Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה הזויה זו חזרתי לאחר נסיעה ארוכה של תמהוניות מוחלטת.

בסביבוץת השעה שתיים בלילה, אני נוסע לי לכיוון יציאה לאילון, מזג אויר ממש מושלם לנסיעה, קריר מאד, אבל כביש יבש. פתאום הבזק גדול, ברק ממש מול העיניים שלי ממש קרוב, אני כמעט חירש, וכל האור ברחוב כבה. אחריו בא עוד ברק כזה, הגשם לא איחר לבוא, אני ממשיך לסוע כמובן מאט, עוד לפני הכניסה לכביש המהיר. פתאום התחיל ברד ממש חזק עוד לפני שהגעתי לאילון ושמעתי וראיתי שזה ברד ברמזור, לאחר מכן הייתה רגיעה קטנה, חשבתי שזה חלף, אז ירדתי לאילון במחשבה שהברד לא הגיע לשם ושזה רק מים וגשם,

אני נוסע במהירות המותרת ומתחיל להאט כשאני על רביעי, ושומע רעשים ממש מוזרים מהצמיגים וכל סטייה קטנה של ההגה, כאילו אני נוסע על כורכר ואבנים. מלפני מרחוק שתי מכוניות די צמודות,

בזמן שאני מתקרב עליהם, להזכירכם על אילון במהירות, אחת המכוניות שעל הנתיב שלי (ד"א בינתיים שוב התחיל לרדת ברד וגשם זלעפות) פתאום מבצעת סיבוב במקום!!! תוך כדי שהיא חוסמת את כל הנתיב, הנהג במאזדה 3 איבד שליטה לחלוטין, לידו הייתה איביזה שגם היא כתוצאה מנסיון להתחמק ממנו מחליקה בטירוף, וכל זה במהירות די גבוהה!

אני מתקרב, אינסטינקט ראשון הבאתי ברקס, אבל מה? ABS הרעיד לי את כל האוטו ולא נתן, אני כבר מתכונן להתנגשות, מנסה להטות את ההגה, אבל האוטו לא מגיב!

זהו הלך עלי, אני כבר מתחיל לשיר לי בלב "אז תזכרו שהבטחתם לא לבכות, כי השמיים...." ורואה את כל החיים שלי חולפים, כל הכביש לבן מברד ומחליק בטירוף, ניסיתי עוד הטיית הגה בשילוב עם גז, בינתיים המאזדה משלימה החלקה כ200 מעלות, ואני עובר את התחת שלה במרחק של בערך מטר לאחר שהאוטו זז קצת!

אני מוכה תדהמה, עוצר ליד הגשר הקרוב, נועל את האוטו ורץ על החלק הצהוב לבדוק מה קרה מאחור, היו שם עוד מכוניות שעצרו מתחת לגשר שמאחורי, הם כנראה ניצלו בשלום, וכך גם אני.

לאחר שיחה קצרה עם משטרה שהגיעה למקום, שבתי לאוטו וישבתי עם פיצוחים עד שגם הברד וגם הגשם נעלמו, ויצאתי לי לדרכי לנסיעה קצרה לנתניה.

היכרות ראשונה שלי עם ברד כבד כזה מחוץ לעיר בדרך מהירה, והיא ממש לא הייתה נעימה, מזל גדול שיצאתי בחיים, מה שבטוח כדאי לכולם ללמוד מזה, ברד זה ממש לא צחוק, אחד הדברים המסוכנים ביותר על הכביש.

משום מה האוטו גם הוא בטרואמה רצינית, האגזוז משמיע רעשים רצחניים כאילו הוא אגזוז זרימה חופשית, לא שמעתי אף פעם כזה רעש ממנו.

לילה טוב לכולם.

פורסם

אני שמח שגילית את "נפלאות" הברד לפני שהאוטו מצריך בדיקת שמאי ולא אחרי, נשמע כאילו נסעת מהר מדי לתנאים או שלא שמרת מרחק (בתנאים שאינם יבשים שמור מרחק גדול יותר) אחרת לא ברור לי איך התקרבת למכוניות במידה שהצריכה בלימת חירום כמתואר... סוף טוב הכל טוב אני מקווה שהפקת לקחים להבא.

מוטי.

פורסם

כל זה ברור, יש לי היכרויות לא נעימות כ"כ עם כביש רטוב,

אבל זה ממש היה שונה לגמרי, לצערי אני שומע מוזיקה באוטו ולא כ"כ הבחנתי ברעשים כמו אבנים שבאים מכיוון הצמיגים.

באמת האטתי למהירות שבאמת מתאימה לנסיעה רטובה, לא שיערתי שהברד הגיע עד לשם בצורה כזו, וגם לא ידעתי שהשפעתו על תנאי המשחק בכביש כ"כ קיצוניים.

ד"א- חייב לציין לטובה את משטרת ישראל, שמיד עם התחלת הברד כנראה נסעו בכבישים במטרה לסייע ולמצוא נפגעים. לאחר שעצרתי בצד כל הכביש יתרוקן ושרצו בו רק מכוניות משטרה, חוץ ממספר אנשים כמוני שעצרו מתחת לגשרים.

פורסם
כל זה ברור, יש לי היכרויות לא נעימות כ"כ עם כביש רטוב,

אבל זה ממש היה שונה לגמרי, לצערי אני שומע מוזיקה באוטו ולא כ"כ הבחנתי ברעשים כמו אבנים שבאים מכיוון הצמיגים.

באמת האטתי למהירות שבאמת מתאימה לנסיעה רטובה, לא שיערתי שהברד הגיע עד לשם בצורה כזו, וגם לא ידעתי שהשפעתו על תנאי המשחק בכביש כ"כ קיצוניים.

ד"א- חייב לציין לטובה את משטרת ישראל, שמיד עם התחלת הברד כנראה נסעו בכבישים במטרה לסייע ולמצוא נפגעים. לאחר שעצרתי בצד כל הכביש יתרוקן ושרצו בו רק מכוניות משטרה, חוץ ממספר אנשים כמוני שעצרו מתחת לגשרים.

אני רק רוצה להזכיר ולהוסיף שגם לעצור בשוליים עד שיחלוף הברד הוא לא תמיד רעיון חכם במיוחד... הרי אם *אתה* איבדת שליטה על הרכב בגלל הברד, ברור וידוע שגם אחרים המשתמשים בדרך עלולים לאבד שליטה על רכבם ולהסחף לכל מקום בכביש (שוליים למשל)... וכידוע השוליים הם לא לצורך מנוחה קלה או רגיעה מהברד. עיצה ידידותית, לא ביקורת ;-) - להבא תעצור במקום אחר או שתמשיך בנסיעה רגועה ואיטית הלאה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אחרי שזה קרה, באמת הייתי בטראומה מידית כזו, שלא יכולתי כ"כ להמשיך לנהוג... הרבה נהגים אחרים עשו בשכל עוד לפני זה וכשעצרתי מתחת לגשר היו שם עוד 3 מכוניות, ממילא הכביש היה די ריק... גם עצרתי כי פחדתי מהברד עצמו שלא יעשה כלום לרכב (פרסי או לא פרסי? :wink: )

מה אני אעשה, שילמתי ממיטב כספי על צביעה כולל הגג... האמת שקצתץ פיברקתי את השיר שאמרתי לכם ששרתי בלב, הדבר שיותר חשבתי עליו זה: "לא!!!!!! רק לפני יומיים קיבלתי את הרכב עם טמבון חדש! למה זה מגיע לי??? :cry: ", משהו כזה...

פורסם

אני חושב שחוץ ממך , גם האגזוז אכל קצת סרטים :-)

שמח שיצאת מזה בצורה הטובה ביותר כלומר ללא פגיעה קודם כל בגוף ואחרי זה ברכב .

ים long time no

פורסם

למזלי הגעתי הביתה ב-4 מת"א ולא בחמש :)....

בכל מקרה, גם האגזוז שלי משמיע רעשים של פרי פלו ולא ממש העברתי אותו טראומות קשות....

ועוד משהו לגבי זה שלא ממש הרגשת שיורד ברד - בתור נהג, אתה צריך לקיים קשר עם האוטו, קשר פיזי...

אם יורד ברד, אפילו קצת חול על הכביש, אתה צריך להרגיש את זה דרך ההגה... אין מצב שאתה לא מרגיש את זה... אלא אם כן אתה נוהג עם הנעליים....

וגם אני שומע מוזיקה בווליום כלכך גבוה שאני לא שומע לא את עצמי ולא את המנוע ובטח שלא את הגשם, אבל אני יודע על מה אני נוסע, ואם יורד ברד מרגישים דרך הבודי... אבל שוב... זו רק הדרך שלי... לאדע מה לגבי אחרים...

אבל בתנאי דרך קשים תהיה קשוב לרכב שלך....

פורסם

לצערי אני שומע מוזיקה באוטו ולא כ"כ הבחנתי ברעשים כמו אבנים שבאים מכיוון הצמיגים.

לא קשור לתרד הזה, אבל בכל זאת... לכל אלה שלא הסכימו עם הטענה שלי בזמנו

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=55146&highlight=%E0%ED+%E4%F9%F0%E4

, שלשמוע מוזיקה בזמן נהיגה מסוכנת כמו להסיע ילד לא חגור (ואף אחד לא צילם אנהגים ששומעים מוזיקה בזמן נהיגה ופותח עליהם דיון בפורום...), אז הנה דוגמא...

dirty old man

need love too

פורסם

אני מסכים איתך יואל ב. אבל האמת היא שמן הסתם הבחנתי בברד, בגלל המכות באוטו וההרגשה מצורת ההגוי והתנהגות הגלגלים, גם ראיתי אותו על הכביש, מה שיותר היה מסכן מהמוזיקה עצמה, שד"א לא הייתה ממש גבוה בכלל, היה החוסר נסיון שלי בעבר עם ברד...

פורסם
לא קשור לתרד הזה, אבל בכל זאת... לכל אלה שלא הסכימו עם הטענה שלי בזמנו, שלשמוע מוזיקה בזמן נהיגה מסוכנת כמו להסיע ילד לא חגור (ואף אחד לא צילם אנהגים ששומעים מוזיקה בזמן נהיגה ופותח עליהם דיון בפורום...), אז הנה דוגמא...

לשמוע מוסיקה ברכב זה לא ממש מסוכן, כל עוד לא מגזימים. כלומר מתרכזים בנהיגה ולא בשירה... ולא שמים מוסיקה בעוצמה כזאת שכל הרכב ירעד, כלומר צריך להיות קשוב גם לסביבה...

• תוכן חדש...