Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באותה רמת חיים שהיא מתארת בבלוג?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 293
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

4000 ש״ח זה מעט מאוד כסף פה.

בבנגקוק אפשר לחיות עם שותפים ב-5000 בהט בחודש (+-500 ש״ח) בלי מזגן ולדעתי גם בלי מים חמים בשכונה של תאילנדים שהיא לא הכי סימפטית.

כרגע הסולידית גרה בהרצליה, ונראה לי שיש לה מים חמים בברז ואמצעי קירור כלשהוא.

מוצרי מזון ברחוב ניתנים לקניה בזול מאוד. בירקות ופירות זה סבבה אבל בשר יכול להרוג אותך אם תקנה אותו מהרחוב. היו פה כבר מקרים של אנשים שאכלו בשר שנקנה ברחובות שלא ברור כמה פעמים הופשר והוקפא וישב בחום והוקפא שוב והם פשוט התפגרו.

בקיצור לחיות על 4000 ש״ח לחודש בכל מקום בעולם זה לא כיף גדול.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
קחו לדוגמא את וורן באפט, חי מאוד בצניעות ביחס להון שיש לו...

לא כולם מתפרעים ומשתוללים עם מיליונים/מיליארדים.

יופי באמת. מה הקשר לוורן באפט? מבטיח לך שההוצאה החודשית של הבנאדם גבוהה פי כמה וכמה מההוצאה החודשית של בנאדם ממוצע בישראל, או בארה"ב.

או מזרח אירופה.

אני עם המשכורת שיש לי כרגע, אם הייתי חוזר לאוקראינה ושומר על אותה רמת הכנסה, הייתי חי כמו מלך שם.

נכון, רק למה שתרצה לגור באוקראינה? :roll::wink:

בקיצור לחיות על 4000 ש״ח לחודש בכל מקום בעולם זה לא כיף גדול.

יש ויש. כמו שנאמר יש מספיק מדינות במזרח אירופה שבהן השכר הממוצע נמוך משמעותית מ-4000 שקלים בחודש, ואפשר לחיות ממנו בסדר גמור.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אבל זה ביחס לעלויות. בארהב זה אולי גרושים, אבל באוקראינה זה הון

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
יופי באמת. מה הקשר לוורן באפט? מבטיח לך שההוצאה החודשית של הבנאדם גבוהה פי כמה וכמה מההוצאה החודשית של בנאדם ממוצע בישראל, או בארה"ב.

דוגמא לכך שבנאדם לא בהכרח חי לפי רמת ההכנסה האמיתית שלו...

פורסם
נכון, רק למה שתרצה לגור באוקראינה? :roll::wink:

.

כי יש לי משפחה שם, ואני יודע את השפה.

חוץ מזה, משכורת שאיתה בישראל בקושי סוגרים את החודש, שם זה הון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עכשיו רק נשאר לך למצוא דרך לעבוד בישראל ולחיות באוקראינה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
דוגמא לכך שבנאדם לא בהכרח חי לפי רמת ההכנסה האמיתית שלו...

דוגמא גרועה מאוד. בשביל לחיות לפי רמת ההכנסה של וורן באפט צריך להתאמץ מאוד מאוד. וזה גם לא קשור לנושא השרשור. יש הבדל מהותי בין בנאדם שחי מ-3000 שקלים ובנאדם שחי מ-6000 שקלים. ההבדל מצטמצם ככל שעולים בשכר. למשל ההבדל בין אדם שחי מ-10000 לבנאדם שחי מ-13000 הוא קטן משמעותית. להכניס מיליארדר למשוואה בכלל מעקר את הדיון מתוכן.

כי יש לי משפחה שם, ואני יודע את השפה.

חוץ מזה, משכורת שאיתה בישראל בקושי סוגרים את החודש, שם זה הון.

משפחה ושפה זה יפה, אבל גם אם היה לי את זה באוקראינה לא הייתי רוצה לגור שם. חיים זה יותר ממשפחה ושפה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
עכשיו רק נשאר לך למצוא דרך לעבוד בישראל ולחיות באוקראינה.

זה עושים כאן רבים

עובדים במדינת תל אביב וגרים במדינת חיפה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רק שחיפה יקרה כמעט כמו תל אביב (להוציא יוצאי דופן שאני לא בטוח שמשפיעים כ"כ על מחיר המחיה).

בא נגיד את זה ככה, גם בחיפה אתה יכול להסתפק בדירה מטה ליפול בהדר עם שכנים נרקומנים או לחילופין, להוציא 10K ש"ח שכירות חודשית על אחוזה בדניה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חפש ביד 2 דירות ב 2 מיליון ש"ח בחיפה , ובת"א ותחזור לדווח.

גם רמות השכר בת"א גבוהות מרמות השכר בחיפה .

ועוד בלא מעט פריטי הוצאה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בוא, אני אחסוך לך את החיפוש.

בקצת יותר מ-2 מיליון ש"ח אתה קונה דירה גדולה, בד"כ בקוטג' טורי או בניין קטן של 4-5 דירות באחת מהשכונות הטובות בעיר (רמת גולדה\אלמוגי\אשכול ועוד כמה) במגדלים של סביוני דניה קצת יותר, למרות שחיפאים לא כל כך אוהבים מגדלים. מה תקבל בת"א תמורת סכום דומה? תקנו אותי, אבל נדמה לי שדירת שיכון בגודל בינוני בשכונה סבירה ולא יותר. אם אתה עובד במרכז אפשר להסתמך על הרכבת - תלוי במקום העבודה, אבל היא עשויה לקזז את הזמן בפקקים של המרכז.

החברה של בני הבכור חיפאית ולומדת באת"א. נוסעת כל בוקר ברכבת וחוזרת בערב ברכבת. מעדיפה זאת על פני שכירת דירה בת"א, על אף שזכאית למעונות, ואף שכרה בהם חדר סמסטר אחד. ואני מכיר אנשים שעושים את הדרך יום יום לעבודה וחזרה שנים רבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בישראל המדינה מוציאה ממירוץ העכברים קבוצה גדולה ומיוחדת של אנשים, קוראים להם אנשים קבע. יש כמה כאלה אצלי במשפוחה, עבדו 20 שנה (לא קשה מדי, תפקידי פקידות) עד גיל 42, ואז פרשו מהמירוץ עם פנסיה מדהימה שמתקרבת ל 20K בחלק מהמקרים, ביטוח רפואי מעולה שמכסה אותם מכל הכיוונים, ארגון צרכנות פרטי (חבר) שדואג שישלמו מינימום על מוצרים שונים, מוצרי חשמל ומכוניות בהנחות יפות שמגיעות ל15-20%. ודואג להם גם להכנסה צדדית מנדל"ן, על ידי אספקה של דירות מוזלות מקבלנים שהם מוכרים אח"כ במחיר השוק ואת ההפרש מכניסים לכיס ברווח יפה (חלק מהם משיגים רווח ברוטו של 100K לשנה רק מזה). ועוד הטבות מכל הסוגים והמינים שקצרה היריעה מלפרט.

מה שנקרא לצאת ממירוץ העכברים ובגדול.

פורסם

מרטינס - סיפור אנשי הקבע כפי שאתה מתאר אותו (וזו חצי אמת) נגמר מזמן.

יש לי בן בקבע - באזרחות היה מרויח לפחות כפליים מאשר בקבע.

מועדוני צרכנות - מה לעשות, כל גוף גדול משיג תנאים טובים. בדוק את עובדי המדינה, עובדי העיריות, מורים, מהנדסים, מקצועות חופשיים, אנשי היי-טק - לכולם מועדוני צרכנות שמשיגיםלהם הטבות מכובדות. מה לעשות - הסוחרים רוצים למכור, מוכנים לקצץ במחיר על מנת להשיג קבוצות קונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מרטינס - סיפור אנשי הקבע כפי שאתה מתאר אותו (וזו חצי אמת) נגמר מזמן.

יש לי בן בקבע - באזרחות היה מרויח לפחות כפליים מאשר בקבע.

מועדוני צרכנות - מה לעשות, כל גוף גדול משיג תנאים טובים. בדוק את עובדי המדינה, עובדי העיריות, מורים, מהנדסים, מקצועות חופשיים, אנשי היי-טק - לכולם מועדוני צרכנות שמשיגיםלהם הטבות מכובדות. מה לעשות - הסוחרים רוצים למכור, מוכנים לקצץ במחיר על מנת להשיג קבוצות קונים.

לא יודע מה הבן שלך עושה בקבע, אבל יש ל חבר שהוא הנדסאי במקצועו מרוויח 15K בקבע. באזרחות אם היה מקבל 10 ,היה שמח

• תוכן חדש...