Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיקה זה לא מיתוס - אם את לא נוסעת הרבה,עדיף הבנזין,שכן רכישת דיזל עדיין משמעותית יקרה מבנזין.

וכן,אם את נוסעת 10K בשנה או קצת יותר,עדיין לא משתלם

אם עברת את ה25K (כמוני) בשנה,אז שווה להשקיע ולקנות אותו (כי מה לעשות,דיזל בנוי לזה,בנזין פחות)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מיקה זה לא מיתוס - אם את לא נוסעת הרבה,עדיף הבנזין,שכן רכישת דיזל עדיין משמעותית יקרה מבנזין.

בדקת מה ההבדל במחיר בין 208 טורבו בנזין ברמת גימור מקבילה לדיזל לבין דגם הדיזל?

יום טוב גם לך

פורסם

תלוי ברכבים ובהפרש ביניהם

ברנו לצורך העניין במשך תקופה מאוד ארוכה מכרו פלואנס דיזל ובנזין (1.6 נדמה לי?) באותו מחיר, צריך להיות דביל מהסוג הלא טוב כדי לבחור בבנזין במצב כזה

בדאצ'יה יש הבדל של 5 אלף בין סטפוואי בנזין לדיזל, עדיין הדיזל מוצדק, מנגד בדאסטר יש הבדל של 21 אלף בין בנזין 4x4 לדיזל 4x4 ברמת האבזור הגבוהה, וזה כבר יותר קשה להצדיק

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

" אבל לכו תשכנעו את הישראלי המצוי לקנות פג'ו 208 דיזל ידנית שקנית לפני 3 שנים."

ram4000 - נראה לי כי הסתיגמות מושרשות אצלך היטב.

כיצד אתה יכול לקבוע מה יהיה יחס רוכשי רכב יד שנייה בעוד 3 שנים.

לרכב שעדיין לא נמכר בישראל 3 חודשים.

פורסם

וכן,אם את נוסעת 10K בשנה או קצת יותר,עדיין לא משתלם

אם עברת את ה25K (כמוני) בשנה,אז שווה להשקיע ולקנות אותו (כי מה לעשות,דיזל בנוי לזה,בנזין פחות)

הממוצע שלי הוא כ17 אלף בשנה, לא לכאן ולא לכאן :) בכל אופן, זה לא משהו שעל הפרק כרגע, אבל בהחלט במחשבה לעתיד הקרוב. תודה על המידע היעיל, לכל מי שענה לי על השאלה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
מגאן? PSA? לא ולא.

צודק, טעות שלי.

אעמוד בפינה ל10 דק'.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

דעתי היא שהעניין הוא לא כמות הנסועה אלא אופי הנסועה.

דיזל מתאים יותר למי שנוסע בעיקר בין-עירוני, בפרט באזורים הרריים. מאוד נחמד לטפס בניחותא עליות ארוכות ומכובדות ב-90/100 קמ"ש וסל"ד נמוך מ-2000, שעה שמסביב כל מיני סופרמיני בנזיניות צורחות עד השמיים. אין תחליף לתחושת המומנט הזמין כבר בסל"ד נמוך, וצריכת הדלק היא בונוס.

מצד שני דיזל אכן קצת פחות נעים לנסיעה בעיר (רעש/רעידות/תגובת דוושה), ויש מי שיוסיפו נימוקים טכניים (ענייני DPF וכו').

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

מצד שני דיזל אכן קצת פחות נעים לנסיעה בעיר (רעש/רעידות/תגובת דוושה), ויש מי שיוסיפו נימוקים טכניים (ענייני DPF וכו').

מחזק, חוץ מעינין של תגובת דוושה - זה תלוי איך הרכב כוייל. אצלי ברכב התגובה מידית - המנוע מטפס מהר מאוד בסל"ד (כמו בנזין, תוך פרפור גלגלים במישור גם בהילוך שלישי), מה שמאפשר לתמרן ולהשתלב בקלות במידה ורוצים - אני לא מנצל את זה כי לא אוהב סגנון נהיגה עצבני. הילוכים קצרים תורמים לזה.

DPF זה בעיה אם רוב הנסועה היא בעיר ו/או נסיעות קצרות בעיקר. רגנרצייה מתחילה לעבוד רק בתנאים מסויימים, המנוע צריך להיות חם (לדיזל לוקח יותר זמן להחמם), רגנרציה פאסיבית יכולה לקרות רק במהירות קבועה מעל מהירות מסויימת ומעל סל"ד מסויים, מחוץ לעיר. רגנרצייה נשמכת כ10~15 דקות בהתאם לעומס של הDPF.

בפיג'ו מבחינה הזאת המצב טוב יותר כי יש SCR, לכן הרכב הזה אמור להיות יותר מתאים לעיר, מאשר רכבים נטולי מערכת כזאת. ובכלל אני עוד ממתין לימים כאשר היבואן יציע רכבים נוספים עם SCR בסגנון 2.0HDI, למשל מאוד הייתי שמח לC5 או 508 עם מנוע כזה וגיר פלנטרי.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עדיף אולי שרוב הציבור ימשיך להחזיק בדעות קדומות לגבי דיזל. ראינו איך המדינה הגיבה בזריזות ליורו6 ולגידול בהיצע מכוניות דיזל קטנות. אם יותר אנשים יקנו מכוניות דיזל אז התגובה תהיה אף מהירה וחדה יותר.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

פורסם
איך מנועי הדיזל של הצרפתיות? יש לי חשש מסויים להתקרב לרכבים צרפתיים מהסיבה שאומרים כי יש להם נטייה לחימום מנוע ותקלות רבות. איך דגמי הדיזל בשנים האחרונות מ2010?

מהמשובחים ביותר.

למען האמת, בסגמנט הזה (שהרי אין מה להשוות למנועי ב.מ.וו או מרצדס) אני לא מצליח לחשוב על אף יצרן עם מנועי דיזל טובים יותר.

יגאל, תודה על הדיווח!

בתור אחד שמתנייד בדיזל גם היום, האם נכון עדיין המיתוס שדיזל מתאים בעיקר למי שהנסועה השנתית שלו גבוהה? האם זה פרופיל הנסיעות שלך?

כי הולך ומתחוור לי שהשילוב של טורבו עם דיזל מוצלח יותר מהשילוב עם בנזין, גם מבחינת התנהגות ונדמה לי שגם מבחינת צריכת הדלק, כך שהאופציה לרכב מונע דיזל, שמעולם לא עברה במוחי, נעשית פתאום מעניינת...

חלק מהסיבות מדוע דיזל כבר לא יקר יותר הוסברו כאן.

בנוסף לכך, מנועי טורבו דיזל נבדלו לאורך השנים בכך שהיו בהם פשוט הרבה חלקים שאין במנועי הבנזין ולכן היו יקרים יותר לאחזקה.

היום, כאשר כמעט כל מנועי הבנזין הם טורבו-הזרקה ישירה, החיסרון הזה נעלם לדיזל וכולם סובלים באותה מידה מהעניין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בהחלט אפשר להשוות לב.מ.וו ולמרצדס. כי החברות האלו השתמשו בשנים האחרונות לא פעם במנועים האלו.

מרצדס במנועים של רנו וב.מ.וו (וגם וולבו) במנועים של PSA.

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

פורסם
שאלתי כ4 פעמים, גם את נציג נסיעת המבחן וגם את נציג המכירות באולם, נאמר לי שדגם הדיזל מגיע ללא הצפצפה הזו. אולי ניתן להוסיף בתשלום נוסף, זה לא עניין אותי.

גם לי לא ידעו כל כך להגיד אבל שים לב שבקטלוג רשום שהדגם היחידי שלא מגיע עם מוביילאי זה gti

ואצלי המוביילאי הגיע ברכב ושאלתי כמה פעמים ולא הייתה אפשרות לקבל את הרכב בלי זה.

פורסם
בהחלט אפשר להשוות לב.מ.וו ולמרצדס. כי החברות האלו השתמשו בשנים האחרונות לא פעם במנועים האלו.

מרצדס במנועים של רנו וב.מ.וו (וגם וולבו) במנועים של PSA.

הכוונה הייתה שלא ניתן להשוות למנןעים גדולי הנפח כמו למשל ב 530d - M

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מהמשובחים ביותר.

למען האמת, בסגמנט הזה (שהרי אין מה להשוות למנועי ב.מ.וו או מרצדס) אני לא מצליח לחשוב על אף יצרן עם מנועי דיזל טובים יותר.

חלק מהסיבות מדוע דיזל כבר לא יקר יותר הוסברו כאן.

בנוסף לכך, מנועי טורבו דיזל נבדלו לאורך השנים בכך שהיו בהם פשוט הרבה חלקים שאין במנועי הבנזין ולכן היו יקרים יותר לאחזקה.

היום, כאשר כמעט כל מנועי הבנזין הם טורבו-הזרקה ישירה, החיסרון הזה נעלם לדיזל וכולם סובלים באותה מידה מהעניין.

היום מתנייד עם אוקטביה דיזל ושוקל להחליף לצרפתיה (או אחרת) דיזלית. חשוב לי שתהיה סופר אמינה וחסכונית. ירד לי מהסקודה מהסיבה והגיר מפריע ונמטריד אותי, מדובר בdsg 6. איפה מיצרים את מנועי הדיזל והגירים של הצרפתיות?

פורסם

DSG6 זה גיר שנחשב אמין. הגיר עושה לך בעיות?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...