Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 293
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן ביטחון עצמי זה דבר חיובי, וגם ממנו, עודף וקיצוניות הוא לא דבר טוב.

לעניינה, שמעתי עליה ממספר מקורות, הספיק לי.

אני לא צריך סולידית או כל קיצונית אחרת כדי לדעת להיות מאוזן בעצמי, תודה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם (נערך)
נותר רק לקוות שבנושאים החשובים בחיים (ולא סתם דיון בקארספורום) אתה מבסס את דיעותיך על בירור עובדות ולא לפי מקבץ של רנדומלי של דיעות סובייקטיביות של אנשים אחרים על הנושא.

אין הרבה קשר בין מה שכתבת למציאות.

בנושאים שמעניינים אותי, למשל בעבודתי ובתחביביי אני קורא הרבה, מעמיק ופעיל בקהילות רלוונטיות.

היא והקוטביות שלה לא מעניינים אותי.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם

מעניינים אותך מספיק כדי שתטרח לכתוב מה ״דעתך״ עליה (המרכאות משום שדיעה בד״כ מבוססת על איזושהי היכרות עם הנושא, לפחות אצל אנשים שפויים).

פורסם

אני לא צריך סולידית או כל קיצונית אחרת כדי לדעת להיות מאוזן בעצמי, תודה.

זה לא העניין כאן. תהיה מה שנוח לך.

הבעיה היא הנחרצות שלך, בלוג שעל מנת לקרוא ולהבין לעומק, צריך לפחות מספר חודשים, אתה מסכם באופן נחרץ במספר משפטים שמבוססים על שמועות. זה אבסורדי.

פורסם (נערך)
הרמה המינימלית שבה אדם יכול לחיות עם מינימום סבל או חוסר נוחות, היא די דומה לרוב האנשים שחיים באותה סביבה. ההבדלים יותר נוגעים לדברים שאנשים שונים התרגלו אליהם. למשל מישהו שחי ממשכורת הייטק ימצא את זה קשה מאוד להסתדר עם משכורת מינימום פתאום.

הספרנית שאתה מכיר אולי לא מוציאה הרבה כסף, אבל אני מאמין שהיא גם לא עושה מאמץ יוצא דופן בשביל לחסוך - אולי גם בגלל העובדה שהיא לא צריכה יותר מדי.

אני לא טוען שהסולידית בעצם הייתה רוצה לשבת בבתי קפה כל היום ולטוס פעמיים בשנה לחו"ל, ממש לא. אני כן טוען שאילו היו נופלים עליה מהשמיים עוד 5000 שקלים בחודש מעתה ועד יום מותה, סגנון החיים שלה היה משתנה משמעותית. ושיהיה ברור - אם אתה נניח מרוויח כיום 10000 נטו בחודש וחי נורמלי והיו נופלים עליך עוד 5000 מעתה ועד עולם, אני חושב שסגנון החיים שלך היה משתנה הרבה פחות - בגלל שנקודת המוצא שלך אחרת לגמרי.

תראה. הבחורה אומרת שלא מפריע לה לחיות בצמצום כזה כל עוד יש לה את החופש התעסוקתי שלה. אני אומר שא. אם היא הייתה עובדת בעבודה שהיא נהנית ממנה היא כנראה הייתה מדברת אחרת (קראתי שהיא סיפרה על כמה היא סבלה בעבודה). וב. אם היה לה עוד כסף (לא חייב להיות 5 מיליון, סתם דוגמא) היא הייתה משנה באופן משמעותי את סגנון החיים שלה, כלומר נניח ונכפיל לרגע את החסכון החודשי שלה, היא בשמחה תכפיל בהתאמה את ההוצאות שלה.

מעניינים אותך מספיק כדי שתטרח לכתוב מה ״דעתך״ עליה (המרכאות משום שדיעה בד״כ מבוססת על איזושהי היכרות עם הנושא, לפחות אצל אנשים שפויים).

קראתי את הפוסט של סקרוניס וזה הספיק לי (ביחד עם עוד כמה פוסטים פה ודברים נוספים ששמעתי אליה).

בכל מקרה, אני מבין שאתה פסיכיאטר על פי האבחנה הזריזה והחד משמעית של שפיות או חוסר שפיות... אאמץ את גישת הסולידית ואאחל לך לילה טוב, בכל זאת, יקר לנהל דיון עם פסיכיאטר :)

פורסם

אז אתה אומר שכל מה שצריך כדי לשכנע אותך במשהו זה לבקש מסרוניס להביע את דעתו על זה בפוסט?

ד״א, הדיון הזה על חשבון הבית :-)

פורסם (נערך)

אני לא מכיר אותו אישית כמו שאתה לא מכיר את הסולידית אישית.

ועדיין, קראתי מספיק הודעות שלו לאורך השנים שלי ושלו בפורום כדי להעריך את מה שהוא אומר. הוא צוטט כדוגמא, היו פה עוד דעות דומות לשלו לגביה.

מעבר לזאת, אני לא מתחבר לבסיס הרעיון שלה של חסכון קיצוני כדי לא להיות כבול למקום עבודה.

אני חושב שמקום עבודה זה דבר נהדר וחשוב, כך חינכו אותי. אני חוסך כסף במידת האפשר וראה איזה פלא - גם מוציא על מותרות מדי פעם. כשאני הולך בבוקר לעבודה אני לא מרגיש כבול, אני יוצא עם חיוך וחוזר עם חיוך (חוץ מהפקקים, זה shit גדול :) ), אוהב ומעריך את האנשים שאיתי ואת מה שאני עושה.

לכן, אני לא הולך לבזבז מהזמן שלי לקרוא את מה שהיא כותבת - כן, לפעמים אנחנו לוקחים החלטות גם בלי להתעמק יותר מדי בדברים. מצטער, אין לי זמן לחודשי קריאה של דעותיה ואני לוקח את הסיכון בהפסד דבריה המועילים.

אתה יכול לחשוב שהיא גאון, מעניין אם גם אתה חי כמוה ? אחרת ההתעמקות שלך בנושא מיותרת. ותחסוך בבקשה אבחנות של שפיות ואי שפיות, פתח דיון על פסיכיאטריה אם זה הנושא, אולי אגיב גם שם למרות שאני לא עמוק בנושא :)

שיהיה לך יום טוב, אני לא רואה כיצד המשך הפינג פונג בינינו תורם לדיון, אנחנו מבינים את דעתו של השני, לא מסכימים כלל וזה בסדר, אין טעם להידרדר לפסים אישיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל זאת אפשר לברור מהדברים שהיא כותבת את העצות הטובות (למשל איך בונים תיק השקעות מניב) ולהתעלם מהשטויות הסגפניות (איך לחסוך 10 ש"ח ולא לקנות שלישיית סבון נוזלי)

גם בפורום, יש אנשים ש95% ממה שהם כותבים זה שטויות (כמוני למשל), אבל יש את ה5% מידע שימושי שלא היה בא ממישהו אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדיוק.

לדעתי ישנם רבה דברים טובים מבלוג שלה שאפשר לקחת, בין אם זה בעניין השקעות ובין אם לשנות פאזה מבחינת צרכנות מיותרת.

לא צריך להטפל לקטנות שלא ניראות לך, ואז לשלול את כול הבלוג כליל.

פורסם
לא קראתי את הסולידית ואותי אישית ממש לא מעניין מה היא כותבת.

הנה סיכום כל הבלוג שלה בלי לקרוא מילה

לעניינה, שמעתי עליה ממספר מקורות, הספיק לי.

אין משמעות לדעה שלך על התוכן בבלוג.

אין טעם להידרדר לפסים אישיים.

זה הדבר היחיד שאתה עושה, במספר שרשורים. בהצלחה.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

לפי הכותרת אפשר להבין שקראתי את הספר "אבא עשיר אבא עני".

הספר מביא המון מוטיבציה אבל עדין לא ממש מסביר מה צריך לעשות ת'כלס כדי להפוך לעצמאי כלכלית.

אני חייל בן 20 אין לי נכסים משלי ולא הרבה כסף. מה אני יכול לעשות כדי להתחיל "לשחק את המשחק של הכסף"?

לקנות נכסים זה לא ריאלי בשבילי.

התחלתי להתעניין בשוק ההון ובעיקר במניות, האמת היא שכמה שאני יותר קורא ולומד ככה אני רק יותר חושש מהנושא הזה...

אשמח מאוד לקרוא את העצות והרעיונות שלכם בנושא.

תודה!

• תוכן חדש...