Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שקיימים סוגי פולישים למשטחים שונים כגון פוליש לפלסטיק, למתכת, לכרום, לצבע הרכב, לשמשות וכו..

השאלה שלי היא מה ההבדל בינהם? האם זה לא טריק שיווקי של החברות כדי לקנות מוצר ייעודי לכל דבר כמו שהם אוהבים לעשות? ואם זה אכן שונה מה ההבדל בינהם?

והאם יש סוג פוליש שמאפשר להשתמש בו בכמה סוגי משטחים ואם כן באילו?

פורסם

כן ולא.

ברוב הפולישים משתמשים בחלקיקי אלומינה כחומר אברזיבי, אבל רמת הגימור (שמושפעת מגודל החלקיקים- שמשתנים בין חומרי פוליש\ קומפאונד שונים) משתנה בין חומר לחומר (חומר שאתה מלטש- קומפאונד "גס" ללכה יכול לתת גימור ברמה גבוהה לכרום לדוגמא)

בנוסף משתנה החומר סיכוך שמוסיפים (המדלל של האבקת אלומינה) ויש מוצרים שמכילים כמויות משתנות של גלייזים למיניהם או חומרי הברקה "כימיים" (לא באמת מסיר פגמים כמו שפוליש אמור לעשות, מטשטש אותם)

אז בגדול אם אתה מוצא חומר שמסכך טוב וסלחני (לדוגמא אולטימייט קומפאונד שנותן גימור סבבה וגם יחסית עם סיכוך טוב, בניגוד לחומרים שהמדלל הוא בעיקר מים שלא נותנים סיכוך מספיק טוב ובעיקר יהיו עם חיתוך גבוה) אתה יכול להשתמש בחומר אחד להכול פשוט התוצאה לא תהיה אידאלית.

שמשות יהייה מאוד קשה ללטש עם החומרים הסטנדרטיים כי בפולישים לשמשות יש חומר אחר (לא האלומינה)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

תודה על ההסבר!

אם אני יתמקד בפוליש לפלסטיק, האולטימייט קומפאונד יהיה אגרסיבי מידי בשבילו כי פלסטיק עדין יותר לא? ואז יהיו עדיין סווירלים של הקומפאונד..

אז בהנחה שפוליש לפלסטיק עדין יותר האם פוליש עדין רגיל יכול להיות תחליף לפוליש פלסטיק? או שבילבלתי דברים ובעצם פלסטיק דורש פוליש חזק יותר?!

פורסם
תודה על ההסבר!

אם אני יתמקד בפוליש לפלסטיק, האולטימייט קומפאונד יהיה אגרסיבי מידי בשבילו כי פלסטיק עדין יותר לא? ואז יהיו עדיין סווירלים של הקומפאונד..

אז בהנחה שפוליש לפלסטיק עדין יותר האם פוליש עדין רגיל יכול להיות תחליף לפוליש פלסטיק? או שבילבלתי דברים ובעצם פלסטיק דורש פוליש חזק יותר?!

לא מכיר פוליש לפלסטיק

בד"כ משייפים עם נייר 2000 או עדין יות ושמים אוטם\ מחדש פלסטיקה בשביל הצבע

בתאוריה פלסטיק כנראה יהייה כמו הלכה או עדין יותר אבל בתאכלס כנראה שתשאיר בעיקר סימנים לבנים שלא ירדו לך עם שום דבר (אולי פאנל וויפ) ולא באמת תלטש משהו

וכמו שיעקב כתב - אם אתה קונה פוליש מיוחד לשמשות הוא לא יתאים לחומרים אחרים כי הצורה של החלקיקים קצת שונה ולא מתאימה לחומרים רכים

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

בדיוק

אם בפלסטיק יש לכה אכן ניתן לעשות פולש (כמו POLISHANGEL או SCHOLL או ANGELWAX)חומר יעודי,רק חלק מהחומרים שלהם לא כולם ועם פדים יעודים במהירות מסוימת או ידני עם פד יעודי

אם אין לכה בפלסטיק לא עושים פולש

• תוכן חדש...