תעבור לא מעט מכשולים. בתקופת הגריטה העליזה עשיתי דברים משוגעים עם שרייד מקורקשת ואח"כ עם אפלאוז מחורקשת לפני ששתיהן(ועוד כמה) הפכו לפחיות קולה באדיבות מדינת ישראל.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני זוכר את טיולי השטח שלי בצפון כאילו היו אתמול; (כמעט) בכל פעם שהייתי עובר מקטע "מאתגר" כלשהו בסוף המסלול עמדה לה מאזדה3 או קורולה ליסינג חדשה.

ללא שום הסבר הגיוני כיצד הגיעו לשם.

החבר'ה בגרוטראלי הוכיחו לא פעם שעם קצת רצון והרבה ביצים אפשר להגיע רחוק מאוד עם הנעה קדמית בלבד.

תחום טיולי השטח בארץ הוא די מפותח, יש מועדונים כמעט לכל יצרן\דגם רכב, מה שבאמת חסר זה קבוצה כלשהי של טיולי שטח קלילים לרכבי 2x4,

בתקופה שהיה לי ייטי ניסיתי למצוא מידע במרשתת על טיולים מונגשים שכאלה ללא יותר מדי הצלחה, כמעט בכל מקום נרשם "lol תחזור לסוכנות תחליף רכב", בגדול.

קיצר, אחלה טיול, אחלה תמונות, כל הכבוד :mm_yeah:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עבירות של רכב ליסינג היא מן הידועות

תודה על השיתוף

טוב שמרביצים בדרדקים מורשת

יעלה כבודו מפה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני זוכר את עצמי מטייל עם סנדרו סטפווי במסלולי 4x4, והיא צלחה אותם כמו גדולה.

זה הכל עניין של מרווח גחון, כל עוד השטח לא טכני באמת...

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

הרבה ענין של מהירות נכונה והבנה אך האוטו "רוקד " עם השטח

בעונה זו של השנה אין בוץ והקרקע הדוקה ולכם גם רכבים משפחתיים יכולים לשטח שדורש 4X4 .

די סגור שלא תצליח לעבור את כל המסלול בסוף אוגוסט אחרי שהשביל נטחן כל הקיץ .

פורסם

יפה מאוד, תודה על השיתוף! האאוטלנדר נותן בראש :wink:

נניח וגם אני רוצה לצאת למסלול הזה, מה יש שם בגדול? רק חול וחול? אני מחפש מקומות 'מעניינים', שלא תהיה סיבה לילדים לקטר כי "אין כאן כלום"...

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

אין שום סיבה לא להנות מרכב, כל רכב, בשטח לדעתי. כמובן בהתאם ליכולות שלו (אם נוציא לרגע את מסעות הגרוטאות מהמשוואה).

כל מה שצריך זה קומון סנס, והכל יהיה בסדר.

אחלה טיול ceyal

!AWDSOME

פורסם (נערך)
ראה ערך 'בדואים עם סובארו DL'...[emoji14]

וגם ערך: רכב חברה. :p

ברור שבשבילים עובר כל דבר עם מספיק מרווח גחון. רוצים עוד קצת עבירות? צמיגי שטח עוזרים מאוד. עוד עבירות? זה כבר דורש הילוך כוח והנעה 4X4 אמיתית והכנות בסדנא עם מיגונים וכד'. אבל מהעוד הראשון עד לעוד האחרון המרחק גדול.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ceyal,

נשמע טיול מאד נחמד, תענוג לקרוא, והכי חשוב - שאפו על האומץ.. אני לא הייתי חושב לעשות את זה עם הספורטאז (גם לא בטוח שטכנית הייתי יכול).

באמת מעניין אם ישנן קבוצות של רכבי 2X4/ג'יפונים לטיולי שביל עפר כאלו.

פורסם

נהניתי לקרוא.

אני מטייל די הרבה עם הרכב שלי (שהוא כן 4*4) ויוצא לי לראות מידי פעם רכבי 2*4 בשבילים. כל עוד מודעים למגבלות, נזהרים ומשתמשים במכוון איפה שצריך אז לא צריכה להיות בעיה. גם אם מגיעים לשביל עם עבירות בעייתית בדרך כלל אפשר למצוא שביל עוקף. גם צריכים להיות מוכנים נפשית לזה שהרכב ישרט.

אני מאוד נהנה לטייל באזור טל שחר ויער צרעה שיחסית קרובים לאזור המרכז.

אסף

פורסם

בדיוק בשבת ירדתי במדרשת שדה בוקר לנחל צין ונהגתי בשטח בנחל צין עד מעלה עקרבים.

דרך קלילה לכל רכב 4X4 אבל עשיתי אותה עם סנדרו סטפאוויי .

לסנדרו שלום.:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני גם עברתי עם סנדרו סטפוויי בכל מני שבילים שבחיים לא הייתי מעז להכניס רכב רגיל. היא עברה אותם בלי שום בעיה, ללא שפשופים בגחון, ללא צירים שבורים או עצמות שבורות והכל בזכות מרווח הגחון המאוד מאוד נדיב של הרכב הקטן הזה (21 ס"מ).

היא כמובן התקשתה במקומות שבהם הקרקע היתה מעט חולית (למרות שגם שם בקרת המשיכה עשתה עבודה לא רעה במניעת התחפרות) וכמובן שנמנעתי מלהכניס אותה למקומות בוציים וחוליים מדי. בחלק מהמקרים מצאתי בצד השני גם מאזדות ליסינג (אבל לא תמיד) ואני משוכנע שהן עברו את הדרך באופן פחות נחמד רק שלנהגים שלהם לא היה אכפת.

בנימה פחות שמחה, היום נפרדתי מהדאצ'יה. אם אתם עוברים באוטו-דיל ומוצאים שם סטפוויי אדומה חביבה ונקיה אז תמסרו ד"ש.

פורסם
אני זוכר את טיולי השטח שלי בצפון כאילו היו אתמול; (כמעט) בכל פעם שהייתי עובר מקטע "מאתגר" כלשהו בסוף המסלול עמדה לה מאזדה3 או קורולה ליסינג חדשה.

ללא שום הסבר הגיוני כיצד הגיעו לשם.

החבר'ה בגרוטראלי הוכיחו לא פעם שעם קצת רצון והרבה ביצים אפשר להגיע רחוק מאוד עם הנעה קדמית בלבד.

תחום טיולי השטח בארץ הוא די מפותח, יש מועדונים כמעט לכל יצרן\דגם רכב, מה שבאמת חסר זה קבוצה כלשהי של טיולי שטח קלילים לרכבי 2x4,

בתקופה שהיה לי ייטי ניסיתי למצוא מידע במרשתת על טיולים מונגשים שכאלה ללא יותר מדי הצלחה, כמעט בכל מקום נרשם "lol תחזור לסוכנות תחליף רכב", בגדול.

קיצר, אחלה טיול, אחלה תמונות, כל הכבוד :mm_yeah:

אומנם פחות רלוונטי כי אין לך כבר יטי, אבל אני יודע שפעם היה (או עדיין יש) מועדון יטי מטעם סקודה עצמה.

נראה כמו של טיולי משפחות חביבים כאלה

• תוכן חדש...