Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתאריך 15/03/17 עצר אותי שוטר על מהירות עם אקדח לייזר הוא לקח את הרישיון שלי ונתן לי אישור נהיגה זמני עד מחרת בשעה 12 לשימוע בפני קצין

הגעתי לשימוע הקצינה פסלה לי תרישיון מנהלתית לחודש (ככה רשום בדף)

מכיוון שבחודש 3 היה 31 ימים מתי השלילה אמורה להגמר לי ?

ב16/04 או 15/04 או בכלל ב14/04?

והאם מותר לי לנהוג ברכב למרות שלא לקחתי עדיין את הרישיון מהמשטרה והשלילה נגמרה לי ?

או שהשלילה בתוקף כל עוד לא לקחתי את הרישיון מהמשטרה ?

פורסם

פסילה לחודש ע"י קצין משטרה זאת פסילה למשך 30 יום.

הפסילה הסתיימה אתמול, 13.4, והיית יכול כבר אתמול לגשת לקבל את רישיון הנהיגה..(אך לנהוג רק מחצות, בלילה בין חמישי לשישי).

בעקרון, מותר לך לנהוג מאחר והפסילה הסתיימה. אבל.. קח בחשבון כי אם עוצר אותך שוטר זה יצריך בירור ובזבוז זמן (מאחר ובמסוף המשטרתי אתה מופיע כנהג בפסילה).

לשיקול דעתך.

פורסם

חודש הוא חודש

אבל סמכות הפסילה של קצין משטרה על עבירת מהירות גבוהה , היא 30 יום.

את היום בו נערך השימוע לא סופרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ככל הנראה במוצאי שבת לא עובדים אלה שמטפלים בזוטות הללו.

אבל אם התחנה לא רחוקה ממך הייתי מנסה, אם מבחינת הימים אכן תמו ה 30 יום

הם מסתיימים רק בחצות הליל של מוצאי שבת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

את היום בו נערך השימוע לא סופרים.

ממש לא נכון. היום של השימוע הוא היום הראשון לפסילה. (ישה, אתה מוזמן גם לחשוב על כך בצורה מעט שונה - אדם שמקבל שלילה ע"י בימ"ש, חישוב תקופת הפסילה שבוצעה נחשב החל מיום הפקדת הרישיון (זהו היום הראשון לפסילה). אותו דבר נכון גם לגבי פסילה ע"י ק. משטרה.

ככל הנראה במוצאי שבת לא עובדים אלה שמטפלים בזוטות הללו.

אבל אם התחנה לא רחוקה ממך הייתי מנסה, אם מבחינת הימים אכן תמו ה 30 יום

הם מסתיימים רק בחצות הליל של מוצאי שבת.

1. אלא אם קרה משהו ממש חריג, עובדי המנהלה שמטפלים בהחזרת רישיונות אינם עובדים במוצ"ש.

2. גם אם נקבל את טענתך (השגויה) כי היום הראשון לפסילה לא נספר - אז 30 יום יוצא ביום שישי(חצות בין שישי לשבת) ולא חצות של מוצ"ש (בין שבת לראשון).

מאחר והנהג נפסל לתקופה של 30 יום, אזי עצם זה שהפקיד המשטרתי שמטפל בהחזרת הרישיון איננו עובד ביום בו תמה הפסילה - איננה מקנה סמכות חוקית להארכת משך הפסילה (מעבר ל-30 יום).

פורסם

אני מבין אחרת את סעיף 10 לחוק הפרשנות

. (א) מקום שנקבעה תקופה קצובה במספר ימים או שבועות מיום פלוני, אותו יום לא יבוא במנין.

(ב) תקופה קצובה במספר חדשים או שנים לאחר אירוע פלוני תסתיים בחדשה האחרון ביום שמספרו בחודש כמספר יום האירוע, ואם היה החודש חסר אותו יום - ביום האחרון של החודש.

(ג) במנין ימי תקופה יבואו גם ימי מנוחה, פגרה או שבתון שעל פי חיקוק, זולת אם הם הימים האחרונים שבתקופה.

עכשיו בוא נקצין

השימוע נערך ב 2330 האם היום ייחשב לו?

השימוע נערך ב 16.3 לכן מסתיים בחצות בין שבת לראשון.

וגם אם נחשב יום השימוע לטענתך (השגויה ) הרי יום שבת כיום אחרון לא נחשב, שוב חזרנו ליום ראשון.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני מבין אחרת את סעיף 10 לחוק הפרשנות

. (א) מקום שנקבעה תקופה קצובה במספר ימים או שבועות מיום פלוני, אותו יום לא יבוא במנין.

(ב) תקופה קצובה במספר חדשים או שנים לאחר אירוע פלוני תסתיים בחדשה האחרון ביום שמספרו בחודש כמספר יום האירוע, ואם היה החודש חסר אותו יום - ביום האחרון של החודש.

(ג) במנין ימי תקופה יבואו גם ימי מנוחה, פגרה או שבתון שעל פי חיקוק, זולת אם הם הימים האחרונים שבתקופה.

עכשיו בוא נקצין

השימוע נערך ב 2330 האם היום ייחשב לו?

השימוע נערך ב 16.3 לכן מסתיים בחצות בין שבת לראשון.

וגם אם נחשב יום השימוע לטענתך (השגויה ) הרי יום שבת כיום אחרון לא נחשב, שוב חזרנו ליום ראשון.

היה בחודש שלישי 31 ימים

אתה בטוח שהשלילה נגמרת לי היום בין שבת-ראשון

ולא נגמרה אתמול בשישי בחצות ?

כי מה-17 עד ה-15 (היום) עברו 30 יום , וה-30 יום נחשב כבר מיום שישי בחצות ולא מיום שבת בחצות.

אתה בטוח במה שאמרת ?

פורסם (נערך)

ישה, ידוע לי שיש פס"ד של בימ"ש עליון בנושא. ניסיתי לאתר אותו, אך לא הצלחתי (זה פס"ד די ישן). פס"ד אומר כי פסילה מתחילה מהיום שהוטלה, ואם נסתיימה ביום שבתון- אזי אין צורך להמתין עד יום העבודה הבא מאחר וזאת תוספת של ימי פסילה מעבר להרשאה שקיימת בחוק (אינני יודע כיצד המשטרה נוהגת כיום במקרה כזה. בעבר, אם פסילת נהג הייתה מסתיימת ביום שבתון, היה יכול לקבל את רישיון הנהיגה לפני השבתון אך מוזהר כי אסור לו לנהוג עד שתסתיים הפסילה)

הדבר הכי קרוב שמצאתי, אלו פרסומים של עו"ד + ציטוט של פס"ד בנושא קרוב (לגבי מתי מתחילה להיספר תקופת הפסילה):

ראה סעיף 7:

http://bit.ly/2plDFPi

ראה את תשובת העו"ד :

http://bit.ly/2oK4LBU

ראה את מה שכתוב מתחת לכותרת "בימ"ש מחוזי קבע" :

http://bit.ly/2oK1OkS

ולגבי הדוגמא שהבאת - כן, אם הפסילה הוטלה בשעה 23:30, אז הנהג "הרוויח" כי 30 דקות הקרובות נחשבות לו כיום פסילה.

אני יכול לשחק עם הדוגמא שלך לכיוון ההפוך, לגבי פסילה בשעה 00:30....

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אני מציין את מה שכתוב בדף "שימוע והחלטה על פסילה מנהלית מקבל או מהחזיק ברישיון נהיגה"

"אני פוסל אותך מהחזיק ברישיון הנהיגה שלך לתקופה של ____חודש______ ימים מיום שיימסר לידך צו זה."

האם הציתות הכתוב "מיום שיימסר לך צו זה"

אומר שהשלילה נחשבת מאותו יום של השימוע (16/03 נחשב) ? או יום אחריו (17/03) ? (שקיבלתי את הצו הזה) ?

פורסם

גיא

תשובתו של דן ארבל מי שבעברו היה שופט בבית המשפט לתעבורה תומכת בגירסתך שעומדת בניגוד להבנתי את תקנה 10 לחוק הפרשנות.

פסקי הדין שציטטת מציינים מתי מתחילה הפסילה , אבל לא מציינים אם את היום הזה סופרים או מתחילים את הספירה ביום שלאחריו.

והוא בכלל קיבל את הצו ב 17.3.

פות"ש

האם הטופס לא מולא במספר הימים של הפסילה ?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

את הצו קיבלתי ב16/03 בשעה 12:40

הצו רשום ״חודש״ ימים

כמו שציינתי גם קודם

מכיוון שקיבלתי את הצו ב16 יש 2 אופציות

אופציה 1

ה16 לא נספר ובחודש 3 יש 31 ימים ואז מה17 עד ה15 (היום) חלפו להם 30 יום (מיום שישי ב12 בלילה) זה כבר 30 יום

אופציה 2

ה16 כן נספר ובחודש 03 יש 31 ימים ואז מה16 עד ה15 היום עברו להם כבר 31 ימים (מיום שישי ב12 בלילה) זה כבר 31 יום נחשב

האם אני צודק בשני האופציות האלו?

בשורה תחתונה יש לי נסיעה חשובה במוצאי שבת ב8 בערב האם אני יכול לעלות על בכביש או שלא ? (בלי קשר אפ לקחתי תרישיון או לא מהמשטרה עדיין)

פורסם (נערך)

קודם כל - מצטער, עשיתי טעות, ורק עכשיו שמתי לב.

הבנתי כי הפסילה הייתה מ-15.3, ובהתאם לכך עשיתי את החישוב.

עכשיו ראיתי כי סיפקת נתונים שהיו חסרים, אז אני מבצע עריכה לתגובתי.

תתעלם מהעניין של חודש. פסילה ע"י קצין משטרה הרלוונטית למקרה שלך היא 30 יום (נהוג לקרוא לזה חודש. מעשית זה 30 יום).

לפי מה שאני יודע -מותר לך לנהוג כבר עכשיו. בהודעה #2 הסברתי מה עלול לקרות אם שוטר עוצר אותך.

מאידך, למיטב ידיעתו של ישה אינך מורשה לנהוג הערב עקב הפסילה.

תעשה לבד את החישובים שלך.

אם אני טועה - אתה עלול להפגע (נהיגה בזמן פסילה).

אם ישה טועה - פספסת נסיעה חשובה.

בשורה התחתונה - זאת החלטה שלך..

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

אני דוגל כשיש ספק אין ספק.

אוסיף לכך שכל עוד לא הוחזר לך הרשיון אתה עלול להיחשב כנוהג בזמן פסילה.

אם סופרים מה 17 למרץ ה 30 יום מסתיימים היום בחצות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בפסק דין בש"פ 9075/12, ראה סיפא של עמוד 11, סעיף 30 (ד) :

משנקבע בגזר הדין מיום 2010.5.31 כי העורר נפסל "מהחזקה ו/אוקבלת רישיון נהיגה למשך 24 חודשים מהיום", דין הוא שמניין ימי הפסילה יחל מאותו מועד.

בשפ 9075-12.pdf

• תוכן חדש...